Minden leander és mediterrán növény kedvelőjét, gyüjtőjét várjuk itt a fórumon, valamint tagjaink között. Itt is beszámolunk majd mindenről, ami Egyesületünkkel történik, vagy történni fog.
Húúúú, hát ez rettenetesen oleander pajzstetves! Próbálj meg Actarát szerezni (sajnos csak könyvre adják, de talán ampullában adnak bárkinek), nekem van, így nem tudom, mi más jöhetne még számításba, de a boltban biztosan segítenek. Ezt belocsolva is lehet használni, dupla dózissal, de, mert felszívódó, ha permetezed úgy is jó. Ez nagyon durva.
Kérem, hogy az egy hüvelyből fejlődött magoncokat fényképezzétek le - függetlenül a hasonlóság mértékétől - hogy megnézhessük, mennyire változik a fajtától és a környezettől függően a magoncok kinézete.
Pár hete nálam is jelentkezett ez a tünet a leandereken.
Úgy oldottam meg a problémát, hogy vastartalmú lombtrágyával és keserűsóval permeteztem meg a növényeket. Az első és a második kezelés között 10 nap telt el, harmadikra nem volt szükség, mert nagyon szépen visszazöldültek a fiatal levelek.
Bár nálad valószínűleg a növények állapota alapján több kezelésre lesz szükség.
Nagyon szepen koszonom!!! ❤ Voltam a gazda boltban actara kiskonyves nem kaptam de vettem mospilant mar be is fujatam miutan lemostam oket! Remelem minden rendben lesz. Megelozesre pl. atka ellen mit ajanlasz/ajanlotok? Puszi
Vízsugaras lelövetés. Ha ez kevés akkor Karate vagy Karate zeon jó rá . Ezek contact szerek, ha durvulni akarsz , akkor mivel a leandert úgysem eszed meg , bármilyen felszívódó szert kombinálhatsz hozzá (pl actara). A felszívódóknál meg kell nézni , hogy a méhekre mennyire veszélyes a szer (pl apache-csal virágzó növényt nem szabad kezelni).
Remélem, hogy jó helyre írok! Téltűrő leander gyökeres dugványt szeretnék egy-két cserepecskével , természetesen megfelelő ellenértékért. Tud valaki ebben segíteni nekem?