Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2006.03.28 0 0 35458
??? Hol??? Mondjuk nekem elég volt Vai előtt, bár megnéztem volna hogy szól amikor jól szól.
Előzmény: Mirrmurr (35457)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.03.28 0 0 35457
Bázz, lemaradtam Eric Sardinasról, csak most látom (márc. 18.). Volt valaki innen?
KARPI Creative Commons License 2006.03.28 0 0 35456

szia

valahogy igy van , na most ahogy en gondolom , vagy ahogy megfigyeltem miket muvelek.

Le  =Hangsuly

Fel  =hangsulytalan

Sweep , hangsuly igenykor valtod az iranyt .ez elegge nehez de meg lehet szokni ,     nem emelem a kezem hanem le fel huzom a pengetot es ott valtok ahol epp hangsuly kell vagy ha tobb hang van egy huron.

Es ergo ha minden hang hangsulyos hat valtod.

Ha eroteljes hangsuly kell minden hangnal akor csak fentrol pengetsz.

( lattam " bogosoket", beleszedultem mit pengettek csak fentrol , probaltam hat belefaradok , ujakkal a basszus egyenletesebben szol mert mindig egyforman pengetsz , nem beszelek a slap vagy mas mutatvanyokrol)

Ha valtot modon  pengetsz mindig akkor a leg fergetegesebb  futamban melleutesekkel es ujcsuszassal egyutt mindig benne vagy a ritmusban es rutinnal soha nem esel ki.

Kicsit merev modszer de hasznos .

Szerintem a tobbi mar a gyakorlastol es a gyakorlattol fugg.Es aztan mindenkinek mas keze van .Mindenki kidolgozza a neki megfelelo kombinaciot.

A propos  giccs , az a Vokal , enekelt zeneben van , tulajdonkeppen a " szoveg " a kiccs.

Gondolom a hangszeres zeneben nem lehet kicsrol beszelni csak " hatasvadaszatrol" , es gyengen leutanzott motivumok nem muveszi "alkamazasarol". ahogy irtad ertelmetlen "halandzsazas"-kor , tehat inkabb a muvesz viselkedese a mervado , mert mondjuk veszel egy kiccses szamot es eloadod a te izlesednek megfeleloen es mar nincs kiccs , pedig lenyegeben ugyanaz a zene.

Szoval valami ilyesmi.

A jazz-ben is ugy '49  ota betort az improvizatio es igencsak lehet disziteni , egyesek erzesel masok utanzassal ( az utobbibol  van dogivel).

En rosszul leszek mikor agy banda felal a szimpadra es kezdi musorat avval hogy elmagyarazza mit jatszik , kitol , milyen hires zenesz  zenejet , szolojat..stb ..ez kicses ...talan azert maselnek hogy raismerjunk ? ..szoval ez a kiccs.

Gondolom megis jo a mondas : a zene  jo vagy rossz ,es ez se mindenkinek egyforman .

Előzmény: tzuiop (35431)
birta Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35455
Elég sokat játszom lengyelországban, és most is utazom nemsokára. Ha úgy utaztok hogy egy szombati nap is beleesik akkor nagyon olcsón tudtok repülővel menni, mert most 1 ft-ért lehet menni erre csak a rep illetéket kell megfitetni. ' ór alatt ott vagy. és ebbe a légitársaság vállalja hogy belfőldi járaton elrepültet a célállomásra, de bp-ről Varsóba és katowicébe is megy repülő, én már utaztam repülővel nem 1x. A vonat Varsóba 13 óra és a másodosztályú jegy 30e fölött van kész röhej komolyan mondom ott tartunk hogy a repülő olcsóbb mint a vonat , ja és az csak 1 óra út....
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35454
Kunsztnak nagy kunszt, csak nem látom miért jó. Azon kívül, hogy csak "le kell ejteni a pengetőt". Igaz, ahhoz fel kell emelni, ami idő alatt úgyis megpengethetem.
Előzmény: landmine (35452)
bassadam Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35453

Diamond Trió

Gyémánt Bálint, Eged Márton, Gálfi Attila

RS9, Rumbach S. u. 9.

márc. 30., csütörtök, 20.00

(a Deák tértől 1 percre)

lesz gitározás rendesen, meg többi hangszerezés is.

egyszerre modern és hagyományelvű jazz, be kell kulázni

landmine Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35452

Hát nemtom...nekem inkább a folyamatos felfelé pengetés tűnik ésszerűbbnek:) Miért olyan nagy kunszt visszaváltani lefelé-pengetésbe?

Előzmény: tzuiop (35450)
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35451
Hollandia, április 23. TE-re megyek, meg nyaralni (egész véletlen az egybeesés, persze), csak ő is ott lesz ahogy olvastam a programot. Gondolom játszik fél órát, aztán az esti buliba beül egy-két nótára TE-ék mellé ökörködni.
Előzmény: tzuiop (35450)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35450

Nem tudok tuti egyértelmű választ adni, csak józan ésszel gondolkodva:

Ez egy elv, hogy minden húrt LE pengetéssel kezdünk, ezt könnyű megjegyezni - ui.  ez egy improvizációra épülő stílus - bármikor elindulhatsz bármerre és ha FEL pengetéssel jössz a húrokon vissza egy arpeggoból, akkor esetleg nem jön ki "jól" a pengetési sorrend.

STMS!

Jóskára mikor mész?Hol lesz? Én is mennék!!!!!!

Előzmény: landmine (35434)
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35449
Szerintem az enyémnél jobb ismerősöd nincs, mert én a szervezőt ismerem. :D
Akkor Prága az tuti. Mi elég sokan megyünk majd.
Előzmény: vic7799 (35448)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35448
Az jácchat oda csípőböl tudok marha jo szállást.
Éé rengeteg az ismerősőm megveszik nekem a jegyet ha kell..stb
Előzmény: Stms (35447)
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35447
Szállást szerintem találsz olcsóbban. Már nem emlékszem mennyi volt, de a lengyel ifjúsági tömegdékben (egy napig kibírod hogy nem mászol a csajra, vagy műsort adtok a többieknek) majdnem visszakérdeztem, hogy komoly-e az ár, annyira olcsó volt.

Prága novemberben?
Előzmény: vic7799 (35446)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35446
Katowice közelebb van csak 430km míg Wroclaw 600 körül van.

Haver lenne meg Asszony is jönne velem.

De még ha 4 ülünk a kocsiban akkor sem oszlik meg jobban a benyapénz mint 2 felé.
(nyilván az asszonytól nem szedek pénzt :o)

Tehat 6000 jegy, cirka 900km benya 8 literrel számolva az ugy 19-20 ezer Ft.

Szállás, tegyük fel találunk valamit occsón mondjuk fejenként 3000 -ért.

Akkor ha ezt mindet összeadom a rám eső részt akkor 1 koncertjegy nekem: 14-15 ezer Ft-ba kerülne, és kettő kell mert asszony is gyünne ugye, az már 28-30.

Na azért ez így kicsit sok, meg ennyiért ugye hol találok olyat aki eljönne velünk 3. és 4. utasnak ?
Előzmény: Stms (35445)
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35445
Számold ki Wroclawra. Közelebb van, a Hotel Tumsky-ban bagóért van szállás az ifjúsági részen, szép a város, és olcsóbb a jegy is.
Azt nem merem mondani hogy engem is rá tudsz venni hogy menjek veled, mert
barátnőm leszedi a fejem "nem lesz elég neked hó végén Hollandiában?" címszóval. ;)
De esetleg van olyan cimborám aki szívesen menne.
Előzmény: vic7799 (35444)
vic7799 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35444
csak összeadom, hogy benya oda vissza, szállás, plusz jegy, meg kaja pia költőpénz...
Akkor azért marhadrága koncert lenne.

Asszem inkább megvárom hogy megint jöjjön ide :)
Előzmény: Stms (35441)
akapuli Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35443
megosztas szoba johet? hatha elokerul egy-ket budos zokni, hasznalt pzs a hatterben ;-)
Előzmény: Kevin Moore (35439)
birta Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35442
Van egy nagyon jó kis motyóm eladó ha valakit érdekel. (bocs Csabi) Csináltattam egy nagyon pipec kis ládát ami fel van vértezve egy 150w-os eminence hangszóróval. Namármost ez olyanoknak nagy előny akiknek 100w-os fejük van, (vagy 50 vagy 30 mindegy) de próbára nem akarják folyton a 4x12-es ládát elcipelni, meg egyébként is van egy csomó kis bulijuk, ahova szintén nem állíthatnak be egy 4x12-es ládával, vagy pont mindig a próbahelyen van a cucc és otthon nem tud gyakorolni, mert be sem viheti a 4x12-est a lakásba meg az az állandó cipelés..., na azoknak kiváló megoldás ez a kis láda mert gyönyörü és gyönyörűen is szól.
Azoknak is kiváló akiknek van egy kis kombójuk, de szeretnének hozzá egy kiegészitő ládát,de nem akarnak vmi nagy ládával bajlódni.Ja még egy dolog eszembe jutott. A Suliba kipróbáltuk egy 15w-os tranyós fender kombóval aminek nemlétező papírzsizsi hangja van. De azért a fender szakemberei sokat sejtetően ráraktak egy 8 ohmos ext spkr cab kijáratot. Rádugtuk ezt a kis cuccot és elájultunk annyira jó lett a hangja,és akkora hangerő lett hohg laszakadt a fejünk. Tehát ha vkinek van egy kis kombója de nem akar nagy befektetést de akar nagy hangerőt, nos azoknak is ajánlom ezt a cuccot. Ki lehet próbálni és higgyetek a fületeknek.
Zsír új alig vlt használva, karcmentes. Nekem azért vált feleslegessé mert egy olyan sponzort találtam akitől kapok egy kis csöves kombót amivel kiváltom ezt a kis cuccot. Mindenképpen megéri mert nagyon, nagyon jó cucc:
150w-os 1x12-es 8 ohmos nyitott gitárláda, gyönyörű és hatalmasat szól Eminence Legend 121-es hangszóróval. 40e ft-ért eladó
fénykép a honlapomon és hangmintát is tudok küldeni.
Csere szóba jöhet: Greenback hangszóró, chorus pedal, volume pedal, line echo park, érdekel értékegyeztetéssel

Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35441
A wroclawi helyszín nagyon jó, olyan mint egy kisebb BKK.
Előzmény: vic7799 (35438)
Stms Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35440
Asszem 3ezer. De ott elég gázos szervezés volt, mindegy, a buli baromi jól sikerült. :)
Előzmény: vic7799 (35438)
Kevin Moore Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35439

tegnap rendetraktam és előkerült egy videó a kettes számmal fémjelzett topiktaliról...

... hát jókat mosolyogtam, nem mondom hogy nem.

vic7799 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35438
Mennyi volt a beugró a Pécsi T.E. Koncertre ?

Most csekkeltem a Lengyel - Katowice bulit és ugy 4700-6500 között vannak a jegyek egy 150 férőhelyes helyen.
akapuli Creative Commons License 2006.03.27 0 0 35437

engem se fog meg, ugyhogy nem vagy egyedul.

az over the rainbow az az oz zeneje volt, amit koragyermekkorom meghatarozo horrorelmenyenek eltem meg :-)))

szoval elsosorban gyerekeknek irt musical zeneje, ilyen minosegeben tessek megitelni.

amiket interpretal, ahogy, eloadasmod, stenk stb az lenyugozo, de a sajat szamai ugy elsuhannak a fulem mellett, hogy csak na :-) persze ettol meg nem rosszak.

Előzmény: nahat (35421)
Stms Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35435
Na, majd megkérdezem István Joskót pár hét múlva... ;)
Előzmény: tzuiop (35433)
landmine Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35434
Ezt mondjuk nem annyira értem. Miért kell visszafelé is lefelé pengetni??
Előzmény: tzuiop (35433)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35433

Jól látod ez az egyik legnehezebben megtanulható része!:)

A sweep picking őse ez, mert lefelé söpörsz egy akkordbontásnál, de visszafelé!!! úgy kell jönnöd, hogy minden húrt lefelé(!) pengetsz, míg a kezed felfelé mozogna a húrokon!!!

Cifra dolog ez, de lehet azt a triolás pengetést brutál gyorsan is csinálni!!

:)

Pl: G(lehet G7, G79b, vagy E7 is!) akkordra egy kromatikus figcsi:

E 10 9 8 7 8 9 (LFL LFL)

ezt oda vissza ismételed rettentő tempóban

,sőt

E 7 8 9 10 9 8 (LFL LFL)

Jó gyakorlást!

;)

Stochelo Rosenberg, Bireli Lagrene és az összes tisztességes Django követő így penget és nagyon gyorsak!!

Előzmény: Stms (35432)
Stms Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35432
Te, az a 2x3 hang egy húron eléggé megfogja a sebességet, nem?
Hiszen feleannyi időd van felemelni a kezed a következő hanghoz, tehát elvileg dupla sebességgel kell megoldanod a kérdést mint amiben éppen játszol.

Rendben, én megveszekedetten a le-fel híve vagyok. :)
Előzmény: tzuiop (35431)
tzuiop Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35431

Én nem hallottam még "túl" szépen, jól eljátszott zenét. Giccsnek(?) én az olyan zenészeket tartom, akik parasztvakítanak a technikájukkal, de zeneileg semmi "értelmeset" nem mondanak.Pl. idegbajt kapok ha valaki nem játsza ki az akkordmenetet, csak hülye skálákat tol fel-le stb.

A "vezetéknévnapos" nekem végig zenél!

Tóth Úr!

Pengetésügyileg ma beszélgettem valakivel és szerintünk a legfontosabb a lazaság(lustaság), azaz minél kevesebb erő kifejtésével játszuk el az adott hangokat, motívumokat! Próbáld meg változtatni a gitár

tartását, magasságát, a pengetőt, a kéz, testtartásod(tükörben gyakorlás!!),stb

Én kb. 5 éve kezdtem Djangózni és most kezdtem ráérezni egy-két pengetési dologra(hát igen az előtte 15 évnyi másfajta játék!).

Kiderült, hogy iszonyat könnyen lehet nagyon sokmindent eljátszani egy alapvetően Lefelé történő pengetési stílussal! Ui. a visszapengetés(fel) a gravitáció és még a húr ellenében is történik, de ha nem teszed, hanem felemeled a kezed a húr fölé és onnan "visszaejted" a húrra, akkor a gravitáció pengeti a húrokat. A kezed súlya lefelé megpengeti a húrt, majd az alatta levő húr(fontos!!) megállítja azt. Ha felfelé is akarsz pengetni, akkor szorítanod kell a pengetőt, de ha csak lefelé akkor nem kell annyira!

Persze van az a sebesség amit már oda-vissza pengetünk,de amíg lehet csak le pengetek:

ha 1 hang van a húron, akkor le

ha 2 hang van a húron, akkor le föl

ha 3 hang van a húron, akkor le föl le

ha 4 hang van a húron, akkor le föl le föl

ha 5 hang van a húron, akkor le föl le föl le

ha 6 hang van a húron, akkor le föl le LE föl le(azaz 2x a 3hang egy húron!)

ha 7 hang van a húron, akkor le föl le föl LE föl le(azaz 4 hang + 3 hang egy húron pengetési rend)

ha 8 hang van a húron, akkor le föl le föl le föl le föl(azaz 2x 4)

ha 9 hang van a húron, akkor le föl le le föl le le föl le(azaz 3x3)

És bárhonnan bárhova mész a nyakon(mélytől magas húrhoz, vagy fordítva!!!!) akkor is mindig minden húron ezek szerint pengetsz!

Tehát, ha van egy A9 arpeggiós motívumod(ezt A7 akkordra el lehet sütni, csaka  h hangtól tart lefelé a-ig), akkor

E 765(lfl)

H 85(lf)

G 6(l)

D 75(lf)

A 7654(lflf)

E 5(l)

Először iszonyat nehéz kipengetni ,de ha megszokod, akkor kiderül mennyire egyszerű és könnyű elv ez!

:)

landmine Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35430
holott lehet vigyorogva is, fekvőtámasz közben:) épp most gyakorlom
Előzmény: Stms (35429)
Stms Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35429
Persze, mert azt hiszed, hogy gitározni csak jobb lábra tett hangszerrel és tudományos pofával lehet. :D
Előzmény: nahat (35421)
andree20 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 35428
Egészen pontosan erre gondoltam.
Előzmény: Törölt nick (35427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!