Infos - ezért alkalmaznak dolgozóáramú szigsineket, forgalmistát kioktatják a söntérzéketlenség elkerüléséről, TMK stb. És én a kapcsolástechnikára gondoltam. De igazad van ( megint )!
Az első osztályú jelfogoról feltételezzük hogy az nem romlik el. Adott időn belül.
"Vevőjelfogó nem vesz? :-) Tudom, hogy első osztályú, meg hogy nem lehet ellenőrizni..." Vevőjelfogó az másod osztályú, amire te gondolsz, az az ütemérzékelő jelfogó. ;-)
Pontosan. A dolgozók nagyon is becsületesen végzik a dolgukat, de ha kevés az ember, abban az esetben mit lehet csinálni? Mert létszámleépítés az megy ám rendesen. Sajnos. :(((
Ne érts félre, nem kötekedésből írtam. Csak valakinek nehogy az jöjjön le belőle hogy azért rossz a biztber mert a dolgozók nem végzik el rendesen a munkájukat.
Nem minden hiba elözhetö meg karbantartással.
Ezért is olyan fontos a biztber kapcsolástechnika. Egy hiba nem okozhat veszélyt.
Ez igaz, de eredményezhet ilyen problémákat. Képzeld el pl. van 8 ember 10 állomásra, Xdb térközre, 7 db sorompóra. Na és ezek után lehet normálisan dolgozni? Amúgy az én álláspontom az, hogy jobb ha nem is piszkálnak bele a szekrénybe, mert váletlen is kilazulhat valami éppenséggel fenntartás közben, és lehet, hogy sorozatos hibák alakulnak ki belőle.
Elnézést, de van ilyen, ha pl. sok dolguk van máshol. Amúgy meg egy drót meglazul valahol a szekrényben, máris ott a probléma, és azt nem könnyű megtalálni.
A bizt.ber. nem változott. D55 vagy KSW. Az egész a bizt.ber. fölé épül, mint általában az összes távvezérlő.
Nem olyan, mint a Veresi. Itt minden állomást lehetne távvezérelni és onnan távvezérelni másik állomást, de a vonal felépítése miatt decentralizálták a rendszert. Vezérelhetne a soproni MIR is, de nem ezt választották. Tehát a MIR szempontjából KÖFE.
És az egész legkevésbé KÖFI, bár nem is tudom már a KÖFI-t pontosan hová tenni ebben a rendszerben ...
Az Elpult mellékága az AKF, ami a VÜM-ön van. AKF - Alcatel Kezelői Felület de én jobban szeretem az Állomási Kezelői Felület elnevezést, bár az tény és való, ALCATEL specifikus.
Mert a többi elektronikus tetszene? Nem vagyok benne biztos. De nem csak a vezérlés digitális, hanem az adatgyűjtés is, bár szerintem nem ilyen felosztásra gondoltál.