Én nem a pfaff 200-ra szeretnék rábeszélni is bárkit, /bár nekem megfelel, én is szeretnék Aurórát, de ehhez sok pénz kellene, majd ha nyerek a lottón :-) /
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy két varrógép árából lehet venni egy jobbat is. Előbb már leírtam, hogy jártam. A Singer került anno 35 e Ft-ba, a Pfaff meg 90 e Ft-ba, ez két gép , de én csak egyet használok...
Szerintem vásárláskor azontúl, hogy jelenben mire használnánk a gépet arra is kell gondolni, hogy a jövőbe mire lenne ingerenciánk és azt tudja -e a gép.Bővíthető-e a tudása+ talp....
nemrégiben én is varógép vásárlása előtt álltam (egy brother LS2125-öst akartam lecserélni), és akkor ezeket a gépeket találtam jónak az 50ezer forint alatti kategóriában:
Szerintem egy kezdő varrónő bármelyiknek örülne :)
Aztán szerencsére volt egy -15%-os akció Szfehérváron, és sikerült magamévá tenni egy smart 200c-t, amit látom, a kolleginák is nagyon dícsérnek :) és bár jóval drágábba került, mint eredetileg terveztem, de imádom, mit csináljak :D
Nem baj, nagyon jól jöttek az infók. Pont az a nehézsége a dolognak, hogy még mindig többen írjátok, hogy pl. a 200c milyen jó.. el is hiszem, lehet, hogy majd 1x eljön még annak is az ideje, így ismeretlenül is tetszik, hogy szöveget is tud "írni" stb... éppen ezért nehéz, mert nem tudni, hogy hol a határ: pl.: ha a 100-as egy jó minőségű közepes tudású gép, akkor lehet, hogy pont ez a jó, mert ezzel kezdőként is könnyebben belejöhet, vagy éppen túl drága, mert lehetne egyszerűbbel kezdeni, és ha még mindig annyira tetszik az egész, akkor lehetne venni egy "igazit". Bár gondolom sokan vannak akiknek még ennél is jóval egyszerűbb van és mégis csodákra képesek vele. Ha rajtam múlna bármit megvennék, de hát ugye "a pénz nem számít, mert az a legkevesebb.."
Ne is mondd, tizenöt évvel ezelőtt kaptam Apumtól, mert én tini fejjel kitaláltam hogy varrni akarok. :D Ez már akkor használt volt kb. 3 éves, de nagyon jól varrt és varr most is. Nem volt vele sok gond, néha nagyszerviz, tisztitás, de most már nagyon szeretnék egy újat, főleg hogy én is sok diszitő öltést használnék - ha tudna - meg hát amit irtál a kényelmi funkciók.
Szerintem szervezzük be Istvánt és vegyük meg a 3 gépet egyszerre - hátha arra nagyobb kedvezményt adnak :D Mókás lene a szitu:
- Jó napot kivánunk! - Jó napot, miben segithetek Önöknek? - Mindhárman varrógépet szeretnénk venni. (az eladó furcsán néz a két nőre és a férfira) - Van elképzelésük? - Igen, 2 db Smart 200c és egy Smart100 és mivel egyszerre 3 gépet veszünk 33% kedvezményt kérünk. Nos mit szól hozzá? - ööööö....
Nekem is Veritasom van kb. 20 éves, és bizony most, hogy Elizanikó vadulóstáskáját varrtam, bizony nagyon irígykedtem Gabicza 200c-jére, mert az olyan sok mintát tud, ehhez képest, nem is beszélve az egyébb kényelmi szolgáltatásairól. Ha szendvicselni kell, vagy csak vastagabb anyagot kell varrni, már a talpnyomást sem lehet rendesen állítani, mert valószínű a rugó kicsit meggyengült. Egy szónak is száz a vége, nagyon kacsintgatok én is egy 200c-re, remélem ha túl leszünk az esküvői anyagi sokkon, tudok majd egyett venni.
meddig van ez az akció? Megpróbálom megszervezni - bár most még nem vezethetek (kisebb szemproblem - kontaktlencse ügy) és baromi gyorsan elfárad a szemem :( de hátha a Párommal valahogy egyeztetni tudnám és lemennénk. Köszi
Négyéve lesz, hogy a férjemtől kaptam meglepetésként karácsonyra egy Singer varrógépet. Varrtam két évig, és el kezett hiányozni, hogy nincs rajta hímző ltés, aztán kiderült, hogy ehhez a géphez egyáltalán nem létezik, még más márkájú stoppoló talp sem. Szabadgépitűzés kilőve! Tavaly vettük a Pfaff-ot 200-ast.
Ha előbb körülnéztünk volna, akkor most nem lenne az asztal alatt egy kihasználatlan varrógép, és az ára is meglehetne.... nem sorolom. Ha valaki beleszerelmesedik a foltvarrásba, előbb utóbb ingert érez a szabadgépitűzés kipróbálására- szerintem.
Győrben is nagyon rendesek, segítőkészek, még ha előre szóltam szombaton is kinyitottak, és bemutatták a varrógépeket. Én is többet megpróbáltam, megnéztem.
Egyébként az eladó azt mondta,hogy jobb, ha az is látja, aki használni fogja majdan a gépet.
Na bocsi, hogy hosszúra sikeredtem. Jó vásárlást!!
Én is a fréjemtől kaptam a varrógépemet, lassan (te jó ég!) 10 éve! Nem egy nagy szám, de tudom hogy akkoriban én sem akartam nagyon ezzel foglalkozni. Aztán úgy belelendültem, hogy ma már nincs megállás:-) Már tudom, milyen gépet szeretnék majd egyszer. Lehet, hogy a feleséged is így fog járni:-)
Tavaly egy táborban volt szerencsém varrni egy Janome géppel (ilyet is árul a VGC), hát mit ne mondjak, nagyon jó volt. Ami nekem nagyon tetszett, azok többek közt a kényelmi funkciók voltak: szálvágás, tű pozíció állítása, varrás sebességének állítása stb, mindezek egyetlen gombnyomásra. Talán ezek nem olyan fontos dolgok, de aki már mérgelődött ezek miatt és már dolgozott is egy olyanon, ahol ezek megvannak, hát mit ne mondjak, felüdülés. Nem tudom, mennyibe került, de biztosan többe, mint amennyit szánsz rá:-( De később talán megéri!
Te szegény, jól rád zúdítottuk itt az információkat:-)
"Győrben a VC-ban -10 % kedvezmény van patchworkos cuccokra!"
jaaaj ne is mondd :( szivesen mennék le és venném meg ott a 200c-t a 10% kedvezményből (rábeszélném az eladót hogy biza, a 200c is patchworkos cucc!) plusz kiegészitőket vennék, ilyenkor bezzeg Naffaluban nincs a VC-ben akcia.
Lányok! hogy is van? ha cég tag az ember akkor van valami kedvezmény náluk, vagy rosszul emlékszem?
Beszéltünk már varrógép vásárlásról, de aztán úgy abbamaradt, de tudom, hogy nagyon örülne neki. Annyira még ő sem ért hozzá szerintem, hogy jobban tudna választani.. talán az eladónak jobban el tudná mondani, hogy miket csinálna. Köszönöm mindenkinek a segítséget! - amit írtatok és azt is, hogy nem olyan válaszokat kaptam, hogy "olvass vissza..".. pedig így, a márkát látva visszakerestem és tényleg sokszor volt már ez a téma.. Ahogy láttam itt a Pfaff és a Brother a favorit, talán még ma megnézem a boltban is. Tudom, hogy ez elég drága meglepetés, éppen ezért szeretnék utánajárni, hogy mit veszek, mert ha egy 20e Ft-os, de "selejt" gépet veszek, szerintem az az igazi pénzkidobás.. Használni pedig biztosan fogja, szerintem ismerem annyira :)
A Pfaff honlapján a Smart sorozat nincs fent és egy angol oldalon is azt láttam, hogy a hobby sorozatot árulják helyette.. ennek ellenére egyelőre szerintem a pfaff smart 100-at nézem meg és lehet, hogy hamarosan "az asszonyság" is csatlakozik a fórumhoz :) (vagy én? ;)
szerika, igen, én azért szeretnék 200c-t de amikor én kezdtem varrni, sima egyszerű dolgokat kezdőként, függöny, teritő stb. - amit István is irt, hogy a párja is innen indul - nagyon de nagyon nem gondolkodtam kukacolásban, de egyébként a mostani veritasomnál sem egyszerű - bár le lehet engedni - gombvarrás funkcióval egyezik meg - azért nem kis varázslat volt a felhős kistáskámra felhőket tűzni (www.pro33ba.blog.hu) de nem megoldhatatlan. De szerintem kezdő gépnek tökéletes választás és könnyen kezelhető és megbizható Pfaff.
Csak úgy ajándékba szeretnéd neki venni, vagy ő is tud a tervedről? Lehet, hogy ő tudja, hogy milyet szeretne, de ha nem akkor szerintem egy kis ideig érdemes nézegetni itt a fórumokat, sokszor esik szó ilyesmiről. Meg talán itt az is kiderül, hogy miket szeretne még készíteni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: az olcsó gépnek elég sok esetben nagyon híg a leve! Az nagyon fostos, hogy fém szerkezet legyen és ezért a legtöbb esetben megéri várni a vásárlással. Nekem egy Toyota gépem van, ami sok díszítő és gomblyukvarrást tud, de általában egy farmer felhajtásával sem bír, pedig 5 évvel ezelőtt 60 ezerért vásároltam. A pfaff nagyon megbízható, több helyről is hallottam, de jók a berninák is. És igen a legtöbb helyen tényleg az eladásra mennek, de a varrógépcentrumban nagyon sokat segítenek. Én annak idején, amikor egy másik gépemet vettem ott, 2 órát ültek velem a bolt közepén és mindent megmutattak.
Szerintem egy kezdő gépnek pedig ezek a legfontosabbak: autómatikus orsózás, állítható öltéshossz (bár ez már a 100 éves gépeknél is megoldott), gyerekruhák miatt az overlock, gomblyuk. Nem árt, ha tud hímezni, és persze vannak benne díszítő öltések. Jó a szabadkar, de elsőre talán nem muszály.
Nekem az elsőnél ezek voltak a szempontok! Ezeket tudja az én gépem is csak a szerkezete nem megbízható!Talán erre kell a leginkább figyelni!
De keresek egy újságot, Quilter's /?/ ebben láttam egy képet, amit Tbányán tavasszal megvarrva is láthattunk. Egy íriszre száll egy pillangó. Esetleg megvan valakinek?
Voltam táborban, és láttam a pfaff 100-as gépet. Nekem a 200-as van.
A 100-as gépen nem lehet leengedni az anyagtovábbítót, és nem tudott a hölgy szabadgépitűzni a gépével. Kis műanyag lapot kellett felpattintania,hogy a fogakat eltakarja......
Szerintem jól nézd meg és próbáljátok ki a szabadgépi tűzést is vásárlás előtt.
Győrben a VC-ban -10 % kedvezmény van patchworkos cuccokra!
István! Én is éppen most vagyok varrógépnézelődős témában és eléggé jól körbejártam a témát. Nos az álomgépem jelenleg majd 300e kerül, és ezt most nagyon nem engedhetem meg magamnak de amit kinéztem Pfaff Smart200c az 100e - neki van egy kistestvére Pfaff Smart100 és az 50e be kerül - fém alkatrészek, profi kialakitás, kemény doboz, sok tartozék, rendelhető plusz tartozékok, stb. stb. stb. Én is a Teréz körúti Varrógépcentrumban jártam (a bajszos pasi nagyon profi - nem csak eladni akar, szakmailag is ott van) a lényeg hogy van náluk hitel lehetőség is, sőt régi varrógépet 3000 forintért beszámitanak- nem sok de mégis. Azt javaslom, ha már veszel neki egy gépet és 30e rászántál akkor még egy icipicit tegyél hozzá és nagyon boldog lesz, mert egy olyan gépet kap majd ami kezdőként és haladóként is tökéletes lesz.
háát, jó kérdés :) kapott egy varrós könyvet, amiben mindenféle ötletek voltak és nagyon tetszett neki.. amúgy egyszerűbb ruhát majd a gyerkőcöknek, párnahuzatot, terítőt, díszítő dolgokat, függönyt szegni és hasonlókat azt hiszem.. remélem nem írtam nagy hülyeségeket ;)
Kedves István! Nézzetek körül a Varrógépcentrum kft honlapján is és a Bp. Teréz körúti üzletükben is. Igazán készségesek az eladóik és minden kérdésre tudnak válaszolni.
Köszi, ezzel csak 1 a baj: ha picit is értenék hozzá, akkor tunék okosan bólogatni, hogy hmm, ez igen, esetleg vmi olyan ami ezt+ezt tudja..? de nekem nincs különbség "21 varróprogram , 4 lépéses gomblyukvarrás stretch- és overlock öltések, rejtett öltés, szabadkar" és a "19 varróprogram, rugalmas öltések, 4 hímzőprogram, 4 lépéses gomblyuk, fém szerkezet, szabadkar, tűbefűző, automata orsózás, ..." között.. most a 21>19 a jó, kell-e a szabadkar, az automata orsózás nélkül is kék-e az ég.. :) stb. De köszönöm, már a bolt is jó tipp, ha elégedettek vagytok velük, csak én ezzel mindig úgy vagyok, hogy a boltban eladni akarnak, jó (és sajnos ritka) esetben tényleg olyat, ami nekem kell.., nem azt amit nem visznek vagy drága vagy... itt a fórumon pedig a tapasztalat beszél.
Tényleg sokszor volt már téma, és voltak is tuti recepte, de én azt szűrtem ki a többségéből, hogy a fő szempont annak kell lennie, hogy az alkatrészei fémből legyenk. Sajnos vannak nagyon olcsó gépek, amibe az alkatrészek műanyagból vannak, nagyon gyorsan tönkremennek.
Én javasolnám nézz körül a www.varrogepcentrum.hu oldalon, ők ezzel foglalkoznak, minden ketegóriában van gépük és az üzletükben nagyon hozzáértő szakemberek adnak segítséget.
Tanácsot szeretnék kérni! A feleségemnek szeretnék venni egy varrógépet. Eddig még nem nagyon varrt (talán régen a mamája Csepel gépével..), de ügyes keze van az ilyesmihez (is) :) Szóval valami "kezdő" gépet szeretnék, de olyat, amiről nem derül ki fél év után, hogy igaz, hogy 20 "mintát(?)" tud, csak éppen az x funkció hiányzik ami nagyon hasznos lenne. Én nagyon nem értek hozzá, de jót szeretnék venni. Mit kell feltétlenül tudnia? Vmelyik nagyáruházban láttam 20-30e Ft között toyota és brother masinákat, de ebben a témában nekem a márkák sem mondanak sokat... Kb. ez lenne a max. ár amit kiadnék érte, ha szerintetek ennyiért már lehet kapni olyat ami nem csak dísznek jó. .. tudom, hogy a fórumot végigolvasva biztos "profi" lennék, mert már biztos sokszor lerágott csont a téma, de kérlek Benneteket, hogy egy 1-2 soros tanáccsal segítsetek ki..akár konkrét bevált márkával, típussal.. Köszönöm: István
Kollégák kérdezték, azért teszem fel ide, mert lehet rá licitálni? Mondtam, kivételesen ezt magamnak, mert az is kivételes, hogy én is úgy érzem, jól sikerült. Persze van hiányossága (nincs benne táskamerevítő), de ez most úgy érzem, ott van a szeren! (Ritkán fordul velem elő ilyen érzés!) Még egyszer köszönöm!!!