Hamer Californian (27(!)bund, Floyd licence trem, gyönyörű cherry szín) A nyaknál Duncan Design, a hídnál EMG '81 pu, vadi új, dobozban tartottam, kb. 2 órát játszottam rajta- 120 e Ft
Ha a gitár tüzetesebben is érdekel, kérésre csinálok róla videót, vagy képeket.
Nem hagytak fel. Kiírták. De ha megnézel egy Pendereczky kottát, ott elég nagy szerepe van a sztochasztikus folyamatoknak: első körben meg kell érteni szegény zenésznek a krikszkrakszokat. ;)
Jaja, érdekes, hogy a romantikától hogy felhagytak az improvizálással a klasszikus zenében... kíváncsi lennék, ha nem tették volna, hol tartana ma a zene kreatív útja, vagy épp arra, hogy Parkerék mit kezdtek(mit újítottak) volna, ha már rég nem a hétfokúság uralkodik:)
Azért 49 előtt is volt improvizáció(Bach, Armstrong(nem Lance! :), Django!! )) csak megfelelő zenei határok közt, azaz talán nem volt annyi "rossz" hang benne, mert 49-ig alapvetően tánczene volt a jazz és utána kezdtek el egy számban többet alterálni.
Pengetést én is sokáig váltva pengettem, tudok le föl sweepelni, stb, de a Djangós műfajban az "amíg tudsz LEfelé pengess" elv működik a leginkább.
Amúgy nagy viccek vannak benne, főleg Pyramyd. Először gitározik egy vicceset, aztán dobszólózni próbál ami vicces majd végül énekel is. igazi multitálentum. :)
Raalte, Hoftheater. De az esti koncertre a szervező jó egy hónapja épphogy félre tudott tenni nekem jegyet. De délelőtt gitárfeszt lesz, koncertek, bemutatók, és sok hangszer. De akkortájt sokat játszik Hollandiában, csekkold le a honlapját.
valahogy igy van , na most ahogy en gondolom , vagy ahogy megfigyeltem miket muvelek.
Le =Hangsuly
Fel =hangsulytalan
Sweep , hangsuly igenykor valtod az iranyt .ez elegge nehez de meg lehet szokni , nem emelem a kezem hanem le fel huzom a pengetot es ott valtok ahol epp hangsuly kell vagy ha tobb hang van egy huron.
Es ergo ha minden hang hangsulyos hat valtod.
Ha eroteljes hangsuly kell minden hangnal akor csak fentrol pengetsz.
( lattam " bogosoket", beleszedultem mit pengettek csak fentrol , probaltam hat belefaradok , ujakkal a basszus egyenletesebben szol mert mindig egyforman pengetsz , nem beszelek a slap vagy mas mutatvanyokrol)
Ha valtot modon pengetsz mindig akkor a leg fergetegesebb futamban melleutesekkel es ujcsuszassal egyutt mindig benne vagy a ritmusban es rutinnal soha nem esel ki.
Kicsit merev modszer de hasznos .
Szerintem a tobbi mar a gyakorlastol es a gyakorlattol fugg.Es aztan mindenkinek mas keze van .Mindenki kidolgozza a neki megfelelo kombinaciot.
A propos giccs , az a Vokal , enekelt zeneben van , tulajdonkeppen a " szoveg " a kiccs.
Gondolom a hangszeres zeneben nem lehet kicsrol beszelni csak " hatasvadaszatrol" , es gyengen leutanzott motivumok nem muveszi "alkamazasarol". ahogy irtad ertelmetlen "halandzsazas"-kor , tehat inkabb a muvesz viselkedese a mervado , mert mondjuk veszel egy kiccses szamot es eloadod a te izlesednek megfeleloen es mar nincs kiccs , pedig lenyegeben ugyanaz a zene.
Szoval valami ilyesmi.
A jazz-ben is ugy '49 ota betort az improvizatio es igencsak lehet disziteni , egyesek erzesel masok utanzassal ( az utobbibol van dogivel).
En rosszul leszek mikor agy banda felal a szimpadra es kezdi musorat avval hogy elmagyarazza mit jatszik , kitol , milyen hires zenesz zenejet , szolojat..stb ..ez kicses ...talan azert maselnek hogy raismerjunk ? ..szoval ez a kiccs.
Gondolom megis jo a mondas : a zene jo vagy rossz ,es ez se mindenkinek egyforman .
Elég sokat játszom lengyelországban, és most is utazom nemsokára. Ha úgy utaztok hogy egy szombati nap is beleesik akkor nagyon olcsón tudtok repülővel menni, mert most 1 ft-ért lehet menni erre csak a rep illetéket kell megfitetni. ' ór alatt ott vagy. és ebbe a légitársaság vállalja hogy belfőldi járaton elrepültet a célállomásra, de bp-ről Varsóba és katowicébe is megy repülő, én már utaztam repülővel nem 1x. A vonat Varsóba 13 óra és a másodosztályú jegy 30e fölött van kész röhej komolyan mondom ott tartunk hogy a repülő olcsóbb mint a vonat , ja és az csak 1 óra út....
Kunsztnak nagy kunszt, csak nem látom miért jó. Azon kívül, hogy csak "le kell ejteni a pengetőt". Igaz, ahhoz fel kell emelni, ami idő alatt úgyis megpengethetem.
Hollandia, április 23. TE-re megyek, meg nyaralni (egész véletlen az egybeesés, persze), csak ő is ott lesz ahogy olvastam a programot. Gondolom játszik fél órát, aztán az esti buliba beül egy-két nótára TE-ék mellé ökörködni.