Nekem 368e van benne. Enyém se eszi az olajat és pöcre indul. Viszont akár alapjáraton is szépen tartja a hőmérsékletet full fűtés mellett. Nézesd meg a termosztátot, mert így szokott kezdődni a bedöglése.
Kemény 3000 Ft körül van az új, és kb 20 perc a kicserélése.
Szelephézagot még nem állítottam ,mert hidrotökés... ;-)
Szerelő van bőven! Csak az a nagy Magyar tapasztalat, hogy a többség tök hülyének nézi a kuncsaftot. Vagy mert nem ért hozzá és kicserél fölöslegesen 1 csomó alkatrészt(nem kis összegekért)vagy mert látja, hogy a kuncsaft informatikus úgy se ért hozzá azt jól leszedi. Persze vannak kivételek! Na pont ilyet keres abes.
Én 1.9D '99 járok. Típushiba, hogy a főtengely szíjtárcsa széthullik. Lehet nálad is ez a baj.
Ha benézel felülről a motortérbe, láthatod a legalsó nagy szíjtárcsát. Ha üt oldalra, vagy imbolyog, akkor gyanítom ott a baj.
Nem olcsó, de érdemes cserélni. A szomszédomé 2 évig zörgött, aztán elrepült, s levert néhány dolgot a motortérben.
Az enyém is volt cserélve. Neten rendeltem 20.000.- ért. Azóta kb 25.000.- mentem, s még bírja. A gyári 40.000.- körül lett volna. Persze ez mind típus függő.
Nekem berlingó 1.6 hdi van azt szeretném meg kérdezni ,hogy a motorolaj szűrő tetején van egy kis műanyag ó gyűrűvel azt hogy lehet letörni úgy, hogy az bele esik a szűrőház aljába mintha már olvastam volna itt hogy igy járt valaki.Pont egy hete cseréltem le az olajat,de olyan simán ment minden a helyére nem szeretnék én is úgy járni mint az említett berlingos kolega.
Ezt a mechanikus hibát, vagy forrást más is prognosztizálja, de én nem tudok elmenni a melllett a tény melett, hogy nem visszanyitni nem lenne szabad, hanem zárást kezdeni sem. Hiszen nyitott állapotban van a kocsi. Egyetlen magyarázatot tudok kreálni rá. Ha le van véve a tanksapka, akkor vagy minden ajtó, vagy csak a bal oldali toló zárva kell legyen (ezt nem vizsgáltam, míg jó volt). Sőt a bal tolóban, és csakis abban van egy reteszelő is, hogy ha pl kulcsal nyitom a bal 1-et, akkor sem engedi a a bal tolót nyílni. Ez védelem arra, hogy ne tudjam semmilyen körülmények közt rányitni a bal tolót a tankoló pisztolyra.
Tehátaz a gondolatom, hogy a tanksapkában lévő (mágneses-rid relés(?)-ha az van benne...) érzékelő szar. Állandóan nyitott állásban maradt, mintha le lenne véve a sapka. Ezért maradt zártan a retesz a hiba beálltakor. Most ki lett akasztva a retesz, ergo ki lehet nyitni a bal tolót, és ezért mikor az záródik, akkor a nyitott sapka miatt zár egyet, és pont a jó többi ajtóban lévő érzékelők miatt, amik nyitott állapotot jeleznek, azonnal vissza is nyit.
Tényleg láma vagyok, rádió megoldva, kód jó!! Tanácstalanságomban az utoljára próbált tetszőleges gombot nyomva hagytam, s gondolkodtam. Pár másodperc múlva bevette a kódot. Azaz bármilyen gombot nyomva kell tartani a kód nyugtázásához. :-)
...próbáld meg az összes zárszerkezetet megkenni vele....
..nem tudom mennyiben különbözik a Kango zárszerkezete a Berlingóétól , de ebben van két kis elektromos kapcsoló ami beragad vagy egyéb mechanikus része ...akkor szokott vissza nyitni... mert úgy érzékeli mintha valamelyik nyitva lenne....