Ráadásul a Micropose rendelkezik a F1 2000 licenssszel is (lásd Gp3 Add.)így csinálhattak volna nem is pecst, hanem mondjuk 1 kiegészítőt (had keressenek szegények) amiben-az adatfrissítésen kívül, a játékosok tapasztalatai alapján-a hibák kijavitását végezték volna el mindannyiunk örömére.
Bíztató, csak elég szégyen, hogy ezt nem grabowskiék csinálták. Remélhetőleg ha befejezik ezt a fiúk, akkor esetleg ki tudnának javítani egyéb problémákat is. Úgy látom a know-how már megvan most már csak kapacitás kérdése.
Az tényleg muris volt, amikor a Ferrari merci motort vett:-))))
Helló fiúk, olvasgattam én a hétvégén is, de mivel nem volt értelmes mondanivalóm, nem kotyogtam bele. Mivel még mindig a w2k problémával küzdök, és grabowskiék csesztek válaszolni, ezért ellátogattam a gpw2k oldalra, és nekik is feltettem a kérdést. Íme a válasz:
"Hi
I wouldn't know the answer sorry, though I have heard that GPW won't work because of how Microsoft developed Windows 2000. :(
Sorry I couldn't help.
Jork Wierdsma
GP World"
Hát akkor ennyi, most töröm a fejem, hogy mit tegyek, azt hiszem megpróbálok venni egy kisebb vinyót, mert az 5GB-semet nem szívesen partícionálnám...
Addig is megpróbálok emlékezetből szaktanácsadni, ha szükséges, és gondolkodom az ötleted megvalósításán J-MAN! Azt hiszem egyre inkább időszerű.
J-MAN, ez itt a nagy kérdés, hiszen EZ a legfontosabb, ha ez nincs meg, a többi mit sem ér. Nos most nincs más dolgunk, mint várni, várni, várni. Azért remélem, hogy Máj 1. körül már készen lesz a cucc...
-Igazad van...
De amiben reménykedek, a lenti kérdésre adott válasz, abból ugyanis az derül ki, hogy a képességeknek megfelelően vezetnek a pilóták. Te is így látod?
Q. Why do the majority of the drivers have their own concentration and experience abilities at the same level?
A. Due to the nature of GPW, a driver with good concentration is a driver that makes less mistakes. Overall, a more experienced driver is likely to make less mistakes than a less experienced driver. Therefore the concentration and experience abilities are linked to each other to provide a better representation in GPW.
A Starfire Programming névátirata - most nem ugrik be, hogy melyik is ez, megmondanád, hol tölthetem le? Hogyan műxik a patch, nem csak a képeket meg a neveket cseréli fel? Mert Rosset Villeneuve bőrében ölég bizarr...
-De: csak a képeket és neveket, ahogy írtam...
Egyébként a sims.co.uk download szekciójából; könnyen megtalálod.
(hangokat pedig külön le lehet tölteni, ill kiszedni más update-ekből, habár a kommentár nem mondja normálisan az újoncok neveit, hanem pl. 'Heidfeld' = "hí_fel")
-Én még nem talalkoztam olyan peccsel, amelyik a hangokat normálisan kezelni tudta.
Még mindig: jól látom, hogy a Ferrari és a Williams autók semmiben nem különböznek a játékban? (mármint külsőre)
J-MAN, ez itt a nagy kérdés, hiszen EZ a legfontosabb, ha ez nincs meg, a többi mit sem ér. Nos most nincs más dolgunk, mint várni, várni, várni. Azért remélem, hogy Máj 1. körül már készen lesz a cucc...
Más:
A Starfire Programming névátirata - most nem ugrik be, hogy melyik is ez, megmondanád, hol tölthetem le? Hogyan műxik a patch, nem csak a képeket meg a neveket cseréli fel? Mert Rosset Villeneuve bőrében ölég bizarr...
(hangokat pedig külön le lehet tölteni, ill kiszedni más update-ekből, habár a kommentár nem mondja normálisan az újoncok neveit, hanem pl. 'Heidfeld' = "hí_fel")
Még mindig: jól látom, hogy a Ferrari és a Williams autók semmiben nem különböznek a játékban? (mármint külsőre)
-Nem tudom mikor indult az oldal, én csak most fedeztem fel a Te hozzászólásod alapján a sims.co.uk oldalán történt utalás alapján.
Azért gyanús ez a namedemo banner az oldal alján, biztos, hogy ez official patch lesz?
-Valóban az eddigi unofficial pecsek eléggé gyengére sikeredtek, igaz ezek inkább egyéni kezdeményezések voltak. A Starfire Programming "névátirata" viszont szvsz korrekt volt, csak a hangok illetve autó átfestések nem követték a névváltozásokat, így őszintén szólva nem sokat ért.
Jork Wierdsma of GPWorld 2001 and DJ ByteDisaster of Starfire Programming have gone into a partnership to create major season 2001 updates/addons for Grand Prix World and Grand Prix Manager 2.
DJ ByteDisaster will take over the programming work for GPWorlds 2001 update to GPW, while GPWorld2001 will provide research data and picture material for the upcoming Starfire GPM2 2001 update. The GPWorld2001 update is expected to enter testing phase in April - the Starfire GPM2 update is scheduled to be released in late April or early May. An updated version of the GPM2 carset editor is expected to be released in the last week of March.
Íme a nevek, akik a projektben résztvennek, én mindenesetre pozitív dolognak tartom, hogy a nevüket adják a dologhoz.
Name Email Contribution
Jork Wierdsma contact@gpworld2001.com Project Manager, Webmaster and Image Developer.
Tim Conway tconway@flemingc.on.ca Project Image Developer.
Q. What is this website about, and why it has it been developed?
A. The aim of this website is to bring Grand Prix World (GPW) enthusiasts together to collectively produce the best 2001 GPW patch available. By using the many informative Formula One websites available to us, we hope to create an accurate representation of the 2001 FIA Formula One World Championship within GPW.
Nem hiszem hogy hivatalos, ugyanis akkor a grabowskiék is benne lennének valamilyen formában, a jogok megvételéről nem is beszélve. Mint mondják, az infókat beküldések és különféle netes oldalakról szerzik. Ennek ellenére eléggé megközelíti a reálisat. Nekem komolynak tűnik a szándék,persze ez még semmire nem garancia: lehet jó és rossz is. Meglátjuk. Én arra lennék kíváncsi, hogy a programozást mennyire tudják komolyan megcsinálni, már ha lehetséges egyeltalán. Addig O.K. hogy átírják a képeket festéseket, neveket, de a versenyekből, fejlesztésekből, versebnyzői képességekből vajon mi fog ebből visszajönni?
Azért gyanús ez a namedemo banner az oldal alján, biztos, hogy ez official patch lesz?
>Added (offline): Six 2001 liveries in total
six??
Egyébként, ha ez működni fog, nos az tényleg szuper lesz. az unofficial patchek ugyanis - a 2000-es autófestéseket kivéve - gyengék, de nagyon. Az összes update felcseréli a pilóták neveit, meg aképeket, de a tulajdonságokat nem. Viszont a http://www.f1gamers.com/f1/gpw/ címem a tavalyi autófestések - szerintem - nagyon-nagyon jóó minőségben megtalálhatóak, habár a szezon-update nélkül mit sem érnek...mindenesetre a Ferrari miatt érdemes letölteni, mrt furcsa módon szvsz a Williams és a Ferrari autók festése egy és ugyanaz az eredeti verzióban, ez miért van? Vagy csak én vagyok vak?
GP WORLD : HOME : ABOUT
Welcome to http://www.gpworld2001.com/ (or http://home.gpworld2001.com/).
The aim of this website is to bring Grand Prix World (GPW) enthusiasts together to collectively produce the best 2001 GPW patch available. By using the many informative Formula One websites available to us, we hope to create an accurate representation of the 2001 FIA Formula One World Championship within GPW.
The progress of the project is around 80% complete. We hope that before the end of April 2001 we will be able to release the first preliminary GP World GPW 2001 Patch.
Please bookmark the site address (http://www.gpworld2001.com/) for future reference.
Closer to home - the website. I said that I'd update this and that over the next few weeks, well I think now I've done most of that. So here is a listing outlining the overall progress of the project and website material: - Updated: Driver lineup
- Updated: Driver salaries
- Updated: Driver abilities
- Updated: Team profiles
- Updated: Handling statistics
- Confirmed: Team headquarter locations
- Future addition: Supplier attribute webpages
- Future addition: Gericom to Minardi's sponsorship portfolio
- Corrected: BAR and Jordan both have works deals with Honda
- Added (offline): Eleven images of each constructor's 2001 chassis
- Added (offline): Six 2001 liveries in total
- Added (offline): Buttons, icons and backgrounds for each constructor in the constructor's primary colour
So for the next two weeks, work will continue on the last of the webpages and further development on images and statistics. I'll be working 'alongside' DJ as he begins to create the patch. Next update might be during next week and will hopefully include some driver heads.
Igen, TomTom nagyon úgy néz ki, hogy felderül az ég. Ne kiabáljuk el, de az ígéretek szerint április végén vagy május elején elkészül a 2001 update és ez orvosolni fog pár problémát, amiről itt a fórumban már szó volt.
A tevek szerint folyamatosan update-elni fogják a logokat, színeket, háttérképeket (ez több,mint ígéretes-hát kíváncsi leszek)
A site-on mindenki csemegézhet kedvére, most csak két dolgot:
A tapasztaltabb pilótáknak magas contrentacion és experience képességet adtak, így lecsökkennek t.b.k. a zászlós marhulások.
Q. Why do the majority of the drivers have their own concentration and experience abilities at the same level?
A. Due to the nature of GPW, a driver with good concentration is a driver that makes less mistakes. Overall, a more experienced driver is likely to make less mistakes than a less experienced driver. Therefore the concentration and experience abilities are linked to each other to provide a better representation in GPW.
Sokkal realisztikusabb lesz a game, mivel a szponzor, motor, staff stb szerződéseket korrekt dátumokkal látták el, így pl. a Ferrari motor 10 évig –tehát a karrier végéig- a ferrarié, de hát mondjuk ez így is természetes.
SPONSOR TEAM F. SEASON VALUE R&D DEAL
Ferrari Ferrari 2010 Works
Ferrari Sauber 2001 Customer
Ferrari Prost 2002 Customer
Mercedes Benz McLaren 2010 Works
BMW Williams 2004 Works
Renault Benetton 2010 Works
Honda BAR 2002 Works
Honda Jordan 2002 Works
AMT Arrows 2002 Partner
Ford Jaguar 2010 Works
Ford Minardi 2001 Customer
Toyota N/A N/A N/A
És végül ízelítő gyanánt 1 screenshot, én már (vissza)számolom a napokat…..
http://www.pcdome.hu/preview/grandprixworld/index.html - előzetes
http://www.pcdome.hu/review/grandprixworld/index.html - ismertető
http://www.f1sims.co.uk/html/gpw.shtml
http://formula1.jatekok.hu/gpw.shtml
http://www.alphaf1.com/gpw/
http://www.f1gamers.com/f1/gpw/ - innen szedem le most a cuccokat ezerrel, remélem ezek a 2000-es update-ek jobbak, mint az f1sims lapján letöltött darabok...
nyugi, nem kell az év elején minden pilótát lekötni. ha jönnek az eredmények, változik a véleményük. meg ahogy megy az idő, egyre idegesebbek lesznek, nem akarnak a munkanélküli hivba menni. persze lehet, hogy valaki elviszi előled. ez a rizikója. a nonf1-ek között van egy (már nem tudom ki, aki fizetős, de nagyon!!! de a legjobb fizetős szerintem diniz.)
Fishicella: Új év-új élet. Minden évben "új időszámítás" kezdődik.
Várj ki 1 versenyt, majd változatlan kondíciókkal kínálj új szerződést. Ha jól szerepelsz el fogja fogadni. Ha nem, próbáld meg még1szer. De a veszély fenáll, hogy közben 1 másik csapat szerződését fogadja el.
Wurznál is érdemes 1 verseny után új próbát tenni, mert könnyen meggondolhatja magát.(pláne ha jól sikerül a versenye)
Rosset: Föl lehet bontani minden gond nélkül,(bár én még nem csináltam fizetős versenyzőnél ilyet) valószínüleg az fog történni, hogy-miután kiszállt-elveszted a támogatását. (ugye a pénz versenyenkénti bontásban érkezik)Fizetni biztos nem kell neki.
Ha "normál" szerződést bontasz föl; az adott időtartamból hátralévő fizetését kell kifizetni, de a versenyenkénti külön bónuszát már nem.
Rankhor: nincs mit. Nyugodtan kérdezz, ha valami nem megy.
Köszönöm Frank Williamsnek és J-MAN-nek a kimerítő válaszokat, sok új dolgot megtudtam.
Sajnos a gpw-vel egyik számtech lap sem foglalkozott sokat, így ezeket a válaszokat csak ilyen módon lehet megtudni.
Amúgy jobb autóknál, pl:Ferrari, ez a hiba nem (mindig) jön elő.
Mégegyszer kösz.
Amikor első éves voltam a Benetton-nal, nekem is volt problémám a vibrációval, azonban ez hosszú távon max hármas agresszivitással volt megoldható.
Most persze works szerződésem van, úgy könnyebb az élet:)
Elkezdtem a 2000. évet. Hogyan lehet az, hogy Fisichella, aki az elmúlt évben egyetlen 3. helyet tudott felmutatni pontszerzés gyanánt, nem akarok a világbajnok teamhez jönni, mert szerinte nincs esélyünk a vb-re? (not a strong championship contender) vagyis nem olyan erős a csapat, ahogy azt az olasz szeretné.
Wurz nem akar maradni, mert szerinte Rosset nem egy jó csapatjátékos (not a goood team player)
Most mit csináljak? Rossetnek még a köv. évre is van szerződése. Van lehetőség szerődésbontásra (Rosset fizetős versenyző)?
Rankhor:
Jól mondja Frank, a top speed agresszivitást kell lejjebb venni. Azt hogy ez az érték mekkora legyen a motor 3 tulajdonságától függ: heat,reliability,rigidity.
Heat: mennyire melegszik fel
Reliability: mennyire megbízható(hogy bírja a gyűrődést)
Rigidity: mennyire vibrál
E három érték függvényében állíts be a top speed agresszivitást.Vigyázz, túl alacsony se legyen, mert akkor lelassulsz és mindenki elhagy.
Még valami: Ha magas a levegő hőmérséklete(28+)a motor könnyebben melegszik túl, ami a "felrobbanásához" vezethet.
Lejjebb kell venni az agresszivitást (ha jól emlékszex a top-speed-ét), mert amíg a motortulajdonságok közül a rigidity nincs maxon, addig a motor vibrációja szétrázza a hátsó szárnyat. ilyenkor a 4-es top speed agresszivitás ajánlott. Ha nem tudod fejleszteni a rigidityt, akkor nem is szabad feljebb menni.
(Egyébként érdemes végigolvasni a topic-ot, mert sok hasznos tanácsot olvashatsz, és ez az egyik első, amiről már volt szó-ebből azt gondolom most kezdesz ismerkedni a játékkal, tehát jól jöhetnek a tanácsok. Sok sikert!)
Ha tud valaki, plz segítsen:
Bármelyik csapattal kezdem el a vb-t, minden verseny 20-30.-ik körében kiesnek a versenyzők, Rear wing Problem (nem broken) miatt.Egyszerűen tönkremegy.Végigpróbáltam mindent, de csak nem müxik.
Olvastam én is a cikket. Kíváncsian várom a fejleményeket.
Hajrá Tyrell!
Belekezdtem, hát nem túl rózsás. Próbáltam a gép irányítására bízni a versenyt teljes egészében, de teljesen leamortizálták az autót, pedig minimumra állítottam az agresszivitási szinteket.(???)Ha tetszik, ha nem versenyezni kell. De legalábbis elindulni, aztán majd lehet gyorsítani az időt. De a helyes menedzselési taktika már körvonalazódik, majd beszámolok a fejleményekről. Nem tudom akad-e olyan "elvetemült", aki ilyen alacsony szintről indult. De nem panaszkodom, én kerestem magamnak a bajt.
Eredeti ez, de nem az enyém, és nem ülhetek örökké rajta. Ezért is örülök a CDGalaxis akciójának...
De a patchet még nem tettem fel, ha az emlékeim nem csalnak, mert volt vmi újrainstall nemrég, asszem:) mindjárt ellenőrzöm a dolgot...
2. FASTEST LAP DATA - problem with incorrect names appearing under Fastest Laps in FIA: RESULTS. Also, Drivers who post Fastest Laps have their personal data properly updated.
Ha eredeti játékod lenne, a hivatalos patch elméletileg orvosolná a problémát. Nálam működik.
Egyébként ma, a Belga Nagydíjon megszereztem az egyéni VB-címet! A csapat-vb-t már a Hungaroringen:) Jövőre pedig Ferrari-works és Bridgestone-works, míg a riválisoknál totális zűrzavar lesz:) kissé unalams, de én mindenképpen végig akarok csinálni 10 évet egy csapatnál, és már túl sokat foglalkoztam a kékekkel ahhoz, hogy befejezzem a velük való együttműködést...