Igaz amit írsz, csak kicsit ritka amit szeretnék felújítani így nem sűrűn van hozzá papír, de még némely alkatrész beszerzése sem lenne egyszerű. Van ugyan másik is hirdetve, de az 8x többe kerül mint ez. Úgy már nem igazán érné meg. :(
A legegyszerűbb talán az, ha találsz egy másik, szintén felújításra szoruló ugyanolyan autót, aminek vannak papírjai is, átíratható és forgalomba (vissza)helyezhető. Azt felújítod, és ebből az első papír nélküliből amit érdemes, felhasználsz hozzá.
Egy olyan kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy találtam egy erősen felújításra szoruló veterán autót mindenféle papír és rendszám nélkül. Van rá mód, hogy reális kereteken belül forgalomba lehessen helyezni felújítás után? Anno építettem egy saját készítésű ford T-modellt azt nem sikerült.
Bőrön és sokféle műbőrön is használtam már. Sőt a spider tetőtakaró bugyiján is, ami eléggé vinil. (az üléseknél 1000x műa. jellegűbb)
A tisztítás utáni árnyalatkülönbségeket szépen eltüntette. A tapintása sokkal jobb lett. Azt nem tudom ezzel növelem az élettartamot vagy sem.....szerintem igen.
És nem, nem hagy foltot a ruhán. Másnapra teljeses rendben van.
-mondjuk azt nem tudom, ha egy műa. vödröt kenegetsz beszívja-e- :)
Az ugyanaz a váz, mint a 600-asé, csak a Fireblade motorja van benne, lebutítva. Ugyanott lettem volna, mint a 600-assal, hogy egy mérettel kisebb a kényelmesnél. Sajnos elég nagyra nőttem (188 cm/105-107 kg), ezért vettem egy XL-es motort. Igaza van Quattroman Lacinak: jobb választás volt. Gyengébb és nehezebb az XJ 900S, mint a CB 900F, de ilyen kényelmes motor nem sok volt még alattam (bár volt már rá példa!).
Egy Polski Fiaton milyen Fiat feliratot szeretnél látni? Rajta van a Licenja Fiat felirat a jobb első sárvédőn a díszléc alatt,még krómkeretes az első index,még függőlegesen áll a váltóbot és még lázmérős a műszerfal.Ez még igazi MR 75-ös Polski,a minőség akkor kezdett meredek zuhanásba,amikor lejárt a licencjog és FSO-ként folytatták a gyártást,de az később volt.
Köszönöm a tanácsod. Lehet kipróbálom, az igazság az hogy ez szerintem nem műbőr lesz, valami hasonló anyag. Kirepedezve nincsen, csak ahogy a több éves retket kisúroltam belőle a nyáron, enyhén pakóbb lett.
Annak aki nem látta előtte való állapotban (piszkosan), annak fel sem tűnik az a kis fakó szín.
Csináltam róla képet, előtte-utánna verziót. Holnap feltöltöm, legalább látod majd hogy milyen anyagról beszélek.
És akkor ez a " Kence" teljesen felszívódik ? Tehát ha beleülök a ruhán nem hagy nyomot ? Nem leszek olaj vagy egyéb szennyeződésű ?
Szerintetek ez reális.......? Mióta olvastam ezen pörgök. Egyrészt esetleg nem lehet, hogy a nagyon jó képességű újságírók valamit nem jól vettek át, rosszul fordítottak. (persze az is lehet, hogy az ottani múzeális minősítés más mint az itteni) Azt tudtam, hogy vannak tartományok ahol nem lehet csak hétvégén behajtani öreg járgánnyal.
DE a, hogy az olasz minősített járművek sem közlekedhetnek, elég abszúrd.
Átjöhet ez a baromság hozzánk is szerintetek?
Ezen kívül a német-osztrák vonalon elég nagy iparággá fejlődött oldtimer kereskedők, szakműhelyek szó nélkül leállnak majd stb. stb., valamint a befektetők akik óriási pénzeket fektettek ritka és drága kocsikba szó nélkül nézegetik a kocsijaikat a hangárban és max. a telken mennek néhány kőrt.
Mondjátok, hogy ez nem lehet így! A magyar múzeális minősítés egyelőre felmentést ad, vajon ezt meg lehet ekézni? .....vagy adjak el mindent! :)
Én a bőrdíszműves emberem tanácsára a műbőrt is szoktam kenni ezzel:
effax leder-balsam
Lófelszerelés boltban kapsz, gyakorlatilag méh-viaszos alapú. Bekened alaposan, egyrészt eltűnnek a kisebb foltok illetve másnapra valahogy "beissza" (ezt én sem értem, hiszen műanyag). Nagyon jó tapintása lesz és felpuhul, tehát az öregebb darabok repedése talán meggátolható!