Üdvözlet(ünk) minden erre járónak, idetévedőnek, ha megjárta velünk, vagy nélkülünk ezt a klassz szibériai várost, ha nem :-)
Uszty-Ilimszk (Усть-Илимск) - a szovjet idők egy fantasztikus vállalkozása: egy hatalmas vízi erőmű (ГЭС), egy hatalmas faipari kombinát (LЭС)- és egy több tízezres város: távol a világtól, ám élő emberekkel, sorsokkal - egy gyönyörű tájon...
1976-ban 300 magyar fiatal egy kétévesnek tervezett munkalehetőséget hozott a politika révén: barátságok, házasságok születtek...
1978-ban az akkori KISZ egy nyári építőtábort szervezett egyetemistáknak, főiskolásoknak: nekik csak szűk két hónap.
E téma/topic legyen emlékhely, találkozási pont az ismerősöknek, barátoknak, ahol szívesen látunk érdeklődőket is :-)
Nagyon kellemes napot kivanok mindekinek! Remelem jol alakul a napotok,mert en is ebben remenykedem, a magamet illetoen! Igaz,ha bejonnek a hidegek,attol felek kicsit, mert akkor magamat is le szoktam lombozni, hatmeg ha mas is ratesz egy lapattal!
Háát, az a baj, hogy igy jön le a médiából. Pl: nem el lopta az autót (kölcsön vette), RTL Club-ban Fábri S. Gyurcsány F. fényképével mit csinált? (p...).
Azért irtam nem mindegy hogy :ki, mikor, hol, kinek, mit mond!
A korlátok igazából személyenként mások (legalábbis az EMBEREKNÉL)
Lakó helyet mindenki maga választ,ezért nyugodtan kijelenthetem,de te is személyesen meggyőződhettél arról hogy én hozzám,nem tud a szél semmit átfújni ,inkább tölem fúj le mindent másokhoz.Ezért is választottuk a nejemmel ezt a portát,és nyugodtan fennen hírtetem a szomszédaimnak hogy cigány lesz a szomszédjuk ,ha én el adom ezt a portát.Tudod isten nem ver bottal,aztán hogy a szoszédék háza ettöl kezdve csak a felét fogja érni !!! Hát mit tegyek a Ruszki szomszéd már csak ilyen g..ci,mert engem nem köt ehhez a házhoz semmi ,de ezek a szomszédék ragaszkodnak ,mert ők építették,meg lopták hozzá az anyagot a Szocializmusban,és a szívükhöz nőt az épület.De ha elkiálltanád magad, hogy lopott anyagok haza,hát bizony összedölnének a házak .Lehet hogy az enyém is.
Azért egy kicsit a vajda is lódit,mert mikor azt mondja hogy Magyar családok hívták ki a türhetetlen lopási állapotok miatt,és ő elmagyarázta nekik a frankot ,hát azóta a környéken nem lopnak ,nincs velük semmi baj,De mi van a környéken túl ???,mert azzal, hogy a vajda elbeszélgetett velük, nekik nem lett több a kenyerük ,nem lett munkájuk,és ami érdekes nem is haltak éhen .Tehát a korábbi tevékenységüket folytatták,csak nem a közvetlen lakó környezetükben .Egy kicsit arrébb,ahol már nem ismerik őket ,csak úgy hogy cigányok,oszt jónapot .Vagyis lényegében semmi nem változott.A vajda is csak fényezi magát.De mondjuk ezt már megszokhattuk tölük testvir !!!
De az már nem demokrácia,hanem anarchia.Na most ezen aztán jól ellehetne vitatkozni mert mindenki máshol akarja meg húzni azt a vonalat amit még úgy érez hogy a szabad vélemény nyilvánításba bele fér.Pontosan ebbe a hibába esett a nagy Magyar alkotmány biróságunk is ,hogy nem tudta pontosan kijelölni a demokráciába még bele férő szabad vélemény nyilvánítás határát ,és lett egy óriási mindenki által másként értelmezett szabad vélemény nyivánítási ráta.Aminek a következtében lehet zsidózni cigányozni K.. anyázni stb,mert mindenki arra hivatkozik hogy szabad véleményt nyilvánít.
Pedig az a legbiztonságosabb ha a "gipsy"igy köszönne neked nap mint nap.Mert azt tudnod kéne hogy a roma a közvetlen környezetéből semmit nem lop el,nem balhézik a szomszéddal,ellenben ha szükségeltetik meg védi, (( persze ha arra érdemesnek találja ))Szóval azért hidd el jó egy roma szomszéd.Persze azért nem árt lakat alatt tartani bizonyos értéktárgyakat.Mert ahogy a mondás szól... Alkalom szüli a tolvajt.És ez alól senki sem kivétel .Bőr szín független...
Na azért nem így kell teljesen értelmezni,mert igen is kellenek bizonyos határok,mert ha nincs, azt nem úgy hivják hogy korlátozva van a szólás szabadság,hanem Anarhia,és ezt nem szabad össze téveszteni a korlátok közzé terelt szabadsággal.
Szóval ha így lelehetne rendezni a dolgokat akkor valóban megszünne a mindenféle kirekesztés.Persze ehhez egy jókora bizalom is szükségeltetik a nem cigány részéről.Érdekes hogy a vajdákkal mindég értelmesen ellehet beszélgetni,aztán másnap a nép már másként húzza a vonót.Nálunk a faluban én tökéletesen megtudom magam értetni a romákkal.Nem is volt velük bajom az elmúlt 7 évben .Nagyon tanulságos felvételek ezek,csak az a baj hogy egyetlen csatorna sem sugározza,pedig a romák is néznek televiziót.Internetjük viszont nincs ezért ennek az adásnak a híréről sem hallottak.
A lengyelek persze többszörösen visszaadták azt a segítséget is. Sobielszki Jánosnam elévülhetetlen érdeme van Esztergom és Párkány felszabadításában. A Báthory kardját pedig ma is meg lehet nézni Krakkóban. Misztikus erőt tulajdonítanak neki a lengyelek.
Volt mar ferfi fonokom,es mondhatom, olyan rendes volt, megadta a tiszteletet,es ha valami gondom volt, elmondhattam,es ha volt mod ra,akkor segitett megoldani! Viszont itt ahova most kerultem, mondjak a munkatarsnok, hogy "Ne szolj vissza, hagyd ra, es akkor megnyugszik, neki legyen igaza"!!! Hat addig rendben is van, ameddig tenyleg neki van igaza,de mivan ha nem, mivan ha nekem van igazam,akkoris csak hallgassam el a banto,es megalazo szoveget???
Kepzeld,ma egy fokkal jobb napom volt, legalabbis velem nem orditott a fonoknom, de szegeny kis kollega nommel igen. Minden napra be osztja, pont ki az "aldozata"!
Pont ez az,ahol korlát van ott vége a szabadságnak.Nincs is ezzel semmi gond,ha van,legyen,de akkor senki se dumáljon szólásszabadságról,mert azt rühellem.
...hmm... a világon mindenhol csak korlátok között "szabad" a vélemény kimondása: a szabadság és a szabadosság sokakban keveredik... nem a véleményét kimondó azonban a hibás, hanem az azt elnyomó/megtorló társadalom...
Ott van pl. a cigányozás/zsidózás vica versa "bűnös" magyarozás... ezen a sokakat sértő területen nagyon sokan vannak alaposan eltévedve minden oldalon...