Keresés

Részletes keresés

ronin s8 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36822

Kedves Fenyooldrider,

 

1) Vettem egy bicskát. Nem magyart. (Ez már önmagában jelzés értékű kellene, hogy legyen.)

 

2) Fordítva ülsz a lovon: nincs referenciád, de már dobálózol az árakkal. Ezért nem vettem magyar bicskát.

Előzmény: fenyooldrider (36820)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36821

Találomra mondtam egy nagy céget, ami megfelelő tőke, marketing, hightech birtokában szabadon belőheti, hogy a tömegkereskedelem és a hadiipari csúcstechnika közt hová teszi az egyes termékeit, és hajlandó egyedi tervezők munkáit is legyártani, ha fantáziát lát benne. A kisipari bicskakészìtés hagyománya nem arról szól, hogy az Audi csúcstechnikájával megcélozzuk az Audi csúcsminőségét. Itt egészen másfajta minőséget kellene keresni, mint amit a tisztelt fórumtárs keres. Például emberit, történetit, néprajzit. Ő meg szerintem méretpontosságot és hasonló műszaki és dizájn minőségeket keres, és azt hiszi, jobb tervező a mesternél.

Előzmény: ronin s8 (36818)
fenyooldrider Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36820

Kedves ronin s8!

Akkor végülis a te elképzelésed szerinti formát szeretnél a magad által kikötött minőségben?

Íme a megoldás: Fordulj bármely szerszámgyártó céghez és kérj a pontos elképzelésedről árajánlatot!

Ha mint mondtad pénz,ékszer nem számít,akkor sikerülhet is!

Elmondod pontosan mit szeretnél,ez az első lépés!

1-Megvásárolják a hozzá{általad megnevezett} alapanyagokat.

2-Ezután a tervező megtervezi neked a modellt ,átírja NC gépre !

3-huzalszikrán kivágja a fém paneleket,pengét a program,esetleg tömbszikrán,itt kialakul a végső forma,és elkészülnek a szükséges furatok,csapok is!

4-az elkészült anyagokat elküldik a hőkezelőbe,majd hőkezelés után pontos végméretre csiszolják-élezik szintén NC gépeken

4-NC marón megcsinálják,kimarják  a markolatpanelt,

5-már csak össze kell szerelni és kész az általad megálmodott formájú és minőségű bicska ezredes pontossággal!

 

Mielőtt elfelejteném az árajánlatért is fizetni kell,hiszen az is elvégzett mérnöki munka!

 

Ja persze a végén ki kell fizetni a készterméket és hidd el,azt az összeget nem szeretnéd hallani!

Ha ezt szeretnéd,szívesen állok a rendelkezésedre,árajánlatot kérhetsz az én cégemtől is!

 

Egy dolgot elfelejtettem hozzáfűzni,ha ha ez a dolog végigfut és valami csoda folytán megrendeled a bicskát és a kezedbe kapod,ez sajnos nem nem egyedi kézműves termék,hanem reprodukálható sorozat gyártható darab lesz,megkapod a rajzot digitális formában!

Az első darab óvatos becslésem szerint 4-500.000 ft-tól indul,de kivitelfüggően csillagos ég a felső határ!

Előzmény: ronin s8 (36816)
H_G Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36819

Gagyimárka. Na jó, nem teljesen, mert annyi eszük van, hogy nívós tervezőket foglalkoztatnak, de az anyaghasználatuk és kivitelük nem múlja felül a jobb kínai gyártókét.

 

Előzmény: ronin s8 (36818)
ronin s8 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36818

Mi az a CRKT...?

Előzmény: Törölt nick (36817)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36817

Szerintem ez legfeljebb neked fáj ;-)

 

Attól tartok, nem a megfelelő helyen keresed azt, amire azt hiszed, szükséged van. Miért nem választasz egy CRKT-t? A minőséget keresve szerintem elmész a valódi érték mellett.

Előzmény: ronin s8 (36816)
ronin s8 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36816

Elnézést, figyelmetlen voltam! Valóban Szankovits a helyes írásmód.

 

Én csak a véleményemet mondtam el. A minőséggel kapcsolatban pedig igen magasak az elvárásaim, és abból nem engedek. Fájjon ez bárkinek is...

Előzmény: Törölt nick (36815)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36815

Legalább annyival tiszteljük már meg, hogy helyesen írjuk le a nevét. 

 

Szankovits Tibor

 

Nem értem, nem értem, nem értem. Vannak magyar mesterek, vállalkozók, kereskedők, akik csak fanyalgó kontextusban jelenhetnek meg ezen a fórumon, mintha mindenki jobb minőséget és jobb árat tudna produkálni náluk. Tessék, tessék, szabad a pálya.

 

Én csak csendben és szerényen hálás vagyok annak a néhány embernek, aki az ilyen ellenséges "rajongói" környezet ellenére is továbbviszi a családi ipart, ápolja a hagyományokat. 

 

Mégis milyen minőséget várnál egy bicskától? Egy népi kézműves dologtól, ahol a készítés is hagyományos eszközökkel történik? Mi lenne, ami egy elégedett, elismerő szót kicsalna belőled? 

 

Miért nem veszel ColdSteelt vagy készíttetsz egyedi bicskát a Benchmade-del? Vagy ha jobban tudod ápolni a népi hagyományokat, miért nem készítesz magad olyat, amivel elégedett tudnál lenni? Miért gondolja mindenki, hogy joga, alapja van megmondani egy késesnek, hogy az mivel foglalkozzon?

Előzmény: ronin s8 (36813)
agy73p Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36814

Nekem a Berényi kollekció nagyon tetszett. És minőség sem sem tűnik rossznak a képek szerint.

Előzmény: ronin s8 (36813)
ronin s8 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36813

Hüm.....

 

 

Emlékeznek még az Urak a múltkori antrémra? Akkor azt állítottam, hogy nincs magyar hagyomány, ill. nagyon vékony jégen táncolnak a készítők (az a pár, aki létezik), elég egy fuvallat, és elszáll a dolog.

 

Nos, úgy tűnik ez történik Kocsis Ferenccel is. Azóta kicsit körülnéztem a piacon, láttam a szentendrei Sztankovits késeit, az extrametálos Nagy I., és Szabadi késeit, és egy Révész bicskát. Egyik sem közelítette meg Kocsis Ferenc munkáját. A legjobb ezek közül a Sztankovits-féle kések voltak, kicsit a francia tömeggyártott irányába mutattak, hasonló minőséggel. Viszont nem olcsók. Ezeknél már komolyan elgondolkodik az ember, melyiket is válassza? Aki szereti a magyar formákat (azt a 3-4 formát, amit csinálnak), nyilván azt fogja választani, de érthető okokból és nem azt választanám. A másik három készítő vicc kategória. ugye azokat nem gondolják komolyan? vagy csak amolyan turista lehúzó majomkodás? Mert ha nem, akkor bizony itt komoly bajok vannak a minőséggel...

 

Személyes véleményem Kocsis Ferenc kijelentéséről az, hogy anyagilag nem éri meg neki (miután a Mester nyílván köszöni, de jól van, tehát nem készül nyugdíjba). 

Ebben az esetben akkor viszont ez csak az áremelésről szólt...

algreg78 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36812

Mondjuk ez egy vidéki, nem debreceni egyénnek jó eséllyel ugyanúgy azt jelenti sajna, hogy nem lesz Kocsis-bicskája :(

Előzmény: xlsxls (36811)
xlsxls Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36811
Lesz még azért Kocsis bicska, csak nem rendelésre.
Ezt írta Feri:
"Szóval fogok bicskákat csinálni.
Elsősorban alap kivitelben, néha exkluzívakat is. Előre rendelni viszont bicskákat nem lehet."
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2014.03.20 0 0 36810

"mindenkinek megvolt rá a lehetősége, hogy 2008-tól 2013-ig folyamatosan rendeljen és megálmodhassa az elképzeléseit"

 

leszámítva, hogy másképp áll a dologhoz a vevő, ha tudja, hogy 2013 után már nem lehet rendelni. de ha nem tudja előre...

 

na mindegy, sajnálkozva vontam meg a vállam, nem lesz Kocsis bicskám. Ami ennél sokkal szomorúbb, hogy nem lesz Kocsis bicska.

 

 

Előzmény: theraphosa (36768)
theraphosa Creative Commons License 2014.03.19 0 0 36809

Berényi se rossz, a kommunikáció néha akadozik.

Előzmény: szabi72 (36808)
szabi72 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36808

Igen, Zsákai, Berényi. De mindkettő egy kicsit más. Zsákai Kocsis Feri tanítványa volt, azt a vonalat képviseli, Berényi pedig félig-meddig külön utakon jár, elég megnézni a saját fejlesztésű bicskáit. Igazán magas színvonalat képvisel mind Zsákai, mind Berényi. Ja, és Zsákai tényleg nem másol. De nekem bicskából  Kocsis-minőség az etalon, és ezt tényleg kevesen közelítik meg.

Amúgy meg szerintem nem kell Feri döntését nekünk, felhasználóknak megmagyarázni, vagy belemagyarázni bármi is. Ahogy Ferit ismerem, biztos jól átgondolta a dolgot, biztos sok álmatlan éjszaka után döntött úgy, ahogy döntött. Mi csak elfogadhatjuk a döntését.

 

Előzmény: oys... (36807)
oys... Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36807

Érdekes!

Akikről úgy véltem, hogy felzárkóz(hat)nak hozzá, azokat épp említették a többiek is.

;-)

Előzmény: szabi72 (36785)
papuba Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36806

Helló!

Nem reménykedem különösebben , de esetleg van itt valakinek PUMA Waidblatt kése?

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36805

Nekem speciel nagyon korrektül megjavíttattak egy piros bicskát, állítólag kiküldték a gyártóhoz. Minden kapcsolattartás hibátlan volt, és időben történt. Medve-porszívó attitűddel álltam a dologhoz, évekig aszaltam a hibás kést a fiókomban, aztán mikor elhatároztam magam, ment minden, mint a karikacsapás. Azt mondták, hogy Svájcban megjavították a bicskámat, szerintem kicserélték. Azt is hozzátették, hogy ha esetleg nem csere volt, hanem tényleg az eredetit kaptam vissza, akkor is felpolírozva, úgy kapom vissza, mintha új lenne. A javításra / cserére persze várni kellett (feleannyit, mint amennyit saccoltak), de a magyar ügyintézésre nem lehet panaszom.

 

Amikor a Budafok-Tétény topic n-edik, piknik-alapú találkozója volt, külön meg kellett szervezni, hogy ki, és mivel szeli fel a helyi pékségből rendelt kifliket, és ki keni a frissen hozatott bryndzát és házi májkrémet. Hogy kellően tudományos legyen az eszközválasztás, felhívtam a céget, ahol pont a tulajdonossal hozott össze a sors, fejből mondta a cikkeket, funkciókat, nagyon kedves volt. Otthon azóta is azokat a lekerekített hegyű, hullámos élű késeket használjuk (már jónéhány éve) nap mint nap, amiket ő akkor ajánlott, mint az összes felsorolt feladat megoldására alkalmas eszközt. 

 

Az Extrametál első boltjára is emlékszem a Skálában, aztán a másodikra a Bartókon. Mindenképpen hiánypótlók voltak, egy más minőséget adtak, ami akkor elérhető volt, személy szerint örülök, hogy ennyi éve léteznek, és sajnálom, hogy a hozzám legközelebbi boltjukat be kellett zárniuk. Velük és a termékeikkel kapcsolatban is sok - khm - bírálat, vagy lekicsinylő jelző jelent már meg itt, de úgy gondolom, igencsak hiányoznának a parányi magyar piacról, ha nem lennének. Miként a Szamos Marcipán is, amivel saccra hasonló korúak lehetnek, legalábbis ami a piacon való láthatóságukat illeti.

Előzmény: prs (36802)
theraphosa Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36804

És hány ilyen van még....... Hívd fel őket.

Előzmény: prs (36802)
pipuka Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36803

Én Berényi Sanyit mondanám,a bicskái nagyon ott vannak.Egyébként ő is kovácsol damaszt acélt,a pengéit használja a Lovász műhely is.

Előzmény: szabi72 (36785)
prs Creative Commons License 2014.03.18 0 0 36802

A magyar Victorinox disztribútor ugye dekorációnak tartja fent a kapcsolat menüpontot a (rettenetesen és szégyenteljesen elavult infókat tartalmazó) weboldalán?

 

Ez a victorinoxaruhaz/extrametal -féle bagázs másnak sem szokott válaszolni az emailben küldött (eldöntendő) kérdésre?

csanadi128 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36801

Az biztos ,hogy örülni kell ,hogy más is foglalkozik tradicionális magyar bicskakészítéssel. Ha jól tudom Feri páros , farvillás bicskája egy múzeumi másolat alapján készült és került gyártásra......

Akkor Ő kit másolt........

 Mert ez a dolog mindenkire elmondható

A magyar bicskakészítésben ,kézművességben nincs ilyesmi.

szabályok vannak törvények amit be kell tartani . Különben nem beszélhetünk magyar tradicionális bicskáról.

python 357 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36800

+1!!!:)

Előzmény: Dragomirov (36799)
Dragomirov Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36799

Kedves éltársam, értő szem a különbséget is látja; az elvakult csak a hasonlóságot. :-)

Előzmény: Fekete Tibor (36796)
theraphosa Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36798

+1 , a paklik is teljesen másak.

Előzmény: Dragomirov (36795)
gyuszmó2 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36797

Köszönöm szépen

Fekete Tibor Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36796

Nézd meg a Zsákai honlapját,döbbenetes a hasonlóság,csak a vak nem látja.

Előzmény: Dragomirov (36795)
Dragomirov Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36795

Kocsis mester -saját írása szerint- a szakma fortélyait többek között Polyák Imrétől tanulta. A Polyák műhely készít oldalvillás bicskát. Ergo: Kocsis mester a Polyák műhely termékét másolta. Logikus. Csak nem így van. Ne nevettesd már ki magad! :-)

 

 

Előzmény: Fekete Tibor (36793)
csanadi128 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36794

Nem hinném ,hogy Zsákai bárkit is másol.

egyébként nála tanult természetes hogy bizonyos jegyek hasonlóak ,de semmiképp nem egyeznek meg

nekem van kocsis is és zsákai is nem egy formák sőt különböznek de a minőség az kifogásolhatatlan

 

Fekete Tibor Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36793

Most néztem a Zsákai honlapját,szomorúan látom,hogy a Feri munkáit másolja,amúgy szépek csak.......?!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!