Tudom,hogy már volt róla szó a topicban,de most,hogy lassan letelik a bejáratós időszakom,erősen gondolkozom a hangosításon.Nincs vkinek infoja,hogy milyen lehetőségek vannak a piacon?
Melyik részével nem értesz egyet kedves mic71 ? :-)
Te is márkatárs vagy , hiszen azóta is járok a KTM kereskedésbe , és nosztalgiával gondolok az eltöltött napokra , mikor a hátsómat rázta a gép de veszettül.... :-))
Nem azért váltam meg tőle , mert nem volt jó , hanem azért mert nem volt elég kényelmes..... ez pedig az öregecskedő testemnek pont megfelel :-) !!!
Kiöregedtem a KTM-s korszakból :-(
Majd 50 éves korom felett HD-re fogok váltani ha a Jóisten is úgy akarja.....
Kösz az üdvözlést! Jó ötletnek tartom a hűtővédő beszerzését. Valakinek le kellene mérni hogy mekkora kell a motorra. Én sajna ebbe még nem tudok előre lépni, mert még várom a motoromat. Remélem sikerül valamit összehozni.
Köszi az üdvözlést helloman! A teszthétvégén sikerült kipróbálnom (Győrben) a gépet és nagyon bejött. Segített dönteni, hogy milyen motort vegyek. A megjelenésétől fogva elolvastam az összes tesztet róla amit csak találtam. Nem vagyok még tapasztalt motoros, de nagyon tetszik a könnyű írányítása és súlya. Az elöző motorom egy 400 Bandit volt. Kezdőmotornak tökéletes volt, de nagyobbra vágytam és az ER-6n-ben találtam meg a számításaimat. Fontos volt, hogy az új motorom is naked bike legyen, szerintem az stílus ami a legjobban bejön mindenkinek.
Kb. 1 hete már figyelemmel kísérem a fórum eseményeit és nagy érdeklődéssel olvastam és olvasom. Nagy örömömre, 28-tól én is boldog tulajdonosa leszek egy fekete ER-6n-nek. Én a győri Horse Powernél rendeltem meg és nagyon korrekt kereskedésnek ismertem meg. Az 1000-es szerviz kb. 15000Ft-ba fog kerülni. Remélem mire oda kerülek akkor így vélekednek a dologról. Úgy érzem jó választás volt tőlem az Er-6n és alig várom, hogy átvehessem. Amikor kipróbáltam, az valami mennyei érzés volt. Egyből beleszerettem és nagyon nehezen váltam meg tőle, gondolom ezzel sokan így vagytok.
Remélem befogadtok és megoszthatom veletek én is majd a tapasztalataimat a gépről.
Amugy a hűtő védő rács engem is érdekel. Várom a fejleményeket a dologgal kapcsolatba.
A 2-vel ezelötti mocimhoz (Diversion 600) megvettem ezt a Conrad-os riasztót. Az ülés alá szereltem be. És egy kis kapcsolóval tudtam beélesíteni (azt is az ülés alatt). Hibátlanul működött. Kb. 5Eft-ban volt egy kisméretű szirénával (ez is az ülés alatt volt:), de nagyon jól kihallatszott) és a méretben a kütyühöz passzoló kis műanyag dobozzal. Döntésre riaszt. Ahogy oldalsztenderről felállítottam vagy a középsztenderről lelöktem a gépet szépen beindult. Vettem egy villogó ledet is hozzá, de azt végül nem szereltem be sehova;)
Csak ajánlani tudom a kütyüt! Vedd meg bátran! Persze csak ha tudsz forrasztani;)
Nagy-duzzogva, könny-áztatta arccal elhasználgatom majd mind2 dobozt:o)
Egyébént a GIVI-hez van egy adapterem, csupán az a kérdés, hogy azt hozzá tudom-e fogatni az ER platnijához. (A korábbi vashoz az adapter 4 - a platnin áttolt - csavarral volt rögzítve.
Na mind1. Ezt a 4 napot már valahogy kihúzom...
Pétneken hozták le a vasat Bp-ről. Gyorsan be is ugrottam a szalonba, hogy még a dobozban(!!!) megsimogassam. Hát nem patetikus?
Grat a géphez, és légy üdvözölve.
Doboz ügyben annyit tudok hogy a givi gyárt hozzá tartót (adaptert), bp-en a shoxban kérdeztem 13e kb, ha ezt a megoldást választanád lehet engem érdekelne a gyári doboz + adapter akciósan jutányosan :))
Miután elolvastam a fórum eddigi tartalmát, és miután április 7-én (a korábban többször hivatkozott akció utolsó napján; az akció lezárását megelőzően 20 perccel:o) leadtam a megrendelésemet egy (schneidig kis hátsó dobozzal felruházandó) fekete színű 6N-re úgy gondolom, hogy a fórum tagjaként engem is el tudtok fogadni.
Ha minden igaz, akkor a paripát jövő hét csütörtökön vehetem át (Békéscsaba, P&A Kawasaki). (OFF Amerre csak járok mostanában, mindig olyan székekkel találkozom, amelyekre tűket szórtak. Nem tudom ki rakja oda őket, de én mindig TŰKÖN ÜLÖK!!! ON)
A hivatkozott kereskedő korrekt volt: az akciós topcase mellé még belealkudtam a listaárba egy bukógombát és egy tankpadot is. (Remélem a bukógomba megbízhatóságát sosem kell majd tesztelnem...)
Egy kérdés: Valamelyik márkatárs rendelkezik gyári hátsó dobozzal? Ha igen, akkor akár szóban, akár egy képpel szemléltetné számomra a fogadó-platni felépítését? (Azért érdekel a dolog, mert a korábbi motoromat annak 43 l-es GIVI doboza nélkül adtam el, arra számítva, hogy - elnézve a kawa gyári topcasének méretét - jó lesz az még túrázásra. Így fontos lenne tudnom, hogy milyen megoldással rögzíthetem a dobozt az új gépre.)
Más: Vásárlolt már valaki a conrad.hu a motorriasztóból? Tapasztalatok?
Az ABS-ről azt írták, hogy jól dolgozik, viszont nem olyan határozott a nyomáspontja, mint az ABS nélkülinek. Én nem próbáltam, de ha ez igaz, akkor minden fékezés bizonytalan lesz. Amúgy elvileg jó dolog.
Én olvastam egy tesztet az F ről, ott nagyjából leírták a különbségeket. A szubjektíveket nem írom, mert az ízlés kérdése. Mivel elöl 4kg-mal nehezebb, ezt ellensúlyozták egy nagyobb villaszöggel + más típusú a gumi rajta. Emiatt írták, hogy talán a 6N kicsit maradt "játékosabb" a kanyarokban. Ezt megerősítette egy ismerős, aki szintén az N-el ment többet. Ő mondta, hogy mikor csak tolod vagy felülsz rá, az is más érzés, mint az N. Elvileg az F-et "nyugodtabb" túrázásra tervezték (lásd full idomzat), jobb szélvédelemmel. Ez nem jelenti azt, hogy nem jól kanyarodik, állítólag szépen tartja az íveket, de jobban szeret egyenesen menni, ill. stabilabb a nagyobb villaszög miatt. Pont a hegyesebb villaszöge miatt fordulékonyabb az N. A tesztelők szerint csak erősebb kanyarvadászatkor jön ki a differencia. Az F inkább túrázósabb. Az mindenképp elgondolkodtató, hogy az F tulajdonképpen egy átalakított N, talán ezért az F kicsit piac szélesítésnek/marketing fogásnak/profitemelésnek,stb tűnhet. A következő az én véleményem: Akik itt N-t vettek, valszeg azért, mert (szerintem mindenképp) dögösebb, szexibb, extravagánsabb. Nem hiszem, hogy van köztünk, aki a százegynéhányezer különbség miatt vett volna N-t, hiszen hosszabb távra tervez az ember, ha új mocit vesz, ott meg nem 100ezer számít már egy ekkora összegnél. Amúgy egyikről sem írtak eddig semmi rosszat, hacsak nem figyelmetlenségből vagy hozzá nem értésből(pl a kedvencem nem szó szerint: "kár, hogy nincs benne óra, stb) A végszó úgyis az a közhely, hogy te döntesz, mert te tudod mire kell inkább és főleg, hogy melyik lesz/lett a szerelem első látásra...
Kezdő motorosként lennének kérdéseim a tapsztaltabbakhoz, illetve az ER6N 6F tulajdonosokhoz.
Valószínűleg ezt a motort fogom választani első motornak, azonban az ER6F-ről elég keveset lehet olvasni. Mivel nehezebb az eleje, gondolom ez hatással van a menettulajdonságokra is. Van valakinek ezzel tapasztalata? Tesztelte már valaki minkét modellt?
A másik amit nem tudok eldönteni, hogy az ABS mennyire szükséges? Ezzel kapcsolatban mit tanácsonátok?
Most titsztítgattam meg a gépet. Sajnos védőrács égető lenne a hűtőre, mert sajna nagyon lágyak a lamellák és volt egy-két nagyobb legyem, darazsam, stb. Be is hajlott kicsit. Ha tudtok ízléseset, szóljatok légyszi. Én is nézegetek.
Amit említettél kis mizériát, amiatt nem oda vittem, hanem Szavuhoz Érdre.
Egy kicsit tartok a Csb féle hipermodern szervízektől, mert volt már (igaz autóval) rossz tapasztalatom. Modern a hely, flegmák az alkalmazottak, az inspekciók felét nem megcsinálják, hanem kimagyarázzák, hogy nem kell az, csak le van írva, hogy a gyár okoskodjon, meg jó fiú legyen a szemedben, stb. A legtöbbnél nem is lehetsz ott. Szavut egy régi motoros haver ajánlotta. Nem hipermodern, csili-vili az épület, sőt a műhely sem, viszont mindent megcsináltak becsületesen, végig ott álltam mellette, sőt néha segítettem is apróságokat (szeretek segíteni ilyenkor, mégiscsak az enyémet csinálják...) előttem öntötte be az olajat, amit én vittem (Castrol R4 superbike, 10W50 fullsynthetic Tudom ajánlani, ők is jónak mondták, tesztekben is a legjobb, Régi Szentendrei út 258. akciós www.olajshop.hu
3500-3600 helyett 2900/l. 2 liter kell a gépbe.) Amikor kérdeztem valamit, készséggel válaszoltak és a Csb-hez képest jóval olcsóbbnak tűnt: Csb-nél azt mondták 20-25e itt alapon 17e-t mondtak. Mivel vittem az olajat 13-körül jött ki a dolog. Ha nem viszel olajat ők Valvoline 10w40-et adnak. Eredeti Kawa olajszűrőt kapott a gép és a kerékcsapágyaktól kezdve, a karok holtjátékáig mindent megnéztek, csavarokat meghúzták, láncot megfeszítették, stb. Sőt, felhívta a srác a figyelmemet, hogy most meg kellene olajoznia a láncot az előírás szerint, de látja, hogy rendesen fújva van, úgyhogy csak ha kérem, akkor csinálja meg, mert totál rendben van, csak feszíteni kellett rajta, így nem kértem, felesleges lett volna.
Ha oda akarod vinni, először egyeztess azért időpontot telcsin. Nincs is messze amúgy. Én asszem oda fogom ezután (és a fentiek miatt) hordani. Azt is mondták, hogy 900 vagy 1100 még nem gáz. Én 921-el vittem oda.
Nagyjából ennyit tudok mondani a szervíz tapasztalataimról.
Ja de legalább szépen néz ki meg látszik rajta hogy igényes ... meg ha csak egyszer kell megvenni akkor nem olyan nagy para. Az 1000-es szervíz lassan nekem is esedékes lesz ha ezen a héten is jó idő lett volna akkor már biztos vinném én is, majd érdekelnének csb-vel a tapasztalataid ha jól értelmeztem oda viszed, én a kis mizériánk miatt tartok tőlük, persze lehet hogy a szervízben nincsenek bürokratikus akadályok mint ami a különböző dolgok kiadásával átadásával vannak. Egyébként ott leszel (ott lehetsz) a szervizelés alatt vagy csak beadod egyik nap aztán munkából hazafelé meg elviszed?
Én is sokallom. Normál padot már 3e körül lehet szerezni.
Viszont valami olyat rebesgettek a Csb-nél, hogy örök garis a cucc. Ha felpöndörödik, stb... Hogy igaz e? Passz. Én ma viszem a gépet 1000-esre. Ha ilyen sz@r időben mentek mocizni, védjétek a hátatokat, mert szombaton nyomtam a egy Debrecent oda-vissza, kifázott és most egy rossz mozdulattól becsípődött, pedig eddig sosem. Nem tudom, hogy fogok felülni a gépre, de vinnem kell ma a service-be...
FurrierS: én is ezzel a módszerrel rakom fel, talán holnap, mert a szervízben van egy utsó és elrakták nekem.
Köszi a tanácsokat, ahogy a lehetőségeimből kitellett betartottam és jó lett az eredmény ... egyébként anyjukat hogy 7e forintba kerül ez a kis öntapadós cucc :)