A legolcsóbb használható bass húrk.(4húros) is 5ezer körül van,ami D'addario EXL. A Newtone 7ezer. A felhasznált alapanyag a sokszorosa a gitárhúrhoz képest, ezért drágák. Viszont általános tapasztalatom, hogy amíg én lecserélek 3-4 készletet addig a basszeros kollegák 1-t. A kifőzés régi módszer, a lényeg a zsír és mocsok eltávolítása a sodrony alól. Newtone-nak az az előnye, hogy kör keresztmetszeten van a sodrony és így tovább is tartja a hangját és már új korában is teljesen más karakterű a hang(több a közép,kevésbé csattog) mint az ipari standard húroknál. Ez a gitárhúrokra is igaz.
Khm, nyugodtan tarthatom magam kezdőnek, habár ezer+1 éve foglalkozom a gitárral, hiperlight szobaszinten. De mostanra elkapott a gépszíj, nem hagyhatom szunnyadni lappangó tehetségemet:) Vagy nevezzük inkább lelkesedésnek:)
Az a baj, hogy Debrecenben nem dúskálhatunk jó gitártanárokban, ám az én tanárom nekem nagyon-nagyon megfelel, nem kívánok máshoz fordulni, csak épp a díjazásban nem egyeztünk meg, illetve megalázóan keveset kért (1000-nél jóval diszkontabb árat), ezért kérdeztem rá.
Ha egy-az-egyben foglalkozik Veled, akkor irreálisan alacsony az ár (valszeg kókler az illető), ha meg egyszerre többen vagytok ott (legalább 3-4 ember kellene ennyiért, hogy reális legyen az ár), akkor semmi értelme.
Ha normális, kidolgozott tanmenete van, megtanítja az alaptechnikákat (feltéve, ha kezdő vagy), az elméletet, majd ezeket normálisan felhasználni is, ha megtanít elemezni, segít a kreatív játék terén, és még a hallásodat is fejleszti, akkor igen.
Jaja. És mindenféle trükköket találnak ki szerencsétlenek, hogy hosszabb ideig tartson (pl. kifőzik szappanos vízben). Basszusgitáros kollegák majd felvilágosítanak jobban.
A BULK-SHOP húr vásárlás nem egy akció hanem állandóan elérhető szolgáltatás csak, hogy pontosítsam az előzőekben leirtakat. Természetesen van lehetőség a bass húroknál is a Bulk-Shop árra Newtone húrok esetén(mivel csak azt tartjuk basszushoz) 2set 4 húros -10% azaz 12600,-Ft, 2set 5 húros szintén -10% azaz 18360,-Ft, ezek elektromos bass húrok, van több féle méret is és természetesen lehet itt is különböző méretű a 2set.
Elnézést Mindenkitől, de egy kis OFF közlemény. A STAGESHOP új kezdeményezése a Bulk-Shop húr értékesítés(ahogy ezt már nyugatabbról ismerhetjük). Kedvezményes áron vásárolhatók D'Addario EXL és Newtone elektromos/akusztikus húrkészletek több készlet vásárlása esetén. Az árak és csomag mennyiségek az oldalunkon megtalálható. A Newtone húrokat több fajtájú készletből is össze lehet válogatni. Ezzel azoknak szeretnénk kedvezni, akik több gitárt használnak különböző húrméretekkel vagy akik többen összeállva szeretnének húrokat vásárolni kedvezőbb áron. A kezdeményezés remélhetőleg segít majd a vidéki gitárosoknak is, akik sajnos nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak a távolság miatt. Továbbá folytattuk a BARE KNUCKLE angol hangszedők teszteit. Jelenleg az üzletben 2 hangszerben található BKP hangszedő,amit meg lehet hallgatni....IrishTour strat set, Boss Tele set. Hamarosan a humbuckerek is bekerülnek egy LP-be. Elnézést ha valakit megzavartam volna. Jó muzsikálást Mindenkinek!
pedig balázs pali is nigger wannabe. nézd csak meg a frizuját!
nem, igazából ő a focit szereti, csak nem tudta eldönteni, hogy valderramara vagy völlerre hasonlítson inkább. aztán inkább fifty-fifty megoldást választott.
volt egy kis vita köztünk hogy milyen feldolgozás dalt vigyünk magunkkal cambridge-be és nem tudtuk eldönteni hogy Balázs Pali vagy a Romatic-tól szedjünk le egy nótát...végül a romantic nyert mert nem annyira bonyolultak a gitártémák...bár az arpeggio futamokkal meggyűlt a bajom.... :-))
Jó Reggelt! Április 25-én egy európai turnéra indulunk a zenekarral, ahol többek között a Cambridge-i Egyetem legnagyobb élőzenés klubjában fogunk fellépni. A főpróbát most pénteken este tartjuk Budapesten a Bázis Söröző és Étteremben(http://www.bazis.org), kezdés: 20.30 belépő nincs. Várunk mindenkit szeretettel!