Keresés

Részletes keresés

csupacsoki Creative Commons License 2007.10.14 0 0 426
lc1 Megerkezett a LeCoultre ebauche, nagyon erdekes, egyszer meg sok idot fogok vele dolgozni. Forditott felallasu, vagyis a legtobb LeCoultre -nal a billego es a rugohaz atellenben van. Megkoszonnem ha tudnatok olyan kepet kuldeni ami ebbol az alapbol keszult.
APT Creative Commons License 2007.10.14 0 0 425
Leginkább próbálgatással. Ha tudod előre a méretet, akkor legjobb a keréken a fejkörátmérőt bejelölni, ha nem, akkor finoman kell haladni, és folyamatosan ellenőrizgetni, hogy megfelelő-e már. Óvatosan, mert kisebb kerékből nagyobb már nem nagyon lesz (pirinyót körbekalapálással lehet nyújtani, de az minimális és a kerék minőségét is rontja), nagyobból viszont mindig lehet kisebbet faragni...
Előzmény: Tomotius (424)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.13 0 0 424
Ha lehet rögtön egy kérdés: a gép működését értem, a kerkek befogását is nagyjából kapisgálom, a gép működik szépen továbbítja a fogakat, de adott esetben kissebbítésnél és fogmarásnál az átmérőt hogy fogom eltalálni?
Előzmény: Tomotius (421)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.13 0 0 423
Igen, egyetértek, én a szerszámokon kívül ma már szinte csak lerobbant zsebórák után járok. A felújítás, a tevékenység öröme a fő szempont. Igaz lassan annyi rendberakott órám lesz, hogy piacra is jut belőle. A bevétel rám is fér, a fírnir alighogy átment az utalványozáson.. :-)))
T.
Előzmény: APT (420)
APT Creative Commons License 2007.10.13 0 0 422
Nagyon szép szerszám, igazi műtárgy - és nagyon hasznos tud lenni. Gratulálok hozzá!
Előzmény: Tomotius (421)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.13 0 0 421
Valamint örömmel tudatom minannyiótokkal, hogy nem kis anyagi áldozatokat vállalva egy csodaszép fírnir gép tulajdonosa lettem. Most ismerkedünk... Köszönet érte a feleségem megértésének!
APT Creative Commons License 2007.10.13 0 0 420
A célnak nagyon szépen meg fog felelni, évtizedeket eljárna ezzel is - utána meg könnyen ki lehetne cserélni. Ezért szeretek én is főleg zsebórát javítani - hálás. :-))
Előzmény: Tomotius (419)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.13 0 0 419
Ha már pang egy kicsit a topic, egy csapágybélés az egyik felújítás alatt lévő szép régi zsebóraszerkezet perctengelyének végére. Természetesen kézzel esztergálva...:

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.12 0 0 418
Nem sz@r ez, hogy elkapkodjuk! ;-)
Előzmény: BoBoYSA (416)
APT Creative Commons License 2007.10.11 0 0 417
Szicsasz, szicsasz....
Előzmény: BoBoYSA (416)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.11 0 0 416

Mi a helyzet a MMII vel?

(pérvüj hungarian csasz zavod)

Üdv

B

BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.11 0 0 415

Beszélgettem esztergályossal ilyesmiről. Azt mondta, hogy a központosítás az alapprobléma. A tok finom körbereszelése nem járható?

Más:

indul (indulna) az órásképzés a "svájci órákra" beírtam  a kondíciókat

Üdv

Előzmény: Tomotius (413)
APT Creative Commons License 2007.10.11 0 0 414
Ha fel tudod olyan központosan és erősen ragasztani, hogy ne penderüljön le rögtön a lakktárcsáról, akkor természetesen igen..
Általában inkább körbe szokták reszelni. Nem szép, de az legalább sikerül. :-))
Előzmény: Tomotius (413)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.10 0 0 413
Egy szerkezet alaplemezének széléből szeretnék egy keveset leesztergálni. Nagyobb méretű anyag befogására azonban nincs alkatrészem. Olvastam azonban a lakktárcsáról arra felragaszthatnám a az alaplemezt?
APT Creative Commons License 2007.10.10 0 0 412
Sőt, ezt már akár olcsónak is nevezhetjük...

Sajnos az itthoni árak igen kuszák. Amiből viszonylag sok van, az igen olcsó tud lenni, annyira olcsó, hogy a végén már egy felújítást, szervizt sem bír el.

Ami meg tényleg ritka, azt meg sokszor a többszöröséért akarják eladni, mint amennyiért amúgy az ebay-ról meg lehetne rendelni. Nehéz itt igazságot tenni.
Előzmény: csupacsoki (411)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.10 0 0 411
Az arveresi arakat en sem veszem komolyan, de itt joval realisabb az ertekeles.
pl. egy 14k-os 32 koves LeCoultre percuto, allapottol fuggoen 2300$ es 3600$ kozott ertekelt a konyvben, ami szerintem realis.
Előzmény: APT (410)
APT Creative Commons License 2007.10.10 0 0 410
Ezek az árak érdekes dolgok. A mindenféle árverési katalógusokban - szeretem én is böngészni ezeket - elszédítő, soktízezer, sőt: százezer-millió eurós árak röpködnek olyan órákra, amelyek valóban ritkák és érdekesek, de kötve hiszem, hogy zárt, gazdag sznoboknak rendezett árveréseken kívül akárcsak a tizedéért is el lehetne őket adni.
Ez egy más világ, és ezért nem is tekintem őket reálisnak. Ott valójában már az számít, hogy ki és kinek adja el, már nem is a műtárgy maga, hanem az árverés aktusa a lényeg, így hiába találnék a fiókban egy régi arany öröknaptáras Patek percütőt, akkor sem tudnám semmilyen praktikával kihozni belőle azt a millió erurós árat, amelyet az Antiquorum árverésén már egy olajsejk esetleg megad érte.
Így inkább nem is foglalkozom ezekkel. :-))

A Howardról még talán annyit, hogy finom, csodálatos óra, az az 1200 dollár tényleg nem is lett volna egy rossz ár érte, de a tízszerese már nagyon meredek. Saját gyűjteménybe ennyiért semmiképpen nem vennék órát, eladásra meg kockázatos. Különösen, hogy alig-alig volt még szerencsém olyan vintage darabhoz, aminek valami baja ne lett volna, általában tudtam orvosolni, de egy milliós óránál igencsak idegesítene az ilyesmi....
Előzmény: csupacsoki (409)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.10 0 0 409
ATP: Lapozgattam a hetvegen a "Complete Price Guide to Watches" 2006-os kiadasat es az E. Howard zseborakat elemzo resznel rabukkantam a kek zafiros 23 koves orara, amire en is kinaltam, es aminek 6000-13500$ kozott van a becsult ara. En meg zugolodtam hogy lemaradtam rola a kis 1200€ -os kinalatommal. :-)
Eleg realisak az arak igy meg azt sem mondhatom hogy csak eltuloztak. Nagyobb cipoben kellene jarnom neha. :-(
Előzmény: APT (354)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.09 0 0 408
Igen, ez ugyanaz az alapszerkezet. Nem sajat a foto, egy szerkezeti adatbazist epitgetek, es neha beollozok erdekes dolgokat is.

ch3

ch4
Előzmény: Tomotius (407)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.09 0 0 407
Szia Csoki!

Látom haza vagy :-))!
Oroszlán kezében egy kígyó, szóvak ez a Chopard jele. Köszi!
Megmutatom a szerkezetet, kérlek ha van képed a beszúrt szerkezetedről tedd fel kíváncsi vagyok rá. Finom megoldás a rugó fesztelenítésére szolgáló pöcök négy óránál, s a kilincsszerkezetet is jól eldugták.
Előzmény: csupacsoki (402)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.09 0 0 406
Egy csomó, készség hiányzik,ez rosz, késtartó szán van, ez jó.
Előzmény: szőrmók (404)
hugoneni Creative Commons License 2007.10.09 0 0 405
Szevasz!
Köszi a linket ,nagyon jó oldal!
Üdv.:Gabi
Ui.:Még tavaly a Celldömölki lomispiacon összeismerkedtem egy nyugdíjas bácsival.
Beszélgettünk az órákról és utána az jutott eszébe,hogy azt mondtam Neki:
Az orosz órák is jó órák.
Azóta ráált az orosz órák gyüjtésére és már elég sok van neki.
Utolsó szerzeménye egy stopper,ha jól emlékszem SLAVA.
Nagy darab és szép állapotban van.
Előzmény: pamu (401)
szőrmók Creative Commons License 2007.10.09 0 0 404
Üdv : mindekinek ! a vaterán van fenn egy óráseszterga ! érdemes megnézni! szőrmók
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.09 0 0 403
omega A hetvegen sikerult vennem egy nagyon szep allapotu, szinte hasznalatlan arany zseborat.
Erdekes ez az Omegara nem annyira jellemzo finomszabalyzo. Ezt az tudja ertekelni aki mar sok Omega zseborat latott es jol tudja hogy naluk mar a 17 ko is egy "komplikacio". :-)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.09 0 0 402
ch Szia, na itt a kep a Chopard jelzesrol.
jcr
Nekem is volna egy JCR jelzesem amit azonositani kellene, berakom ezt is hatha valaki egyszer belefut. :-)
jcr2
Előzmény: Tomotius (390)
pamu Creative Commons License 2007.10.08 0 0 401

Kedves órarajongók, tudna nekem valaki egy olyan lapot ajánlani, ahol különböző Pobedákat lehet megtekinteni? A google nem sokat segített, még ez: http://www.ussrwatches.info/index.php volt a leghasznosabb, na de hát ez semmi.

Előre is köszönöm!
APT Creative Commons License 2007.10.08 0 0 400
Mutatót így nemigen toligatunk. Az edzett acél mutató sokszor így letörik, vedd úgy, hogy eddig szerencséd volt.
Azt a mutatót annak rendje-módja szerint le kell venni, és helyes pozícióban visszanyomni.

A számlapok felújításán én is gondolkodtam, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem éri meg. Az igényes, értékes órákat gyári állapotba fel lehet újíttatni (olasz vonal), és bár nem olcsó, de egy szép arany Omega, JLC, Patek stb.. elbírja.
Jó, használható számlapot készít a P.Kiss 6-7eFt-ért, a közepes órák számára ez megfelelő. A többivel meg egyszerűen nem éri meg foglalkozni. Lehet berendezkedni otthon tamponnyomásra, csak ha maketteztél esetleg valamikor, akkor talán emlékszel, hogy mekkora macera például egy festés. Nekikészülni, oldószer, szórópisztoly, aztán tisztítani, és ha pár héten belül nem festesz újra, akkor a tégely festék menthetetlenül beszárad, tehát a valóságban miden számlaphoz lehet festéket venni, előkészíteni stb...
Erre vagy be kell iparszerűen rendezkedni, és szakmányban csinálni, vagy semmi értelme. Drágábban fog a végén kijönni, mint megcsináltatni profival profi módon. Sajnos a tönkrement tokú-számlapú alsó kategóriás órák (noname-k, Cornavinok, Doxák, oroszok) gyakorlatilag semmit nem érnek, alkatrésznek lehetnek jók, ha egyszer kerül egy jó számlapos-tokos, de rossz szerkezetes donor.
Előzmény: BoBoYSA (399)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.08 0 0 399

Szia APT!

Egy apró kérdésben kérem segítségedet.

Ha nincsenek szinkronban a mutatók, (12 óránál semmi erotika)

akkor eddig 6 órkor, megtámasztottam a kismutatót, és helyére tóltam a nagymutatót (ez néha nem is volt könnyű, ha jó szoros volt).

Most egy igényesebb órán kellene ezt megcsinálni, aminek más baja nincs. Elgondolkodtam, hogy talán nem is így kéne csinálni.

Előre is kösz a tanácsot.

Szombaton vettem kb egy kiló órát 3 e Ft-ért az ecserin. Mire kidobáltam a rossz kvarcokat, maradt 5 működő kvarc, két helyrehozható pecek zsebóra, három doxa/helvétia fél tok, két fél cornawin (ebből lehet egyet csinálni, csak a számlap ronda, még vagy öt egyéb óra UMF és egyéb, és egy női Stowa, amiről csak ezt látom még, hogy hiányzik a billegő fedőkő tartójának egyik csavarja. (azt még nem tudom, sérült-e billegő).

Komolyan foglalkoztat a kérdés, hogy mi módon lehetne számlapokat matricázni. Valahogy levonókép nyersanyagot kellene szerezni, ha van ilyen, és rányomtatni.

Üdv

B

csupacsoki Creative Commons License 2007.10.07 0 0 398
Ezt a jelzest szerintem a Chopard hasznalta, ezen a vonalon erdemes keresgelni. Valoszinuleg van kepem is, csak most el vagyok utazva. :-)

Előzmény: Tomotius (390)
APT Creative Commons License 2007.10.06 0 0 397
Egyéb szerszámok nem akadnak?
Előzmény: gabi1981 (396)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!