Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
A repülés is természetesen opció, de ha nem sietek akkor én szeretek ott megállni ahol éppen kedvem tartja. Akár 20 percre akár egy órára. Csak úgy nézelődni. Nézelődő típus vagyok. Csak úgy nézek ki a fejemből. Nézem a környezetet az embereket, helyi életformát stb. Repcsivel ugye meg nehéz lenne.
Arról nem beszélve, hogy sosincs előre pontosan eltervezett napi programunk, hogy másnap feltétlenül hova megyünk. Ha nem megyünk valahova aznap, megyünk másnap. Csak nagyjából szoktuk előre összeállítani a programot, hogy mit nézünk meg a környéken, ahogy amikor az éppen aktuális kedvünktől függ.
Így nekünk a kocsi jobb opció, mert ott áll a szállás előtt és bármikor elugorhatunk bárhova, nincs helyi buszozás, menetrend függőség, kocsi bérlés stb.
Nem lett rosszabb a balkáni közlekedés csak egyre több ember engedheti meg magának a nyaralást. Ettől zsúfoltabbak az utak, nyaralóhelyek. Az utazás legnagyobb hátráltatója a tömeg és a határok. Ez van. Esetleg a repülés?
Az idén sajnos idő hiányában, munkaelfoglaltság miatt nem jutottam le egyik déli tengerre sem. Elképedve olvastam és nem csak itt, más oldalakon is, és sok ismerősömtől halottam aki kint volt az idén, hogy egyre rosszabb a balkáni közlekedés. Na nemcsak az útviszonyok miatt, hanem a túlzsúfoltság miatt elsősorban. Lassan visszamegyünk a 70-80-as évekbe, mikor alaphangon két napba került a lejutás akár bolgárba, akár görögbe, akár a kotori öbölbe. Akkor a járműpark és útviszonyok szabták meg az utazási időt, most hiába a jobb járműpark és jobb utak, ugyanannyi lesz az idő.
Pár éve (3-4) voltunk egy napot a Plitvicei tavaknál, egyes szakaszokon akkora volt a tömeg, hogy letaposták egymást, vagy két órát kellett várni a hajóra ami átvitt a túloldalra, holott a terv és útmutató szerint 10-15 percenként indultak. Akkor rengeteg volt a ferde szemű, távol-keleti, ázsiai turista. (nem mintha bajom lenne velük, kulturáltak voltak) Állítom, hogy pl. aznap a tavaknál a bent lévők 60-70%-a ferde szemű volt. Hiába, ott van zseton az utazásra, és élnek is vele.
Szívesen lemennék nyaranta akár kétszer is bármelyik balkáni tengerre, ha le lehetne jutni mondjuk 10-11 óra alatt. Életemben egyszer sikerült 11 óra alatt hazajönni Szalonikiből (illetve attól lejjebbről vagy 30-40 km-re) de végig nyomtam, mint állat, és a határokon sem kellett sokat várni, 10-15 perc alatt sikerült határonként átlépni, tehát a határvárakozás is benne volt a 11 órában. Kapaszkodott a család, mikor tartósan 160-180-al nyomtam. Egyik családtagom azzal fenyegetőzött, hogy soha többet nem ül mellém. (holott párszor megjártuk már előtte együtt ugyanazokat az útvonalakat)Még a yarddal is szerencsém volt nem fogtak meg.
Ha ilyen ütemben fejlődik a balkáni autós turizmus meggondolandó mikor merre megyünk.
Ez kb. olyan, mintha mondjuk bajom lenne a szomszéd lakásban élő zajongóval. Mire bemennék a lakásban élő emberhez, aki azt mondaná, nem ő zajong, hanem az éppen beköltözött haverja, ezért menjek be, s nyomozzak, de őt semmiképpen se hibáztassam.
Vagy ha elmennék egy étterembe, ott rossz kaját kapnék, mire a pincér sajnálkozna, hogy a konyha beszállítója éppen rossz alapanyagot szállított, így keressem őt fel, s vonjam felelősségre.
Azért fizet valaki egy utazásszervező irodának, hogy helyette gondolkodjon, intézkedjen a nyaralás alatt. Ha a tisztet utazónak kell mindenre megoldást találnia, akkor mégis minek fizetett? Akkor menjen egyénileg. (mi is úgy mentünk) Ha nekem valaki igér valami szolgáltatást (pl. Transzfert a reptérre) s nem teljesíti, akkor én is negatívan fogom értékelni. S ebben nincs az, hogy k mennyit ad a topikhoz. Ha neki negatív tapasztalata volt az adott céggel, akkor neki az volt. Leírta. Neked pozitív, akkor te azt írod le. A topik olvasói meg majd eldöntik, milyen szempontokat vesznek figyelembe az információk súlyozásánál.
Te totál el vagy tévedve. Az iroda felel az alkalmazottaiért. Ha jók, az az iroda "fényét" emelik, ha rosszak, az iroda hírét rontják. Avagy: hallottál már olyanról, hogy egy közlekedési miniszter önként lemondott, mert két vonat egymásba ment? Biztos ő vezetett, mi? :-)
Semmi közöm a céghez, csak már túl kényelmesek az emberek. Nem járnak utána a dolgoknak. Olyanokért adnak negatív értékelést, ami vicc kategória már (túl sok az orosz, ferde volt a kép a falon). Ez kb. olyan, hogy van egy problémám egy tanárral, rendőrrel, hivatalnokkal... Attól még nem hülye minden tanár, nem balfasz minden rendőr és nem idióta minden hivatalnok. Persze, írja le a problémát és hogy mit tett az ügy tisztázása érdekében.
Amúgy pedig én egy kicsit régebb óta írok ide, szerintem többet tettem hozzá már a topikhoz. Idén pont velük voltunk és attól ,hogy mindent leszerveztek helyettem még nem számolgattam a hajszálaimat, hanem megnéztem hogy mi van akkor ha... Ezt azért nem árt, ha külföldre mész. Szerintem....
Udv latom újra itt vagy. Teljesen egyetértek a transzferral kapcsolatban. A Napospartról azért egyénileg is be lehet menni busszal akkor is ha benne van az árban a transzfer
Azert nem könnyű ott lekesni a relulot. En megyek a 6.30 al de meg a 7.20 as is jo.
János
Mi velük voltunk Törökországban, semmi gond nem volt. A transzferbusz időben jött értünk. Nektek is fel kell készülni arra, hogy mikor jön a transzfer és ha nincs ott, akkor 15-20 perc múlva hívni a megadott számot. Mi egyszer találkoztunk a mi idegenvezetőnkkel, elég önállóak vagyunk. Előző nap írta, hogy mikor érkezik a busz, ahol nem volt rajta csak a török sofőr. Mégis minden rendben volt. Tegyél panaszt az irodában arra a személyre, aki hibázott, de ne járass le egy irodát azért, mert egy személy - szerinted- nem végezte megfelelően a munkáját.
VIII.31-IX.7-ig utaztunk a Robinson Toursal Napospart Riva hotelbe. Az üdüléssel kapcsolatban minden rendben volt, de hazautazáskor elfelejtettek értünk jönni a Szállodához. Nagy idegeskedés után sikerült egy kitelepitett idegenvezetőt elérnünk, aki értünk jött személygépkocsival, és igy még elértük a repülőt. A Repülőtéren ott volt az idegenvezető, aki nem jött értünk, és ahelyett, hogy elnézést kért volna, azt mondta, hogy örüljünk, hogy elértük a Repülőt. Ez egy Utazási Iroda alkalmazottjától Tűrhetetlen viselkedés !
Üdv, egy kérdés, Nis és a Bulgár határ között készen van e már az autópálya??? Két éve még nem tudtunk azon menni, most szombaton mennénk, ezért a kérdés.
Tegnap értünk haza, nagyon kellemes volt. Szozoplba nem mentünk el, de egy bolgár faluba igen. No ez nem volt igazán jó, bár a táncosok nagyon jók voltak, de az étel ,ital nagyon gyenge volt. A nesztinárka meg egy férfi volt, én nem láttam "igazit", így nem tudok véleményt formálni.
A pénzváltás egységesen 1,90, Neszebárban láttunk 1,96 kiírást, de ez az Euro eladási árfolyam.
A tenger talán kicsit nagyon hullámzott, de más bajunk nem volt, nap sütött rendesen. A boltok árai változóak, szét kell nézni. Pl kicsi rózsaolaj egyik helyen 0,50, másikon 1.