Próbáld oda a radiátoron lévő félhollandihoz az általad lévő szelep csatlakozását,ha úgy látod passzol hozzá,akkor csiszold fel,szilikonzsírral kend be a csatlakozó felületeket.A hollandit húzd össze és reménykedj,hogy nem csöpög.....
Mert nem ilyen a csatlakozásom. De lehet marad az átalakító, mert ezt már mindennel öntöztem, de nem mozdul meg, tönkretenni nem akarom, lehet rábízom "szakembörre". :)
Fogsz egy villáskulcsot, közben finoman(!) melegíted a menetet és kitekered, ha szerencséd van a fittinget ha nincs a menetet is...mert ez alu ha jól látom.
Ha felteszel egyx fotót akkor lehet lesz egyszerűbb-jobb módi is. A könyökösnél 4 könyökre gondolt, 2-vel felfordítod párhuzamosra, másik kettőt összekötöd csővel és rádugod az előzőekre. Kicsit drága játék és fölösleges. A köz-hollandis összekötés a legegyszerűbb.
Akkor kérj meg egy szerelőt! Az ötrétegűnél amikor meghúzod a cső rugalmassága folytán kiegyenlíti az egytengelyűségi hibákat, ha a másik vég egyenesre van vágva és a tömítés rendben van nemigen lehet hibázni.
Nem fix, falon kívüli minden (ezen a részen). Kösz a választ.
Ezt a könyökös beiktatást nem értem. Illetve úgy tudom elképzelni, hogy akkor kitér az egyenes vonalból és lesz egy szögletes omega azon a részen. Jól gondolom?
C20NE,
a hollandis megoldással az a bajom, hogy esélyes, hogy nem tudom pont úgy meghúzni, hogy a tömítés tökéletes legyen.
Ha véséssel fix szakasz vége bontható és az is műanyag,nem horganyzott akkor a fix szakasz kibontott részét meg tudod emelni annyira,hogy az összekötő kis darab beépíthető legyen.
Viszont ha teljesen fix,burkolt mindkét vége,akkor könyökök beépítésével tudod legegyszerűbben összekötni.
1. jobbra a fehérrefestett vascső. Et felcsiszolod, és lefested hőálló zománccal. Ez a legegyszerűbb.
2. a horganyzott idom. a horganyon nem nagyon szeret a festék megmaradni. spéci alapozó kell, amit egy ekkora darabhoz nem veszel meg. ráadásul nem tudni hogy mennyire hőálló.
3. a lefele menő műanyag cső. Na azon pláne nem akármilyen alapozó marad meg. És nagy a hőtágulása, egy zománc tuti összerepedezik rajta.
Én diszperzittel (falfestésk) festeném le, a fallal azonos színűre. Azt nem probléma javítani sem, meg minden festéskor átfesteni.
Fűtéscső átalakítás után szeretném a csöveket lefesteni. Ezzel kapcsolatba az lenne a kérdésem, hogy a fűtéscsövek mely részét szabad / nem szabad festeni (ajánlott / nem ajánlott)? Gondolok itt az idomokra, szelepre, 5 rétegű cső és a press fittingre? A mellékelt képen a csővet a piros vonaltól jobbra eső részeken gondoltam lefesteni (a szelepet kihagyva)...
"semmibe", csak kikapirgálja az árkot, beleteszi a csövet amit akár a jelenlegi szomszédos mókolásból is visszaáshat, ha olyan. A rákötés lenyúlása pedig az adott lopásszolgáltatótól-önnemkormányozótól függ elsősorban.