1. Nem tudom, hol laksz, de csak tippelek, hogy Pesten. Ott általában jobbak a fizuk, így többet is lehet elkérni egy óráért. De én debreceni viszonyokról beszélek.
2. A srác nem saját zsebre dolgozik - sajnos -, hanem a Rocksuli berkein belül tevékenykedik, hogy azon belül hogy oszlik meg a fizetés, nem tudom, nem is érdekel. Kis csoportok vannak, különböző szintek, így azt sem tudom, hányan járnak oda, hány csoport van, gitártanár van, asszem, három. A tanulók a Rocksulinak fizetnek, félévente tizenvalahányezret, de ezt Nagyvk pontosan tudja.
3. Én más keretek között veszem az óráimat, ezért kérdeztem, mi mennyi. Így aztán esetem egyedi, nem minősíti a tanárt.
volna egy olyan kerdesem, hogy: kb. hanyan vannak manapsag Mo.-n egy-egy koncerten illetve ehhez kepest milyen felszerelessel oldjak meg a hangositast a zenekarok? (en is erosito valtason gondolkozom, csoves 60 W-rol-40-re)
Sajnos akármilyen profi és jó tanár, a kollégái megélhetését rontja ezzel az irreálisan alacsony árral (no meg a saját óráit minősíti le), ez pedig rossz pont.
A legolcsóbb használható bass húrk.(4húros) is 5ezer körül van,ami D'addario EXL. A Newtone 7ezer. A felhasznált alapanyag a sokszorosa a gitárhúrhoz képest, ezért drágák. Viszont általános tapasztalatom, hogy amíg én lecserélek 3-4 készletet addig a basszeros kollegák 1-t. A kifőzés régi módszer, a lényeg a zsír és mocsok eltávolítása a sodrony alól. Newtone-nak az az előnye, hogy kör keresztmetszeten van a sodrony és így tovább is tartja a hangját és már új korában is teljesen más karakterű a hang(több a közép,kevésbé csattog) mint az ipari standard húroknál. Ez a gitárhúrokra is igaz.
Khm, nyugodtan tarthatom magam kezdőnek, habár ezer+1 éve foglalkozom a gitárral, hiperlight szobaszinten. De mostanra elkapott a gépszíj, nem hagyhatom szunnyadni lappangó tehetségemet:) Vagy nevezzük inkább lelkesedésnek:)
Az a baj, hogy Debrecenben nem dúskálhatunk jó gitártanárokban, ám az én tanárom nekem nagyon-nagyon megfelel, nem kívánok máshoz fordulni, csak épp a díjazásban nem egyeztünk meg, illetve megalázóan keveset kért (1000-nél jóval diszkontabb árat), ezért kérdeztem rá.