Nekem még az a halálom, amikor fikáznak egy 10-11 mp es gyorsulású családi autót hogy nem túl sportos! Könyörgöm! Az országútra sportolni veszünk autót? Sportoljon " Rajkönen, meg Barikelló " mellett aki sportolni akar zárt pályán, közúti forgalomban ne legyen már elvárás, meg idea!
ha nem vetted volna észre akkor én az ilyen "0,5 dl -el lett kevesebb a fogyasztásom" típusú beírások ellen vagyok felháborodva! mindenkinek szíve joga nézni a fedcompot! de könyörgöm itt dl-ről vitatkoztok! a Te esetedben meg min literes nagyságrend kell hogy valami rendellenes dolog legyen a háttérben! vagy ha most 5,3 és holnap 5,6 lesz akkor rohaszn a szervízbe mert kiegyensúlyozott a stílusod? a fogyasztási adatok többszempontból is becsapósak ilyen licit szerű bekiabálásoknál!
milyen gumi, mit tankoltál, mennyire nyomtad, milyen idő volt, vittél 5 cementeszsákot, előtte nem ettél 6 napig, kamion szélárnyékban szakadékban lefele 5 ösben.
Szasz! Én állandóan figyelem a fogyasztást, szerintem ez tök normális dolog. A Vezetési stílusom kiegyensúlyozott, ezért ha drámai eltérés mutatkozik a fogyasztásban, az valamit jelent. Ez világos. Mi ezzel a probléma?
"egy VW-t és egy BMW-t teszteltek hagyományos diesellel és az újfajta prémium dieselekkel melyek nagyobb hatótávolsággal kecsegtetnek. A teszt eredménye mind természetes terepen ( közúton ) mind teszpadon hasonló eredménnyel zárult! SEMMI KÜLÖNBSÉG! Csak marketing az egész!"
ez igy pontatlan. a premium dizeleknek van egy valos elteresuk a normalishoz kepest, ez a csokkentett kentartalom vagy akar kenmentesseg. ennek aztan ketfajta eredmenye van, mindketto kornyezetvedelmi jellegu: az elso, hogy eleve kisebb a karosanyagkibocsajtasa annak az autonak, amiben kenmentes a gazolaj, a masik, hogy a dpf (reszecskeszuro), ha van olyan az autoban, sokkal gyorsabban bedoglik ha kentartalmu az uzemanyag mert a kipufogas valamelyik fazisaban kensav is keletkezik, amit a reszecskeszurok zokon vesznek. a hazai dizel ceed-ekben nincs reszecskeszuro...
Az az igazság, hogy a tisztelt tesztelők néha el vannak szállva. Sajnos nagyon nem mindegy, hogy éppen milyen autó után milyent tesztelnek. Kétségtelen tény, hogy a ceed igencsak mentes bármiféle meghökkentéstől. Egy szürke hétköznapi autó, hétköznapi formával és méretekkel. Egyszerüen csak jó és semmi egyéb.
Kérdezem, mi kell ennél több ?
Az is igaz, hogy ma már van néhány 6 sebességes váltó, de nem ez a jellemző. Van továbbá ebben a kategóriában hasonló áron legalább ennyire jó autó, de azt is lehúzták ! (OFF Auris)
A dieselnél talán még nem egészen kiforrott a motorvezérlő szoftver, ez mondjuk hiba ! De talán az is hiba amikor másról sem lehet olvasni, mint a 3-4 ezer köbcentis autók tesztjéről.
Ott aztán megy az ömlengés, hogy ilyen jó meg olyan jó 15 milláért. Hát kéremszépen itt magyarországon azért inkább a kisebb motorokkal szerelt átlagautóknak van a piaca. Én is imádom a technikát és szívesen olvasok mindenféléről, de a realitások talaján maradva azért csak jobb lenne a minél nagyobb darabszámban fogyó autókat részletesebben tesztelni és nem pl a 420 CDI merciről ódákat zengeni és részletesen kitárgyalni, hogy az bizony senkinek semmire sem jó autó !
Biztos én vagyok nagyon elvakult Ceed fan, de szerintem ez egy xar teszt volt. Nem kell hogy mindenki szeresse a Kia-t de nekem helyenként kilógott a lóláb.... PL: amit a váltóról ir:
"Tökéletesen használható, semmiképpen sem nevezhető rossznak, viszont egy kicsit idejétmúlt – ötsebességes váltót egyre kevesebbet látunk. "
Nem tudom miről beszél? ki ad ma ebben a kategóriában 1.6 os benzineshez 6fokozatu váltót!??!!? max a dieselhez!!!
ez szerintem annyira gáz vélemény mint az RTL-es 5.-ben 50-nél rángat....
WoW! Egy egyszerű chip-tuning-tól? És ez most nyomatékban, vagy lóerőben?
Az prémium üzemanyag témához: Saját tapaszataltom nincs, de nem egy ilyen üzemanyagtesztet olvastam már, és mindenhol az jött ki a végén, hogy ezek a drágább keverékek egész elhanyagolható mértékben jobbak (ha jobbak) az átlag üzemanyagnál. Az Alpesi diesel pl. inkább nagy hidegben van jótékony hatással a motorra indításkor. Teljesítmény és/vagy fogyasztás csökkenséről szintén nem nagyon számoltak be az általam említett tesztekben.
Igen, furcsa, hogy a korábbi tesztekben például több helyen kiemelték az alsóközepeshez mérten csendességet, itt meg zajosnak találja..
Persze lehet abban valami, hogy egy ötajtósnak gyártott családi autó épp azért nagyon jó, mert minden jó benne és semmi sem rossz, viszont egy 3 ajtóstól , amit nem a családos célközönségnek gyártanának, ugyanaz már nem elég(stílusban, beltérben, erőben, megjelenésben,stb..)
nemrég volt egy teszt valamelyik német tv adón! ahol egy VW-t és egy BMW-t teszteltek hagyományos diesellel és az újfajta prémium dieselekkel melyek nagyobb hatótávolsággal kecsegtetnek. A teszt eredménye mind természetes terepen ( közúton ) mind teszpadon hasonló eredménnyel zárult! SEMMI KÜLÖNBSÉG! Csak marketing az egész! Továbbá nem értem ez a fed.comp buzulást. Egyszer már írtam hogy eléggé megtévesztő tud lenni ill. semmi értelme. Egyszer 5,3 nál leizzadtok majd valaki beír 5,1-et akkor megy a nagy hűha. aztán jön egy 6,5 aztán megint 5,2. mi értelme van ennek? az autó megy a kocsi fogyaszt! Diesel 5-6 liter, benzines 7-8 liter átlagosan oszt jónapot! ha készítesz egy 100kmes 5,1es csúcsfogyasztási rekordod nem azt jelenti hogy az egész tankot kitudod autózni! aztán ha még1x lenyomod ugyanazt az útvonalat akkor meg 5,2 lesz meg az agyalás hogy most miért evett 1dl-el többet?
Szia Tibor! Én úgy tudom,hogy a nagyobb teljesítményhez több nafta kell. Ennek ellenére most próbalok ki egy tuningboxot. 20%-ot nőtt a teljesítmény és a fogyi 0,5l-rel csökkent/comp. szerint/ Majd csak a következő tankolásnál derül ki,hogy mennyi km-t tudok vele megtenni. Prémium gázolajjal nekem is nőtt a hatótávom.
a bejáratás szükségességéről döntsön mindenki maga, annyi azonban biztos, hogy a fáradt olaj fémtartalma az első párezer kilométer után a legmagasabb.
megvizsgálva az olajszűrőt, bizony egy új motornál kb 2 - 3 ezer kilométer alatt képződik annyi fém mint egy bejáródott motornál 15-20 ezer kilométer alatt.
Bármennyire is javul a fémmegmunkálás minősége, azért az egymáson csúszó felületeknek össze kell csiszolódniuk.
(új nő/férfi esetén is ugyanez a követendő eljárás) :-)))
Új vagyok Nálatok, de azért márkatárs (2.0 CRDI), csak nincs külön fórumunk.
Egy ismerős beoltott az EVO diesel üzemanyaggal, de eddig nem vettem komolyan. Van értelme, mivel jóval drágább, tényleg dinamikusabb lesz tőle a gép és kevesebbet eszik? Irjon valaki, akinek van erről tapasztalata! Előre is köszönöm!
Ezt már a multkor is akaratm irni hogy szerintem itt nem azért pang néha a forum mert van a másik hanem mert annyira HIBBÁTLANOK a gépek hogy tünet/panaszmentesek!! :-))))
(igy minden másról dumálunk pl; fizikáról, gumikról, suzukikról, családról... :-))
jó 1000-ig tényleg nem érdemes kínozni! de utánna úgy kell használni ahogy használnád. A mai autók nem igényelnek külön bejáratást, hiszen ezeket a motorokat a gyárban is megkínozzák! láttam az off Opel-ban ahogy minden 5-10 motort úgy megpörgetik hogy a szeme is kifolyik! aztán teszt ok -> megy tovább a soron majd bele a kasztniba aztán irány a megrendelő! egy autót járatni kell és érdemes havonta egyszer kétszer jól kíhúzni a lelkét, mert különben belustul!
Én 2000-ig nagyon kíméltem és igazán csak 3000 után kezdtem el húzogatni. Igazából rájössz majd, hogy szinte ugyanúgy használod mint a "bejáratás" alatt, mert az bőven elég, maximum pályán nagyobb utazót tartassz, de hosszú távon azt se érdemes.
Ja arra felhívnám a figyelmet, hogy a könyv szerint bejáratást nem igényel!
Ui.: szerintem viszont igen én nagyon láttam azt ahogy az autó "bejáródik" egy-egy fordulatszám tartományban. Ha van kedved visszanézni a hozzászólásaimat, az elején /kb. december/ rengeteget írtam /írtunk/ erről és a fogyasztásról. Javaslom a sok váltással teli, finom, gyorsításokkal és lassításokkal fűszerezett első 1000 km-t mindenképpen!
Ilyen kimerítő volt az enyém? Szivesen! No padlógáz, meg 3000 fölé pörgetés. Lehetőleg folyamatosan változó fordulat, de ez nekem nagyon sikerül. Vezess normálisan :-))) Állandó városi forgalomban 6.1 a fogyasztásom. Nem papásan.
Azért is, mert a rugalmasságát nem tudja egyik benzines sem utólérni. És a fogyi sem nő jelentősen. De ez is csak egy szempont és csak annak, aki ezt értékeli.