klub tagok! Segítséget szeretnék kérni. A múlt héten vettem egy lacettit 1,4 es és most jutottam be egy klímáshoz ahol kiderült rossz a kompresszor nem indul el áramot kap. Ki tud ajánlani Budapesten egy szerelőt ki megjavítaná a kompresszort. Kaptam már ár ajánlatot de az nekem nagyon sok 100 ezer Ft. Állítólag a tekercsel van valami. Igaz nem értek hozzá. Előre is köszönöm.
akkor nézz utána a Fuchsnak!A FUCHS csoport a világ 8. legnagyobb olajvállalata, míg az 590 független kenőanyaggyártó közül a legnagyobb.Az alacsonyabb ársávban lévő Denso az sima hagyományos elektródás attól jobb a Brisk(nem véletlenül lett gyári beszállító Opel,VW).20-25.000ft egy közepes szervizre ha minőségi termékeket akarsz akkor elég sovány(olaj+gyertya,szűrők) középkategóriából viszont simán kihozható.
NGK és Beru gyertyákat nem ajánlom(francia gyártás) Denso sem mind japán már,ár érték arányban pl tudok adni Ytriumos Brisket 4800/4db áron,a másik véglet Debso platina 16000/4db,motorolajból GM-et ne,Mobilból az XE de olcsóbban pl Q8 Formula G 8000ft/4l, vagy Fuchs Titan GT1 Pro flex 11400/4L
szűrők fék futómű és gyújtás alkatrészekből többfajta minőséget tartok raktáron
Sziasztok, Van egy 2008-as Lacetti-m, és most lépett fel a hiba, miszerint a sebességmérő óra egyáltalán nem, vagy hülyeséget mutat. A csoportban minden más tökéletesen működik. Sebességmérő jeladót cseréltünk, de ez nem oldotta meg a problémát. Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond? Hova vigyem javítani? Műszercsoport csere nagyon fájna, ezért elsősorban a javítás jöhet szóba. Köszi a segítséget!
Sziasztok! Van egy Lacetti 1600 cserélni kell az olajat és a gyertyákat. Több fajtát ajánlanak hozzá Beru és Denso gyertyákat, GM, Total, Mobil 5w30 olajokat. Írnátok megfelelőt?
Chevrolet Nubira 1.6 sx kombival van egy problémám, az autó első indításnál nehez indúl, az az kkb 4-5 másodpercig is teker az önindító. Utána ha leállítom pöcre indul. Elég az autónak fél óra állás és újra nehez indul. Azt mondták hogy fel levegősödik a rendszer valahol. Nos a vákum csöveket átnéztük, nem találtunk repedést. Injektorokhoz fújtunk be féktisztítot, nem pörgött fel a motor, tehát ottsem találtunk hibát. Indításnál a benzin szivattyú rendessen működik. Esetleg valakinek nem volt ugyanilyen problémája? Köszönöm a segítséget! Szép napot!
olyan nincs gyárból azzal kellett kijönni ha Elite és kivették a szalonban vagy utólag raktak bele ár dolgot mert csak Star volt klima nélkül Elite nem
Köszi! Abszolút nem rémisztő, amiket írtál. A kormány felújítás is kb. egy százasba fáj, így még elgondolkozom az újon, amit kínálsz, mert valószínűleg sokkal jobban megérné és el is lehetne adni az enyémet még valamennyiért ( 40k?). Bár ilyenkor a munkadíj nem tudom hogy alakul (ha felújítják is ki kell szerelni úgy ahogy van?).
A tippeket megfogadom. Sőt, ha esetleg foglalkozol Lacetti javítással, akkor lehet, hogy hozzád vinném. Az autó Pesten van. Állítólag az első tulaj nem kérte vele a klímát.
Rángatás az gyújtásrendszer probléma valószínűleg,első körbe gyertya+kábel (10.000)csere MAP szenzor csövének ellenőrzése
Klima betehető kicsit melós és ha rég ki van véve készülj egy kompresszor felújításra is motor és műszerfali köteg szükséges hozzá,amúgy van mindenem bontva jelenleg még autóban,beszerelése kb 1,5 nap.
Ha kormányművet fel akarod újítani van alternatívának gyári új kormányművem 120.000Ft ért.
Hátsó fék (tárcsa betét,kézifékpofa) 28000Ft együtt a féknyergeket érdemes ellenőrizni.
Toronyszilent miatt lóg nem a csapágy miatt 10.000/2db,cseréjekor előfordulhat járulékos kárként 2db stabinga gyárival egyező 4500/db.
Azt nem értem,hogy a klima hogy hiányozhat ha hátul elektromos ablakos akkor bennt kellene lenni minden egyéb esetbenvalami történt az autóval,alvázszám alapján kiderül a gyári felszereltség.
Küszöbhöz szintén létezik javító 13000/oldal
Amúgy nem rossz autók ha megkapták a karbantartást amit meg kell kapnia,ha ez nem történt akkor elég sokba tud lenni a megfelelő állapot
Köszi az infókat! Kíváncsi vagyok mi okozhatja a rángatózást. Nem szeretném, ha az utolsó pillanat után kerülne javításra, mert akkor valószínűleg jóval költségesebb lenne, mintha időben elkapja az ember a dolgot. Én nem sokat konyítok hozzá, úgyhogy mindenképpen szakember fog ránézni. Most 4 napra elutazunk (600km oda-vissza), remélem ezalatt nem lesz emiatt gond, utána leadom szervizbe. Végem lenne, ha a Lupo helyett vásárolt autót is a szemétre kéne dobnom, mert ahogy mondtam jön a baba és költséghatékony, üzembiztos megoldás gyanánt vettem ezt az autót.
De inkább bizakodóan állok hozzá, biztos nem lesz (nagy) gáz :)
Probléma - és balesetmentes kilométereket kívánok.
Nem feltétlenül a szelep miatt rángat, de sanszos. Sebije majd megmondja, hogy mibe kerülhet. Azért még előtte megnézném, hogy a gyertyák jók-e és nem e állnak az olajban (szelepfedél tömítés).
Tudtommal még a legalapabb Lacettiben is volt klíma, de lehet tévedek. Olyan amúgy nincs, hogy 1.6- os felszereltség. Volt Star ( és változatai), Elite és Platinium. Ha tényleg utólag kell betenni a klímát, akkor az nem lesz egyszerű, mert tudtommal az ECU is érintett lesz. De majd Sebike ezt is pontosítja.
A küszöb, ha már látszik a korrózió, akkor sajnos csereérett lesz, ezeken ugyanis nem szokott látszódni a küszöb korrózió. Amikor látszik, akkor már nagyon megindult.
Tegnap előtt vettem egy 2004/12 havi 1.4-es Lacetti-t, mert az 1.2 Tdi 3L Lupo-m megadta magát és SOS (másfél hónap múlva érkezik az első gyermek) kellett valami olcsó, alacsony rizikójú megoldás. Elég jó árban jutottam hozzá, cserébe esztétikailag nem túl szép. Sógorommal mentünk megnézni, utána érdemesnek ítéltük arra, hogy nagybátyám műhelyébe elvigyük átnézetni az autót, Ő áment mondott rá. Most van benne 170e km, és nemrég kapott egy "új" motort, amiben 130e km van. Ezzel együtt átkerült bele a 130-as váltó és kapott természetesen új vezérlést is. A felszereltsége 1.6-os szintű, van szervótól elkezdve elektromos ablak elől-hátul, multi kormány, elektromos türkök, hárombetűs cuccok, meg fene tudja még mi. Egyedül a klíma hiányzik.
Amiket hirtelen talált és meg kell oldani:
- toronycsapágyak elől mindkét oldalon
- hátsó fékek
- idővel első fékek
- küszöb elől bal oldalon rohad
- kormányból olajfolyás => felújítás amint lehet (ez az egy húzós, kb. 100eFt)
Lenne néhány kérdésem, miután mentem vele azóta kb. 300-400km-t.
Az autó rángat 2-es 3-asban gázadásnál. Nem mindig, illetve kuplunggal is lehet játszani, hogy ne legyen durva, de egyértelműen érezni és zavaró. Olvastam szelepproblémáról. Itt is az lehet a gond? Mennyibe fáj a javítása kb. és mennyire SOS? Jelenleg ez zavar a leginkább, remélem nincs nagy baj vele. Elképzelhető, hogy nem lett időnként meghajtva és azért van ez?
Másik kérdésem, hogy utólag érdemes beletenni klímát? Az eladónak van egy (majdnem) teljes szettje, csak a klímahűtő és még egy alkatrész hiányzik hozzá, gondolkoztam, hogy megveszem tőle és a következő nyári szezon előtt belekerül.
Egyébként az első benyomások meglepően kellemesek. Kényelmes (szerintem egy G Astra, vagy egy alap Octavia fapadosabb lett volna érzésre), nagyobb tempónál (110km/h) is kellemes utastér, lehet mellette érteni a másikat, nagyon jó menettulajdonságok rosszabb utakon is, kanyarban magabiztos, fejem fölött a szemüvegtartótól behaltam :)