Én meg pont kényelmi szempontból mennék inkább autóval, de tény hogy most Szicíliára is pont az általad is leírt autópálya díjak és benzinköltség miatt megyünk repülővel, Olaszországban ez a kapus rendszer brutálisan drága! Viszont azt nagyon nehezen tudom elképzelni hogy két pici gyerekkel be tudjak pakolni egy 55x40cm-es bőröndbe... ha meg csomagfeladás van oda-vissza már nem is olyan olcsó. Na meg az autóbérlésnél a "sose lehet tudni mennyi lesz a kaució" is ott van. Szóval, szerintem ez egy örök dilemma hogy melyik a jobb de eddig anyagilag mindig a repcsi nyert. Szardínára meg a legnagyobb szívás hogy ki kell fizetni a kompjegyet! De valljuk be erre a szigetre nem azért járunk mert ez a legolcsóbb nyaralási lehetőség.
Szerintem végig fogják aludni az éjszakát:) Odafelé a földön vackoltuk be magunkat,visszafelé az üléseken.
Nálunk most őszre megint számításba jött Szardinia, de én 3 éve nem vagyok hajlandó ilyen hosszú útakra menni csak repülővel. Egyszerűen még ha autót is kell bérelni és lehet, hogy nem lesz olcsóbb az út a végén, de nem mindegy, hogy valahol 2 óra alatt ott vagyunk vagy 24 óra alatt.
Egy 15 éves benzines autónk volt, 10 l körül fogyasztott hosszú távon is, méregdrága olasz autópálya, 360 euró volt a kompjegy oda-vissza 1 autó+ 2 felnőtt+4 gyerek(mondjuk egy már 12 éven felül volt, felnőtt jegy kellett.) Az autónkat behajították egy kővel Costa rei-nél a míg a férjem lejött értem a partra, hogy váltsuk egymást a kocsinál és a gyerekeknél.
Üveget sehol sem tudtunk szerezni, pedig mindent megpróbáltunk.
Sajnálkozva mondták, hogy ez egy sziget, talán 1 hét múlva hozatnak. Hát ilyen dolgok miatt sem :(
Igaz mi csak junius közepéig vagy októberben tudunk menni, októberben FR-nél 64 euro/fő egy retúr jegy Algheróba Pozsonyból.
Nos, én is azért nem írtam mert kisgyerekes utazás ügyében nem tusok hozzászólni. Viszont június első hetében már voltunk Szardínián, azon a részen, nekünk nagyon kellemes volt a víz, de kifogtunk egy olyan 4 napot amikor 30-32 ok volt végig. Viszont voltunk pont San Theodoroban június második felében, na szerintem akkor már pláne senki nem mondhatja hogy hideg a víz.
Rengeteg lassan mélyülő partszakasz van arra ami pancsolásra alkalmas.
Komp: Én is éjszakai komp párti vagyok: Este felszállsz, lezuhanyzol, alszol egyet, aztán napfelkelte tengeren és frissen leszállsz a szigeten! Na meg a gyerekek is végigalusszák az út nagy részét, gondolom én...
Lehet, hogy a Moby Akin nincs is:-) és jól pofára esünk..
Én is az éjszakai felé hajlok, remélem, nem késünk el a foglalással.
Egyébként nem keresek kifejezetten gyerekbarát körülményeket. Nem szeretem, ha a gyerekeimet el akarják varázsolni, le akarják nyűgözni, el akarják foglalni. Szeretném, ha megtanulnák feltalálni magukat minenhol és inkább a természet nyűgözze le őket mint az animátorok bohóckodása, netán holmi mini dizsi.
Csak annyiban vagyunk speciálisak, hogy számolnunk kell a tűrmőképességükkel, ami azért alacsonyabb a miénknél és ez az út, tudom, egy felnőttnek is kihívás.
Hiába indul későn az esti komp, nekem az tűnik jobb megoldásnak.( Ha jól emlékszem 11-kor indul) A gyerekek jó pár órát tudnak aludni, talán pihentebbek lesznek kora reggel, mire a komp megérkezik.Onnan meg már tényleg csak egy óra San Theodoro. ( játszóteret nem is láttam, igaz, nem is voltam érdekelt a témában)
Mindenképp kocsival szeretnénk menni, a repülő kizárt.
Azt nem tudom, hogy éjszaka kompoljunk, vagy nappal. Az éjszakaival az a gond, hogy nagyon későn indul, a nappalival pedig az, hogy akkor előtte is, utána is szállást kellene foglalni Livorno környékén.
A hajón elég sok érdekesség van, ami lekötné őket: pl. Kis játszótér, szabadjára semmiképp nem engedném őket, bár tény, hogy nem egyszerű.
Régóta készülünk velük nagyobb útra, szeretnénk, ha egy jót vizeskedhetnének és az az igazság, hogy a tengerpart az számomra ott kezdődik, hogy kristálytiszta víz és fehér homok.
Tudom, hogy okosat senki nem tud mondani, de azért jól esik leírni a gondolataimat.
Nem tudom, hogy milyen variációk állnak rendelkezésetekre az odajutásra. A komp nagyszerű, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy 3 éves, és egy 5 éves is ugyanígy gondolja. Szabadjára nem tudod engedni őket, mert ugyebár a komp akkora, hogy még jómagam is csak térképpel találtam vissza a fülkénkbe. Akkor viszont az egész út arról szól, hogy nem engedheted el magad mellől őket, pedig a kompozás szerintem nagyon jó élmény, csak talán nem nekik, mert túl hosszú.
Amennyiben repültök, akkor sehová sem juttok el kocsi nélkül, kocsibérlés szerintem horror áron van és a letét még annál is nagyobb( amit csak hetekkel később utalnak vissza)
Mi mentünk úgy is, hogy Nizzáig repülővel, utána kompoltunk Korzika, majd át Szardinia. Ebben az esetben nem béreltünk autót, de persze nem is láttunk semmit se.
Napokig pangott a fórum, mintha eldugult volna hirtelen:-).
Abban bízom, hogy a sekély részen talán felmelegszik annyira, hogy pancsizzanak kicsit.
Nem tudnak úszni, de vizeskedni szeretnek.
Köszönöm szépen az ötletet!
Egyelőre nincs meg a kompjegyünk, mert nem tudjuk eldönteni, hogyan menjünk:-(.
San Teodorót ismerjük, ugyan nem az a kifejezetten nyugis hely, de úgy gondoltuk, kiindulópontnak jó lesz. Csak elbizonytalanodtam a parkolási díjak miatt, ez korábban nem volt...
Tőlem azért nem kaptál választ, mert nem tudok gyerekeseknek való jó szállást, sem programot.
Arra viszont legyél elkészülve, hogy( ez nem biztos) a víz talán ebben az időszakban még nem lesz elég meleg. S. Theodoro nagyon jó hely, sőt mondhatnám, hogy ezen a részen a legjobb.
Menjetek át a szomszéd faluba:)), Porto San Paoloba és menjetek át kishajóval a Tavolara szigetre. Vigyetek kaját, innivalót, esetleg földbe szúrható napernyőt, ami mindenhol kapható a környéken. Garantáltan nem zsúfolt hely, értelemszerűen nincs parkolás, ill. Porto San Paolo bármely kis utcájában ingyen megállhatsz. Ott gyönyörű a víz és szerintem a gyerekek is jól fogják érezni magukat, mert hogy nem csak strandolnak, hanem hajóznak is.
Választ ugyan senkitől sem kaptam, ennek ellenére belevágunk a suardínia nyaralásba két gyerekkel június első hetében. A szállásunk S. Teodoróban lesz a Hotel terra di mare-ban, bár egyelőre nem emelték le a számlámról a foglalási díjat.
Tudnátok- e olyan kirándulóhelyeket ajánlani, ami két kicsivel is vállalható? (3 és 5 évesek)
Olyan partokat keresnénk, ahol nincs nyüzsi, és parkolási dj nélkül megúszható, vagy ez már nem megy Szardínián???
Nagyon sok függ attól is hogy mikor utaztok, június +szeptember sokkal kedvezőbb szállásárakban mint július-augusztus. Mi június első hetében 50 euro/2 fő áron aludtunk 3***-os szállodában, 100m-re a tengertől (Porto San Paolo). És igen, a legszebb dolgokhoz elég egy autó! + érdemes még egy hajókirándulás árát bekalkulálni.
Kihozható, mert a sziget szepsegei lenyegeben ingyen vannak:). a koltsegek inkabb a szallas osszegnel es az ettermezesnel szallhatnak el. Illetve, hogy mennyit utaztok helyben. (Benzin most 1,7-1,8 eur volt)
repjegy kihozhato 30ezerbol, autoberles egy hetre is kb. ennyi egy fore. Szallas eseten min. 30eur/fo/ej szamolj (ez mar normalis BB vagy hotel), tengerpart/varosok/faluk/hegyek ingyen vannak:)
etteremben pizza 5-9eur, sör 3-5eur, desszert 4-6eur, tengeri etelek 10-20eur. Boltban az arak 10-20%kal magasabbak, mint itthon.
Cala Mariolu a hely neve, Cala Gonone-ból hajóval (privat berles, nem veszes osszeg - vagy tarsas kishajo) elerheto obol. Autoval nem lehet, gyalog par ora gyaloglas.
szerintem ez a hajotura kihagyhatatlan ha a szigeten jartok.
Hajot lehet berelni jogsi nelkul, ez 40loeros 8-10fos gumicsonak. Fel napra 70EUR plusz benzin (max. 50 EUR). Boven megeri, tobb ilyen obol is van.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ki lehet hozni egy alacsony költségvetésű nyaralást (utazást nem számítva kb. 1 000 Euro / 2 fő / 1 hét) Szardínián?
Vagy azt tanácsoljátok, hogy ilyen alacsony összegből sok szép dologról lemaradunk, és inkább érdemes gyűjtögetni egy nagyobb utazásra?
Mi minden alkalommal szeptemberben voltunk(3x). Általában napközben isteni idő van, a tenger pedig meleg. Ha jön is eső, az nagyon hamar el is megy, a hőmérsékletet nem hűti le. Viszont este már kellhet vékony hosszúnadrág, felső, de ez sem előírás.
Én is szeptemberben voltam, 8-22-ig. Csodálatos fűrdős, napozós idő volt. Igazi nyár, egy-egy pici esővel de egyáltalán nem zavart be. Bátran mehetsz, jó idő lesz és gondolj azokra akik itthon szenvednek........ Jó utat!
Valaki meg tudná mondani, hogy Szeptember közepén nagyjából milyen idő szokott lenni? 8-án mennék 15-ig és félek h nem lesz elég meleg vagy h esni fog végig az eső...
Kedves Fórumtagok! Nehéz döntés volt, de a közvetlen járat és a jegyárak miatt Szicília mellett döntöttünk. Megköszönöm a tanácsokat! A közelgő nyárra csodás élményeket és jó időt kívánok Nektek!