Szia, az tiszta sor, de a vontatthatóság az más. Fékrendszere ok-sy, dupla kerekes hátul és gyárilag úgy döntöttek,hogy csak 3 tonnás legyen beírva a forgalmiba.A vono fejet is lecserélném simán ha az lenne a gond. Csak szükség lenne egy fénymásolt meglévő forgalmira, ami alapján át tudja venni a DEKRA doktorbácsija. Egyébként írtam,hogy üressen vagy félig se kirakva húzgálnám. Nem szeretném legyilkolni. Valahogy így alakult,hogy nem tudom a forgózsámolyost lesúllyoztattni csak ezért. És itt van a kutya elásva ill. az ebb elhantolva. ,-)) De köszi az igyekezeted .üdv.
Bár tudni nem tudom, de attól tartok "csak" pénz kérdése ez is. Úgy értem láttam már Ducato forgalmiba is bejegyezve a 3,5t fékezett vontatást, pedig azt el nem hiszem, hogy az műszakilag bírná (ergo biztos nincs hozzá gyári papíros ezzel az értékkel).
Tudom nem szép dolog, de szerintem egy-két közelben levő autóneppernél érdeklődj, azok általában pl. tréler össztömeget is tetszés szerint tudják változtatni, igen műszaki össztömeg fölé is bőven.
Szevasztok régi idevalósiak. ,-)) Segitsetek megoldani egy műszakis gondot. A TD 35-ös gyári 3 tonnás vonóképességét szeretném 3.5 tonnára felemeltettni (iker kerekü a hátsó híd). Szarakszik a műszakis valami Iveco dokumentáció kell "nekijjee.." :-(( .Persze megértem őt is. Mielött bárki megkövezne ,"hogy szét akarom nyúzzni az öreg gépet"...- nem erröl van szó, csak így üresen sem vihetem a 3 és feles utánfutót. GRRR !. Köszi minden ötletet, tanácsot vagy dokumentációt. A helyi Ivecos meg nem tárgyalóképes (csak új járgányok ügyében mond bár mit is). üdv. és köszi Patrol papa.
Szia! A mi 2003-as 35c12-esünk is csinált ilyeneket. Semmi tényleges problémája nem volt! Egy teljes kábelköteg kiszerelés ( a fülkét amúgy is lekellet szednünk), majd visszaépítés után megszünt a hülyeség.
A kábelcsatlakozásokat TILOS kontakt sprayvel befújni! Ugyanis megtámadja a réz alapú alkatrészeket!
Sziasztok! Olyat kérdeznék hogy van egy Iveco Daily 35 c 13-as kisteherem 2001-es olyan gondja van hogy néha világit a befecskendező jelző mire számithatok? De a járgánynak semmi baja megy mint a rakéta! A magas nyomást tartó szelep az új 10 hónapja cseréltem! Köszönöm a választ!
A weblapon van egy ajánlatkérő menű, azt töltsd ki légyszives(alvázszám, motorszám, meg hogy mi kell) és válaszolunk minden Iveco-val kapcsolatos kérdésedre.
Régi 2445 ccm-es TD motorhoz motorfelújító készlet kb mennyire jönne ki? Esetleg nem tudod, hogy a 2499 ccm-es motorrá átépíthető-e? Új perselyek, dugattyúk, gyűrűk, tömítések, hengerfejtömítés, csapágyak, szimmeringek. Egyenlőre számolgatok, mert lenne egy bontott 2.8-as TDI motor is.
Mi is építőiparban használnánk, illetve most egy 3.3m hosszú platójú, duplafülkés, nem billencs Transit-ot nyüstölünk. Egy Bobcat-et kéne tudnia vinni, azzal nem lesz nagy gond súlyra, de a hossza kanállal együtt kb. 3.4m. Ezen kívül: aszfalt, zúzalék, beton, térkő (meg minden, ami a melóval jár) cipelve lenne vele. Igazából számítana az is, hogy ha túlsúllyal kéne menni, akkor mennyi a max, amit elbír?
Terepjáróképessége nem számít, abban a mostani sem remekel. A legnagyobb hátránya, hogy nem billencs, meg 10-20cm-rel lehetne hosszabb platója (a Bobcat körmökkel jobban elférne).
A végsebessége egyébként ennek is alacsony. Utazó 90, max 100 (terhelten inkább csak 70-80). A vége 120-130 lehet, de már 100 fölött szerencsétlent nem szívesen használom.
Ezen a téren a 6-os váltós, 177 lovas, 2008-as mennyit segítene? Azt tudom, hogy a dobozosok jól mennek, a duplafülkések rövidebbek szerintem.
Egyébként ugyanaz a keresztlaprugós a 2008-as új verzió is?
Kihajtás vs. elektro: Ifánk van, meg az elektronikust is ismerem nagyvonalakban, de tartósság, stb. szempontjából nem tudom, melyik a szerencsésebb választás.
Mi építőipari felhasználásban nyűvünk egy 97-es 49.10 -t 2.8 turbóval fix 3.5 m platóval, és egy 2003-as 35C12-t 2.3 turbóval 3m csak hátrabillenő elektrohidro platóval. mind a kettő duplafülkés.
Mivel a 49.10-es visszaninősítet 3,5 tonnás így a gyári 2,5 t. helyett 800kg a hivatalos terhelhetősége!
elől torziósrugós masszív szerkezet, nyakig sárban dagonyában használva végzi dolgát.
A 35C12-es a gyári terhelhetőséggel (asszem 1,2 t) használható B-s jogsival. De sajnos elől a Sprinterből való keresztlaprugós kivitel (kb: átlag 100 ezer km-ként megeszi a rugóját).
A régebbihez képest fele annyi terepjáró képességgel.
Amire érdemes odafigyelni: a 3.5 tonna felettiek végsebességben elmaradnak a kistesóiktól.
A váltókihajtásról táplált hidraulikarenszernél egyedül arra kell odafigyelni, hogy ha nem használod akkor le kell kapcsolni. Amúgy üzemeltetési szempontól szerintem semmi külöbség, max a váltósnál tudsz motorfordulat emeléssel a rendszeren gyorsítani.
Véleményezni kellene műszakilag az alábbi autókat:
Mindegyik duplafülkés, és vagy billencs, vagy alváz, de billencs lenne. Nagy teherbírásúnak kell lennie! Jó lenne, ha 3.5m-es plató lenne.
- 35C11, 2003-as, 2.8-as motorral. A hátsó rugó dupla, tehermentesítős verzió. Ez a legolcsóbb, azonnal elhozható, és már most is billencs, de csak 3m-es plató. link
- 50C14, 2006-os, 3.0-ás motorral. Normál hátsó laprugós (sok rugólap). Ez csak alváz, 4350-es, előnye, hogy hosszú plató ráférne. link
- 50C18, 2008-as, 3.0-ás motorral. Légrugós, szintezős hátsó. Ez egy kicsivel rövidebb alváz, de talán erre is ráfér 3.5m-es felépítmény. link
Az első mellett szól, hogy olcsóbb, de rövid, meg 'gyenge'. Viszont ez csak 35-ös, de dupla rugós. Gyanítom, hogy ennek a legkisebb a tényleges terhelhetősége.
A második mellett a hosszú plató szól, de talán a 4m már túlzás, illetve a tényleges teherbírásához nem tudom, elég-e a motor teljesítménye.
A harmadik mellett szólna, hogy talán ennek az ideális az alvázhossza, a legerősebb a motorja. Viszont nem tudom, hogy a légrugós futómű bírja-e ugyanazt a súlyt, mint a második-e?
Szóval a kérdések: ténylegesen melyik mennyi súllyal terhelhető? Ehhez a terheléshez mekkora teljesítmény lenne a szükséges? Nem gyenge egy alig 110 ló? 3.0-ás motortól kell tartani? Légrugótól kell tartani?
Tudom, hogy nem egy kategória a három autó (35. vs 50, évjárat, motor, stb.), de a cél szempontjából valamennyire mégis. Időben hosszabb távra terveznék, évi kb. 20-30ekm futásra.
Sziasztok kocka fülkés 4x4 es vásárlásán gondolkodok, van valakinek tapasztalata milyenek, erdőre kellene, drága hozzá az alkatrész, mennyit fogyasztanak.
Nincs káros hatása,az EGR szelepet azért találták ki hogy közép fordulatszám tartományban rontsa az égést ezzel csökkentve a károsanyag kibocsátást,azzal hogy a szilárd anyagokban gazdag(pl.korom) kipufogógázt visszavezeti az égéstérbe. Szóval ott ahol egy dízelt használsz. Kikötéskor mindenképp szívócsonk takarítás.Lejebb mehet a fogyasztásod is,erősebb is lesz persze nem plusz tíz ló.Szóval érdemes