Keresés

Részletes keresés

piritta Creative Commons License 2009.10.30 0 0 795

Engem továbbra is bosszant, ahogy "odaátról" Európa egy és oszthatatlan. Miért kellett a "skandináv" ha Bécsbe mentek? Ha pedig Salzburgban járnak, miért nem esznek legalább Mozart golyót? Ja, mert Mozart nem írt musicalt amerikai sztároknak?

Bocs... Tudom, az USA iskoláiban nincs földrajz nevű tantárgy.

Előzmény: HG. (794)
HG. Creative Commons License 2009.10.30 0 0 794
"Az európai jelenetekből vágták össze a következő évad főcímzenéjének villanóképeit, mikor röviden mutatják a szereplőket. "

Ja, ez nekem is nagyon tetszett!

Ez az európai turné mondjuk jó ötlet volt a (szerintem) laposodó sorozat feldobására, érdekes őket látni teljesen más, a miénkhez jóval hasonlatosabb környezetben.
Még arra is kíváncsi vagyok, mi lesz az üzleti manőver része, mert erre nem emlékszem.

Ellenben a Clayton amnéziája, meg ez a Vanessa és gyermeke, már nagyon túlzás.
Előzmény: ati86 (788)
piritta Creative Commons License 2009.10.30 0 0 793
Szerintem nem elsősorban a forgatókönyvön múlott. Inkább a színész nem tudta beleélni magát ebbe a helyzetbe. Pl. csodálkoznia kell, hogy lehet, hogy nem emlékszik. Volt is ilyen szövege:meglátta magát a tükörben, és látta, hogy öreg. De ahogy mondta, abban nem volt csodálkozás.
Előzmény: ati86 (792)
ati86 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 792
Lehetséges, hogy az is belejátszik, vagy egyszerűen a rosszul megírt forgatókönyv. Clayton eddig számomra mindig hiteles volt, furcsállnám, ha most színészi képességei hagyták volna cserben.
De ettől függetlenül lehet, hogy nem tudja visszaadni olyan finoman a játék árnyalatait.
Előzmény: piritta (791)
piritta Creative Commons License 2009.10.30 0 0 791
Nem is arról van szó. Csak hogy a dühön kívül mást nem mutat. Ez szerintem a színészi tehetség hiánya.
Előzmény: ati86 (790)
ati86 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 790
Szia!
Szerintem, amiket írtál, nem zárják ki a felindultságát. Ugyanis, ha valaki nem emlékszik a múltból valamire, amire nagyon kéne, elképzelhető, hogy kilátástalanságában, bizonytalanságán durcáskodik, ordibál, vagy dühöng. Clayton, mikor a szívével volt baj, akkor sem tudott a fenekén megülni, pedig ott tisztában volt amúgy mindennel. Sőt, még kemény fizikai munkának is alávetette magát, hogy elfedje bizonytalanságát.
Nálam is volt már olyan, hogy valamitől nagyon tartottam, s csak torzsalkodással tudtam levezetni a feszültséget. A nyugodtság ebben az élethelyzetben a legritkább.

Nekem, sokakkal ellentétben, tetszik ez a szál, sőt, mióta Bobby visszatért, őket is jobban felkarolták (Wes Parmalee (Ál-Jock), Clayton szívproblémája, Lorel esete, Ewing háború, amnézia, stb), szóval volt jópár érdekes történetük.
Előzmény: piritta (789)
piritta Creative Commons License 2009.10.30 0 0 789
Milyen jó kis szerepet írtak Claytonnak, kár hogy így elpuskázta. Csak dühöng, pedig ebben a helyzetben sokkal több tartalom van: hitetlenkedés, ijedtség, tétovaság. Kár érte!
Előzmény: ati86 (787)
ati86 Creative Commons License 2009.10.30 0 1 788
Az európai jelenetekből vágták össze a következő évad főcímzenéjének villanóképeit, mikor röviden mutatják a szereplőket.
Bobby a müncheni sörözőben
Cally a hotel előcsarnokában
Jockey, mikor észreveszi Vanessát
April, mikor a teraszon ül Bobby mellett a hatalmas bundájában. Majd figyeljétek megy!
Előzmény: ati86 (787)
ati86 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 787
304. rész - A pénz beszél
Rendezte: Irving J. Moore

Jockey: még Salzburgban tartózkodnak, majd hamarosan indulnak tovább Bécsbe, a fő központba. Üzleti tárgyalásokkal foglalkoznak a legkevesebbet, helyette bálokra, lipicai ló bemutatóra, éjjeli szórakozóhelyekre járnak. Összefutnak az amerikai házaspárral, akik Budapestre tartanak, Jockey azonban közli velük, ők Bécsben maradnak. Felesége nagyon élvezi az európai kiruccanást, s egész végig mulatozik. Jockey nem bírja tartani vele a tempót, s inkább lefekszik aludni. Később találkozik McKayjel, s illedelmesen hazudnak egymás szemébe, megemlítve, milyen furcsa, hogy mindketten ugyanott vannak. Később találkozóra invitálják őket, ahol elmesélik nekik, tudnának a Ewingoknak segíteni, ha érdemleges információt kapnának a cégükről cserébe. Jockey elgondolkodik az ötleten. Egyik este nem megy a színházba, hanem otthon dolgozik. Estefelé, mikor a tagjait megmozgatja a bécsi utcákon, feltűnik egy régi ismerőse, Vanessa.

Bobby: kilovagol Aprillel a hegyekbe. Megbeszélik, milyen kellemesen érzik magukat ezen a helyen, s hogy miket összeettek előző este. Kezdenek nagyon összemelegedni, s ezt a festői táj méginkább erősíti. Később, April kérésére, elmennek egy lipicai ló bemutatóra. Bobbynak nagyon tetszenek az állatok, s szeretné kipróbálni őket. Jockey egyenesen meg akarja venni, de nem engedik. Így be kell érniük a látványukkal. Később elmennek egy diszkóba, ahol igen jól érzik magukat, bátyja azonban lepukkan a fáradságtól. Bobby örömmel konstatálja, bátyja a maga módján szereti Callyt, bármily hihetetlen. Később találkozóra invitálják a katakombákba. A férfi arra hivatkozik, McKay lehallgatja egész Bécset, itt azonban biztonságban vannak. A férfi ajánlata, hogyha érdemleges információkat kapnak a Ewing cégről, társulnának velük, s még azt is elintéznék, Brundin mellettük döntsön. Bobby úgy érzi, túl könnyen jönne a siker, ezért sántít valami a dologban.

Cally: nagyon élvezi a vonatozást, a vásárlást, az éjszakai életet. Bevallja, vad szenvedélyességéről Jockeyval való találkozásáig nem is tudott. Kifejti, legbujább álmait elevenítette fel a férje, s nagyon szereti ezért. Végigtáncolja az éjszakát, Jockey azonban már nem bírja tovább. Amikor csak lehet, férjével van, s élvezi, élvezik a nászút gyönyöreit.

Samantha: épp filmforgatás közben vannak. Azt a jelenetet veszik fel, mikor Samantha megtudja, Kristin gyermeket vár, s közben édes perceit tölti Jockeyval. Mélyen megrendíti a jelenet hitelessége. Látszik rajta, a múlt erős hatása mélyen hat a nőre. Don örül, hogy ennyire erős hatást fejt ki a film. Samantha azonban tudatja Donnal, felkeresi Ellie-t a film miatt, hogy tisztázza vele, mit miért tesz. Don kijelenti, Samantha az egyik legőszintébb ember, akivel valaha találkozott.

Cliff: feldúltan ront be irodájába Afton, amiért kislányát a múlt este meglátogatta. Cliff csitítani próbálja, hogy nem történt semmi, nem akarta bántani, majd gyanút fog, csakis az ő gyermeke lehet. Elhívja Aftont ebédelni, aki addigra már megnyugszik. Egy eljegyzési gyűrűt adna át neki, de még nem fogadja el, mondván, túl korai még. Cliff türelmes, s képes várni a nőre, mert, mint mondja, soha többé nem akarja elveszíteni szerelmét. Afton is bízik a folytatásban, de gyermeke ügye felzaklatta. Cliff később beszél Bobbyval, s tudatja vele, valószínűleg lánya született, s Pamela Rebeccának hívják. Bobbyt letaglózzák a hallottak, Pamela neve fájó emlékeket idéz fel benne. Cliff később újra meglátogatja a kislányt, akinek nagyon szimpatikus a bácsi.

Ellie: Claytonról gondoskodik. Aggódik amiatt, hogy férje továbbra sem emlékszik semmire, s úgy érzi, csupán csak vendég a házban. Kiderül, férje memóriájából 20 év esett ki, élete színterét továbbra is Southern Crossra teszi.

Clayton: mikor felkel, ugyanolyan amnéziás, mint mikor hazavitték. Nem emlékszik semmire, nem érez fájdalmat csak azt, nem tudja, mi történt vele 20 évre visszamenőleg. El akar menni a házból, de Ellie nem engedi, s bízik benne, hamarosan visszatér a teljes emlékezőképessége. A férfi váltig állítja, hogy a Southern Crossi farmon él, majd mikor megtudja, azt már rég eladta, menten lesápad. Kijelenti, visszamegy a farmra, s lehet, hogy segíteni fog neki az utazás, ahogy látja életének fontosabb állomásait. Kísérőt azonban nem akar.

Lucy: nem szerepelt ebben a részben sem.

April: az osztrák havasok legelőin bandukolnak Bobbyval. Nagyon jól érzik magukat egymás társaságában, s közösen megállapítják, jót tett az európai kiruccanás mind a négyüknek. Később elmennek egy diszkóba, ahová Callyék is követik őket. A parti után sétálnak egyet, a fényárban úszó szökőkút előtt összebújnak, s a nap történéseiről beszélgetnek. April úgy látja, Jockey nem bírja már úgy a strapát, mint régen. Bobby azonban biztosítja, bátyja csupán csak a leterheltség miatt ilyen fáradt, Cally pedig egy üde színfolt életében.
Előzmény: ati86 (778)
M47-1239 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 786

Cally egy idétlen idegesítő buta liba lett, rosszul vagyok tőle, komolyan.

 

Szerintem a Dallasban először és utoljára láttunk vonatot(ami mozgott is).

 

Budapestet említették, csodálkoztam is.

Plazma87 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 785
Na, most már Bécsben vannak. ÉS ELHANGZOTT BUDAPEST neve is (vajon az amcsi verzióban is így volt?)!!! De oda már nem volt kedvük elutazni ezeknek az olaj-mániákusoknak....pedig lett volna bőven idejük...

ati86 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 784
Összefoglaló valószínűleg holnap délelőtt lesz!
Előzmény: encián (782)
ati86 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 783
Szia, Encián!
Én is látom April hibáit éppúgy, mint te. Nekem sem tetszett közönséges viselkedése. De, meglehetősen őszinte nő, s díjazom, ha valaki tud pozitív irányba tud előre lépni. Ezért is szurkolok neki, Dallasban olyan egyedül van. Emellett egy jóravaló teremtés, s nekem tetszik, hogy ő az a nő, aki Bobby sokszor értelmetlen elveit (lásd. Holly Harwood és Jockey lefeküdt egymással) végre megtöri, s a nő miatt ő is képes változtatni életén. Lehet, hogy fejre, jellemre lehetett volna más színésznő is Bobby szerelme, de nekem tetszik a huncut nő, jólelkű, visszafogott férfi párosítás. Nem utolsó sorban April mellett végre Bobby is nyugalomra talál.
Előzmény: encián (782)
encián Creative Commons License 2009.10.29 0 0 782

Atikám! Olyan aranyosan elfogult vagy Aprillel szemben, hogy csak na...:-) Nem baj ez, hiszen szubjektív dologról van szó, amiről és annak ellenkezőjéről kár is lenne győzködni egymást...

Bobbynak valóban jól állt az a kabát, de ahogy azt övet megkötötte, hát bocs..., de nagyon durung módra sikerült ez a kellékesnek.

Előzmény: ati86 (779)
encián Creative Commons License 2009.10.29 0 0 781
:-)))) Nem emlékszem olyan részre, hogy a balkánon is szeretnének terjeszkedni a Júingok'....
Előzmény: Plazma87 (777)
AdamG Creative Commons License 2009.10.29 0 0 780
Valakinek megvan esetleg Larry Hagman magyarorszagi latogatasairol filmanyaga, tv musorok vagy riportok? (1994 Friderikusz, 2002, 2003)? Ugyanez Linda Grayrol vagy Audrey Landersrol, akik a 90-es evek kozepen jartak nalunk. Cserebe rengeteg Dallas anyagot tudok felejanlani.
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 779
Ahogy a mai részt elnéztem, Bobbynak van a legeurópaibb kinézete a Dallasban. Jól állt neki a hosszú, térd alatt érő szövetkabát. Emellett a feje, arcberendezése is elmehetne egy jó modorú európai polgárénak.

Jockey eléggé anakronisztikus benyomást keltett a cowboykalapjával Európában, nem beszélve arról, hogy neki tipikusan igazi amerikai, reklámzsírfeje van, mint ami a plakátokon, vagy a TV shop ajánlatainál szereplő embereknek van. El tudnám képzelni, ahogy a turmixgépet bemutatja mint páratlan ajánlat.

Cally és April is jól festett az európai közegben.
Előzmény: ati86 (778)
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 778
303. rész - Macskaköves utcák
Rendezte: Cliff Fenneman

Jockey: megérkezik Callyvel és Bobbyval Münchenbe. Az epizód alatt szinte végig viselte a cowboykalapot. Müchenből Salsburgba szállítják őket. Beülnek egy sörözőbe, ahol beléjük botlik egy "amerikai házaspár". Jól szórakoznak, főleg az idegenek. Jockeynak már egyre kevésbé van ínyére a mulatozás, testvére pedig passzívan szemléli őket. Egyedül Cally az, aki szót ért velük. Nem is sejti, hogy McKay is ott tartózkodik a közelükben. Egy alkalommal ellopják Cally táskáját, majd sértetlenül visszakerül hozzá. Jockey gyanút fog, valószínűleg poloskát raktak bele. Gyanúja azonban nem igazolódik be, habár kétségtelen, figyeltetik őket. Amerikai honfitársaik pedig beépített emberek, akik McKaynek dolgoznak. Később Mc felkeresi őket, s bocsánatot kért a múltkori kirohanásért tőlük. Jockeyék látszólag elfogadják a bocsánatkérést a nem is oly őszinte megbánásért.

Bobby: Callyval és Jockeyval bolyong a salzburgi utcákon, fess, sötét szövetkabátban, európai, elegáns viseletben, kissé magányosan. Egy névtelen levelet kap, melyben találkozóra hívják. Bátyja cselt sejt, s óva inti a találkozástól öccsét. Bobby végül elmegy, s végül jól is dönt, ugyanis Aprillel találkozik a salzburgi várban. Először igen meglepődik, hogy a nő utánament, majd megnyugszik, mikor elmesél neki mindent Jockeyról, s díjazza, hogy a nő ennyire őszinte hozzá. April már utazna tovább Párizsba, de Bobby marasztalja. Egyet azonban kijelent: még nem ért meg teljesen egy új kapcsolatra, ezért legyen türelemmel. Később elhívja magával egy étterem teraszára, ahol találkoznak Jockeyékkal. Bátyja meglepődik, s Cally is. Miután megtudja Apriltől, hogy Jockey irányítása alatt vásárolta meg a mezőt, már meg sem lepődik. Végül elmegy bátyjával arra a találkozóra, amit Hellström szervezett meg. Brundinnal találkoznak, aki kijelenti, meg akarja venni a Ewing Olajtársaságot.

Cally: igazán jól érzi magát Európában, "nászútján". Belebotlanak egy amerikai házaspárba, akik elviszik vásárolni egy nap. Egy alkalommal azonban ellopják a táskáját, majd visszaszerzik a tolvajtól. Kiderül, a két ember McKaynek dolgozik. A férfi kijelenti, a lány a legfőbb információforrás, mert nyíltszívűsége miatt sokmindent elmond Jockeyról, így az olajtársaságról is. Elmeséli férjének a kalandot, s Jockey gyanút fog, nem is alaptalanul.

Samantha: már a filmkészítés technikai részénél tartanak. Miután elolvassa a könyvet, kissé elérzékenyül, s közli Donnal, szinte teljes egészében úgy írt meg mindent, ahogy az a valóságban történt. Don örül a dicséretnek, de kijelenti, a rendezés még nagyobb feladat lesz számára. Ebben is, mint mindenben, szabad kezet kér a nőtől. Később egy beszélgetés folytán kiderül, Samantha próbál építeni a Donnal való kapcsolatára, s bízik benne, erős támasza lehet a férfi.

Cliff: minden este a bárban vár, hogy rég látott szerelmével találkozhasson. Afton nagyrabecsüli Cliff igyekezetét, de azt kéri tőle, legyen kissé türelmesebb, ne kapkodjanak el mindent. Cliff magával vinné Európába, hogy sokmindent átgondolhassanak, a nő azonban inkább maradna. Egy gyönyörű estét tölt együtt a nővel, majd mikor vacsorázni vinné, s Afton nincs otthon, annak kislányával találkozik, akit Pamela Rebecca Coopernek hívnak. Cliff megdöbben a kislány nevén, s gondolkodni kezd.

Ellie: aggódik férje miatt, aki az új lóval lovagolt ki a mezőre. Már késő délután is elmúlik, Claytonról azonban semmi hír. Felkeresi a sheriffet, s kéri, keressék meg férjét, ugyanis nem szokott ilyet csinálni. Mikor reggelre megtalálják, kiderül, Claytont agyrázkódás érte, mikor a ló valószínűleg ledobhatta. Nem ismeri meg a farmot, s feleségét sem. Ellie kétségbeesik, s a doktor sem tud biztosat mondani. Csak a remény mondatja vele, hogy Claytonnak nem lesz maradandó agykárosodása.

Clayton: nem kerül elő egészen reggelig. Kiderül, lova levetette, ő pedig súlyosan megsérült. Ellie-t sem ismeri fel, valószínűleg agyrázkódás érhette. Később lefektetik aludni.

Lucy: nem szerepelt

April: Bobby után ment Salzburgba. Elmesél neki mindent Jockeyról, az Alleys mezőről. Nagyon örül, mikor megtudja, Bobbyt boldoggá tette a jelenléte. Már épp Párizsba utazna tovább, mikor Bobby inkább marasztalni próbálja. Ez lehet a nászútjuk előtti nagy, európai főpróba. McKay nyilvánosan bocsánatot kér Tommy helyett Apriltől azért, amiért az kegyetlen módon elbánt vele. Reméli, megteremthető a béke a két család között.
Előzmény: ati86 (746)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 777
Bobbyék ilyen közel még nem jártak Magyarországhoz szerintem.
Salzburg-Hegyeshalom távolság autóval csak 3 óra 35 perc!
Rajka felé meg 3 óra 41 perc!!!!
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 776
http://maps.google.hu/maps/mpl?ie=UTF8&moduleurl=http://maps.google.hu/intl/hu/help/maps/local_search/mapplet.html&mapclient=google&f=q&hl=hu&f=d&utm_campaign=hu&utm_medium=ha&utm_source=hu-ha-emea-hu-sk-mp

Kb. 1-2 órát furikáztak Münchenből Salzburgba...
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 775
No, hol is kezdjem. A mostani rész elején csak úgy kapkodtam a fejem, München, Dallas, Salzburg, Kalifornia.
Mintha abban a bizonyos hajlakk-reklámban lettünk volna.
Elég jó is volt a rész, ameddig az April Olajtársaság képviselője meg nem érkezett Európába.
Biztos ő is be akar szállni a versenybe.
Na onnantól esett is az epizód színvonala.
"Sétálgatunk, beszélgetünk, szexelgetünk",ahogy elhangzott utána.
Mindenesetre elég furcsa volt erőltetni a háttérbe szorult sztárokat.
Cliff, Ellie, Clayton és Lucy csak statisztálnak ebben az évadban.
Semmi jelentős nem történik velük....
Azért nem semmi volt a kilátás Mac száméra sem.
Egyik nap Bobby még a potenciális vej-jelöltje, másnap meg már egy másik nő oldalán van...

April és Bobby tényleg nem illenek össze. Nem tudom ki találta ki, hogy ezt a 2 embert össze kell rakni, de nem volt százas, az tuti...
encián Creative Commons License 2009.10.28 0 0 774

....akkor én most nagy bajban vagyok hajszínt illetően:-)))))

Tartom, hogy April nem illik Bobbyhoz.

Előzmény: ati86 (763)
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 773
Most megyek. Ma estére, vagy holnap délelőttre elkészítem az összefoglalót!
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 772
Meglehet így is a kontraszt, csak ehhez időnek kell eltelnie.
Előzmény: piritta (769)
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 771
Igen. Az egy jellegzetes szál volt. No meg, hogy Bobby párhuzamosan ugyanazért küzdött, a Ewing-restaurációért.
Előzmény: piritta (768)
HG. Creative Commons License 2009.10.28 0 0 770
Bobbyból meg egy jellegtelen, kétszínű szar alak lett....
Egyik nap egyik csajjal hetyeg, másnap a másikkal.


Hát, ha az ember gazdag, jóképű és nőtlen, akkor már csak így szok' lenni :-)
Előzmény: Plazma87 (744)
piritta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 769
Vicc volt, no!! :) egyébként a férjem egykori fekete göndör fürtjei már jórészt őszek. Így akkor én nyugodtan lehetek gesztenyebarna, a kontraszt megvan. :)
Előzmény: ati86 (767)
piritta Creative Commons License 2009.10.28 0 0 768
Meg az is ilyen volt, ahogy a bukás után Jockey elkezdte újjáépíteni a birodalmát.
Előzmény: ati86 (766)
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 767
Ezt csak úgy általánosságban mondtam, de megfigyeléseim alapján sokszor beigazolódott észrevételem.:)
Előzmény: piritta (765)
ati86 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 766
Az üzleti praktikák engem is érdekelnek, ha végigviszik logikusan őket. Ilyen volt Bobby elsüllyedt tartályhajós esete, vagy a finomító körüli hercehurca 4. évadban. Vagy, mikor Jockey felvásárolt egy csomó olajat, hogy megnyomorítsa Farlowt (5. évad a dvd szerint), ehelyett ő úszott el teljesen (majdnem). Ekkor anyja rohant a segítségére a kótyavetyét játszó fiának. Cliff meg majdnem tönkretette az uzsorakamataival.:))
Előzmény: piritta (761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!