Tényleg már régóta gondolkozom azon, hogy ködfényszórót szerelek az autóra, természetesen csak a gyári, vagyis a gyárinak megfelelő kinézetű jöhet számításba. erről nincs esetleg valamilyen bővebb infód?
szerintem a karbi alatti vízkamra alapvetően fontos, főleg a bemelegedési fázisban. A szívócsövek amint látod nagyon hosszúak, a karburátoros motor kb 10 perc múlva lesz üzemmeleg a gázreakciók szempontjából, attól a ponttól, hogy az utastéri vízhőfok mérő üzemmeleg motort jelez. Én véletlenül sem kötném ki.
Egy feszgörgő van a hengersoronkénti egy vezértengelyes (klasszikus) Biturbo motornál. Z Gergő tud róla infót adni, én az enyémen soha sem cseréltem, Gergő please...
Naptárt én úgy kérnék, hogy Tamás, az autó új tulaja részére. Mivel ő Algériában éppen az idegenlégióból szökik :-) (üdvözlettel Rejtő Jenő), ezért majd valamikor eljut hozzá.
A találkozó időpontját jelentem neki is. Én ha jövök, Quattroporte-R -el, de biztosat még nem tudok mondani. Mondjuk lesz egy pár nagyobb művelet a veteránon, amit faterral közösen tudunk csak megoldani (motorkiemelés, és kapcsolódó dolgok, lásd a blogomat), akkor ez nem fog menni.
Köszi az infót - akkor nem csoda, hogy bizonytalan voltam az ülést illetően :-). Igazándiból valószínűleg egyedül használnám legtöbbet, csak hát van egy 3 éves kislányom + ki tudja, hogy lesz-e addigra kisöcsi és néha jól jöhet a 4 ülés. Coupera még talán lenne majd esélyem magyar rendszámmal, de Spydert szerintem csak külföldről lehetne szerezni, úgyhogy ha addig még lesz reg. adó, akkor marad a szlovák rendszám az OT-ig :-))) Jelenleg egy Autobianchi A112 (majdnem) Abarthot építek városbajárósnak atomjaiból fel, és rengeteg időt+pénzt visz el a művelet, szóval egy Maserati vásárlása reálisan egy év múlva kerülne szóba, de már most próbálok csiszolódni egy kicsit modelltörténet stb. ügyében..
Az, hogy jött egy Biturbo Coupe a minitalálkozónkra, amúgy abszolút véletlen volt - előtte nap tudtam meg (de még akkor sem biztosra).. Egy pesti kappás barátja jött el. Mivel egy kisebb üdülőben voltunk Balatonszepezden ,ezért nem is hirdettük nagyon a mostani találkozót, mert már a szűkebb körű meghirdetés előtt is szinte megtelt a ház. Az esti borkóstolónál így is volt, aki állni kényszerült a közösségi helységben, szóval ez inkább amolyan minitali volt csak - sajnos. Decemberben a Bakonyban volt olyan minitalink, amit még a saját topikunkban sem tudtunk meghirdetni, mert a vadászház kapacitása azonnal le lett kötve pár ismerős cartárs telefonos értesítése után.
Ha viszont így szóba került, lesz egy tavaszi nagyobb találkozónk Mesteriben valószínűleg. Most állok majd neki megszervezni és kb ápr. vége-máj. első fele környékén lesz. Tavaly voltunk ezen az Elixir üdülőtelepen először és nagyon megtetszett - bár egy kicsit retrósak a faházak :-). Itt viszont akár egy Lancia Márkatalálkozót is megrendezhetnék, mert rengetek hely áll rendelkezésre. Egyelőre felmérem az igényeket, mert azért a gazdasági válság érződik az aktivításon is (Lancia Kappa-Thesis találkozó azért biztos lesz). Amennyiben van kedvetek, úgy Titeket is szívesen látunk akár egy azonos helyen rendezett, de különálló Maserati Találkozón, akár a Lanciákhoz csatlakozva..
Infóként egy link a tavalyi találkozóról és egy a helyszínről: http://picasaweb.google.hu/MyKappa2.4/LanciaKappaTalalkozo09Tavasz# http://www.mesterifurdo.hu/
Emellett az őszi találkozóra szándékosan nincsenek még konkrét terveink, szóval ha a tavalyihoz hasonlóan szerveztek egy olasz autók számára nyílt ottalvós találkozót - és előtte időben tudjuk - akkor szívesen csatlakozunk a törzscsapattal. Tavaly ugye akaratlanul 1 hét különbséggel szerveztük a miénket, pedig nagyon csábító volt a Ti programotok is. Olyan Kappás úgy sincs, aki ne szeretné a Maseratikat, hiszen stílusban talán még közelebb áll a Lancia a Maseratihoz, mint az Alfához :-). Legtöbben legalább is az előbbi felé húzunk..
Üdv! Nos a spyder elméletileg forgalmi szerint 2 személyes, gyakorlatilag ha muszáj befér 4 ember de nagyon kényelmetlenül. Majd a legközelebbi talin kipróbálhatod ha gondolod, persze ha kapunk meghívást, ha korábban szólsz akkor lehet a mult hetire is mentünk volna.
Naptárra Én is igényt tartok.
Esztergomi tali: -Shami -mas4200 -3200QP -MCAGE -SpyderSanyi
Elnézést a tudatlanságomért, de muszáj megkérdeznem - a Biturbo Spyder 4 üléses, vagy kettő? Sok fotót néztem már róla, de nem tudom egyértelműen kivenni - csak azt, hogy nem túl nagy a hátsó tér a fotókon. A velencei Kappa találkozón néztem Spydersanyi gépét közelről, de pont ezt nem figyeltem rajta..
Az a helyzet, hogy most van egy épp futó autórestaurálási "projektem" a feleségem számára, de utána egy Fiat 124 Spyder szerettem volna magamnak szerezni és felújytani. A velencei Lancia Kappa találkozónkon láttam Spydersanyi gépét, most Tapolcán pedig egy Coupet, és úgy néz ki, hogy -bár cabriót szerettem volna- a 124 projektet kiütötte a Maserati :-). Csak az a gondom, hogy mindenképp 4 személyes autót szeretnék, így ha a spyder 2 személyes, akkor csak coupe-ban gondolkodnék majd.
Egy szlovák barátomnak betört az első szélvédője. Ugyanolyan 97-es Quattroporte-ja van, mint nekem. Én csak olyan valakit tudok, aki 1 hónap alatt legyárt bármilyen szélvédőt, a gyári ár töredékéért. Viszont barátom épp most akarta eladni, így neki nincs ennyi ideje, ráadásul eredetit akar. Tud valaki egy bontott szélvédőt? Vagy esetleg valami internet oldalt, ahol lehet vadászni erre? Előre is köszönöm.
Üdv Urak! A hosszú téli álomból jelentem: az Indyn vége felé vagyunk egy (majdnem) teljes első futómű, kormánymű felújításon: összes gömbcsukló, lengéscsillapító, szilentek. A kormányműből hiányzott 33 db tűgörgő... igaz maradt még. Igazi vadászélmény volt beszerezni a megfelelő méretet. A történet külön szépsége, hogy Withworth menetes az összes csavar... Jaguar, ugye.
A szilenteket, csuklókat Lenkeinél, a lengéscsillapítót Kárászinál csináltattuk - nem olcsó, de rendes munka.
Más: Április 10-én Alfa és olasz autó találkozó lesz Esztergomban, lehet rá készülődni!
Más: Megjöttek az idei Maserati naptárak, szépek, mint mindig. Kinek kő?
Sziasztok! Tegnap tartottunk egy kisebb Lancia Kappás összeröffenést és előtte nap kiderült, hogy csatlakozik ismét egy Maserati hozzánk.. Fél éven belül már másodszor legeltethetjük a szemünket a Maseratin a találkozónkon. Kezdem úgy érezni, hogy előbb utóbb én sem bírok ellenállni egy jobbnak tűnő ajánlatnak, és beszerzek egyet felújításra - csak épp jelenleg egy A112 (majdnem) abarth-on dolgozom,így az viszi az időm és pénzem. Ami késik, nem múlik - a Maseratis háttérkép a monitoromon is erősen lobbizik :-)
olyan messziről tuti nem..mert bementem délután 3-kor hogy ilyen kéne...és másnap reggel 9-kor átvettem, és...mint mondom elég olcsó is volt....jóval olcsóbb mint amit múltkor ide linkeltél.
Ja...jót röhögtem múltkor az oldfordworks-ön...darázás, meg tökön nyomás XD
Szeretnék a csapatról többet tudni. Van egy Ferrari 360 Modenám és lassan esedékes lenne egy szerviz. Kellene egy kontakt e-mail vagy még jobb lenne egy telefonszám mert a huszast nem veszik fel.
Szerintem nem azért gyártanak a legtöbben elsőkerekest,mert az olyan jó,hanem inkább azért,mert olcsóbb ezen konstrukció előállítása.És ezek a fránya autógyárak minden garast a fogukhoz vernek:)Persze mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is.Elsőkeréken nem lehet annyi nyomatékot az aszfaltra vinni,mint hátsón,de pl. aki nem is akar és nincs olyan vezetési tudása,annak jobb is az elsőkerék.(pl:nők:)Viszont aki jobban érzi az autót,az szerintem sokkal jobban kézben tudja tartani a hátsókerékhajtással az autót és több a lehetőség is sportosabb vezetésnél.Nem hiába hátsó kerekes az összes versenyautó...kivéve,amelyik 4 kerék,de azok mennek murván,földúton,havon,stb.
Amelyik meg mégsem,az nem a versenypályán született,csak eltévedt:)
Jómagam is csak hátsó kerekest használok,leszámítva azt a pár eltévelyedést,amikor vettem pl. egy Golfot:)De soha nem tudtak meggyőzni...
A 4 kerék szintén nem,pedig azt mondják,jók...hát eddig még nem tudtam beleszeretni.De attól még,h. hátul kapar valami,nem biztos,hogy jó is.Itt vannak pl. a BMW-k.Nekem most van a harmadik bajorom és nagy csalódás volt a Porsche transaxle-hoz képest.Buta nagy vasak,lomhák és sokat zabálnak.Egyedül a minősége,ami kárpótol valamelyest.És télen használhatatlan.Mondjuk a Porsche is az volt havon:)De száraz úton semmi nem érte utól úttartásban.Viszont ott volt az állólámpás mercim,ami meg stabilabb volt ilyen időben,mint bármelyik elsőkerekes...és kényelmesebb volt,mint egy vízágy:)De hát sajna 55LE és max.100 utazó:)
De mindennek megvan szerintem a helye.Ezek a Mitok biztos nagyon hasznosak városban,lehet én is valami kisautót vennék inkább,ha csak városban használnám.
Viszont egy valamit biztos,hogy csak az olaszok tudnak:a stílus és a vezetés élménye ami biztos,h. a temperamentumukból és az életszeretetükből fakad.
Nézd, Lamborghini traktor létezik, tehát miért is ne? :) Áttételesen pedig Maserati traktor és kamion is létezik, ugyanis a New Holland traktorok és az Iveco kamionok ugyanúgy a Fiat csoporthoz tartoznak, ahogyan a Maserati ;)
Hát................ Na ez nem az én világom és akkor még finoman fogalmaztam. Traktort mikor fog gyártani a Maserati vagy kamiont?? Ezután ugye az következik??
1/25/2010 Update: This Maserati did not meet reserve at 12,818 Euro. It was re-listed with a Buy-it-Now price of 28,000 Euro but found no takers.
From 1/6/2010:
This 1967 Maserati Quattroporte 4200 was converted into a 2-door hearse. It claims to be one of a kind and looks like a reasonably clean conversion. Details are limited, but it supposedly the mechancials are in excellent condition. The only photos are from some sort of periodical, but the seller has 100% positive feedback and is supposedly selling the car for his uncle. Find it here on eBay.it in Pavia, Italy. Special thanks to BaT reader Jona F. for this submission!
1967 Maserati Quattroporte 4200 Funeral Car Front
From the cowl forward the car looks all stock, but the roof has been totally replaced and the rear doors have been eliminated completely. The side windows are huge and feature rolled up drapes for privacy, and the front plate has the right PV designation for the selling location outside Torino.
1967 Maserati Quattroporte 4200 Funeral Car Nose
The steel wheels and hubcaps fit the utilitarian role of the vehicle, and the doors look to display some lettering on the profile shot below. The silver roof-mounted component appears in both photos. Does anybody know what it is?
1967 Maserati Quattroporte 4200 Funeral Car
The photo clippings make us nervous that the current condition might not be as good. We’d like to see some current pics and find another use for this charismatic wagon. The low, long, angular shape is just awesome.