Keresés

Részletes keresés

Eolomea14 Creative Commons License 2020.02.10 0 0 22751

Nagy kulonbseg van szazfele uloalkalmatossagok kozott. Pl. gondoljuk el, milyen ikonikussa valt az [Olivier Mourgue] altal tervezett Dzsin szek, ami a 2001-Urodusszeiaban (es az Utazas a Nap tulos oldara-ban) van.

Amugy nem hogy bajom lenne vele, hanem kimondottan orulok, hogy ha a mai SF-ben is klasszikus butorokat hasznalnak - foleg, ha az a SF film utopikus, mint a Star Trek. Mara mar a hazunk felso szinteje teljesen ilyenfajta butorral van berendezve [harom szoba + par kisebb helyiseg]. (Par honapja az agyat kivetelesen csak ugy "talalolomra" vettuk meg, mert tetszett es futurisztikusnak tunt - es nagy orommel lattuk azt, hogy Az Orville masodik evedjanak utolso reszenek az utolso perceben ugyanaz a fekvo alkalmatossag tunik fel :)

Amugy csak arra celoztam, hogy a 60-as evektol nem igazan beszelhetunk uj futurisztikus iranyzatrol. Ezzel kapcsolatban, aki meg nem latta, annak ajanlanam a nehany eve keszult Tomorrowland-et. (Holnapolisz).

Előzmény: ron89 (22750)
ron89 Creative Commons License 2020.02.09 0 0 22750

Látom a székekre nagyon rá vagy kattanva, (most látom, hogy te vagy a lakberendező az Orion topikból, így már azért érthető a dolog) :) de most őszintén mit kéne csinálni, hogy  futurisztikusabbak legyenek? Kell egy háttámla, egy láb, meg egy vízszintes rész amire ráteszed a hátsódat. Más az alakja, színe, anyaga, de ugyanaz a funkciója. Egy mai formát miért ne használhatnánk 100 év múlva is?

Én is nagyon szeretem az Oriont, de ott is csak karokat és gombokat nyomogatnak székeken ülve. Ez mai szemmel , egy jövőben játszodó sorozatnál már viccesnek tűnik.

Előzmény: Eolomea14 (22748)
CarpHunter Creative Commons License 2020.02.09 0 0 22749

"Nincsen az az urhajo belso, vagy lakberendezes, ami felulmulna az 60-as evekbeli Orion urhajo eredetiseget es futurisztikus kialakitasat. Amugy meg napjainkban keszult/keszulo Az Orville-ben is csak azt attetszo, szogletes sik TV kepernyot hasznalnak, ami eloszor az 1930-as evekbeli angol Things To Come-ban tunt fel eloszor." Ízlések és pofonok. A TOS belső dizájnhoz képest a TNG stílus szerintem például ég és föld a TNG éra javára. Itt nem is igazán a gomboktól és a csúf kijelzőktől való megszabadulásra gondolok, hanem inkább az egész belső esztétikájára. Ebbe aztán a DS9 tett igazán értékelhető csavart, mind az állomás hídjával, mind pedig a Jem'hadar hajók belső kialakításával. A másik nagy fejlődés számomra pedig az STD volt ilyen szempontból. A sztori és a karakterek olyanok amilyenek, de szerintem remekül újragondolták a hajók belsejének képét és ez a verzió számomra sokkal jobban üvölti magáról azt, hogy jövő, mint pl egy Orville híd.

Ha pedig elszakadunk az Star Trek képi világától, akkor is akad bőven "mostanában" készített mégis eredeti és futurisztikus belső. Van, ami az "eredeti" formulán kevésbé változtatott mégis beletette a saját csavarját, pl a Raza a Dark Matter-ből, de voltak teljesen új ötletek is, CIC-k a Battlestar Galactica-ban, hídak az Expanse-ben.

Nem mondom, lehet, hogy én ezeket azért értékelem jobban, mert én a TNG-vel és a Voyagerrel szálltam be kiskoromban a scifibe, de attól függetlenül azért túlzásnak tartanám azt mondani, hogy a 60-as éveket nem sikerült felülmúlni a filmeknek ebben a tekintetben :D

Előzmény: Eolomea14 (22748)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.02.09 0 0 22748

Pl. a mostani The Orville-ben szerepel az a szek, amite Verner Panton an 60-as evekben tervezett (es olyan evoeszkozoket hasznalnak az epizodokban, amit Arne Jaconsen tervezett ugyszinten a 60-as eveken - es amik amugy megegyeznek az 1968-as 2001- Urodusszeiaban hasznalatosakkal). A nehany evvel ezelotti Alien filmben olyan asztal a diszlet, amit Eileen Grey kozel szaz eve tervezett. A Star Trek (es sok mas SF film) szinte allando kelleke az Eero Saarinen (60-as evekbeli) Tulipan szeke/asztala.

Az onvezetesu auto pedig olyan, mint motort rakni a fuvaros loba - ugyanis maga az auto, mint olyan, mar reg idejetmult. Elektromos, vagy un. onvezetesu, az tokeletesen mindegy - ugyanis mindegyiknel ugyanaz a problema: iszonyatos dugok, tiz savban hompolygo - es sokszor csak vanszorgo vagy allo - autofolyam (amiket jo nehanyszor tapasztaltam kaliforniai kiruccanasaink eseteben) + az elszigeteltseg (az emberek uveg es vas kaltikaban szoronganak, egymastol tokeltesen elzarva).

Az igazi fejlodes - meg a repulo autokat megelozve is ill. helyett- a korszeru es gyors tomegkozlekedes. De golyovonatok Japanban pl. mar a 60-as eveben is voltak - mig Obama egy meter gyorvasutat sem tudott megepiteni az USA-ban, mert az auto/olaj maffia ezt nem engedte. Szoval fejlodest en itt sem latok.

50 evvel ezelott setaltunk a Holdon, mig ma csak a Fold (amit szep ovatosan eppen tonkrevagunk) korul ropkodunk - ez inkabb visszafejlodes.

Ha az az oriasi kolonc, amit most mindent es mindenkit beklyoba kot (ki lehet talalni, mire gondolok - pl. a Star Trek vilagaban mar nincsen) megszunne, akkor indulna be az igazi fejlodes a vilagban.

Amugy en egyalataln nem vagyok az akcio ellen - pl. az Orion urhajo utani kedvencem a mostani Az Orville, ami ugyebar nem szukolkodik az akciokban sem.

>>>"A Picard díszlete ellenben nekem eléggé futurisztikus."<<< Nincsen az az urhajo belso, vagy lakberendezes, ami felulmulna az 60-as evekbeli Orion urhajo eredetiseget es futurisztikus kialakitasat. Amugy meg napjainkban keszult/keszulo Az Orville-ben is csak azt attetszo, szogletes sik TV kepernyot hasznalnak, ami eloszor az 1930-as evekbeli angol Things To Come-ban tunt fel eloszor.

Előzmény: ron89 (22747)
ron89 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 22747

Ha diszlet kell egy mai SF filmhez, akkor most is a 60-as evekben tervezett butorokat veszik elo ... azok ugyanis ma ugyanugy futurisztikusak, mint akkor. A jonepnek ma mar nincsen jovokepe - ezert nincsen futurisztikus stilus sem.

Mi volt a 60-as években a Star Trekben? Például nyomógombok, amik akkor tök jól néztek ki, de ma? Nem hinném. A Picard díszlete ellenben nekem eléggé futurisztikus.

Hol vannak a repulo autok? a holdbazisok? a marsi expediciok? a betegsegek legyozese? beke? egyesult emberiseg?

Nincsenek, de azért van fejlődés. Jönnek az önvezető autók, az orvostudomány is fejlődik (a Star Trekben is vannak még halálos betegségek), az elektronikában meg szerintem nagyobb a fejlődés, mint amit akkor elképzeltek.

A filmezés technikája is halad előre, pl.  Kirk harca a gornnal ma nem úgy nézne ki, mint 1966-ban, hanem valahogy úgy, ahogy a Picard 3. részében láthattuk az akciót.

Én megértem, ha valakinek nem tetszik, hogy egyre akcióorientáltabbak a filmek, de most ez  a trend, és ebből a Star Trek sem marad ki. Picard kapitány sem került annó olyan akcióba a TNG-ben, mint most a harmadik részben.

Előzmény: Eolomea14 (22746)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.02.08 0 1 22746

"Felgyorsult a világ a 60-as évek óta"

Szerintem meg eppen all a vilag a 60-as/70-es evek ota. Fejlodes - igaz, az oriasi - egyedul az elektronikaban (szamitogep, tavkozles, GPS, mobil) tapasztalhato.

Ha diszlet kell egy mai SF filmhez, akkor most is a 60-as evekben tervezett butorokat veszik elo ... azok ugyanis ma ugyanugy futurisztikusak, mint akkor. A jonepnek ma mar nincsen jovokepe - ezert nincsen futurisztikus stilus sem.

Csak gondoljunk bele, mekkorat valtozott a vilag, minden szempontbol, a 40-es evektol a 60-as evekig, ket evtized alatt - a 70es evekol pedig egyik evtized ropul a masik utan, amiket semmi sem kulonboztet meg. 2000? 2010? 2020? - mind ugyanaz. Egy 70-es evekben hibernalt ficko, ha most feleledne, nem sok erdemi valtozast latna maga korul...

Hol vannak a repulo autok? a holdbazisok? a marsi expediciok? a betegsegek legyozese? beke? egyesult emberiseg? A vilag nem felgyorsult, hanem csak kapkodova valt. Ami haladasnak tunik, az csupan helybenfutas... rengeteg energia megy el a-nelkul, hogy egy tapodtat is haladnank azon jovo fele, amit anno a Star Trek is megalmodott.

Előzmény: ron89 (22745)
ron89 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 22745

Ha a 60-as években is ilyen technika lett volna, mint ma, a Tos sem olyan lett volna, mint amilyen lett. Felgyorsult a világ a 60-as évek óta, ez a Trek sorozatokban is elég jól látható.

Egyébként a Tos így felújítva, egész vállalható, szoktam nézegetni (fent van magyarul az egyik videómegosztón).

A tv-ben mikor adták le így felújítva, szinkronosan?

Előzmény: Eolomea14 (22743)
ron89 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 22744

Csak tudnám miért ilyen rövid részeket csinálnak,  40 perc sincs a tiszta játékidő. Olyan gyorsan elrepül egy rész, pedig a harmadik is jó volt.

Előzmény: kaviat (22741)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 22743

"Trekkes" nalam az [a vilag], amit anno Gene Roddenberry megalmodott (utopikus, optimista, szines, vilagos). Ezt az eszmet nezetem szerint ma [egyedul] Seth MacFarlane kepviseli es terjeszti.

Előzmény: Eolomea14 (22742)
Eolomea14 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 22742

A Next Generation ota (vagy akar azzal egyutt is) - es beleertve a postani Picard-ot is -  messze a legTrekkesebb TV sorozat Az Orville.

Előzmény: Kevin (22736)
kaviat Creative Commons License 2020.02.06 0 0 22741

eddig vajkirályság !  Rios-t egyből megszerettem : )) azt birom benne, hogy vagány ugyan, de nem játsza túl a hansolo-t (de nem spoilerezek)

Order of Hermes Creative Commons License 2020.02.02 0 1 22740

Hu az nekem nagyon libabőrös jelenet volt, amikor kiment a ház elé, felrakta a kitűzőt és felnézett a csillagokra :)

ron89 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 22739

Én is. :) Kezdenek körvonalazódni bizonyos dolgok, kíváncsi vagyok hova fognak kilyukadni.

Előzmény: weirdo (22738)
weirdo Creative Commons License 2020.01.30 0 0 22738

Én már a másodikat nézem:)

ron89 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 22737

Na megnéztem én is. Nem rossz, akár úgy is mondhatnám, hogy jó. :)

Jól megöregedett a kapitány bácsi, csak eltelt 33 év az első rész óta (nem is éltem még akkor, de durva belegondolni )

Szegény csajt sajnálom, az nagyon kemény jelenet volt.

Kevin Creative Commons License 2020.01.27 0 0 22736

Sok év után először van megint Trek-hangulat.

kaviat Creative Commons License 2020.01.27 0 0 22735

Picard bejövős !

smile64 Creative Commons License 2020.01.26 0 0 22734

Nekem is tetszett. Fogom nézni.

Order of Hermes Creative Commons License 2020.01.26 0 0 22733

Rohadt jó lett, kb ilyesmire várok azóta hogy a Voyagert befejezték.

Előzmény: TtK (22732)
TtK Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22732

Megnéztem a Picard első részét. Már most is több Trek van benne mint a teljes DIS short trekkestől plusz a teljes Abramsverse..

Végre!!

seci Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22731

Lemaradt az elobb :)

-seci

Előzmény: seci (22730)
seci Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22730

Szinte mindenen van (angol) felirat, ez a lajtan tul kvazi kotelezo/segitseg a nagyothalloknak.

-seci

Előzmény: ron89 (22729)
ron89 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22729

Köszi, ezt akartam hallani.

Azt olvastam, hogy magyar felirat nem nagyon van náluk, de angol felirat igen, azzal meg már elboldogulok. :)

Előzmény: divaoni01 (22728)
divaoni01 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22728

Semmilyen plusz költség nincs, a minőség remek, az információ meg kifejezetten bőséges.

Csak ugye magyar feliratot nem nagyon érdemes keresni náluk...de különben csak ajánlani tudom az Amazon Prime.

Előzmény: ron89 (22727)
ron89 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 22727

Megkezdődtek Picard kapitány legújabb kalandjai. Elolvastam az első rész tartalmát, és eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Az online tv-zés világában nem vagyok otthon, kis kutakodás után, ha jól értem az Amazon prime-on lehet itthon nézni. Elég baráti áron lehet regisztrálni,  kb. 1000 Ft havonta fél évig.  A kérdésem az lenne, hogy néz-e itt valaki filmeket, menyire megbízható, nem lesznek plusz költségek? Mivel elsőre jónak tűnik a sorozat, ennyit rááldoznék.

BVNG25 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 22726
Akkor a fülei bűvölték el.
Előzmény: FOMA (22725)
FOMA Creative Commons License 2019.12.16 0 0 22725

Nem. Rom nem volt az a tipikus ferengi.:-)

Előzmény: BVNG25 (22722)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2019.12.16 0 0 22724

Ennyire nem ismerem a ST: DS9-et...

Köszönöm.

Előzmény: asolyom (22720)
Zilfmilf Creative Commons License 2019.12.16 0 0 22723
Sziasztok! Van eladó Star Trek Fleet Captains társasjátékom Romulan kiegészítővel. 19 + 22 e

Érdekel valakit?
BVNG25 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 22722

Érdekházasság volt?

Előzmény: asolyom (22720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!