Keresés

Részletes keresés

ntunde Creative Commons License 2007.04.22 0 0 521
No szóval.
A befizetési nyugtát a biztosítási alkusz nevében bocsátották ki, az ajánlaton az szerepelt, hogy a díj a befizetéssel rendezve 2007. márciur 31-ig.
A biztosítás létrejöhetett, hiszen akkor mit mondtak volna fel? :-((
Kötvényt nem kaptam, ez lehetett volna a hiba, hogy miért nem kerestem.
A levélben az utolsó díjfizetéssel renezett nap 2007. január 23 volt, fogalmam sincs, miért... Nem tudom, mennyi pénzt utalhattak át...
Időközben megkérdeztem a PSZÁF-ot, ott azt mondták, hogy rá....tam, mert ha az alkusz nem utalta át a zsét, akkor bizony megszűnt a biztosításom, és csak az alkuszt perelhetem, az engem ért kár miatt... :-(((
Azt is mondták továbbá, hogy a biztosító diszkrecionális joga, hogy eldöntse reaktiválja-e mégis a biztosításomat, ha szépen kérem őket, akkor lehet, megteszik...
Tanácsolták, hivatkozzam arra, hogy a felmondásról 15 napon belül kellett vona a biztosítónak értesítenie, ezt mulasztotta el, amikor csak április 14-én tette meg. Ez egy adu lehet a kezemben. Itt tartok most... :-((
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.22 0 0 520
Vigyázz: azt írta biztosítása megszűnt, tehát volt neki.

Másrészt nem tudom a kereskedő és a biztosító közötti jogviszonyból számon lehet e kérni, hiszen valahol abiztosító nevében járt el.
Előzmény: Modestinvs (519)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.22 0 0 519
Ez elég egyértelmű: a kereskedő nem fizette be az átvett díjelőleget. A kérdezőnek nem befizetési bizonylata van, hanem egy átvételi elismervénye - a kereskedőtől. Természetesen vissza lehet tőle követelni a pénzt, fel lehet jelenteni sikkasztásért, de ettől biztosítás még nem lesz.
Előzmény: Törölt nick (518)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 518
Teszel egy ajánlatot, majd a biztosító köteles elfogadni. erről kellett volna kapnod egy kötvényt. ezt nem hiányoltad? Nem tudom miért szűntették meg a biztosítást, de keresd meg a biztosítót ezekkel a bizonylataiddal és egyeztess vele.

Előzmény: ntunde (516)
qupica Creative Commons License 2007.04.21 0 0 517

Adok egy linket ott mindent megtalálsz "GFB"

Előzmény: ntunde (516)
ntunde Creative Commons License 2007.04.20 0 0 516
Segítsgéet kérek!

Vettünk tavaly egy gépkoccsit, a kötelezőjét sz átírást és a hitelt a gépjárműkereskedő intézte. A netről kinyomtatott biztosítási ajánlatot aláíratta a párommal, és befizettetett kb 20 eFt-ot. Kaptunk egy nyugtát, amin az szerepel, hogy a jármű kötelezője 07.03.31.-ig rendezve van. Nyugiban voltunk, de nem jött csekk. Írtam a biztosítónak, erre jött egy levél, hogy a kötelező biztosításunk díjnemfizetés miatt 07.01.23-val megszűnt!!! Nekem van egy befizetésibizonylatom, azt gondoltam, hogy ezzel tudom igazolni, hogy befizettem. Meg tudja a biztosító-nem az én hibám miatt- szüntetni a biztosításom? Adjatok tanácsot, lécci...
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 515
Szívesen. Akkor addig ne foglakozz vele. 60 napjuk van a postáraadásra.
Előzmény: Alpári Gnác (514)
Alpári Gnác Creative Commons License 2007.04.13 0 0 514

Köszönöm a választ.

Ajánlott levelet nem kaptam, csak zacsit a szélvédőre.

Előzmény: Törölt nick (507)
Ironed Creative Commons License 2007.04.12 0 0 513
jah..közben bogarásztam a korm. rend..így van..sajna a kötéskor nem kellett volna adott biztosítót választani...most már mindegy...:-)
Köszönöm!
Előzmény: Modestinvs (512)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.12 0 0 512

Félreérthettél valamit. Egyrészt nem te fogadod el a biztosító ajánlatát, hanem te teszel ajánlatot nekik. Ehhez az ajánlathoz kötve vagy, a biztosító viszont 15 napon belül köteles nyilatkozni, elfogadja-e.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítást naptári év végével lehet felmondani, az új szerződés egyidejű megkötésével.

Előzmény: Ironed (510)
Ironed Creative Commons License 2007.04.12 0 0 511
Korm. rend. ben nem találom ezt a rész gondolom Ptk. ...vagy nagyon felületes voltam...
Előzmény: Ironed (510)
Ironed Creative Commons License 2007.04.12 0 0 510
Sziasztok!

egy gyors alapműveltségi kérdés számomra:

új gki vásárlásánál a kereskedő a gki. átadása során ott rögtön köt KGFB-t, egy X társaság ajánlaltát ott elfogadom, kitöltjük az ajánlatot, egyéb papírokat, befizetem az esedékes negyedéves díjat.

Rá 9 napra meggondolom magam és nem azzal a biztosító társasággal kívánok KGFB-t kötni, mennék be ehhez a céghez és mondanám hogy ajánlat vissza, meggondoltam magam...szerintem müködik...1 hónapos határidő vagy 15 napos...

Nya szóval átmehetek e új biztosítóhoz ill. mennyi időn belül gondolhatom meg magam?

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 509
Legközelebbre:

Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat nem fizették meg, a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíjfizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.
Előzmény: Diótörő (508)
Diótörő Creative Commons License 2007.04.07 0 0 508
Kösz szépen a választ.Sajna e-mailben válaszoltam nekik és fotókkal bizonyítottam, hogy egy 8 sarokkal körbevett téren csak egy helyen van tábla kitéve.És még több oldalról is meg lehet közelíteni a parkolót. Visszaválaszolták, hogy tanulmányozzák a levelemet.Amúgy nem volt tértivevényes, de ez most már mindegy.Közben nem voltak felszólítások,már ahogy visszaemlékszem.Mindenesetre kösz szépen.
Előzmény: Törölt nick (506)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 507
De teljesen elvárható, a probláma az, hogy jelenleg zónákat jelölnek ki. ezt az jelenti, hogy az adott zónába való behatási pontokon kiteszik a táblát (körülhatároló utcák), elviekben.
Ugyanakkor a parkolóóra hiánya is jogos lehet.
De!
Azt kell tudni, hogy tényleg fizető övezet-e (valószínű). Így ez azt jelenti, hogy önkormányzati rendelet van róla, és elviekben ezt ismerned kell, fejből... Mások is próbálkoztak a helytelen forgalmi rend kialkatíásra hivatkozni, kisebb nagyobb sikerekkel, kérdés egy bntetési eseményért megéri-e, mert a parkolási céget nem fogod meghatni. Már az Ombudsman is állásfoglalt, ő szemét is szúrja ez az eljárás.
Nem hiszem, hogy büntetés miat érdemes pereskedni, de tegyük hozzá nekik sem.
Mikor volt az esemény, és mikor vetted (aláírva) át (legalább ajánlott) levelet? Ugyanis 60 napjuk van az értesítésre. Utána meg 1 év az elévülés.
Előzmény: Alpári Gnác (503)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 506
A táblába nem érdeme belekötni, de egyéként a ZÓNA tábla alkalmas, helyénvaló.
Előzmény: Diótörő (495)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 505
Általában ekkor nem készültek fényképek, így célszerű megvárni, hog ŐK forduljanak bírósághoz. Esetleg érdemes bemenni, mintha nem is kaptál volna felszólítást, hogy van-e tartozásod, és ha igen, mutassák már meg a képet, a lényeg erről a bemenetelről a félreértések elkerülése érdekében ne készüljön semmiylen dokumentáció.
A 2001-es elévült már rég, ha nem volt megszakítás, pl. egy igazoltan átvett felszólítás.
Egyébiránt elévülés felé tart a 2002-es is, igaz nem ismerem a pontos dátumokat, de határeset. Kérdés mikor jött a levél, pontosan? Tértivevényes?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 504
A másik gépkocsi üzemeltetése során merült fel a kár, úgymond az ő érdekkörében. Volt már nem egy ilyen kutyás eset, így fizetnie kell a biztosítónak.
Előzmény: Ironed (484)
Alpári Gnác Creative Commons License 2007.04.06 0 0 503

Nekem is hasonló a gondom.

A Budafoki úton parkoltam, illetve azt hiszem nem az a neve, mindenesetre az az utca, ahova a Petőfi híd budai oldalán először lehet lekanyarodni balra, a kifelé menő oldalon, az Irinyi utca után.

Mikuláscsomag.

Direkt visszamentem megnézni az utca elejét és nem volt tábla, hogy fizető.

Ahol álltam, onnan nem lehet automatát se látni, az út ott kanyarodik kissé.

Kell nekem tudni, hogy az ott fizető?

Telefonos parkolásom van, éppen azért, mert nem akarok fizetés nélkül sunnyogni, ezért is bosszantó, hogy akarok én fizetni, de nem hozzák tudomásomra, hogy kell és megbüntetnek.

Nem várható el a parkoltató cégtől, hogy kellően tájékoztassa az ügyfeleit?

Előzmény: Diótörő (502)
Diótörő Creative Commons License 2007.04.04 0 0 502
Azért ha tudtok legyetek szivesek jótanácsot adni.Főleg, hogy abban igazam van-é, hogy ha tábla nem jelzi, akkor kell-e fizetni a parkolásért?
Yosser2 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 501
Hát a srác elvileg belehajtott a pirosba (kb 20-al), oldalról belementek és ahogy kifarolt a kocsi elütött egy gyalogost, aki belehalt. erre kapta a lenti ítéletet.
Tralfamador Zog Creative Commons License 2007.04.03 0 0 500

A leülős cucc és a 6 év eltiltás nagyon durva szabályszegést feltételez.

A kegyelem elég neccesnek tűnik.

Inkább menjen el külföldre dolgozni és tegye le ott a jogsit, az eltiltás a MK területére érvényes csak.

Előzmény: Törölt nick (499)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.03 0 0 499

Ehhez szerintem tudni kéne azt is, hogy a balesetet "hivatásosként" okozta vagy "úrvezetőként". Mert ha "hivatásosként" követte el, akkor ezt nyilván a bíró már mérlegelte.

Előzmény: Yosser2 (498)
Yosser2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 498
Köszönöm a segítséget. Esetleg még egy kérdés: mi a reális esélye a kegyelemnek, ha mondjuk szükséges lenne a munkájához? vagy van jobb érv?
Előzmény: Modestinvs (497)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.03 0 0 497
De igen, az igazságügyminiszter előterjesztésére a köztársasági elnök adhatja. A kérelmet az első fokon eljárt bírósághoz kell benyújtani. Célszerű védőügyvéd segítségét igénybe venni.
Előzmény: Yosser2 (496)
Yosser2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 496
Gondolom ezt a kegyelmet nem a köztársasági elnök adja. Mi ennek a módja? valami kérvényt kell benyújtani indoklással a bírósághoz?
Előzmény: Modestinvs (494)
Diótörő Creative Commons License 2007.04.03 0 0 495
Üdv Mindenkinek !
Ezügyben már kaptam pár hónapja jótanácsot, de most élesedett a téma, ezért újra felhozom.
A Tv-kben sokat hangoztatják, hogy régi parkolási témákat nem kell befizetni, ill. nem jogos a mostani behajtásuk.Nekem ma küldtek ki 2001 és 2002-es pótdíjat.A legutolsó 200203.27.-i dátumozásu.Ennyi időre már nem emlékszem vissza, hogy küldtek-e felszólítást, de úgy rémlik, hogy nem.Persze mikulás csomag volt,gondolom.Azt a kocsimat már régen el is adtam.Szerintetek ezt ma ki kell-e fizetnem?Érdemes Bíróságra menni, mert ott vesztés esetén még több is lesz az összeg?
A másik:A XI. Kosztolányi térről, illetve annak a régi Volánbusz pu. részéről van szó.Ott nincsenek minden utcasarkon kitéve a táblák, hogy fizető parkolóról van szó.A P betűs tábla ott van, de hogy fizető, az nincs.Kell-e ebből nekem tudnom, hogy ez fizető és körbe kell járnom a teret,megkeresni, hogy van-é automata?Meg fogom venni a Kreszt, hogy az mit ír elő, de szerintem ( elég régen vizsgáztam) ha nincs külön jelezve, akkor az nem fizető.
Előre is köszönöm a tanácsot.Sziasztok: D.
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.03 0 0 494

A hat éven belül csak kegyelem révén. És a hat évbe a fogházban töltött időt nem számítják bele - viszont azt az időt, ami a jogosítvány bevonásától a bevonulásig eltelt, igen.

Előzmény: Yosser2 (493)
Yosser2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 493

Sziasztok!

Bízom benne, hogy valaki tud itt segíteni. A következő történt, egy barátomat közlekedési szabály megszegése miatti halálos közlekedési baleset miatt 5 hónap fogházbüntetésre ítélték és mellékbüntetésként 6 évre eltiltották a gépjárművezetéstől. A büntetést letöltötte. A kérdés az, hogy most utólag van e bármilyen lehetőség a jogosítványa hamarabbi visszaszerzéséhez. Például ha szükséges a munkájához, vagy akármi....

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdvözlettel: Yosser

Tralfamador Zog Creative Commons License 2007.04.01 0 0 492

(4) Kerékpárral
a) a kerékpársávról - kivéve, ha jelzőtábla erre utasítást ad, továbbá ha a kerékpársávot a balra bekanyarodás céljából az úttest felező vonalának közelében helyezték el - vagy,
b) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
c) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni nem szabad. A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.

Egyértelmű, hogy a c./ pontnál nincs megkötés.

Előzmény: chikken (491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!