Bocs, valszeg nem olvstam el rendesen a forma gyártását. ha ez tényleg így van, akkor pedig tényleg kell az eredeti is. :-( Ehhez viszont nincsen más ötletem. :-((
Hűtőrács, valóban esztétikusabb lenne az U profil, de hol tudod meggörbítetni, hogy szép íves legyen!? De mondjuk nem i smuszáj, mert lehet sarkos, is, nem!? Ezen még agyalok. De engem inkább a rögzítési mód az ami érdekel, hogy hogyan van felrögzítve!?
Még valami: 120-130-nál rángat a szél!? pedig akkor még csak 3-ik fokozatban van a moci. ;-) Ezért gondolkodom én is a plexin, mint ahogy ezt már tárgyaltuk korábban, de igazán 150-160 körül veszem el a gázt, mikor gyorsulok, akkor visszaállok 130-ra, mert az még elviselhető. De ha megyek Pestre, és pályán megyek, szerintem nézek véget. ;-) Eddig 196, de olvastam itt már 200-at 9.000 fordulattal. Viszont itt már dolgozik a szél gazdagon, és az eleje is el kezd majd szitálni, észre fogod venni. ;-) 120-130-ig stabil, de 160 körül kezd kicsit instabil lenni az eleje.
Kicsit elbeszélünk egymás mellett! Régebbi hozzászólásomban már leírtam a gyártási folyamatot, de leírom megint, hátha érthetőbb lesz.
Ha van egy gépi rajzod, azzal nem megy semmire a készítő, mivel nem egy gép „gyártja” le neki a sablont. Hogy jobban értsd, nem úgy működik, mint egy CNC gép.
Ha van neki egy kész darab sablon, akkor csak kiönti a belsejét, és az alsó felületeket, s máris megvan a sablon, amire az üvegszövet+gyanta rétegeket fel tudja hordani, amit száradás után csak lehúz róla, amit csak csiszolni és festeni kell. Ha nincs sablon, akkor egy hab tőmből kell neki „kiszobrászkodnia” a negatív formát, folyamatos próbálgatásokkal, amihez egyértelmű, hogy kell a motor is.
Remélem így érthető, s elfogadod hogy ehhez a gyártási metódushoz teljesen fölöslegesek műszaki rajzok.
A hűtőrács kerete szerintem sokkal esztétikusabb lenne egy olyan U profillal, mint, ami a képen látható, egy L vas helyett.
Lesz az majd még nagyobb fogyasztás is! ;-) Bejáratás után mikor először átléptem a bűvös 1600-at akkor 4,9-es fogyasztást mértem. Modnjuk ebben benne volt Fehérvártól Pest oda-vissza 150-160, egyszer ekkor belekóstoltam a 190 be. Aztán ugyebár ekkor volt Citadella felvonulás, ott meg csak araszolás volt 1-2, vagyon max. 3-ik fokozatban ment a gépegység. ;-) DE 5 -öt még nem tudtam vele elérni. Általában 4,4-4,5 körül mozog a fogyasztás alattam.
Matula hozzászólása alapján kedvet kaptam a Naked Motorshoz,bejelentkeztem hozzájuk 1000-es szervízre.Tényleg itt mondták a legalacsonyabb árat,(a CSB ár fele...),meg szimpi volt,hogy azzal beszélek telcsin aki csinálni fogja.Szóval meglátjuk szerdán.
Ami a bejáratást illeti,én 500 óta már ki-kieresztem 6000-ig de tartósan azért még nem merem.120-130-nál már amúgyis nagyon cibál a szél.
Amin meglepődtem,hogy 4,5-nél még így sem evett többet.
Sárvédő projekt érdekel,de most sajnos le vagyok egy kicsit anyagilag,de ha később még lesz utángyártás,akkor valszeg érdekelni fog.
ti milyen láncsprét használtok?
nektek is ennyire szétszórja mindenhova(még a gumira is...)?,vagy csak az enyém túl híg(Wynns).
Kicsit OFF,a dolog,meg tudom,hogy ez nem bazár,de hátha vkit érdekel. Lenne egy eladó 58-as ,kivehető béléses,perforált, keményprotektoros bőrkabátom.Glaring márkájú( a MOFA-kernél lehet 30000 körül kapni).Tavaly szezon végén vettem,aztán idén kifogtam egy egyberuhát olcsón,úgyhogy nem kell.Esetleg lány bőrkabát érdekelne cserébe.Árban megegyezünk
Bocs a nagy betűméretért,valahogy így sikerült,nem direkt van.
Sablon készítésénél, mivel sablont kell csinálni, mennyivel másabb a próba darab!? szerintem ha sablon csinál valaki akkor teljesen mindegy, hogy műszaki rajz van a kezében, vagy a munkadarab, sőt, ha a munkadarab van, akkor még le is kell neki méreteznie, hogy mi milyen ívű, és milyen távolságra vannak a furatok, mekkora a horony szélessége, hossza, és még sok sok minden. Félig ebben mozgok, mivel egy fémipari cégnél vagyok alkalmazott, és elég sok műszaki rajzba láttam már bele.
véleményem szerint egyszerűbb egy terméket legyártani rajzból, mint próba darabról. És itt a termék az most a sablon. Hidd el nincsen ebben semmi bonyi, csak le kell mérni az adatokat, és meg kell rajzolni. A pródarab azért kell, hogy össze tudja hasonlítani azzal amit Ő gyártott.
hűtővédő!? én két rácsot tennék bele, egy durvábbat a kövek ellen, ez lenne kívül, és beljebb, vagy akár közvetlen a másik mögé egy finomabbat a bogarak ellen. Rögzítést valahogy úgy kellene megoldani, hogy könynen szerelhető legyen, és ez által lehessen folymatosan tisztítani.
Gondolom szögvasat látott mindenki, ebből kelene egy keretet csinálni, és ebbe belepakolni a dolgokat. a két hálót, csak bele kellene heftelni, és akkor négy helyen csavaros rögzítéssel rögzíteni a hűtőhöz. De majd még kikérem a kolléga véleményét. Nagy fej ilyen dolgokban, kicsit alapos, és kicsit bonyibb dolgokat talál ki, de nagyon jó dolgokat csinál.
Ez azért nem ilyen egyszerű, ha ennyi lenne már én is megcsináltam volna, hiszen mérnök vagyok én is. A legyártó készít egy sablont, ami alapján elkészíti a sárvédőket. Na már most ha van egy kész termék, akkor sokkal gyorsabban megvan, s persze sokkal olcsóbb is. De ha te tudsz egy másik fajta eljárást, akkor kérlek írd le, mire gondolsz.
Ami a rácsot illeti, remek ötletnek tartom, ha a keretet igényesen meg tudnád csináltatni, s akkor akár bármilyen hálót bele lehetne rakni, ki milyet szeretne. A szúnyoghálót nem igazán tartom jó ötletnek, sztem megolvad.
Egy U szelvényű keretet kellene készíttetni, amibe be lehetne préselni a megfelelő hálót, hasonló módon:
Óriási gond van! Nem tudtam lementeni a képeket a sárvédőről, amit gondoltunk, hogy megcsinálatunk. Ki tudja nekem ezeket átküldeni, hogy a kollégának is meg tudjam mutatni, lássa miről van szó!? (folyamatosan lássa) iszonyatos tempóval kellenének a képek!
mivel mi már mailban megbeszéltük, így gondolom alapnak veszed, hogy engem érdekel a fent említett változtatással. Ha esetleg, nem jönne válasz a sárvédőre, hogy ki hozat be, vagy ki nem, akkor én elvileg holnap a melóhelyre motorral jövök be, és megkérem a kollégát, hogy AutoCAD-ben rajzoljuk meg a dolgokat, és akkor még nem is kell külföldről behozatni semmit se, itt megmérjük, és megrajzoljuk.
Fémháló! ki, milyen rögzítési módot javall!? Mert ezt a dolgot lehet itt meg tudom csinálatni a cégnél, akkor ezt szintén megmérjük, és meg is terveztetem. Erre akkor kidolgoztatok egy árajánlatot, feltéve, ha jó lesz ez így Neketek, és akkor erről meg lenne a gond. Még szerintem a galvanizálása is megoldható lenne, fekete, aranyságra, és "króm" színekben. Szerintem az a 2mm-es háló lenne tökéletes, vagy pedig, ha a nagyobbat választjuk, akkor viszont egy egyszerű szúnyoghálót bele kell fűzni, és akkor azt lehet cserélgetni, ha nagyon teli van már bogárral.
A szervizbe fél szintetikusat tesznek Debrecenben is , választhatsz amit akarsz , de felesleges a full szintetikus, a lentebb irt fordulatszám tartomány miatt....
A full szimtetikusnak inkább télen van előnye , mert a dermedési pontja és a viszkozitása más mint a fél szintetikusnak és hamarabb felkapja a motor az olajat....
Sziasztok kedves márkatársak!
A sárvédő témát újra elkezdve, úgy gondolom, itt lenne az ideje, hogy elkezdjük lefixálni a megrendeléseket. Azt javaslom, jelöljünk ki egy időpontot, hogy meddig lehet jelentkezni, s megnézzük milyen számú jelentkező jön össze, aztán akkor döntünk. Valaki írta hogy megy ki Bécsbe vásárolni, nem tudom ez megtörtént-e? Ha nem jön össze vele, akkor elintézem a behozatalt. Az előttem szóló kollegával egyetértek, én is így akartam legyártatni a mi sárvédőnket, a lefelé nyúló kiegészítéssel, mert csak így van igazán értelme, a designt leszámítva.
A hűtőrács kapcsán, a 7végén bementem egy egyszerű vaskereskedőhöz s rákérdeztem milyen fémhálók kaphatók. Meglepődtem a nagy választékon! Rozsdamentes hálókból van több fajta, ami ígéretes lehet. Van egy sűrűbb szövésű „szőtt” háló, 2mm-es résekkel. Ez nagyon jól néz ki, s valszeg a bogarak ellen is használna, csak egy gond van vele, nem igazán masszív. Valami keretbe kellene feszíteni, hogy jól nézzen ki. A másik egy 4mm-es négyzetrácsos háló, ami nagyon masszív, de sztem lehetne egy kicsit sűrűbb, bár a nagyobb kavicsok ellen biztos véd. Ha lesz időm, akkor majd lefényképezem. Ha tehetitek ti is nézzetek szét ez irányban!
Akkor a jelentkezési időpont mondjuk, legyen május 5.-e!
Hogy pontosan tudjam regisztrálni, hogy ki szeretne, az dobjon meg egy „kérek” email-el!
csbarnabas@freemail.hu
Ha kérdésetek lenne személyesen: 30/3269132
(természetesen megpróbálom a költségeket az átadásig én állni, nehogy azt gondoljátok, csak a pénzt akarom beszedni, s utána eltűnök)
Egyikőtök sem kapott angol nyelvűt, amiben direkt az ER-6N-re vonatkozik minden és az is van az elején? Ha nem, mindenképp kérjétek, mert abban részletesen minden benne van. Aki nem vágja az angolt, annak is ajánlom, aztán egy angolos haverral fordíttassa le inkább. 10w50, 10w40, 20w50 mehet bele használattól függően (külső hőmérséklet). Értelem szerűen a legnagyobb tűrésűnek a 10w50 szintetikust tüntetik fel (nagyobb hőmérséklet intervallum) melegen még nem túl híg (40C, dugó, autós nem enged el...) és hidegen is már jól ken. (amíg fűtöd a gépet alapjáraton, addig sem kopik, gyorsabban kapja fel talán..) Viszont én csak biztonságinak raktam bele a lent említett olajat, mert a M.O.-i viszonyok mellett bőven jó a 10w40 félszint. az én szerelőim is ezt mondták, bár dícsérték, amit vittem. Ha tehetitek becézésnek nem rossz, nem lesz "hálátlan" a gép érte. Most (szintén lent említettem) akciós, tehát nem sok Ft a különbség. Én a banditomba midndíg azt raktam (Valvoline 10w40). Nem volt gond vele.Az ER6-ba viszont inkább a másik...
Nem tudom, nem hinném. Minek bele a full szintetikus szupi olaj, mikor nem mésze versenyekre!? Aztán nem is forog olyan sokat a motor: 11.500-nál szabályoz. Cimborám 636-ában is félszinttikus van, pedig az 16-nál szabályoz. ;-) Azt hiszem nincsen előírás rá, legalább is én nem olvastam a használtai utasításban, mert amit kaptam az olyan, mint minden kawásé! Mindenkinek ua. használati utasítást adják.
No para, nem lesz gond, és a szerelő, meg olyan ember aki szokott komolyan versenyezni elhiszem, hogy sokkal jobban tudják mi kell a motorba, mint én, aki csak fél éve motorozom.
Hali, üdvözlet minden új er6 tulajnak, én is nemrég vettem a motort nincs még 1 hónapos hamarosan elérem én is a bejáratás végét én is könyv szerint használom tehát 800 km után húzom neki 6000 ig olykor de csak akkor ha előzni kell, vagy városon kívűl ... (városban álltalában szabályosan ilyekszem kozlekedni) Olvasgattam a hozzászólásokat, és érdekes hogy a biztonság kérdésénél szóba se került a gyári U lakat nekem van és szerintem korrekt darab és az ülés alatt kialakították a helyét ... ennyire nem biztok az ilyesmiben? vagy többre tartjátok azt ha szirénázik a motor? Persze nem mindnhol lehet használni ezt a lakatot aláírom de ahol én járkálok szoktam találni lebetonozott oszlopot ... meg persze a lezárás is kicsit macerás mert jól kell az oszlophoz odaállni, és ez a centizgetés eltarthat néhány percig.
Akkor egy régen "elfeledett" témát szeretnék újra előrántani! Hátsó sárvédőív, és hűtővédő maszk. ;-) Mint olvastam a fórumon már voltak kezdeményezések ember összeszedésre, és egész jól ki is lett vesézve, de még koránt sincsen vége!
Néztem a képeket a hátsó sárvédőívről, és lenne egy kis módosítás, megjegyzésem hozzá: hátsó villa ugye két helyen van összekötve fentebb egy kisebb zártszelvénnyel, ahol a központi teló is csatlakozik a villához, és van egy zártszelvény lentebb egy vaskosabb. Kettő között kb. 80-100 mm van. Nekem itt rendszeresen megpakolja mocsokkal a villát, és azt az összekötő zártszelvényt, és eléggé macera azt ott mosni. Javallom, hogy ha már tényleg úgy gyártatjuk le, akkor ezt az ívet meg kellene hosszabítatni lefelé, hogy oda ne tudja a kerék beszórni a mocskot. Vélemény!?
Másik dolog a hűtőmaszk! Tegnap kiváncsiságból lementem a motorhoz, és megnéztem. Tévedtem, mert tényleg van rajt egy sérülés. Nem tudom ki milyen javasol, meg egyáltalán van-e már valami javaslat? Valaki talált már megfelelőt méretben? Ezt hogyan kell rögzíteni a hűtőre?
Végülis kibírja az ember azt a párszáz km-t, ha cserében lesz egy kafa motorja 5-6 évig. Megéri a "befektetést". (Csak hát ha már nagy nehezen kivárod, hogy hozzájuss a vashoz, akkor iszonyatosan nehéz tűrtőztetni magad, hogy ne próbáld ki úgy isten igazából... De türelem, szép hangot terem.)
ha megveszed, akkor kapsz mellé egy használti utasítást, és abba le vagyok írva. és ezt mondta nekem Zsolti is, a Kawa kereskedő Pécsett:
800 kili max. 4000-es fordulat
1600 kili max. 6000-es fordulat
Ezt én betartottam, kisebb nagyobb eltérésekkel, addig mindig próbáltam húzni neki, hogy nehogy ellustuljon a moci. ;-) Első ciklusban nem nagyon tudja az ember használni a motort, az tényleg nagypapás. Második bejáratási ciklusban már lehet haladni vele, és előzgetni is. Nagyon érdemes betartani, mert mikor volt a nyílt nap, akkor hallottam a tesztmotort, hogy az hogyan szól!? Mármint amit ütnek rúgnak!? Hát az "csörgött, zörgött" az enyémhez képest. Majd rájöttök, milyen durva mikor gurulsz rá a kereszteződésre, és az utolsó pillanatig nem húzod be a kuplungot, és motoréken olykor visszadurrog, visszapoázik! Nagyon állat! imádom! ,-))))
Bejáratás: az egyik srác a békéscsabai kereskedésben azt mondta nekem, hogy az első pár száz (monnyuk 400) km után már emelhetem egy kicsit a fordulatot, amivel már beleférhet akár a 100-as tempó is. (Húúú!) Amire eljutok Balatonalmádira már biztosan 400 felett leszek...
Egyébként mi a véleményetek erről a bejáratás-alatti-fordulatszám-emelgetésről?
Azt hiszem sikerült megoldaom a gondokat, de mondjuk ekkor az IE-t használom, holott Operat szoktam használni.
Akkor itt egy kép az én drágaságomról:
Ezt a képet azt hiszem Szentendrén csináltuk az 1000-es szervíz után ami nekem 11.500 HUF-ba került. Félszintetikus olajjal, és szűrővel, és lánc kenéssel, és csavar átnázássel, lánchúzással együtt. Aki még ennek a macerának előtte van, nagyon tudom ajánlani: Naked Motors, Bp. Üllői út. sajnos a házszámot nem tudom pontosan, de jól kint van. Népliget után egy felüljáró előtt. Srác tisztán, és figyelmesen, alaposan dolgozik. A műhely nem a legszebb, és legtisztább, de a szolgáltatás annál jobb, és ott álltam mellette végig míg bütykölte a lovat.
nagyon rossz hír! :-(((([link1] (off: most megsértem a szabályzatot, mert nem tudom hogyan kell beilleszteni, linket, és képet. on) http://ma.hu/page/cikk/aaa/0/145791/1
Jó reggelt! Először a biztosítórol egy kis dolog, sajnos ez megtörtént, és pont velem. :-( Rongyoltam hazafelé a LADA 2107 típusú gépjárművel, és lehet 50 felett voltam, mert pont akkor húztam neki a 3-ik fokozatot amikor az egyik kereszteződésből kijött egy autó, hogy körül se nézett, persze én voltam a védett úton. Satu fék, kormány elránt, és a kőkerítésre felmászás következett. Persze a faszi megállt, és elintéztük a papírokat. Aztán bementem a biztosítóhoz, hogy mi van, hogyan van, mi történt, meg ilyen dolgok. kárszakértő kijön, autó megnéz, helyszínre kiautóz, ott is fényképez, megnéz. Telnek múlnak a napok, semmi nincsen. (hogy mindenki tudja OTP, Garancia volt a fazonnak a biztosítása) Telefon felvesz, és felhívás, kérdés, mi van az ügyemmel!? Miért nem kapok még választ!? Kedves női hang beleszól: Most várjuk vissza a papírt az "elkövetőtől", hogy valóban így történt-e az eset!? Oksi, akkor pár napot még tudok várni. Jön a kedven levél a biztosítótol: "Sajnos nem áll módunkban fizetni, mert nem bizonyított az eset megtörténte." Egyből felöltözés, Veszprémbe a biztosítóhoz bemenés, ott a főnök megkeresés, ő először kedvesen: "Mivel az összes papír az én kézírásommal van kitöltve, így nem látja megalapozottnak káreseményt." Aztán kezdte a hangját fel emelni, és szinte kiabálós stílusban osztotta nekem az észt, hogy ez az összes levelezés amit lefolytattak az ügyben. Mondom: "Hol van az a levél amit a telefonban említett nekem a hölgy!?" főnök telefonja csörgésnek indul. persze felveszi, és én közben "hergeltem magam"! Telefon letesz, és mondja itt van minden, és akkor minden az én kézírásommal van kitöltve. (szinte kiabálva már) Ekkor agy elborulás, és jó nyomatékos, és erős hangon: "Azt mondja nekem a szemembe, hogy hazudok?" Túl oldalt ledöbbenés, és dadogás, de nem válaszolás, Kérdést megint feltettem, aztán el kezdett mentegetőzni! Aztán végül megállapodtunk abban, hogy akkor mégis küldenek egy levelet az iletőnek, hogy valóban így történt-e az eset!?
Tanácsom: NE ijedjetek meg a biztosítótól, nekik az az érdekük, hogy NE fizesennek! Még valami, a kitöltési útmutató hátul írja, hogy teljesen tök mindegy ki tölti ki a papírokat, lényeg, hogy két aláírás legyen. Persze ezt már csak azután olvastam el miután túl voltam a vitán. :-((((( Ha ezt korábban elolvasom, akkor oda rakom a faszi szeme elé, és rámutatok arra a pontra ahol ezt írják, és nem szólok egy szót sem. ;-))))
Közös gurulás!? nagyon benne vagyok, de május 6-án nekem majd mennem "kell" Pestre Citadella fevonulás lesz. De ezt még megbeszéljük, és ne aggódj tuom milyen a bejáratás, mivel én is átestem ezen a dolgon. Mivel első ciklusos lesz a moci, így 6-ikban 4000-es fordulaton max. 90-el fogunk menni, szépen lassan szabálybetartósan. Egyáltalán nem zavar a téma, akkor majd nézek valami utat, hogy merre lesz érdemes menni, hogy még az ember normális időben vissza is érjen, mert hétköznap gályázom, szombaton meg csak déllőtt fogok ráérni, mert legkésőbb dél körül már indulok Fehérvárra a cimborához, és onnan megyünk együtt Pestre.
Legjobb tudomásom szerint az Allianz nem alapszolgáltatásként, hanem bizonyos felár ellenében vállalja a kgfb-i ügyintézést egyéb biztosítóknál (pl. MÁV). Persze elolvasva az általad becopyzott tanmesét, gondolkodóba esik a paraszt, hogy megéri-e ezen a (évi 3-4 eFt-os???) feláron spórolnia...
Más: Előreláthatólag május 04-06. között Balatonalmádin leszek egy céges örömködésen, ahova már a holnap v. holnapután átveendő, tehát a jelzett időpontban még feltehetőleg bejáratós er-6nnel kívánok eljutni. Ha lesz egy kis szabadidőm (és a természet is kegyes lesz hozzánk, motorosokhoz), akkor szívesen bevállalnék egy közös röp-túrát. Vélemény? (Figyelembe véve azt is, hogy a bejáratási ciklus miatt csak "tatás" motorozásra számíthatsz.)
Szép történet de a te 3500 körüli cascód azért mégsem 11 ropi amit nekem minimumként említettek a gödöllői allianz-nál. Ezt azért már te is meggondolnád nem? És itt főként arról van szó, hogy évi 130000-t nem ér meg a szolgáltatás de az általad fizetett cirka 40000-t már inkább.Köszi
Sokan próbálkoznak, ilyen, meg olyan biztosítókkal, de mi értelme van!? Nyer havi szinten pár ezer forintot? Aztán ha van valami gond akkor meg megy az anyázás! Nekem az a szemléletem, hogy inkább legyen egy szolgáltatás valamivel drágább, de megkapjam a pénzemért amit kell. Pl. az allianz állítólag megcsinálja azt, hogy ha kkáresemény van, akkor beviszed a betét lapot, és az autót, vagy motort, felveszik Ők a kárt téged kifizetnek, és akkor utána már minden rendben, mert a többit majd a biztosító intézi.
Most bemásolok egy nagyon hosszú levelet, ezt körlevélként kaptam a MÁV biztosítóról:
Vannak benne trágár szavak is. (bocsánat, én is így kaptam)
Egy nagyon különleges ügyosztály
>
>
>
> Ilyen kemény sztorit utoljára Vietnámban hallott a Homár, úgyhogy kissé
> szkeptikusan, de azért a netto kurvaanyázást leszámítva vágatlanul teszi
> közzé Buksi MÁV-biztosítós történetét:
>
>
> Szarul induló történet, szarul folyatódik - a vége meg még nem
> látszik, de sok jót nem ígér. Péntek du-i csúcsforgalomban döcögök
> kifelé az Alkotáson, hogy legyûrjem a hazáig tartó 200 km-t. Sor
> megáll, vele én is - csikorgás, csattanás a seggemben, egy bamba
tyúk
> belecsókolt. Szar ügy. Betétlap kitölt, majd 2 nap múlva téves
> biztosítómegadás miatt korrigáljuk - eddig normális ügymenet.
>
>
> Károkozó biztosítója - MÁV Általános Bizotsító Egyesület (kiírom,
> hadd tudja meg mindenki, az is, aki itt van biztosítva, hogy mekkora
> trágyadombba fizetik a zsét, csak mert 327 Ft-tal kevesebbet kell
> betolni a kötelezõre, mint a következõ legjobbnál).
>
>
> Ügyfélszolgálat - Isten háta mögött. Km-es sor, persze, hogy
kivárom,
> elvégre ráérek, táppénzen vagyok. Kedves kislány felszabadul -
persze
> a kárigény nem az õ asztala - újabb 10 perc várakozás. Történet
> elõad, papír benyújt - várjak, amíg ellenõrzik, fizetve van-é-e a
> kötelezõ. Mi sem természetesebb.
>
>
> Eltelik 10 perc, majd 20, majd 40, majd 1 óra, semmi. Tömeg
> szaporodik persze, mindenki ugyanarra vár. Arra, hogy a két
> hölgyemény a két számítógép elõtt kiadja az eredményt. Úgy mondjuk
> elég nehéz, hogy az egy órából ketten együtt 10 percet vannak a gép
> elõtt, 50-et meg az isten tudja hol (ma kiderült - cigizni). Közben
> az ember jól megfigyelheti a munkamenetet és -morált is - lesújtó.
> Végre sikerül. Újabb papírok, kárfelvétel.
>
>
> "Boldogan" húzom a belem haza, és már válogatom a szervízt, hogy
hová
> vigyem javíttatni - ki van a legközelebb, a legrugalmasabb nyitva
> tartással. Kora hajnalban bevágtázok a szervízbe, elõadom, miért
> zakatom õket.
> - Melyik biztosító?
> - MÁV.
> - Akkor csak úgy tudjuk vállalni, ha Ön vállalja, hogy kifizeti a
> javítást.
> - Bocs, nem a biztosító fizet???
> - De, csak a MÁV olyan sok pénzzel lóg, hogy nem csináljuk meg, csak
> ha az ügyfél kifizeti.
>
>
> Jaaaa, nem elég szopás, hogy összetörik a verdát, még fizessem én,
> aztán anyázzak én a biztosítóval. Fasza. Mondám: akkor elõször
> utánajárnék, mire számítsak a biztosítónál (napok, hetek, hónapok
> vagy évek), de mondja meg mennyi lesz. Összegtõl kisebb infarktus,
> majd miután fellocsoltak, tûnés dolgozni, mert persze a táppénznek
> már vége.
>
>
> Telefon a biztosítónak - 15 percnyi próbálgatás után (persze van 15
> szám, de mindegyik ugyanarra a tetves automatára kötve, és b*sznak
> felvenni a telefont) végre valakit mikrofonvégre kapok - probléma
> vázol. Tanács: ezt a központban tudja elintézni.
> - Telefonszám?
> - Adhatok, de úgysem veszik fel, menjen személyen.
> Anyád.
>
>
> Központ, hajnalok hajnala - probléma vázol - ez nem az õ asztaluk,
> hanem a kárszakértõ cégé (Autoconsulting Kft, említsük meg õket is,
> érdemes), akik természetesen ugyanott izélik a rezet, mint a MÁV ÁBE
> ügyfélszolgálat. Örülök nagyon, hogy tologatnak ide-oda, mint óvodás
> a matchboxot.
>
>
> Kis naivan hívogatom az Autoconsulting telefonszámát- 5 csengés,
majd
> hangposta - 16. után feladom - ez így nem lesz jó. Nézzük a
> biztosítót. 30 perc után (kicseng, vagy foglalt, miután az automatán
> a megfelelõ melléket beveri az ember) valaki, megunva a csengetést,
> anélkül, hogy beleszólna, visszateszi a kagylót - de miután túl
> gyorsan cselexik, csak a 3.ra sikerül neki megszakítani a vonalat.
>
>
> Fejem lilul - rühellem, ha elba**ák az idõmet és a pénzemet. Újabb
15
> perc után végre egy ismerõs hang - a tegnapi högy, de persze
> lepasszol, hogy õk nem a kárszakértõ, hanem a biztosító, és ad a már
> ismert és használhatatlan Autoconsultingos mellé még 2
telefonszámot.
> Készségesen hozzáteszi, hogy a 3-as melléket válasszam. Persze.
>
>
> A kapott két szám érdekes módon ugyanahhoz a most már gyûlölt
> MÁV-Biztosítós hangautomatához van kapcsolva, amin már 45 perce
> játszom. Újabb 45 perc után feladom, de a fejem már akkorára dagadt,
> mint a brit gyógyszertesztelõké. És még csak 10:15-öt írunk. A
> délelõtt halvány kisérletek közepette telik, mert dolgozni is kell
> sajnos. De du. 1-re annyira bedurrant az agyam, hogy kölcsönkértem
> egy verdát és kimentem Zuglóba, feltenni azt az egy szájbavert
> kérdést. És persze kértem egy telefonszámot, amit hajlandóak
> felvenni.
>
>
> Persze az Autoconsulting állítja, hogy õk felveszik, és nem értik,
"a
> MÁV-osok" miért nem veszik fel (persze egy légtérben vannak, kb 3
> méterre egymástól, de nem, nem tudják, nem látják). Amikor
> szembesítem õket a tényekkel - 5 csengés és hangposta - közlik, hogy
> most cserélik a telefonközpontot. Aha. Én meg Móricka vagyok. (Nem,
> csak egy balek ügyfél, aki természetesen a f*sznak a rossz végén
> áll.)
>
>
> Az kérdést persze készségesen megválaszolják - nagyon örvendetes,
egy
> óra utazás, pár lityi benya árán. És hogy teljes legyen a kép - mára
> már egy gipszkarton fal takarja el a dolgozókat, hogy az ügyfél ne
> lássa az össznépi tök- és pinavakarást, ami munka címén folyik, és
> ami miatt nem képes senki felvenni a telefont az ügyfélszolgálaton.
> Nem tudom, hogy fogják elérni õket, ha ne adja az isten, de
> pótszemlét kell kérni. Elõre rettegek, hogy valami BTK-ba ütközõ
> hülyeséget fogok csinálni. Állítólag azért húzták fel a falat, mert
> egy ügyfél nekiállt kint borogatni az asztalokat a látványos
> semmittevés és a nemfizetési hajlandóságuk
> magas foka miatt, és akit ezért bilincsben vezettek el a rendõrök.
>
>
> De most legalább tudom, hogy ha egy MÁV-biztosított marha belém jön,
> akkor nem kék-sárga papír kell, hanem fizetési kötelezettségvállalás
> a javításra, vagy helyben kicsengettetni egy kalap pénzt vele.
> Mindenki jobban jár. Õ nem ront két Bonust, én meg nem szopatom
magam
> ezekkel a majmokkal, infarktusközeli állapotot elõidézve. Akik meg
> ott van biztosítva, az jobban teszi, ha villámgyorsan vált, mert
> fizetni kell példásan, de hogy baj esetén csak lófa**t kap vissza,
az
> is biztos...
>
bocsánat a hosszú bejegyzésért!
cső, és jó éjt mindenkinek!
Köszi MatulA+ nagyon rendes vagy de akkor elősször bemegyek itt a környéken egy Allianz-ba és érdeklődöm. Gondolom nincs eltérés közöttük tájegységek szerint!? Olvastam valahol, hogy a groupama biztosító is mgejelent a színen egy motoros casco-val. Anno fel is hívtam őket, gondolván, hogy biztos kedvező lesz és alá mennek az allianz-nak ha meg akarnak telepedni ezen a piacon. Érdeklődésemre felvilágosítottak, hogy csak új motorra kötnek azaz 15 napnál fiatalabbra. Mondtam az enyém 16 napos de 90 km van benne. Válasz: sajnos az már nem új. Mondtam ok köszi a segítséget és gratuláltam a remekül átgondolt üzleti stratégiához.