Igen a kertben lesznek. Van egy jó hosszú csapás az ajtótól a tyúkólig, amit naponta többször bejárunk, a fű nem marad meg rajta, a sár viszont igen, ha egy kis eső esett és baromi csúszós.
Ezeken a lapokon, nagy ravaszul, direkte különböző vastagságú lapokat is használtam, hogy beleakadjon a cipőtalp, ha véletlenül megcsúsznánk:-)
ez az en problemam is, hogy pl. az asztalomnal is van olyan darab, ami eles, en eddig nem csiszoltam le, de ezt a kaszaköves megoldast en is ki fogom probalni.
hat nem kis munka a 10 darab sem :-) lehet, hogy mar irtad, csak nem emlekszem, hogy kint lesznek valahol a kertben?
Igen, az alapja az, hogy megolvasztod. Csakhogy, ezt minél vékonyabb cekásszal illik tenni, hogy kevés anyagod essen ki, de elég vastag legyen, hogy ne szakadjon el a terhelés hatására (nagyjából 1 mm átmérő már megfelelőnek tűnik). Amennyiben többször szeretnéd használni, akkor illik a cekászra adott teljesítményt szabályozhatóvá tenni. Nem energiatakarékosságból, hanem, hogy csak az anyag olvadáspontja környékére melegedjen fel. Amennyiben nem szabályozod, akkor túlzottan felforrósodik, és az 1mm-es cekász kb 3 mm szélességben olvasztja az anyagot. (rosszabb esetben még több) Tehát elég sok veszteséged lesz, valamint a vágási felület üvegszerűen megkeményedik, és csúnyább.
Egyébként "fűrészelheted" is, (egy "felpikkelyezett" dróttal) bár az lasabb...
Ja, így már más, akkor valószínű, hogy ugyan az, ezt a felezési technikát javasolta Laci is a cekásszal. Gondolom "megolvasztja", v. valami hasonló miatt esik ki a felezésnél valamennyi, de majd valamelyik Topicmesterünk biztos tudja rá a pontos választ :)
a hungarocellt csak én írtam, mert nem tudtam mi a neve.
Nálunk a lábazatot szigetelték ilyennel, nagyon kemény anyag volt.
3cm-esből fog nekem csinálni 2 tábla 1cm-eset, mert azt mondta, hogy a vágásnál a középső fél cm használhatatlanná válik. az nem tudom, hogy miért, de neki lhiszem, mert jó szakember.
Bárcsak készülnének !, már hosszú napok óta csak nyűglődöm, ragasztás nélkül kirakom, aztán visszaszedem, jókat legózok :)
Igen, a Brico valamivel drágábban adja, de legalább nem kell ezért felzarándokolnod Pestre.
Az építészed 1 cm-ese biztos, hogy ugyanaz a kék, mint a wedi alapja ? Én végigtapogattam a hungarocell/nikecell kínálatot, már amennyire ráakadtam tüzép telepen és a brico-ban, de sokkal lazább szemcsékből összepréselt, mint a styrofoam, úgy ítéltem meg, hogy arra nem mernék nagyobb képet mozaikozni. Sok mindent elolvastam a jellemzőiről is, nem véletlen, hogy a wedit miből is gyártják /nem mintha egy építésszel "vitába" kívánnék szállni, ő biztos, hogy jobban tudja nálam/. Ha megtennéd, hogy pontosan megkérded tőle, hogy styrofoam-e, avagy tényleg hungarocell, inkább utóbbira szavazok, ha cekásszal vágja és hol is szerzi be az 1 cm-eset, mert akkor még igazibb wedit tudnánk gyártani :))
Mielőtt még valaki félreértené : "az építészed 1 cm-ese" nem az, amire egyes rosszéletűek gondolnának :DDDD:)))))