A kérdésed első fele egy kicsit hiányos de azért megpróbállak útbaigazítani!
Létezik sárgabúrás izzó amit lehet helyzetjelzőnek is haználni,de ez csak az ugymond üvegfejűbe van az Osramnak,ami annyit takar,hogy nincs foglalata,az érintkezők vissza vannak hajtva magára az izzóra és csak bele kell csúsztatni a helyére!
A HB4-es kérdésre pedig az lenne a reakció,hogy van fehérbe és kékbe,de nem gagyikék,hanem elég normális színe van!Ebből a tipusból sajnos csak ezt a két félét tudom ajánlani!
A topikba megtalálod a képtáram címét ahol megnézheted az üvegfejű izzót!
Üdv.....
Üdv!
Lehet hogy nem OSRAM téma, de hátha tudtok segíteni! Olyen izzókra lenne szükségem, amik a tengerentúlon mindennaposak. Narancsárga helyzetjelzőkre (ill. irányjelzőkre, meg kombikra).
Viszont azt tapasztalom, hogy itthon mindenhol csak kék meg zöld izzók vannak a fehéren kívül, ráadásul azokból is igénytelenek (bár én igényest sem vennék ilyenből...)
A másik (lehet hogy már el is hangzott) hogy az OSRAM HB4-eket milyen teljesítményekben, hol és mennyiért lehet kapni? Van esetleg hu-website?
köszi
Ez az izzó nem igazán időjárási viszonyokhoz köthető,ami egy index izzótol joggal nem várható!
Tehát.......=!!=!(..)))))))
Ez a tipus valoszínűleg egy tuningviadal eredménye ami hazánktól nyugatra zajlik nem is olyan messze!(D)
Az izzó érdekessége,hogy csak akkor sárga ha szükség van rá,tehát működés közben!
Feszültség nélküli állapotban érdekesen áttettsző a búrája ami azt eredményezi,hogy nem virít a fehérbúrás modellekben!
Nem elhanyagolható a fény ereje és színe sem ami jóval figyelemfelkeltőbb,min sárgabúrás társájé!
És még egy ami mellette szól a dupla élettartam!
Ezek előnyök felsorolása mellett sajnos meg kell említenem az ára nem piti!
De ha valaki optikai tuningot hajt végre a verdán és részletekre is ki szeretne térni annak nem hiszem,hog téma!
Hali Kidman!
Nézegetve az Osram fényszóróizzó kínálatát rábukkantam az általad említetteken kívül egy másik,"DIADEM" névre keresztelt égőre.Az mit tud,milyen a fénye,milyen időjárási körülményekhez tudnád ajánlani?
Üdv,SZONÁR.
Szeretnélek megkérni,ha nem túl terhes és tényleg érdekelnek a pontos árak akkor hívj fel a 201-91-80-on hétköznap 9-18-ig és akkor szívesen válaszolok a kérdésre!
Tudnál két- szálas H4-re árajánlatot adni?
A SUPER,az ALS és a COOLBLUE érdekelne.Ha nem akarsz "marketing topicot" -ahogy ezt egy topictárs megjegyezte- akkor küldd el légyszives a megadott email címemre!
Köszi!
:))))))))
komolyan mondom amikor elolvastam a hozzászólásodat(előzmények nélkül) madjnem lefordultam a székröl a röhögéstöl
(meg is néztem véletlenül nem HUSZ-ba csöppentem bele)
:))))))
"A pótfékbe véleményem szerint kisebb kell!"
Az arányai simmelnek, de az enyém valóban nem 86163 byte, hanem kisebb.
:-)
Magyarán nem túl sok viszonyítási alap van a képen...
1× meglátogatlak, és kiprószálom.
Meg a fehér/sárga BA15-öst is.
Ha minden igaz jövő héttől kezdem fölrakni azt a fajta táblázatokat amikből ki tudjátok silabizálni,hogy a verdátokba hova milyen izzó kell.
Ez több táblázat lessz amit a képtárba találtok majd meg,de a bővülésről folyamatosan tájékoztatlak benneteket!
Üdv......
Találsz az említett izzóról képet a képtáramba helyzetjelző cool blue néven,mert szerintem nem egyről beszélünk.
A pótfékbe véleményem szerint kisebb kell!
A képtár címe:http://kep.tar.hu/kidman
Igen létezik Halogén üvegfejű,de csak cool blue változatban ami szerintem nem sokkal tér el a normál halogén szinétől
Ne kérdezd miért,az isten se tudja!
A ledekről meg nincs semmilyen infóm,ugyanis az európai katalógusból kihagyták,vagy még nincs!
Ha jól emléxem, aszontad, van az 5W-os üvegfejú helyére való halogéned, igaz ez? Mekkora teljesítményű?
Létezik-e BA9 és BA15 izzók helyére berakható LED?
Atompyka hasonlata nagyjából helyénvaló volt a BMX-gumijaival.
Azért írtam le a tapasztalatokat, mert hiába rak be valaki x ezer forint értékű izzókat, ha egy vezetékcserével, ill. relével ugyanannyit ér(fényerőben). Persze, ha ezek rendben vannak, akkor miért is ne? Amint megoldom a problémát, fel fogom keresni kidman-t.
Egy előnye azért van a szuzukinak: valószínűleg nem 250 óra lenne a +50es izzók élettartama a kisebb fesz. miatt :)
Szvsz semmi összefüggés nem volt, csak azt akarta mondani, hogy ebben az esetben pénzkidobás a jobb égő, mert az sem fog jobban világítani a kevés feszültség miatt. Előbb rendbe kell azt hozni, utána érdemes befektetni.
Valami olyan lenne, mintha 100kHUF-okat ölnék az Unonkra sportfutóba, de fent hagynám a gyári 135 széles virsli gumikat.
Más:
Láttam a Metroban vmi Osram által forgalmazott ismeretlen nevű H4-est. Elég gagyinak tűnt...
Nem igazán értem az összefüggéseket a felsoroltak közt!
Azt tudtam,hogy a Suzuki,mint auto nem egy csúcskategória,de azt nem látom be,hogy mi különbség lenne a növelt fényerejű és a normál izzók közt,ha egyszer ugyanakkora a névleges teljesítménye!
Röviden ez azt erdményezi,hogy ugyanakkora ellenállás(Ohmikus),ugyanakkora szakaszon ugyanakkora feszültségesést eredményez!
Épp ezért nem értem az összefüggést az általad említett hiba és a növelt erejű izzók közt!
Nem vettem üzletrontásnak mert mindenki a saját elhatározásából dönt vagy eláll a vásárlástól én legtöbbször a segítséget adom,és próbálom megkímélni az embereket a fölösleges pénzkidobástól!
Gondoltam veszek +30%-os izzókat a céges autómba, hogy lássak is valamit.
De előtte nem is tudom miért, megmértem a feszültséget az izzókon. 11,3V-ot mértem a tompítotton, miközben az akkun 12,4V volt.
Gondoltam nincs relé az autóban, rakok bele. Ekkor jött a meglepi: volt benne relé.
Jobban megnéztem és vezetéknek nem nevezhető spárgával van bekötve a világítás a buzukin!
Nem hittem a szememnek, biztos sokat spórolt a szuzuki, azon az 1-2 négyzetmilliméteren.
Közben találtam valahol egy táblázatot, ami szerint ekkora fesz.különbség kb. 20% fényerőcsökkenést okoz.
No comment...
Nem kidman üzletét akarom rontani, de mielőtt bármit is vesztek (vagy miután) azért nézzétek meg a feszkót, mert az is sokat jelent.
a korábbi hozzászólásban leírtam az infót/lásd 88.hozzászólás/.
A fiat Mareeaba sajnos nem tudom,hogy milyen típus való,de ha megnézed,vagy megkérdezed egy fiatos topikba akkor szívesen segítek!
Plussz még képeket is láthatsz a növelt fényerejű izzók hatásáról
A képtár címe a 210. hozzászólásba!