Keresés

Részletes keresés

djorkaeff Creative Commons License 2007.10.19 0 0 460
Mi a furcsa ezen a képen?Szerintem legalábbis az.
APT Creative Commons License 2007.10.18 0 0 459
Piacon turkáltam. Meglehetősen szomorú állapotban, most már szépen rendbe van hozva.
Előzmény: djorkaeff (458)
djorkaeff Creative Commons License 2007.10.18 0 0 458
Péter: ez a Continental hogy jutott hozzád, az órásom egy ugyanilyent adott el kb. egy éve, nincs sok belőlük.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.18 0 0 457

Aki keres, az talál!

Szóltak erről a topikról mikor beindult, csak nem olvastad "odaát"!

Nem a nénikénk tehet róla!!!! ;-)

Előzmény: djorkaeff (456)
djorkaeff Creative Commons License 2007.10.17 0 0 456

Hogy a jó, édes, nénikéteket!

Valaki igazán szólhatott volna, hogy van ily topik is. Legalábbis nekem most fenemód jól esett.

Én mostan még mindig faliórát legózok össze, valami Schmeckenbecher-t, ez még nincs is beindítva, de a nagyiék már megtaláltak egy kakukkossal (azonos márka), hogy leejtették.

Szóval egyelőre altatjuk a zsebóra-karóra ketegóriát.

De mindenesetre örülök nektek!

APT Creative Commons License 2007.10.16 0 0 455
Ezek az ún. Philips-görbék. Általánosan alkalmazhatók, van egy egyszerű képlet (fejből meg nem mondom, a nagy, régi Vályi könyvben például megvan), aminek alapján eldönthető, hogy egy adott méretű-menetszámú hajszálrugónál melyik a megfelelő.
És elvileg elég az 1:1 arányú ábrára szépen rátenni a rugót, és a véggörbét úgy hajlítani, hogy tökéletesen fedésben legyen.

Amúgy a táblázat jó sok görbéből áll, több száz is talán, de mindenképpen százas nagyságrend.
Előzmény: Tomotius (454)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.16 0 0 454
APT! (és persze mindenki más)!

A véggörbe hajlításról van valamiféle irodalom vagy irányrajz? Találtam ugyanis egyet, ez a felírásnak megfelelően csak a Glashüttére vonatkozik vagy általános érvényű?
APT Creative Commons License 2007.10.16 0 0 453
Hajj, de szép ez az óra.... Botrányos!
Előzmény: csupacsoki (446)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.16 0 0 452
Nekem nincs veled semmi bajom, s amikor ilyen szerkezeteket linkelsz még szeretlek is. Ahogy én látom mi óraszeretők kicsi társaság vagyunk, kár békétlenséget szítanunk egymás között. Nem szoktam másokat kioktatni, téged sem foglak, biztos oka van, hogy olyan ember vagy amilyen...

Ui.: Kicsit sért ez az egyszavas felelőségre vonás, tessék egyszerű v. összetett mondatokban lecseszni ;-))

Na, Üdv. T.
Előzmény: Törölt nick (447)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.16 0 0 451
Á, csak egy kétéves beszerzésről van szó, annak idején a jelzésről beszéltünk is. Most jutottam oda, hogy tudjak hozzá tengelyt esztergálni és egy rugót is tettem rá miután hajlítottam rá egy breuget szerű véggörbét. Most működik, de fogalmam nincs mennyit leng, még nem számoltam. A Biburon 4-en húz görbét s azt nem tudom mennyi lengés.
Előzmény: csupacsoki (448)
Tomotius Creative Commons License 2007.10.16 0 0 450
Köszönöm az elismerést, továbbítom az asszony felé! :-)

A tiszták és ártatlanok nem félik a sötét urat....
Előzmény: BoBoYSA (444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 449
Kellett neked megszólalnod! ;-)
Előzmény: Tomotius (436)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.16 0 0 448
Egyre jobb szerkezeteid vannak! Nagyon a lovak koze csaptal. :-)
Előzmény: Tomotius (435)
csupacsoki Creative Commons License 2007.10.16 0 0 446
Egy nagyerteku Breguetet mindenkeppen jellemzik finomsagok mint pl. Parachute ütesbiztositas vagy mas erdekesseg a rengeteg talalmanya kozul. Egy nagyerteku oran azert rogton latszik hogy nagyerteku, nem kell vizsgalgatni, gondolkozni rajta, amin mar eltoprengunk ott legfeljebb kozepkategoriaban vagyunk. :-)

brr
Előzmény: APT (445)
APT Creative Commons License 2007.10.16 0 0 445
Az mindenképpen megérdemelne egy alaposabb átvizsgálást. Többek között azért, mert Breguetet bizony már a maga korában is lelkesen hamisították, és a későbbiekben is sok nem tőle származó zsebórára került fel a jelzése...

Mindenesetre igen termelékeny gyártó volt, régi orsós-cilinderes "köznapi" Breguet zsebórák egyáltalán nem fellelhetetlen ritkaságok, ebből adódóan az értékük is csak 20-50%-al magasabb a hasonló minőségű-állapotú nem nagy nevű órákéval.
Az igazi nagy értéket az egyedi, megrendelésre készült speciális órák jelentik.
Előzmény: alfa10123 (442)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.16 0 0 444

Tomotius

Gratulálok a géphez, meg a feleségedhez is.

Más:

Bizonyos neveket nem szabad kimondani, mert megjelenik. Nem olvasol Harry Pottert?

Előzmény: Tomotius (421)
APT Creative Commons License 2007.10.16 0 0 443
Szép werk. Van még nagyobb is, nyolcnapos meg "deck-watch" zsebórákban jóval nagyobb is, de ez is termetes példány.
alfa10123 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 442
A név elírás Abraham louis Breguet
alfa10123 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 441

Bocs beütés így néz ki  (AL)

B

alfa10123 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 440

Teszek ég fel képet mert most sikerült profibb képet csinálnom róla Van egy beütés benne én Alfred Luis Bregut monogramjának azonosítottam. Ez a sorszám alatt helyezkedik el. Háromszögban   ( A L) valahogy így. Kérdeztem egy órást azt mondta nézessem meg szakértővel, de szerinte nagyon ritka óra.

Árat ő megbecsülni nem mert.

Komoly érdeklődés esetén az órát értékesítem, de előbb több helyen utána nézek.

Jelenleg nem működik, de állítólag csak tisztításra szorul, de én nem vagyok sem szakértő sem órásmester.

Mégegyszer köszönöm a segítségedet, valamint a barátod segítségét.

Ui: Valószínőleg kissebb értékű zsebórákat tudok felvásárolni kizárólag értékesítési céllal mind antik. Ha valakit érdekel teszek majd fel fotókat.

B

Előzmény: APT (430)
alfa10123 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 439
Köszönöm a segítségedet.
Előzmény: APT (430)
V.I.P. Creative Commons License 2007.10.15 0 0 437

Asszem nekem van egy 50 mm körüli angol gátszerkezetes, majd ha hazaértem, lefotózom neked.

Tomotius Creative Commons License 2007.10.15 0 0 436
Látom LB reinkarnálódott az SÓ-topicon, mennyivel jobb itt így egyedül! :-))
Tomotius Creative Commons License 2007.10.15 0 0 435
Csokinak egy újabb alany a szerkezeti adatbázisába. Valamint ekkora szerkezetem még nem volt: 49,60 mm, 22 léniás góliát. Létezik valakinél nagyobb? Persze nem mintha a méret számítana :-)!
BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.15 0 0 434

Hát persze. A kismutató mindig felakadt a másodperc mutatón hat órakor.

Persze biztos voltam, hogy rájössz. :-).

B

Előzmény: APT (433)
APT Creative Commons License 2007.10.15 0 0 433

Kis másodpercmutatós óra, vagy az óramutató, vagy a másodpercmutató nem jól került a helyére, és összeakadta.

Ha mindig ugyanott állt meg, átállítás után is, akkor nem lehet kerékrendszeri gond.

Előzmény: BoBoYSA (432)
BoBoYSA Creative Commons License 2007.10.15 0 0 432

Miután a sájci óra fórumon megbuktam a feladvánnyal, talán itt sikerül.

Frissen szervízeltem, ezzel összefüggő, szégyelni való hiba miatt, egy  Cornawin hat óra előtt öt peccel mindig megáll.

Könnyen rá lehet jönni.

B

csupacsoki Creative Commons License 2007.10.14 0 0 431
Szia, APT baratom mindig egy kicsit nagyvonalubban ertekel mint en, es szerintem akkor sem kell magad becsapva erezned ha az also hatar 1000€ korul lenne.
Ezt az orat nagyon ovatosan koveztek, ami normalis volt akkoriban, de a jobb orakat azert mar akkor is jobban szereltek. Nem irtad a meretet, az is fontos lehet, az utoszerkezetnek mindenkeppen mukodnie kell ebben az arkategoriaban, es jo ha nem egy repedtfazek hangja van, hogy a vevo ugy erezze egyben van az ora. Az utonel a fogaskerek kicsit leharcoltnak tunik, igy lehet hogy a jobb arert erdemes egy rendberakas is bevalalni, ami persze nem lesz olcso. :-)

Szep es erdekes ora, gratulalok.
Előzmény: alfa10123 (429)
APT Creative Commons License 2007.10.14 0 0 430
Szép óra. Ránézésre 1810-40 közötti (már a "nagy" Breguet utáni) időkből származó negyedütős cilinder, meglehetősen jó állapotban.
Értékes, ritka zsebóra. Mivel "Breguetsége" ellenére azért nem különleges ritkaság (a világ legnagyobb óragyára volt anno Bregueté, és sok közepes-jó, de nem csúcsminőségű órát is készítettek), így azért nem mérhető a nagy komplikációs egyedi különlegességekhez, de szerintem egy 1500-3000 euró közötti ártartományban bármit tudhat.
Előzmény: alfa10123 (429)
alfa10123 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 429

itt vannak a képek.

Tudtok valamit erről mondani? Arany breguet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!