Keresés

Részletes keresés

merQree Creative Commons License 2011.01.24 0 0 249

Felhívod a honlapon lévő telefonszámot (Kiss Richárddal beszéltem én), elmondod, hogy hol kellene telepíteni az ajtót. Ezek után pár nappal, a Veled egyeztetett időben jön felmérni egy szimpatikus srác, hoz magával színmintát. Árat a helyszínen mond, ha nincs nagyon extra kérésed. Én nem sima zárral rendeltem, rögtön mondta, hogy mennyi a felár. Lemérte a szükséges dolgokat, megbeszéltük, hogy az ajtó bent legyen a fallal egy síkban, vagy a lépcsőházi fallal legyen egysíkban. Én azt választottam, hogy a lakásban legyen síkban az ajtó, szerintem ez szebb, mintha belül lenne, de ez teljesen szubjektív. Az egész procedúra nincs több negyed óránál. 10.000 HUF előleg kért, amit lebélyegzett, aláírt, dátummal látott el. Emlékeim szerint nyugtát kaptam, de erre nem esküszöm most meg. Szóval kifizettem, kezetfogtunk, és elment a szakember. Két hét múlva hívtak, hogy egyeztessük a beszerelés időpontját. E tekintetben nyűgös ügyfél voltam, de alkalmazkodtak hozzám.

Eljöttek a megbeszélt időre, ketten felhozták az ajtót, egy ember pedig a keretet. Mire megérkeztek, főztem nekik egy kávét jófejségből, amit nagyon köszöntek. Úgy kellett rábeszélnem őket. :) Szóval kibontották a régi ajtót, kiszereltem belőle a tavaly vásárolt zárszerkezetet, majd elvitték magukkal. A munka során folyamatosan védték a falakat, és a lépcsőházban is folyamatosan tisztaságot tartottak. Mikor végeztek, letisztították az ajtót, a papírmunkát elvégeztük, megkaptam a garancialevelet, kezetfogtunk, és mindenki boldog volt. Ennyi. Ez egy Nívó, amit máshol még nem volt szerencsém tapasztalni :)

Előzmény: em (248)
em Creative Commons License 2011.01.24 0 0 248

köszi:)

maga a procedúra egyébként hogy nézett ki, felhívtátok a honlapon szereplő számot, azok kijöttek és egyből adtak egy árajánlatot?

egyáltalán adtak árajánlatot? kb hány % előleget kértek? adtak-e az előlegről is számlát?

(nem az apehtől vagyok, csak azért kérdezem,  hogy tudjam mire számíthatok náluk :))

Előzmény: kleingy (247)
kleingy Creative Commons License 2011.01.24 0 0 247

A nem feláras sima Elzett zár, a feláras pedig speckó Mauro vagy milyen.

Előzmény: em (246)
em Creative Commons License 2011.01.24 0 0 246

sziasztok! végigolvastam a fórumot, ez alapján a legnagyobb bizodalmam most nekem is a nivo ajtókban lenne. 

viszont olvastam, hogy valamilyen jobb fajta zárat szereltettetek bele. kérdésem az, hogy ez valami speciális extra, vagy ez az ami alapból ezekben az ajtókban van? (honlapjukon nem találtam erre vonatkozó infót)

 

maximex2 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 245

Figy, te tudod, milyen ajtót akarsz. De én is vidéken lakom és nem szivesen jönnek le a NIVO-tól. Sőt egyáltalán nem mondom az én tapasztalatom az hogy amíg a megrendelés tart nagyon segítőkészek, de utána...! CSak a kifogás, hogy messze van, nem járnak arra minden nap, majd ha arra lesz dolguk kijönnek és megnézik mi a probléma, én azt mondom hogy egy 160ezer forintos ajtónál nem így kellene eljárni a garanciával...Ha van konkrét kélrdésed szívesen válaszolok...

Előzmény: illespityu (240)
merQree Creative Commons License 2011.01.15 0 0 244

A családban most már 3 NIVO ajtó van, kettő Komárom-Esztergom megyében, egy pedig Pesten. Amikor édesanyámat kirabolták egy áruházban, a NIVOs fiúk hamarabb a címen voltak, mint ahogy a rendőrségről anyukám hazaért, így még vigyáztak is a lakásra addig :)

Pótkulcs volt a rokonoknál, így nem kellett ajtót törni, csak a zárbetétek lettek cserélve. Mindez péntek délután/este. Szóval segítőkészek.

Előzmény: illespityu (240)
merQree Creative Commons License 2011.01.15 0 0 243

Nekem is fent van a véleményem az oldalukon :)

Lehet, hogy olvassák a fórumot? :)

Előzmény: kleingy (241)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.15 0 0 242

Ha van tehetőséged olyan ajtót válassz ami már bizonyított, és a garancia is hosszú távú. De az ajtó neve, minősége csak egy dolog, talán még fontosabb, hogy olyan vállalkozót válassz aki korrektül beszereli és ha baj van tényleg szolgálatkész. Ha az ajtóban már biztos vagy a vállalkozót is "nyomozd" le!Ez talán mindennél fontosabb!

Előzmény: illespityu (240)
kleingy Creative Commons License 2011.01.15 0 0 241

Nekünk így egy év alatt nem volt bajunk az ajtóval (csúnya is lenne :D ), de miért nem hívod fel őket és kérdezed meg, hogy olyankor mi van. Ha van számlád és garipapírod róla, akkor kötelességük kijönni, legalábbis én úgy gondolom (10 év garis). Érdemes megkérdezni, hogy milyen meghibásodásnál kell őket hívni és minél esetleg mást (zártörő kisiparost).

 

Jééé, most néztem, hogy innen vették a dicséretemet a Nívósok és felrakták a honlapjukra. :) Amíg tényleg nem lesz baj az ajtóval, nem is zavar. :)

Előzmény: illespityu (240)
illespityu Creative Commons License 2011.01.14 0 0 240

Sziasztok!

Mi egy soklakásos 4 emeletes  betonházban lakunk vidéken. A bejárati ajtónkat cserélnénk ki. Az eddigi tapogatózások során a Nívó ajtó beszereltetése tűnik a legvalószínűbbnek. Nekünk elég a sima változat. Érdemes ebben gondolkodni vagy van okosabb megoldás? Az is kérdés, hogyha baj van az ajtóval, akkor vajon lejönnek-e Pestről rendbetenni? 140 km-re vagyunk. Szívesen olvasnék új tapasztalatokat.

inmi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 239

Mondanám, hogy nem kínai ajtóm van, de gőzöm sincs, milyen ajtó (magyar kereskedő gyártatta le nekünk, de hát ez nem jelent semmit). Miután tele vagyunk hatalmas ablakokkal, így a biztonsági ajtó követelménye azonnal ugrott, aki mindenáron be akar jönni, az nem az ajtón fog bejönni hozzánk. Az ajtó baromi nehéz, egyedül hozni-vinni kizárt lett volna a súlya miatt. Tehát a biztonsági jelző kiesett az ablakok léte, magam állandó itthon léte és 3 kutya folyamatos jelenléte miatt. Ha nyaralni mennénk, iderendelem a gyerekeket... Ami követelmény volt még: legyen könnyen lemosható, ne kelljen állandóan festegetni és legyen hőszigetelt. Ezen funkcióknak a műanyag ajtóm eleget tesz a maga 85 ezer forintjával.

 

Mindezt azért írtam le, mert hiába biztonsági egy ajtó, ha az összes körülményt figyelembe véve pazarlás kiadni annyi pénzt érte. Pluszban az öcsém építette be az ajtót, nem sajnálva anyagot, dübelt, stb., fáradtságot és időt, már én sokalltam, ahogy ott nyitogatja ki-be az ajtószárnyat és állítgat rajta, plusz magyarázza, hogy ha ilyen vagy olyan gond támad vele, és ő nincs itt, akkor ezt meg ezt kell vele csinálnom...

Előzmény: Lucifer(anticorr) (238)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.06 0 0 238

Nekem is ilyen ajtóm van és nekem tökéletesen megfelel. Ha nem bérházba laknék, azért lehet, hogy nem ezt választom.Semmi panaszom nincs rá. Se szag, se hang nem jön be, és a hőszigeteléssel sincs gondom, de hangsulyozom, hogy bérházi lakásban élek, tehát az ajtó nem kültérre nyílik. A szüleimnek a napokban szereltek be közel 300.000 forintért egy fa hörmann ajtót. A megrendelésnél állították, hogy az üveg betéteken kívülről nem lehet belátni, hát ez nem igaz, mert tökéletesen be lehet látni, de a legjobb a zár. 8 ponton záródik, de  mindössze egy (kínában gyártott)  Elzet zár van. Nem valami flancos zár, hanem a mindenki által jól ismert legolcsóbb, legegyszerűbb elzet zár. Az ajtó nagyon masszív, de a zár feltörése egy "szakembernek" pár másodperces mutatvány lehet. És mindezt 300.000 forintért...

Előzmény: Milka 1 (237)
Milka 1 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 237

Szép jó napot indenkinek!

 

Olvasgatom a hozzászólásokat,mivel nekünk csütörtökön hozzák a bejárati ajtót,és kíváncsi lettem volna a tapasztalatokra!

Látom írtok jót,rosszat egyaránt.Nekünk HI-SEC ajtó lessz,valami ujabb típus(legalábbis ezt állítják),és garantálják hogy nem lessz vizesedés,stb.Kíváncsi leszek!Majd megírom ide a tapasztalataimat!

KBöbi Creative Commons License 2011.01.04 0 0 236

A szomszédasszonyomnak szereltek ilyet. Azt mondták német, aztán, hogy olasz... végül csak a kínai ipar remeke lett, mert a beszállító valami Ho Zhu csingcsang, a gyártó meg valami Chengdou csingiling. Egy fiú hozta fel az ajtót, míg nálunk a két nagydarab nívós fiú (az egyik nagyon jó képű magas fiú volt) szuszogott a minimum 100-130 kilós ajtó alatt. Mondták a német/olasz/kínai ajtósok, (persze csak mikor rákérdeztünk) hogy AZ (már hogy az enyém - dagadt a májam) azért kemény ajtó. Ezek különben benyomtak négy vékony csavart, meg leverték a betont, és mikor a szomszédasszony kérdezte, hogy elég az? Akkor a válasz az volt, hogy csókolom, a purhab olyan lesz mint a beton! Ezek szerint a purhab tartja.

merQree Creative Commons License 2011.01.03 0 0 235

Nekem a Nivós biztonsági ajtó tokja 40x60x3-as zártszelvény, náluk 1,5 mm. Az ajtó lapja reális, hogy 1,2 mm-es lemez. Mivel rozsdamentes (értsd nemesacél) alapanyaggal dolgozó cégnél vagyok, így tudom, hogy ebből az árból NEM lehet valódi, biztonsági, nemesacél alapanyagokat felvonultató ajtót előállítani.

Jól hangzik, hogy nem kell hegeszteni, és csak szerelőnyílásokon keresztül kell szerelni, de: milyen csavarokkal rögzítenek? 6 mm-es tiplivel, vagy 16 mm-es önfeszítő dübellel? Ha dübel, akkor abból is minimum oldalanként 4 darabot illik berakni, megítélésem szerint. De mivel a tok gyengített, eleve a falvastagsága miatt, illetve a szerelőnyílások miatt, így a dübeles rögzítés elég szerénynek hangzik.

Előzmény: int10ha (233)
kleingy Creative Commons License 2011.01.03 0 0 234

Én csak annyit jegyeznék meg, hogy hiába a 12-16 ponton záródás, ha csak egy zárszerkezet van... Ahogy nézem, itt a maximum a két zár a képek szerint, bár nem egyértelmű, hogy úgy mennyibe kerül (plusz ugye még legaláb 25 ezret rá kel számolni az árra, ha budapesti a megrendelés, más esetben még több).

Előzmény: int10ha (233)
int10ha Creative Commons License 2011.01.03 0 0 233

AABO BÚTOR ÉS AJTÓ STÚDIÓ-tól vett már valaki ajtót? 

(http://www.gavron.hu/tartalom/akcajt.htm)

Tapasztalatok?


Axióma Creative Commons License 2010.12.15 0 0 232

Az olyan mintha jatekpisztollyal szeretnel betorot elijeszteni...

Előzmény: kleingy (231)
kleingy Creative Commons License 2010.12.15 0 0 231

Pont azt írtam, hogy használnak ilyet azóta is folyamatosan. Ceresit párastop vagy mi a neve. :)

Előzmény: KBöbi (230)
KBöbi Creative Commons License 2010.12.15 0 0 230

Akkor neked is ajánlom a páramentesítő gépet, kedves kleingy!!!

Előzmény: kleingy (228)
kleingy Creative Commons License 2010.12.13 0 0 229

Na csak kimaradt, hogy szüleim család házban laknak és ott éri mindenféle szél, eső az ajtót. :)

Előzmény: kleingy (228)
kleingy Creative Commons License 2010.12.13 0 0 228

Én nem vagyok mérvadó, mert nálunk a Nívó ajtó panelban van, tehát nem érik az időjárás viszontagságai, viszont szüleim ajtaja mezei, egyszerű fa ajtó, semmi extra csicsa, viszont 3-4 éve volt full házrenoválás, mindenhol vacsiúj fa nyílászárók vannak és azóta folyamatosan meg több Cere... párátlanító a lakásban. Túl jól zárnak a nyílászárók ugyanis. Előtte sose párásodtak (nem csoda, 30 éves ablakokban két ablak közt megállt a hó a végén...). Ja és a konyhaablakon meg a bejárati ajtón állandóan csorog a víz ilyenkor... Csak érdekesség.

KBöbi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 227

Nálam 2006 óta van NÍVÓ ajtó. Nekünk kültérre esik, mert külsőfolyosós házban lakunk. Amíg baba volt a gyerek (2004ben született), gondolhatjátok, óvtuk mindentől (első gyerek) nem nagyon vittük túlzásba a szellőztetést, meg ne fázzon. Nekem már a NÍVÓ ajtó előtt penészedett egy kicsit, aztán bekerült a NÍVÓ ajtó. Ugyan megjelent rajta a víz, de egyik barátnőm mondta, hogy nekik egy más cégtől van biztonsági fém ajtójuk, és mikor párásodott, kaptak jó ötletet, miszerint kell venni egy páramentesítő gépet. Nosza, én is utánanéztem. 2008 ban vettük a gépet talán 38 ezerért, de erre pontosan nem emlékszem. Plusz kicsit utána is néztem, és rá kellett jönnöm, hogy nem az ajtó miatt van pára. Mindenhol rákerestem erre a párásodásra, és a gyakorikerdesek.hu -n is panaszkodnak MŰANYAG ajtóra(!!!), meg a NLC-n is írja egy moderátor, hogy nekik a műanyag ajtón-ablakon patakokban áll a víz. Na, én túl sokat nem értek hozzá, de mint elolvastam, a pára a lakásban keletkezik, és nem tud kimenni sehol, mert túl jól zárnak a szigetelők. A férjem felhívott egy ilyen céget, akik légcserélős páramentesítéssel foglalkoznak, és a telefonos egyből annyit kérdezett, hogy új ajtó vagy új ablak van a lakásban? Ez megerősített abban, hogy a pára nem kívülről jön be. Lényeg, hogy megvettük a gépet, az első időben KILENC!!!! litert szedett ki a levegőből, mikor szar volt az idő. Mikor csak hideg volt, akkor 3-4et. Teljesen kész voltam, hogy milyen érdekes, hogy ennyi víz volt a levegőben. Ilyenkor télen egy-két durva hónapban kell csak bekapcsolni, akkor szoktuk, mikor nem is vagyunk otthon. Este már minden ok. Hozzátenném, azóta az ajtón egy gramm víz nincs, a penész is eltűnt, szóval megoldódott a helyzet. Nem védeni akarom ezt a céget, de mikor én megvettem ezt az ajtót (betörés után) nem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy ne jöjjenek be rajta. Te úgy érzed, hogy most, hogy bent van neked is ez az ajtó, attól kell félni minden nap, hogy rádtörik a papír-faajtót? Mert szerintem nem. A 110 kilós férjem még az elején nekiment egyszer-kétszer, hogy lássa, mit bír, ő azt mondja, hogy nem semmi ez az ajtó. Na, most ez az ami fontos. Összefoglalva: A NÍVÓ ajtó nekem nagyon bevált, én is rájuk csörögtem még akkor, hogy nagyon szép munka, és TISZTÁN(!) hagyták itt a lakásunkat. Bocs a hosszúért, csak szerettem volna leírni az összes tapasztalatomat velük kapcsolatban.

Előzmény: merQree (224)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.12 0 0 226

Nem értem, hogy mért kell megsértődni. Csak azt mondom, hogy vannak olyan ajtók amiknek (talán indokolatlanul) rosszabb a hírük mint a többi ajtónak csak azért mert kínai. Engem nagyon zavar, hogy a "kínai"-t a legtöbben degradáló szóként használjuk, miközben a háztartásunkban található gépek 99%-a kínai,  még a fokhagymát is a kínaiaktól szerezzük be, a lehel téren a milka csokit is  kínai árustól vásárolunk mert ott a legolcsóbb. Vannak dolgok amik már ránézésre gagyik függetlenül attól, hogy honnan származik. Vásárlás előtt szerintem elég jól körbe néztem az ajtópiacon. Láttam nagyon drága, valóban nehéz és masszívnak tűnő ajtókat, és láttam olcsó nagyon gyengének és rossz minőségűnek tűnő ajtókat is. Szerintem nekem sikerült megtalálni a középutat. (azért lekopogom) Nem akarom tovább folytatni ezt a vitát, mert szerintem a kínai termékek túlsúlya egyértelmű és butaság ezt tagadni.

Remélem senkit nem bántottam meg. Nem volt szándékomban. 

Előzmény: UnitedParcelService (223)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.12 0 0 225

Kültérre valóban nagyon körültekintően kell választani. De lépcsőházba nekem tökéletes. 

Előzmény: Gyurco78 (221)
merQree Creative Commons License 2010.12.11 0 0 224

Nálam most szerdán tették be NIVOék az ajtót. Aznap nálam kezdtek, még érkezés előtt felhívtak, hogy mikor érkeznek. Főztem kávét, amit csak egy kollegájuk fogadott el, de mint a motolla úgy dolgozott mind a három ember. Ráadásul az egyik szerelő az volt, aki felmérte az ajtót.

Szóval folyamatosan takarítottak, a tapétát folyamatosan védték szerelés közben. Picit többet voltak, mint egy óra, de mind a lépcsőházban, mind az előszobában összetakarítottak, az ajtót lemosva kaptam meg. Megkaptam a garancialevelet, megmutatták melyik zár hogyan működik, a régi ajtót elszállították. Amíg dolgoztak, néha szóval tartottam őket, de alapvetően jó hangulatban telt el az idő. Elégedettségemnek nem itt akartam elsősorban hangot adni (miután elmentek a srácok, felhívtam a "központi számot", és ott mondtam el a véleményemet), de én javaslom másoknak is őket. A családunkban ez már a harmadik NIVO ajtó, talán ez nem rossz referencia, és mind a hárman elégedettek vagyunk.

Még hátra van a lépcsőházban a régi tok visszajavítása, de már most többen megállítottak, és dícsérték az ajtót, illetve volt aki azt jegyezte meg, hogy nem is hallotta őket ahogy dolgoztak. Pedig még járólapot is vágtak nálam...

UnitedParcelService Creative Commons License 2010.12.11 0 0 223

Valóban a te ajtódat nem ismerem, nincs kizárva hogy azokkal az ócska ajtókkal szemben, miket eddig láttam a tiéd egész más.  Amilyen magabiztosan ki tudod jelenteni hogy minden kínai, annyira elszántan állapíthatom meg hogy a te ajtódat kivéve minden más kínai ajtó szar.  Így jó?

 

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
maximex2 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 222

Hát Lucifer, igazat kell adjak Neked! Mégegyszer mondom nem a NIVO cégnek akarok negatív reklámot csak pusztán megosztottam veletek az én történetemet. A NIVO ajtó sem tökéletes, és az egyéb hiányosságok, mint a szakszerűtlen felmérés(nem kell a hőhídmentes tok, mert úgyse lesz semmi gond), a számla és MABISZ igazolás hiánya, a nem törődöm beépítés, azért elgondolkadtató. Mert ha egy 70 ezres ajtóról lenne szó azt mondom OK, szemet hunyok néhány dolog felett! DE mégegyszer mondom egy ilyen értékű/hírű ajtótól nem ezt várná az ember. Én is nagyon körültekintően választottam ajtót mégis úgyérzem ráfaragtam.

Azon érdemes elgondolkodni, hogy Lucifer elégedett a kínai ajtójával. én pedig nem vagyok megelégedve a NIVO ajtómmal, ami többszörösébe kerül, mint a kínai...

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 221

Olvass vissza, mi volt más tapasztalata a kínai ajtóval, kültérre nyílva :) A vizesedés a legkisebb gond :)

 

Előzmény: Lucifer(anticorr) (220)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.12.11 0 0 220

1.De, minden kínai.

2.Akkor mért szólod le az ajtómat látatlanba?

3."Márpedig a termék szar, ebben biztos... lehetsz."

 

 

Nem akarok ezen vitázni, mert igaza van annak is aki nem vesz kínait(meg sok pénze), de én momentán tapasztalom, hogy a termék nem szar. Az árát nekem bőven megérte, és ha a garancia lejárta után megadná magát, akkor sem anyáznék, mert nem lenne akkora a veszteségem mint  egy jóval drágább ajtónál. maximex2 története is csak megerősít ebben. 

Béke

 

Előzmény: UnitedParcelService (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!