Ha figyelmesen olvastál volna, akkor ez emil-letiltós dolog is ott volt vmelyik. hozzászólásban... :o)))))
De az is, hogy akinek fénymásolatban kell és el tud érte jönni (Pest XIII.ker.), annak a "Hogyan tovább..." könyvet kapásból tudom nyomatni. (Csak előtte beszéljük le frankón!)
nekem sajnos nem volt ilyen szerencsém
szőnyeg nélkül jutottam hozzá és egy jóóóó nap kellet mire helyére került nemárt ha olyan szőnyeget veszel ami nem foszlik a vágás mentén
javaslat a szönyeg alatt jól kend ki alapozóval és vagy alvázvédővel lekenheted és örök darab lesz igy
Én magam szabtam a szőnyeget a régi mintája alapján. A Diego-ban vettem majdnem teljesen ugyanolyan (kicsit sötétebb) szőnyeget. Az a fontos, hogy az alja ne "rácsos" legyen, mert az kemény és nem lehet hajtani.
A többi igazából kézügyesség kérdése. Amit varrni kell, az a küszöbön lévő gumicsík, meg elöl, a lábrész oldalán lévő darabok szegése.
Az egészben az a szép, hogy kis darabokból van az egész és nem kell dombornyomott szőnyeg hozzá. Simán megcsinálható otthon.
Ha kérdés van, privátban megpróbálom leírni részletesen, vagy konkrét kérdésre válaszolni.
nagy nap köszöntött a bogaramra!!
kapott négy uj gumit
két uj teleszkópot előre
egy kanna 98-as benzint :-)))
és mindezt 1 nap alatt saját két meg még két segitő kéz által igy megusztam a szervíz dijat
aki szedett már szét 30 éve nem nemszétszedett teleszkópot az tudja mit jelent
Egy bogaras cimbora bogarának az alja annyira szétrohadt, hogy nem tud levizsgázni, de a motor nem rég lett felújítva.
A gép műszakija ma jár le, szerintem ő eladja a motort szivesen......
Hali Elvisz!
Bitang barátunk sajnos csak felizgatott minket, hogy elküldi a cumót, de osztán nem jött össze neki.
Letiltották a melóhelyén az emiljét vagy vmi ilyesmi volt.
Szerintem, ha nem akar szaladgálni rendesen a bogi, akkor ki kéne cserélni a gyújtás cuccokat.
- Megszakító 700 pénz
- Elosztófedél+rotor 2000 pénz
- Tyúkbelek 2500 pénz
- Gyertyák 2000 pénz
Könnyen dumálok. Én már kb 2 hónapja akarom megejteni a cserét, de jó Pató Pál-osan, jó lesz az, majd holnap. :-)))
Na, hát elöször is tuomjól, hogy csak panaszkodok mindig, dehát szeretnék má énis a világra vigyorogni a volán mögül!
Másodszor voltam szerelönél. Piszkálta, állitgatta az alapjáratot meg a gyújtást, kicserélt valami vezetéket, azt most jó. Persze a multkor is igy volt, minden stimm, másnapra meg haldoklás. Holnap mejek vele egy hosszabb utat, meglátom hogy reagál.
Azért közs mindent.
Ja! Körbeértem a topicban! Lenne is egy kérdésem: szó volt egy CD-ROMról, valami 5-6e forint körül, meg egy Nagy Gábor Attila féle VW bogár könyvröl, a PontePress Kiadó jóvoltábol. Ezek hol kaphatók, mennyiért, vagy lehet még egyáltalán?
Meg a "Hogyan tovább - VOLKSWAGEN", amit bitang ha minden igaz el is küldött egy nagy csomóatoknak, azis jó lenne nekem. Valaki elküldhetné!
A különbség annyi, hogy a bogárnál a vezérlés nem nagyon tud elromlani, úgyhogy marad a gyújtás.
Szerintem kezdd egy szipla gyújtásállítással (akár járó motornál tekergetve nagybátran), sokszor az is csodát tesz. Ha mégsem, lehet kicsit szakszerűbben is...
Na. Megkérdeztem egy autós embert, aki sokmindent szerelt már, ezt irta vissza:
"A leírtakból megállapítható, hogy gyújtás vagy vezérlés baja van. Előbb nézzétek meg a vezérlést, ha az biztosan jó, akkor csak a gyújtás marad. Nekem akkor csinált ilyeneket a Vauxhall, amikor a gyújtótrafóm injektorosé volt, és kétszer akkora szikrát csinált... Szét is égett a megszakítóm rendesen és összevissza járt...
Még meg lehet nézni a kondenzátort, vagy esetleg rossz a gyújtási sorrend. Más ötletem nincsen..."
Szijjjaztok! Ejj, tennap kiderült, hogy nemis olyan könnyü az élet. Szegénykém nem nagyon akart beindulni. Kétségbe kezdek esni.
Probléma 1: a szivatónak ugye ugy kéne müködnie, hogy néhány gázadás után a lépcsös tárcsa teljesen ráfordul? Na ezt nem csinálja. Szerintem nem kötötték rá az uj bimetált, mer ha kézzel állitom, nem mutat semmi ellenállást.
Probléma 2: nem indul be. Benzin van, töltés van, az öninditó megforgatja a megforgatnivalót, de ezen kivül semmi. Ha a szivatót rátoltuk, gázkarrángatás, irgum-burgum, nagynehezen. Lehethogy karburátor?
Probléma 3: a már emlitett gázadásra nem rendes reagálás, csak kicsit durvábban. Padlógáz, aligpörög, aligpörög, jobbanpörög, aligpörög, jujjjdepörög!!! Valami ilyesmi. Bocs, hogy ilyen hüjén irom, de egyszerübben nem megy.
Probléma 4: a hirtelenfordulatszámleesös lefulladós dolog.
Aztmondták a gyertyák jók, akkor mi? Karburátor, gyujtáselosztó, aza megszakitó, vagy generátor, vagy mi? Segitsetek má! Közs mindent...
Van egy másik alternatíva. Nézzél körül,biztos találsz valakit,aki adna el felújított,vagy ahhoz közeli állapotú motort(pl.:nála a kaszni menthetetlen).Így kb.:100000 Ft alatt megúszhatod,viszont ha a sajátod lesz generálozva (szerelőnél,normális cuccokkal),akkor 250-300 Khuf alatt tisztességes generált nem csinálnak.50-100 a munkadíj,200 körül van az anyag + a gépmunka.Főleg 1.6-nál igaz,hogy jó állapotú (nem hajszálrepedt)hengerfejhez lehetetlen hozzájutni.Ennek tartós javítását senki nem tudja garantálni.
Sziasztok!Teljesen új bogaras vagyok Miskolc mellől.Egy 72-es bogaram van.A motor kivételével teljesen ki lett pofozva.Nem tudtok nekem segíteni,hogy a motor felújításához hogy kezdjek hozzá,mert eléggé ki van.
Köszike
eddigi írásomból kiderül nekem varászlat ami a motortérben van, csak azt írom le amit az enyémel csináltak láttam
az elosztófedél alatt van valami megszakitó azt kellet kicserélnie hogy menjen
mivel mint fennt írtam nem tudom mi az de a lényeg hogy utána ment!! és nem fulladozot a kicsike
(remélem az autószerelök nem kapnak a fejükhöz szakszerü leirásom láttán)
Halihóóó!
Na. Voltam Szilvásinál, a fiatalabb bütykölte a gépem, kicserélte a bimetált (5600Ft) meg beállitotta az alapjáratot. A gyertyákra azt mondta jok még, BOSCH, csak nem ACs, hanem ABs. Kicserélte az olajat is.
Namost minden szép, meg minden jo, csak alapjáraton még mindig lefullad, hideg és meleg motornál egyaránt. Álló helyzetbe néha megtartja, de forgalomba általába leáll(na ha hagynám). Belepiszkálltunk az alapjáratba, igy meleg motornál olyan magas, hogy szinta sajnálom, viszont ha kanyar elött kuplung ki, fék be, és ha közbe nem nyomok néha egy kis gázt, akkor szerbusz van.
Szeretnék pontot tenni a végére, segitsetek má, mitöl lehet még mindez?