Igazad van, sok idióta van az utakon, és ha már a motoros is idiótává válik, akkor már régen rossz. Én is azért akarok közétek motorosok közé tartozni, mert közlekedésben egy különálló, egymást segítő, zárt közösség, amit egy autós el se tud elképzelni. És nekem ez teccik, na meg persze a motor is:) Azt is megértem, hogy ha már az autós szándékosan bunkó paraszt, azt nem hagyja szívesen az ember, de most ez a megoldás, hogy lerúgod a visszapillantóját. (Ráadásul barát rendőrként mondom, ha megvagy akkor büntetőeljárás gyanúsítottja leszel, mint garázda és rongáló, de ezt hagyjuk). Tény, Magyarországon, olyan hogy közlekedési kultúra, olyan nincs, az hogy ez mikor fog változni, megjósolhatatlan, mint az ország gazdasági helyzete. Én mint még leendő motoros kérdezősködtem és elmondták, hogy ha motorozni fogok, a KRESZ által írt bizalmi elvet szarjam le, ne higyjek és ne bizzak senkiben, motorozni úgy kell, mintha mindenki rád vadászna, tehát 100*szor jobban figyelni, mint autóval.
Szakmai kérdésekkel ne bombázzatok, csak ha muszáj:)
Hali! Végre megvan a járgányom (6f). Érdekelne a sárvédő, de nem igazán tetszik a felfogatása. Nem lehet szebben megoldani? Más. Kereskedéstől kérdeztem a riasztót és azt mondta, hogy a gyári riasztó biztos nem akad össze az elektromossággal. Erről mi a vélemény? A 3-5E forintos nem fog bezavarni az elektronikába?
Nem húzom fel magam, csak kibaszottul utálom, hogy van egy csomó barom állat, aki fasz módon közlekedik az utakon, és barom állat dolgokat csinál, és még neki áll feljebb, hogy utálják a motorosokat az utakon!
Azt hittem a motoros Világ, egy kultúrált normális Világ, de egyre jobban csalódom benne, és egyre biztosabb vagyok abban, hogy inkább magányos farkas módjára egyedül megyek motorozni mint, hogy valami ilyen barommal együtt motorozzak akárhol is! vagy akár csak megismerni is.
Tudom, hogy autósok között is van fasz tapasztalom, mert autóval is közlekedem, de Uram Bocsá! egy autó ha kocannik mi van!? kocc, és kész, de ha egy motor koccanik!? Pláne egy olyan mint én aki kibaszottul nem tud motorozni, csak eltalál az úton, és akkor ilyen tippeket adnak ezek a faszok a kezdő motorosnak, hogy rúgd le a tükrét! Mejnen a picsába az ilyen fasz! Nem tudom mit művelne, ha menne az úton, és véletlenül elbambulna, és egy motoros úgy reagálná a dolgot, ahogy ezt Ő tanácsolta!? fogná és lerúgná a tükröt, lehet akkor ezek után kétszer is meggondolná, hogy milyen tanácsot ad. Nem bírják az emberek felfogni, hogy utálnak mindek az autósok, és nem azért mert bajuk van velünk, hanem azért mert nem fogadtak még el minket! Nem tudják mi az a motor. Melyik autós tanfolyamon hallott akárki is arról, hogy motoros is lehet az úton!? Szóval még nem tudják a sofőrők, hogy létezünk, és akkor így akarjuk magunkat elfogadtatni, hogy lerúgjuk a tükröt!? Na látod ezek azok az emberek, akikkel nem szívesen ismerkednék meg. Tudom, hogy vannak, léteznek, de engem kerüljenek el! Lehet a magéletben egy áldott jó ember, de ha motoron van, akkor meg egy barom állat!
Szóval ezen vagyok kiakadva!
Bocsánat a trágár szavakért, és akit ez sértett, akkor attól nem kérek elnézést, mert akkor az valószínűleg közéjük tartozik!
Jójó Matula azért ne húzd fel magad, és legfőképp ne add el a motorodat, most vetted! :-) Egyébként szerintem sem olyan egyszerű lerúgni egy autó tükrét, én pl. szerintem nem is tudnám olyan magasra meglendíteni a lábam motoron... meg utána valszeg akkorát esnék mint az ólajtó.
most akadtam ki a másik fórumon, ugye itt nem ilyenek vagytok, hogy ha egy autós szivózik, és barom állat módon viselkedik, akkor "rúgd le a tükrét" dolog történik!?
No, most lehet vallani, ki hány autótükröt rúgott már le azért, mert az autós szemétkedett vele!?
TE mocsok perverz! ;-) Nem! Aki ment a motorommal, és akinek a ZX-ével mentem. Aki szeretkezett motoron Ő Veronika volt. sajnos ennyire, vagyis annyira mélyen nem ismerem. :-((((
lánckenésről még pár szót engedjetek meg. Akinek kenés után ledobja a kenőanyagot, az vagy 1) vacak spray-t használ, vagy 2) sokat fúj, vagy 3) rossz helyre fújja. Jó minőségű spray (nekem bevált) a CASTROL fehér színű. kb. 3,300 Ft/doboz. Én úgy végzem a fújást, hogy először is állványra húzom a motort. Beindítom, egyesbe teszem, hagyom forogni a kereket. Kb. 3 másodpercig nyomatom a sparyt a lengővilla alatti szakaszon kb. középen. Egy jó tanács: ne a lánckeréknél fújjátok kívülről, mert az csak összemocskolja a lánckereket, és nagyon csúnya lesz. Legjobb a lengővilla alatt, persze egy rongyot tegyetek mögé, miközben fújtok. Szerintem nem túl bonyolult... :-)
Megint visszatérak a sárvédőre, most tettem fel az infókat a Sportmotor.hu-ra, szóval ott már tudják elvileg, ha olvasgatják a fórumot, hogy mi a tervezet. Csak azért szólok, hogy ne tegyük fel 50-en ugyan azt az infót. Még majd május első hetében is beírok megint, és akkor megint nyomatékosítom a határidőt. Amit itt is hallani, vagyis olvasni lehetett: 2006. május 5.
Nem kockázatos, csak két emberes. Terepen mindig így fújjuk a láncot. Egyébként a belső felét érdemes fújni. Kívűlről semmivel nem érintkezik, belül viszont a lánckerekekkel állandóan. Ahogyan a szerelő is mondta, csak leszórja magáról.
Na majd kipróbáljuk! Ha végre +kapom azt a fránya gépet....
Mára ígérték, de a politika ebbe is beleszólt. (Az okmányirodában választási teszt volt, így nem tudtak foglalkozni olyan pórias ügyekkel, mint forgalmi-kibocsátás.) Talán holnap.
Szuóval én emelővel kenem a láncot. Megbillenteni a motort oldalstendren!? Hát ez valóban eléggé necces. MErt hogy szeretkezett már egy iosmerősöm motoron, gondolom stenderen állt a gép, az addig talán okka, de hogy rábillenteni az oldalszenderre. ;-)
Mivel nincs a gépen közép sztenderd, felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan fújjátok a láncot? Tologatjátok a motort? (Feltételezem, hogy nincs hátsó kerék-emelőtök.)
Hallottam egy olyan módszerről, hogy az oldalsztenderden és az első keréken megbillentik a motort (ezáltal a hátsó kerék felemelkedik) és így pörgetik a hajtott kereket. Ilyet csinált már valaki? (Elég kockázatosnak tűnik...)
Bringás tapasztalatok alapján belülre! mivel kívül több a szemét, és azt csak összeszedi,é s a súrlódás is belül jelentkezik igazán, mert ott érintkezik a fogaskerekekkel.
Naked Motors szerelő után szabadon: "én igazándiból csak belülre szoktam fújni, mert itt a lényeg, kívülre meg úgyis kerül annyi, amennyi kell. Van aki össze vissza fujkodja, de csak össze dzsuvázza vele a motort, és a felesleget úgyis leszórja a lánc, ezt pedig eléggé nehéz letakarítani a motorról"
nem én fújom rá,hanem mikor megyek vele,a centrifugális erő kiszórja és jut belőle mindenhova.Egyébként belűlről kifelé fújom és még egy kis papírsínt is aláteszek,hogy felfogjam a lecsorgó mennyiséget.
asszem veszek egy másik láncsprét,biztos az szar amit használok
Lehet hogy túl híg, nekem aszonták hogy a teflonos (azt nem vágom hogy a Wynns az milyen) a király mert az nem csapkod annyira ... vagy nem lehet hogy túl sűrűn olajzod és ezért túl sok felesleges cucc lesz rajta ezért csapja szanaszét?