Most hirtelen nem vagyok képben ki az a shoppingoló nőci :)
A mozaikkal én is úgy vagyok, hogy nem tudnék csak egyféléből hasonló stílusú dolgokat késziteni...hiszen éppen az a lényege, hogy mindig másképp sikerül:)
A festésben viszont megtaláltam a saját utamat és bár abban is kisérletezek(nék) az alap marad...egyébként régóta filózok rajta hogy összeházasitom a kettőt...de nem úgy ahogy annak a valakinek az oldalán láttuk...
A kapott mettlachik között volt egyetlen lap, ami lemezekre szétvált - na, annak egy kis darabja 10%-nál több vizet vett fel. Valami gyártási selejt lehetett.
Ezek nekem majdnem olyanok, mint a soppingoló nőci, de azért kösz :-)))
(Valahogy nem bírom, ha valakinek ennyire van saját stílusa... néha látok olyat, hogy kitalál valami újat(?), oszt annyit ismételgeti, hogy három után halálosan unod.)
Az is jó, hogy nem vagyok "művész", ahogy mondod, de az meg különösen, hogy nincs annyi időm már hátra, hogy azzá válhassak :-))) Én inkább a próbálgatást, a kísérletezést élvezem, mozaikos mondanivaló még nem jutott eszembe eddig :-))))
Én a metlacchit mértem meg, digitális konyhai mérlegen, és eldobtam az agyamat, mert 0, azaz nulla gramm vizet szívott magába, pedig ránézésre bevizesedik! :)))
Nem hittem volna, hogy régen ilyen tömör anyagokat csináltak.
A fagyálló lapokat legegyszerűbben úgy lehet megkülönböztetni a fagyérzékenyektől, hogy ha vízbe meríted őket, 5%-nál kevesebbet nő a súlyuk, vagyis kevés vizet vesznek magukba.
Néhány lapommal végeztem ilyen próbát: kis darabjukat lemértem szárazon analitikai mérlegen (munkahelyen), majd 24 órára vízbe merítettem őket. Másnap letörölgettem a felületükről a vizet és újra lemértem.
Nagyon élesen elválik a két csoport! Amelyik sok vizet vesz fel, általában 10 %-nál többel növelte a súlyát, a fagyállók 4%-nál kevesebbel.
Ha nincs otthon analitikai mérleged éppen:-))), nagyobb darabokkal tedd meg ugyanezt és számítsd ki a súlynövekedési %-ot. (Egy egy kilós darab a vízszívás után 1 kg 10 dkg-nál többet fog nyomni, ha nem fagyálló, és kb 1 kg 3 dekát, ha fagyálló - ekkora különbséget már egy konyhai mérleg is érzékel.)
Köszi, de az "irtó ügyes" mellett ott állt felrakásnál a szakember, aki kente az alávalót és vágta a háromszögeket, és fugázott utánnam, én a kalapácson kívül nem sok szerszámot érintettem. A többi egyebet viszont mind én csináltam. :-D
Tegnap beugrott a csomagtartómba egy öt darabos aprórózsás bögrekészlet, az a nagymami bögréje féle....úgyhogy egyrészt lassan arra kell kanyarodnom másrészt az isten se ment meg attól, hogy most már csinálj valami pikaizét :))))
Ja és árukapcsolásként jár hozzá egy jézusos begre is :DD Hátha felújitják felétek a templomot is:)
Valójában csak kicsit sűrűbb az anyag a felületen. Amennyiben olvasztva vágod, akkor a megolvadt anyagod egy valódi kérget képez, tehát emiatt ne aggódj. Valójában elég kis különbség van egyébként az anyag felülete, és belseje között, és amúgy is a terhelés legnagyobb részét az üvegháló veszi át. Tehát amennyiben nem nyomható össze túlzottan (ezért nem jó a hungarocell), akkor megfelel, mivel a húzást az üvegháló akadályozza meg.
Csupán egyetlen aggályom van a felezéssel kapcsolatban, mégpedig, hogy így a felezett oldal elveszti az gyárilag préselt felület stabilitását, azaz az egyik felén nem lesz meg a annyira a styrofoam összetartó "keménysége". Nem tudom érthető-e, hogy mit is akarok zagyválni :)))))) Szóval mintha lenne rajta egy vastagabb kéreg mindkét felén és ha azt megfelezem, akkor az elvész. Hiába, szőkülök rendesen ...., de azért köszi a felvilágosítást ismét :)