Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2002.07.05 0 0 296
Érdekes dolgok ezek. Az én autóm (nem jenki) :)könyvében is 27W van írva a féklámpáknak, indexnek. A hosszú fénynek 65W van írva, de az autóban 55W-osak vannak. Csodálkoztam is egy picit, de azt mondták, hogy nálunk a H1-nél 55W után 100W a következő "méret". Értitek ezt? Én nem. :)
Előzmény: Zak (287)
Detonátor Creative Commons License 2002.07.05 0 0 295
Kábé én is ilyesmire gondoltam. Köszi a választ!
Előzmény: kidman (291)
Koltai Péter Creative Commons License 2002.07.05 0 0 294
"A jövöben árulni fogunk kereskedelembe xenon cuccot"
Ára? :)
Előzmény: kidman (292)
atompyka Creative Commons License 2002.07.04 0 0 293
Szia, Kidman!

Thx, ha kell, kereslek!

A xenont úgy értsem, hogy a H4 helyére betehető???

ATom

Előzmény: kidman (292)
kidman Creative Commons License 2002.07.04 0 0 292
Hali emberek

Megkaptam az új 2003-as katalógust vannak benne ujdonságok hamarosan beszkennelek egy pár képet!

PL:A jövöben árulni fogunk kereskedelembe xenon cuccot amit beaplikálhatsz a bringába azzal azé mégis bátrabban tolja az ember,habár nem ez a cél de tudom hogy legtöbbünknél sajnos ez a végeredmény!

kidman Creative Commons License 2002.07.04 0 0 291
Hali Detonator

A standard az mindig azt jelenti ami épeen a leg silányabb leg mezeibb abbol az izzóbol az alternativ pedig arra utal hogy vannak ugyanabbol a tipusú izzóbol más változatok is amit javasol az Osram pl:a standard a sima fehér 55w-os izzó egy alternatíva pedig mondjuk egy ugyanilyen foglalatú sárga +30%-os izzó

Üdv..........

kidman Creative Commons License 2002.07.04 0 0 290
Hellom mindenkinek!

Igen valahogy az amcsik mindig különbek akarnak lenni,ez leginkább a műszaki téren a szabványoknál jelentkezik,így az amerikai autókba szinte minden izzó más mint az európaiba!

A.Tom

Igen már adtam el ilyen tipust azt hiszem valami japán autóba ha jól emlékszem corollaba!

Detonátor Creative Commons License 2002.07.03 0 0 289
kidman!
Nézegetem a táblázatokat. Van a Standart meg az alternative variáció. Mi a különbség?
Előzmény: kidman (275)
atompyka Creative Commons License 2002.07.01 0 0 288
Hali!

Zak:
Vettem már itthon is (tán) 25/7W-os BA15-öst. Lehet arra még erősebb.

Kidman:
A hátsó lámpáimban üvegfejű izzók vannak, egy eygszálú az indexben, és egy kétszálú a fék/helyzetjelzőben. A teljesítményt nem néztem, de gondolom kb. hasonlíthat a BA15-ösökéhez. Van ilyened? Merthogy a szalon által az autóhoz adott izzókészletben csak a hagyományos BA15-ösök vannak...

ATom

Előzmény: Zak (287)
Zak Creative Commons License 2002.07.01 0 0 287
Uff népek, kérdésem lenne :-)

http://www.piaa.com/wedgebulbs.html

namostan ha ezt megnézitek, akkor van itt olyan lejjebb, hogy pölö 27W/8W. ez mi a bánat? nem 21W/5W szokik lenni vagy jenkiknél máshogy van?

atompyka Creative Commons License 2002.06.11 0 0 286
Hú, olyan nekem is van. Télleg fura egy égő való bele! És (-sel enm kezdünk mondatot, kivéve én) milyen xar kiszedni.
Talán a Jogtárban lehet kapni. :-)

ATom

Előzmény: kidman (284)
Koltai Péter Creative Commons License 2002.06.11 0 0 285
"Kövezzetek meg!"
Holnap is menjek? :)
Előzmény: kidman (284)
kidman Creative Commons License 2002.06.11 0 0 284
A robogo egy japán JOG volt amibe még a pult alatti katalogusba sem volt izzó!

Kövezzetek meg!

atompyka Creative Commons License 2002.06.10 0 0 283
"...majd segítés visszaszerelés, sajnálkozás..." ...hogy csak petróleumlámpához valót tartanak.
:-)

ATom

Előzmény: Koltai Péter (282)
Koltai Péter Creative Commons License 2002.06.10 0 0 282
Képzeljétek hogy jártam a lentebb említett boltban. Odaropogtam az új ropogómmal, és nem tudták elsőre, hogy milyen izzó való bele. Nem segítettek kiszerelni, nem próbálták megoldani a problémámat. Még ki is röhögtek... De ez mind nem is igaz... :)

Odamentem, homlokráncolás, segítés kiszerelés, meglepődés, mert olyan elszabott izzó van benne, majd segítés visszaszerelés, sajnálkozás... :)

Kidman, Te mondtad, hogy írjam be... :)))

kidman Creative Commons License 2002.06.10 0 0 281
HAli Szonár!

A boltvezető válaszol!

Azért engedj meg egy kis észrevételt!

Az izzó valóban csak éppen hogy belefér a dobozába,ez a gazdaságosságra utal ami gyárak és hétköznapjaink egyik legfontosabb tényezője.
A temék ha megfigyelted úgy kerül bele a dobozba,hogy fordítva van tehát ha a tetejénél kinyitod rögtön megfoghatod hiszen a foglalat van fölül!
A boltba pedig fóliázva érkrzik az áru,amit nem Magyarországon csinálnak!/Csak a megnyugtatásodra/

És hogy dolgozik a kicsike most igazán vizsgaidőszak van esik az eső mint a rohadás!

atompyka Creative Commons License 2002.06.08 0 0 280
Az eredmény? Jól (jobban) látsz vele?
Amúgy ez egy Ford lehet, ha jól sejtem. Méghozzá T.

ATom

Előzmény: szonár (279)
szonár Creative Commons License 2002.06.08 0 0 279
Izzócsere.
(Csak erős idegzetűeknek!)

Elmentem abba a bizonyos Széna tér melletti boltba és megvettem a hőn áhított ALS égőket.
Első meglepetés:az Osram csomagolás technikája meglehetősen gagyi.Nekem eddig csak Tungsram égőkhöz volt szerencsém,de azokban a papírdobozon belül még volt egy elmozdulás- és tapizás védő műanyag "szeparátor".No,az osram égő egy,a méreténél kisebb dobozba van átlósan beszorítva úgy,hogy az érintkező kinyomja a doboz végét.Belső védő burkolat sehol,az égőn számtalan ujjnyom.Csak a jóég tudja,hány kézen megy át,mire a boltba kerül és ennek nyomát bizony viseli.Persze erről nem a bolt tehet,hanem a cég.
Égőkkel haza,le a kocsihoz.
Jobb oldali fényszóróról nem jön le a porvédő gumi.Sebaj,szedjük le a lámpát.Nade ez nem úgy megy ám mint a régi,öreg szoci autóknál,hogy a díszburkolat eltávolítása után a rugós rögzítőt kihúzva szabaddá válik a fényszórótükör!Dehogy!Oldalsó helyzetjelző leszerel (2csavar).Alatta fényszórót rögzítő 2 anya ki,aksi ki,aksi melletti 2 rögzítő csavar ki,hűtőmaszk le,fényszóró ki.Ezután a prvédő gumi 2 ujjal lehúz,rögzítő kiakaszt,régi égő ki,új be.Fényszóró fordított sorrendben vissza.
Jobb oldal:Mivel megfigyeltem,hogy jön le a porvédő gumi,ennél rögtön azzal tudtam kezdeni.Égő kihúz->égő nem jön.Égőt feszeget:égő marad.Feszegetés tovább,erre égő foglalatostul ki a lámpatestből.Kézben próbálkozás égőt megszabadítani a foglalattól,sikertelenül.Égő talprészének eldeformálásával kifeszítés.Új égő nem megy be,mert a foglalatban erős 8-as mutatkozik valamelyik előző tulaj nagy teljesítményű égő-mahinációjának eredményeképp.Autó bezár,foglalattal fel.Egyengetés kalapálva és fogóval feszegetve.Néhány életveszélyes mutatvány,tekintve,hogy öntvényről van szó,tehát nem igazán tűri a hajlítgatást,főleg a fülek.A síkhoz közeli állapot elérésekor vissza a kocsihoz.Égő még mindíg nem megy be.A szét nem roncsolt régi égővel felszerelkezve újra fel.Kalapálgatás,próbálgatás,ecet.Végül már a három pozicionáló nyúlvány befekszik,de az égő alja csak nem akar bemenni.Alsó rész kireszelése tűreszelővel.Égő már alul is félig bemegy,de annál jobban nem akar.Égő kötényének finom elhajlítása,így a helyére kerül.Endorfinokkal telve vissza a kocsihoz;a kiegyengetett foglalat nem megy vissza a fényszóróházba!Fényszóró a már leírt módon ki,rögzítőszemek kihajlítgatása,foglalat be,rögzítőszemek rá,fényszóró vissza,---ÉS KÉSZ!
A bal oldali kiszerelős játék fél,a jobb oldali egyengetős három és fél óráig tartott.
I'm so happy!Most már látok!
SZONÁR

Bécus Creative Commons License 2002.04.26 0 0 278
Tudom, az enyémben is egy trabiból kiszerelt sima H4-es van.. de szerintem itt senki nem hiszi, hogy HB4-est keresek.
Előzmény: Eclipseboy_ (277)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2002.04.26 0 0 277
Ismét elmondom, a bukólámpás Eclipse-be nem HB4-es izzó kell, hanem H4-es.
Előzmény: Bécus (273)
Bécus Creative Commons License 2002.04.26 0 0 276
Hali kidman!

Nu ismét okosodtunk :)) majd megnézem a fényszóróban levő izzót is, hátha segít a 261 megfejtésében.

Sajna hiába az akció, én jobb szeretné min. 30%-kal nagyobb fényerejűt..

Előzmény: kidman (274)
kidman Creative Commons License 2002.04.25 0 0 275
TOPIKOSOK!!!!!!!!

Felraktam a képtárba megint képet ami egy kicsit műszaki jellegű,mégpedig a gépjárműizzó foglalatokról,remélem ezzel is sikerül megkönnyítenem a keresgetést és nektek is egyértelműbb!!
cím:http://kep.tar.hu/kidman

kidman Creative Commons License 2002.04.25 0 0 274
Hali Bécus!

60/55 W P43T H4 261

REndben!A 60/55W az izzó névleges teljesítménye,a P43t a foglalat vagyis a fej neve,a H4 az európai besorolási kód!A 261-el nem tudom mit kezdjek!
Ebben igazán nincs semmi altipusra utaló jel!
De az Osramnál ez a tipus ami feltünően kékes fehér az a cool blue!+10% fényereje van és most ráadásul akármilyen hihetetlen egy 400 huf-al lejjebb ment az ára!!!--!!! ez nem reklám,csak tákékoztatásul mondom,hogy most az egyszer megérte várni!!!!!

........üdv

Bécus Creative Commons License 2002.04.25 0 0 273
Hali!

Az izzó projekt, már közeleg, lassan lesz fizó :)) Szóval még nem döntöttem el, hogy mi lesz, talán az ami Eclipseboynak. Addig is egy kérdés: lefigyeltem, hogy az újabb Megane-ban tök szép fehéres fénnyel (na persze jól is) világít az izzó, lehet az valami speckó? Az egyik ismerősömnek a kocsijában megnéztem a tartalék izzót, remélem gyárilag is ilyen van elöl, szal arra az volt írva, hogy: 60/55 W P43T H4 261. Neked biztos mond ez valamit, nekem csak a teljesítmény. ??

Koltai Péter Creative Commons License 2002.04.18 0 0 272
"BAromira tetszett amit leírtál,ugyanis vizuálisan elképzeltem ahogy gyalázod az izzót a satupadon,és nem tudod dülőre vinni a dolgot,"
Sokáig harcolt, de a nyers erő meg a kalapács meghozta gyümölcsét... :)

"Egyébként meg kössz a fuvart,már kezdtem azt hinni,hhhhhogy a Jettám baromira megy!!!!"
Csak azért röcögéztem meg a gázt, nehogymá' jól érezd magad... :)

"kicseréltem neki,mert ő is erre a forrasztási pontra hivatkozott!
Ezt a véletlent(((((??????????......."
Esküszöm, hogy nem én küldtem...

Előzmény: kidman (270)
kidman Creative Commons License 2002.04.18 0 0 271
Hali Tlantos

Nincs is semmi baj!
Írjál amit csak akarsz csak valami köze legyen a topikhoz!
Az előzőekben már megírtam,hogy nem igazán szeretek árakat írni,mert nem akarok marketing topikot,de egye fene,most teszek egy kivételt,hogy legyen minek erősíteni a szabályt!
---2500 huf.----

kidman Creative Commons License 2002.04.18 0 0 270
Hali Koltai Peti

Mindig tudtam,hogy számíthatok rád!
BAromira tetszett amit leírtál,ugyanis vizuálisan elképzeltem ahogy gyalázod az izzót a satupadon,és nem tudod dülőre vinni a dolgot,ez annyira mulatságos volt,hogy itthon egy negyed óráig röhögtem az eseten!
Egyébként meg kössz a fuvart,már kezdtem azt hinni,hhhhhogy a Jettám baromira megy!!!!
----

Nem találod kki,hogy mi történt velem a mai nap!
Bejött egy motoros és egy olyan izzót lebegtetett,mint amilyennel a haverod reklamált,mondanom se kell az esetből tanulva kicseréltem neki,mert ő is erre a forrasztási pontra hivatkozott!
Ezt a véletlent(((((??????????.......

Koltai Péter Creative Commons License 2002.04.17 0 0 269
Hi!

OFF

Kidman!

Kérdeztél VW boltot, ahol vannak bontott cuccok...

1149, Bp. Hungárya krt 103/A
H-P: 9-18 tel.: 3-640-649, 309/217-925

1116, Bp. Rákosi u. 82.
(a Rákoczi u. sarok)
H-P: 9-17 tel.: 405-7279

/OFF

Egyébként meg úúúúúúúúútálom az Osram izzókat! :)

Valamelyik nap kellett volna egy H4-es izzó fém része...
Találtam is egy Osramot, gondoltam bosszút állok mindenért! :)
Basszuskulcs, alig bírtam összetörni az üvegét... :)
Lehet, hogy valami golyóálló kivitel volt... :)

tlantos Creative Commons License 2002.04.17 0 0 268
Hali,

Ecceru. Ha valakit erdekel, akkor tudjon rola, hatha faraghat a koltsegbol. Nekem meg fogy :)
Ettol fuggetlenul furja az oldalam, hogy mibe kerul egy ilyen izzo.
(igaz, azt sem tudom, hogy egy kommersz tungsram izzo menniy, az utobbi 2 evben nem kellett semmi izzocsere)

udv
Tibor

Előzmény: kidman (266)
atompyka Creative Commons License 2002.04.17 0 0 267
Kidman:
Mi ebben a bonyolult?
Csencselni akar. Izzót cserélne indexre.

Üdv!
ATom

Előzmény: kidman (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!