Érdekes dolgok ezek. Az én autóm (nem jenki) :)könyvében is 27W van írva a féklámpáknak, indexnek. A hosszú fénynek 65W van írva, de az autóban 55W-osak vannak. Csodálkoztam is egy picit, de azt mondták, hogy nálunk a H1-nél 55W után 100W a következő "méret". Értitek ezt? Én nem. :)
Megkaptam az új 2003-as katalógust vannak benne ujdonságok hamarosan beszkennelek egy pár képet!
PL:A jövöben árulni fogunk kereskedelembe xenon cuccot amit beaplikálhatsz a bringába azzal azé mégis bátrabban tolja az ember,habár nem ez a cél de tudom hogy legtöbbünknél sajnos ez a végeredmény!
A standard az mindig azt jelenti ami épeen a leg silányabb leg mezeibb abbol az izzóbol az alternativ pedig arra utal hogy vannak ugyanabbol a tipusú izzóbol más változatok is amit javasol az Osram pl:a standard a sima fehér 55w-os izzó egy alternatíva pedig mondjuk egy ugyanilyen foglalatú sárga +30%-os izzó
Igen valahogy az amcsik mindig különbek akarnak lenni,ez leginkább a műszaki téren a szabványoknál jelentkezik,így az amerikai autókba szinte minden izzó más mint az európaiba!
A.Tom
Igen már adtam el ilyen tipust azt hiszem valami japán autóba ha jól emlékszem corollaba!
Zak:
Vettem már itthon is (tán) 25/7W-os BA15-öst. Lehet arra még erősebb.
Kidman:
A hátsó lámpáimban üvegfejű izzók vannak, egy eygszálú az indexben, és egy kétszálú a fék/helyzetjelzőben. A teljesítményt nem néztem, de gondolom kb. hasonlíthat a BA15-ösökéhez. Van ilyened? Merthogy a szalon által az autóhoz adott izzókészletben csak a hagyományos BA15-ösök vannak...
Hú, olyan nekem is van. Télleg fura egy égő való bele! És (-sel enm kezdünk mondatot, kivéve én) milyen xar kiszedni.
Talán a Jogtárban lehet kapni. :-)
Képzeljétek hogy jártam a lentebb említett boltban. Odaropogtam az új ropogómmal, és nem tudták elsőre, hogy milyen izzó való bele. Nem segítettek kiszerelni, nem próbálták megoldani a problémámat. Még ki is röhögtek... De ez mind nem is igaz... :)
Odamentem, homlokráncolás, segítés kiszerelés, meglepődés, mert olyan elszabott izzó van benne, majd segítés visszaszerelés, sajnálkozás... :)
Az izzó valóban csak éppen hogy belefér a dobozába,ez a gazdaságosságra utal ami gyárak és hétköznapjaink egyik legfontosabb tényezője.
A temék ha megfigyelted úgy kerül bele a dobozba,hogy fordítva van tehát ha a tetejénél kinyitod rögtön megfoghatod hiszen a foglalat van fölül!
A boltba pedig fóliázva érkrzik az áru,amit nem Magyarországon csinálnak!/Csak a megnyugtatásodra/
És hogy dolgozik a kicsike most igazán vizsgaidőszak van esik az eső mint a rohadás!
Elmentem abba a bizonyos Széna tér melletti boltba és megvettem a hőn áhított ALS égőket.
Első meglepetés:az Osram csomagolás technikája meglehetősen gagyi.Nekem eddig csak Tungsram égőkhöz volt szerencsém,de azokban a papírdobozon belül még volt egy elmozdulás- és tapizás védő műanyag "szeparátor".No,az osram égő egy,a méreténél kisebb dobozba van átlósan beszorítva úgy,hogy az érintkező kinyomja a doboz végét.Belső védő burkolat sehol,az égőn számtalan ujjnyom.Csak a jóég tudja,hány kézen megy át,mire a boltba kerül és ennek nyomát bizony viseli.Persze erről nem a bolt tehet,hanem a cég.
Égőkkel haza,le a kocsihoz.
Jobb oldali fényszóróról nem jön le a porvédő gumi.Sebaj,szedjük le a lámpát.Nade ez nem úgy megy ám mint a régi,öreg szoci autóknál,hogy a díszburkolat eltávolítása után a rugós rögzítőt kihúzva szabaddá válik a fényszórótükör!Dehogy!Oldalsó helyzetjelző leszerel (2csavar).Alatta fényszórót rögzítő 2 anya ki,aksi ki,aksi melletti 2 rögzítő csavar ki,hűtőmaszk le,fényszóró ki.Ezután a prvédő gumi 2 ujjal lehúz,rögzítő kiakaszt,régi égő ki,új be.Fényszóró fordított sorrendben vissza.
Jobb oldal:Mivel megfigyeltem,hogy jön le a porvédő gumi,ennél rögtön azzal tudtam kezdeni.Égő kihúz->égő nem jön.Égőt feszeget:égő marad.Feszegetés tovább,erre égő foglalatostul ki a lámpatestből.Kézben próbálkozás égőt megszabadítani a foglalattól,sikertelenül.Égő talprészének eldeformálásával kifeszítés.Új égő nem megy be,mert a foglalatban erős 8-as mutatkozik valamelyik előző tulaj nagy teljesítményű égő-mahinációjának eredményeképp.Autó bezár,foglalattal fel.Egyengetés kalapálva és fogóval feszegetve.Néhány életveszélyes mutatvány,tekintve,hogy öntvényről van szó,tehát nem igazán tűri a hajlítgatást,főleg a fülek.A síkhoz közeli állapot elérésekor vissza a kocsihoz.Égő még mindíg nem megy be.A szét nem roncsolt régi égővel felszerelkezve újra fel.Kalapálgatás,próbálgatás,ecet.Végül már a három pozicionáló nyúlvány befekszik,de az égő alja csak nem akar bemenni.Alsó rész kireszelése tűreszelővel.Égő már alul is félig bemegy,de annál jobban nem akar.Égő kötényének finom elhajlítása,így a helyére kerül.Endorfinokkal telve vissza a kocsihoz;a kiegyengetett foglalat nem megy vissza a fényszóróházba!Fényszóró a már leírt módon ki,rögzítőszemek kihajlítgatása,foglalat be,rögzítőszemek rá,fényszóró vissza,---ÉS KÉSZ!
A bal oldali kiszerelős játék fél,a jobb oldali egyengetős három és fél óráig tartott.
I'm so happy!Most már látok!
SZONÁR
Felraktam a képtárba megint képet ami egy kicsit műszaki jellegű,mégpedig a gépjárműizzó foglalatokról,remélem ezzel is sikerül megkönnyítenem a keresgetést és nektek is egyértelműbb!!
cím:http://kep.tar.hu/kidman
REndben!A 60/55W az izzó névleges teljesítménye,a P43t a foglalat vagyis a fej neve,a H4 az európai besorolási kód!A 261-el nem tudom mit kezdjek!
Ebben igazán nincs semmi altipusra utaló jel!
De az Osramnál ez a tipus ami feltünően kékes fehér az a cool blue!+10% fényereje van és most ráadásul akármilyen hihetetlen egy 400 huf-al lejjebb ment az ára!!!--!!! ez nem reklám,csak tákékoztatásul mondom,hogy most az egyszer megérte várni!!!!!
Az izzó projekt, már közeleg, lassan lesz fizó :)) Szóval még nem döntöttem el, hogy mi lesz, talán az ami Eclipseboynak. Addig is egy kérdés: lefigyeltem, hogy az újabb Megane-ban tök szép fehéres fénnyel (na persze jól is) világít az izzó, lehet az valami speckó? Az egyik ismerősömnek a kocsijában megnéztem a tartalék izzót, remélem gyárilag is ilyen van elöl, szal arra az volt írva, hogy: 60/55 W P43T H4 261. Neked biztos mond ez valamit, nekem csak a teljesítmény. ??
"BAromira tetszett amit leírtál,ugyanis vizuálisan elképzeltem ahogy gyalázod az izzót a satupadon,és nem tudod dülőre vinni a dolgot,"
Sokáig harcolt, de a nyers erő meg a kalapács meghozta gyümölcsét... :)
"Egyébként meg kössz a fuvart,már kezdtem azt hinni,hhhhhogy a Jettám baromira megy!!!!"
Csak azért röcögéztem meg a gázt, nehogymá' jól érezd magad... :)
"kicseréltem neki,mert ő is erre a forrasztási pontra hivatkozott!
Ezt a véletlent(((((??????????......."
Esküszöm, hogy nem én küldtem...
Nincs is semmi baj!
Írjál amit csak akarsz csak valami köze legyen a topikhoz!
Az előzőekben már megírtam,hogy nem igazán szeretek árakat írni,mert nem akarok marketing topikot,de egye fene,most teszek egy kivételt,hogy legyen minek erősíteni a szabályt!
---2500 huf.----
Mindig tudtam,hogy számíthatok rád!
BAromira tetszett amit leírtál,ugyanis vizuálisan elképzeltem ahogy gyalázod az izzót a satupadon,és nem tudod dülőre vinni a dolgot,ez annyira mulatságos volt,hogy itthon egy negyed óráig röhögtem az eseten!
Egyébként meg kössz a fuvart,már kezdtem azt hinni,hhhhhogy a Jettám baromira megy!!!!
----
Nem találod kki,hogy mi történt velem a mai nap!
Bejött egy motoros és egy olyan izzót lebegtetett,mint amilyennel a haverod reklamált,mondanom se kell az esetből tanulva kicseréltem neki,mert ő is erre a forrasztási pontra hivatkozott!
Ezt a véletlent(((((??????????.......
1116, Bp. Rákosi u. 82.
(a Rákoczi u. sarok)
H-P: 9-17 tel.: 405-7279
/OFF
Egyébként meg úúúúúúúúútálom az Osram izzókat! :)
Valamelyik nap kellett volna egy H4-es izzó fém része...
Találtam is egy Osramot, gondoltam bosszút állok mindenért! :)
Basszuskulcs, alig bírtam összetörni az üvegét... :)
Lehet, hogy valami golyóálló kivitel volt... :)
Ecceru. Ha valakit erdekel, akkor tudjon rola, hatha faraghat a koltsegbol. Nekem meg fogy :)
Ettol fuggetlenul furja az oldalam, hogy mibe kerul egy ilyen izzo.
(igaz, azt sem tudom, hogy egy kommersz tungsram izzo menniy, az utobbi 2 evben nem kellett semmi izzocsere)