Mi történt!? Tudom, hogy nem pont fórum téma, de szerintem sok sok mindenkit érdekel, hogy tanuljunk belőle! Írd le mi törttént, és gyógyulj meg minél előbb! Motorral ne foglalkozz annyira, az rendbejön! Csak anyagi, meg némi lelki baj. Veled minden rendben van? Mi történt!? BAsszus, sajnálom!
Az eladó v. tulaj ezeket mondta: hivatalos kawa bélyegzővel látja el a papírokat és a szervízt a gyár elfogadta. Ebből arra következtetek hogy hiv. kereskedő v. annak akarja láttatni magát.
Tegnap rendesen eldobtam a vasat :((((( Holnapig hazaengedtek, mert csak kedden műtenek. Bukógomba nagyon jól véd, úgyhogy ha tehetitek rakjatok fel, de a gépet ne dobjátok el :)) Vétlen voltam+kivédhetetlen volt a szitu. Nagyon figyeljetek oda, amíg kiértek a városból. Biztosítás is necces lesz, mert bicajost csaptam el. Ugyebár neki nincs kötelezője...
No akkor az új tapasztalttal kezdeném. Nem rég értem fel Fehérvárra, és az úton kellemes tempóval jöttem, viszont mivel most szélcsend volt, így egyáltalán nem lehetett érezni azt a szitálást amit korábban írtam. ,-) Szóval no para szkacok, nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a fránya szél ennyire befolyásolja a motor menettulajdonságait.
Szia Piposta2! A Fortis Motrors nem hivatalos márkakereskedés. Szerintem nem éri meg velük foglalkozni. Az árkülönbség elenyésző, hiv. kereskedésben is ki tudsz alkudni kedvező feltételeket (ajándék,szervíz stb.). Ezeknél a szürke importőröknél a garancia olyan mint a miki egér (nem valódi).
először is gratulálok a vashoz! nagyon szép járgányt vettél! ;-)
minimális felöltés 1 órán keresztül!? Nem akarom bántani a kereskedőt, de télen nekem úgy lemerült az aksim, hogy csak az indító relé kattant, de még meg se moccantotta az önindítót. Kb. 10 percet a töltőre helyeztem a vasat, és azóta töléetesen működik. Adtam nagy árammal egy lökést az aksinak, és minimális, tény kb. 10 perces töltés után úgy röffent, mintha semmi baja sem lett volna. Utána mikor már két-három percet ketyeget, fater lefullasztotta: "Na, gyerek, most ezt elbesztam, ha most nem indul, akkor megint macera előről." Indítógomra rányom, és a motor már be is pöccent!
Szóval nem tudom mivel milyen generátorral szerelték a Japcsi a vasat, de nagyon tuti, ebben biztos vagyok.
A MatulA+ által hivatkozott és meglehetősen erősen kifogásolt motoros viselkedés (az öncélú, kifejezetten figyelemfelkeltési célzatú, azonban a társadalom nem motoros tagjainak nyugalmát és sokszor a saját családom nyugalmát is jelentősen zavaró belvárosi "pörgetéssel" együtt) véleményem szerint csak arra jó, hogy a motorosok elfogadására és integrálására nem kellően felkészült autós közösség velünk szemben fennálló ellenérzéseit csak tovább fokozzuk. Jómagam (is) azon a véleményen vagyok, hogy a tirpák autósokat jobb inkább elkerülni, ui. egy esetleges fizikai kontaktussal is járó párbajban csak mi húzhatjuk a rövidebbet. Csak óvatosan, gyerekek!
Más: tegnap jómagam is végre egy boldog er6n tulajdonos lettem. 1 nap alatt 300 km-t tettem a gépbe. Nagyon tetszik, csak az a fránya 4000-es korlát ne lenne:o(((
Egy kis érdekesség: miután kihoztam a vasat a kereskedésből, rögtön el is indultam egy kis motorozásra. Mehettem kb. vagy 20 percet, amikor a motor km-óra konzolja egyszerűen leállt. (Sem a fordultaszámmérő, sem a sebességmérő nem üzemelt.) Amikor ez történt éppen városon kívül voltam, így rögtön 180 fokos fordulásra késztettem a paripát, és elindultam visszafelé a szerviz irányába. Azonban miután elértem a városig a motor teljesen leállt :o( Gondolhatjátok mennyire elkenődtem. Ekkor felhívtam telefonon a márkakereskedőt, aki kiküldött hozzám egy sárga (azaz a kawa esetében egy zöld) angylalt. A helyszínre érkező szerelő megállapította, amit már jómagam is észrevettem, hogy a kényszerpihenő oka elektronikai eredetű; az akku csutkára le volt merülve. Próbált betolni, de annak nem lett eredménye, így egy újabb 20 perces idegtépő várakozás után visszajött a gyerek egy csereakkuval és biztos, ami biztos egy teherautóval. Szerencsére a moci az új akku behelyezésére jól reagált és lehetővé tette számomra, hogy elguruljak a szervizig. Ott megállapították, hogy az akkumulátor lemerülésének az oka az volt, hogy a motor nem töltötte a telepet. Egy gyors átvizsgálás után rátaláltak a hibára: a generátortól jövő vezeték egyik csatlakozója nem volt összedugva. (A japán szerelő-szan biztos már a műszak vége fele pakolta össze a gépet, és piszkosul siethetett...) Ezt követően már csak egy órát kellett várnom arra, hogy ismét nyeregbe pattanhassak, amíg az akkut (a minimalista elvet követve) elegendő szintig feltöltötték.
Egyéként így fest az immáron tökéletesen működő vas:
Akorra már jogsi is lesz, talán ER-6N is. OFF a faterodnak jó szeme van, a régi töredezett plexi már nem megy a mocihoz újat még nem tudtam venni, egy P21-es most van készülőben ON Valakinek tapasztalat/vélemény a Fortis Motors -ról?
augusztus elején megyek Egerbe, akkor összefuthatnánk majd. Vagyis akkor biztos, hogy megyek. ;-) Nagyon szép a P20-as! Szépen rendbe raktad, gratulálok! Viszont faterom kibökte, hogy a plekó hiányzik róla, hol van!? ,-)))) szép a másik mosi is. ;-)
NEm tudom mit jelenthet a "zselés" hatás, de amire gondolok az ez lesz: kanyarban, ha egy kicsit rá kell lassítani, vagy elveszed a gázt, akkor egy picit egyből puhul a teló, és ezáltal egy furán viselkedik az eleje. Nem tudom, hogy hogyan kellene viselkednie, mert csak montihoz tudom hasonlítani, de akkor is nekem túl puhának tűnik az első teló. Ez igazándiból kanyarokban mutatkozik meg. Most az lenne a jó, ha tudnék menni egy másik motorral ugyan azon az úton, hogy érezzem azt, hogy hogyan viselkedik. Akkor lenne normálisabb összehasonlítási alapom, de így sajnos csak azt tudom mondani, mit érzek.
Szitálásra igazán nem találok megoldást, mert a szél is rángat téged, a kezed, és a motort is. Azért tényleg 200 környékén már eléggé merészség, legalább is nekem, felhúzni a gépet. Eddig 196 volt ameddig mertem húzni neki, tovább nem mertem még húzni. Nekem valami ilyen a véleményem.
Aztán most már tessék valaki más is mondjon már valamit a mociról! Vagy még csak én vagyok túl a bejáratáson?
Miért nem jártál Veszprém - Márkó - Zirc - Veszprém, és vissza Füred útvonalon!? Ott láthattál volna legalább egy ER-6n-t! ;-) Kint voltam motorozni, nagyon kafa idő volt. Sajnálhatja mindenki, aki nem volt kint, vagy vérezhet a szíve azoknak akik még nem kapták meg a vasat.
üdv Valakinek van tapasztalata a Fortis motors -al? Ma voltam náluk Gyöngyösön és 1.550.000 -re mondta a srác a motort+50.000 átíratás, stb. és ha hitelre veszem 60.000 értékben ad bukót. A link: Ja és ők szervízelik Jászberényben a gépeket, ott is van boltjuk. Mátraházán is voltam rengeteg motor volt fent, de ER-6N nem :(
Rátaláltam egy cikkre, amit már ti is biztosan olvastatok az origón. (Ez az)
Ebben a cikk írója azt mondja, hogy nagyobb sebességnél, nagyon instabil a motor eleje, meg ír valamiféle zselés hatásról is, amit így (motorozási tapasztalat, majdnem teljes, hiányában) elképzelni sem tudok. Szóval azokat kérdezném akik már túl vannak a szerzetesi önmegtartóztatást követelő bejáratáson, és már belecsaphattak a nagyobb sebességtartományba is, hogy mit jelent ez?
Ugyanazt amit Matula is írt abban a hosszabb beszámolójában, hogy olyan mintha szitálna az eleje? (Matula: Ez egyébként könnyen kezelhető probléma?)
Nekem ajánlottak egy embert, aki egy havernak csinált 20-ért komplett fejidomot sablon, minden nélkül, ill. benne volt ebben az árban.
Ott lehet, hogy jó ára lenne a dolognak, de utána kellene néznem, az meg idő, úgyhogy ha már elindítottatok valamilyen projectet ez ügyben, akkor maradjon az.
Talán sosem leszünk barátok az autósokkal (autós is vagyok és ha motoros jön a két sor közt én elengedem, meg is szokták köszönni), mert mindíg lesznek "olyan" viaskodó fajták autósok és motorosok közt is sajna:( Tudjátok: a háború is úgy kezdődik, hogy visszalőnek...
A "mindenki rád vadászik, ha motorral vagy" teljesen helytálló (szintén sajnos) a motorozás mesterfokon (sokszor emlegetett) írományban szó szerint írják is.
Közlekedjetek így és talán kevesebb baj lesz...
Ja, és nekem már nem egyszer volt olyan esetem, hogy egy autós megpróbálta "megmutatni" a közel Ferrari, Lamborghini, stb súly/lóerő arányú motornak, mit "tud" a gépe. Ti tudjátok, hogy jóval durvább, mint azt el tudná képzelni. Szóval ne vegyétek fel a kesztyűt (főleg városban), mert a motoros húzza általában a rövidebbet. Idegesíti, hogy nem ér utol, aztán ha a forgalom úgy hozza, hogy mégis a későbbiekben, akkor megpróbál "legalább" a kocsi tömegével kitűnni és leszorít, stb. Életveszélyes! Persze nem neki! Másik esetem (persze sok volt) Nem tudtam haladni, mikor utolért (előtte megszégyenült a mellette ülő full karbon :) , szóval full plasztik csaj előtt, így rám ragadt, ahogy tudott "tolt" le az útról, pedig VOLTAK ELŐTTEM! ezért nem tudtam haladni. Na az is életveszély, mert bármi okból fékezel, netán eldobod a gépet akár 50-el, semmi bajod nem lenne, ez meg keresztül megy rajtad. Úgyhogy a kekeceket kerüljétek el messze, inkább álljatok félre, ha kell, vagy ha van rá mód, (és hely) lámpától gyorsuljatok el, majd tűnjetek is el a látómezejéből kétséget kizáróan.
mivel megvetted a gépegységet, így ha megnézed a jobb oldali lengővillát, ott nincsen semmi amihez hozzá lehetne fogatni a sárvédő ívet, én is kerestem már, hogy hogyan lehetne megoldani a dolgot, de sajnos nem találtam. Nekem se nagyon tetszik ez a megoldás, mert kicsit puritánnak tűnik, de sajnos nem találtak ki még jobbat. Ha lesz, és netán TE találsz akkor mindenkép jelezd, mert szerintem sok sok mindenkit érdekelne egy nem bilincses megoldás.
Hűtővédő: eddigi tanácsok, hogy a gyári csavarokat használjam fel, ami rögzíti a hűtőt a vázhoz. De bevallom, hogy két ok miatt se nagyon szeretném:
- le kell ahhoz venni az oldal idomokat, hogy normálisan hozzá férj
- nem tudom, nem hiszem, hogy a garanciába belevariál, de akkor sem szívesen basztatom a gyári csavarokat.
Bízvást állíthatom, a 3-5e Ft-os riasztó nem zavar be az elektronikába, mert nincs köze az elektronikához, teljesen független tőle. Csak az akksiról veszel le áramot, az elektronikához nem kell nyúlni. Nekem azóta is működik rendesen :)
Más: egy huszárvágással GPS is lesz a gépen és telefon töltő.