Legyszi kuldjel rola tobb infot, pl, hogy lehet e EU-n belul hasznalni, van e EU-s megfelelosegi nyilatkozat hozza. Szeretnek venni meg keleszto dagaszto gepet is elfogadhato aron. Ha tudsz legyszi segits abban is. Egyebkent a suto ajanlat erdekel csak meg kell szerveznem a kulfoldi transzfert. Ja meg egy kerdes. Az ar brutto?
Csinalja valaki Spanyolorszag valamely teruleten? Ha igen akkor irjatok le a tapasztalataitokat rola. Kivancsi lennek a spanyolok izlesere. Az angoloket mar a korabbi uzikben olvastam.
engem erdekelne a kalacs suto de ha van akkor inkabb gazos formaban. Nem tudom hogy ott ahol nyitni szeretnenk van e elegendo kraft az elektromos rendszerben. Ezert kacsintgatok a gazos fele. Kerlek ha tudsz kuldj kepeket es leirast a geprol. Erdekelne, hogy hasznalhato e EU-n belul es van e ra EU engedely, illetve hogy lehet e ra szerezni? mail: geberta@netzero.net
Azt szeretném kérni Tőletek kedves Fórumozók, (ha ez nektek nem jelent akadályt), hogy az új Weboldalam optimalizálása érdekében klikklejetek a megadott linkre
Köszönöm
www.kurtoskalacs.tar.huwww.kurtoskalacs1.hu
a cukorrol annyit hogy en is a nagyobb kristályos cukrot kedvelem mert vastagabb mázt képez a kalács felszinénn nekem igy szinpatikusabb,jobban is izlik(nekem).két lehetöség van a tészta nyujtására:1.olajos deszkánn 2.lisztes deszkán én a második modszert alkalmazom ez szinpatikusabb igaz hogyha a tászta felkerül a fára utánna be kell kennem olajal igaz csak vékonyan egy kis ecsttel különbe nem ragad rá a cukor.Ha kiprobálod a lisztes modszerrel egy-egy kalácsot olaj nélkül és olajjal(most cukrot nem használsz a felületre egyikre sem)megfogod látni az esztétikai különbséget a két kelács között.(egyébiránt igy is nagyon finom)
ha tul közel van a tészta az égőhöz,és elég eröss a meleg akkor meg kellene hogy égesse a kalács felszinét!Mennyire van közel a tészta az ellenálláshoz?? 3-5-10cm???Nálad nem karamelizálodik a cukor ,az azt jelenti hogy nem elég erőss a sütési meleg(az ellenállásnak vörösen kell izzania,élénk vörösen)ha nem igy van ott a baj.különben a tészta hogy viselkedik?szépen megkel és ugy is sül meg vagy vissza esik ha leveszed a fáról?
szia jani! olvasom a tapasztalatodat a karamelizálodásról,azt tudom mondani hogy ne tedd távolabb a fát mert még ugy sem fog sülni.inkább nézzél utána hogy az áram ellátásod megfelelő-e az ellenállásoknak.szerintem csak ez lehet a gond.több energia kell.ez a legnagyobb hátránya a villanyos sütőnek.(az is léhet hogy nagyobb ellenállásokat kell beszerelni,nem tudom hogy milyen célbol lett készitve a gép)
Mostanaig probalkoztam parazson sutni eleg nehzen ment ott is volt bajom a cukorral nem karamelasodott meg ahogy ladtam kepeken szep arany szinu akarom hogy legyen es nem megy.
Most talaltam egesz veletlenul egy kis vilanyos sutot eleg szepen sut de meg kell javitani rajta a dorongok enszerintem nagyon kozel vannak az egokhoz azon kivul nagyon lassan sut es szinten a cukor nem karamelosodik.
Fogok csinalni uj dorongot vekonyabra hogy messzeb legyen az egotol
Krdezlek hogy a cukor amit en hasznalok az nagy kristajos talan az is lehet hiba hogy nem tud gyorsabban olvadni
mi a velemenyed??????
Lefotoztam a sutot 6 dorongis nagyon kis meretu OROSZ GYARTASU
Ha olvastad a fórumot, láthattad én is és más is beirta már, hogy dobott egy fontos emailt annak akinek szügsége volt rá. De nem akarlak megsérteni, de te a beszólásokon kivül irtál már valami hasznosat az elmúlt 10 hozzászólásodban, mondjuk olyat ami a kalácsról szól, mert én nem nagyon látom, de azt igen, hogy szivesen lehurrogod a kezdőket(seckler) vagy azt aki nem a te szájized szerint ir. Ezzel talán le is zárom magam részéről a beszélgetést, maradjunk a kalácsnál!!!!
Talán te is irkálod, hogy megy az email . Hid el elég ha elküldöd senkit nem érdekel, hogy elküldted az akinek elküldöd, meg vagy foglalkozik vele vagy nem.
Megy az email !!!!!!!!!????????????? Szerintem ez egy fölösleges magamutogatás.
" Példátlan milyen fazonok vannak." ez a megjegyzésed szerintem rád is vonatkozik, tartalmilag te sem irtál semmit azonkivül, hogy valakit megint sikerült megbántanod.
Sziasztok. Csak benéztem, és kiváncsivá tett egy dolog. Látom vannak akik Angliában árulják a kalácsot. Ott úgy tudom elég nagy hagyománya van annak, hogy a polgárok különféle vásárokon, piacokon és mulatságokon a saját portékájukat árulják, és számlaadási kötelezettség sincs, lévén jóval papírmentesebb ország. Ilyenkor hogyan adóztok, ha egyáltalán. A rendezvényszervezőnek fizetett helybérleti díjban van benne az adó, amit aztán az továbbad az államnak? Tudom lehet kicsit hülye vagy kényes kérdés, csak eszembje jutott ez az aspektus :)
Szerinted ha elküdöd az emailt, be kell Írni még egy pár helyre ? Nem elég ha megkapja ? Mondasd be még a rádióban is a Danubioson a tv 1 en az rtl klubon és a tv 2 ön is. Biztosan sokakat érdekel, hogy te küldtél egy emailt. Micsoda exhibicionizmus ! Példátlan milyen fazonok vannak.
Sziasztok! Mi most szeretnénk elkezdeni kalácsot sütni Észak Spanyolországban ,tudja valaki,hogy milyen engedélyek szükségesek büfékocsis árusításhoz?Próbálkozott már valaki vele ebben az országban?
Koszi ginoka13 a valaszt es a tanacsot. Ma csinaltam eletem hatodik kurtoskalacsat, es nemhogy a cukor, de meg a teszta is lepotyogott.... aztan az elzart grill felett hagytam a fat, amit a ferjem csinalt nekem, es szenne egettem meg azt is..... nem volt egy szerencses kalacssutes, de nem adom fel :-)
Szia! elég sok oka lehet ennek a cukor lepotyogásnak. pl.: hogy nem kened be előtte semmivel, és lepotyog a cukor, vagy, nagyon sok cukrot teszel rá a végén, de velünk az is előfordult, hogy nem bevált cukorral csináltuk, és az nagyon por alapú volt. Ezért potyogott le. Az is probléma lehet, hogy messze van a tűztől a kalács. Ne add fel gyakorolj. sok sikert
Sziasztok. En csak a itthon probalkozom kurtoskalaccsal a grillen, nem tul sok sikerrel :-( Tudna valaki tanacsot adni, mit csinaljak a cukorral, hogy karamellizalodjon? Csak kikristalyosodik es lepotyog....koszi
Már neki kezdtem Kb 1-4 hét. A dorongok már készen vannak, a sütő is elég előrehaladot állapotban van viszont elég nagy méretű kürtőskalácsokat lehet vele majd készíteni. +36204865684. www.kurtoskalacshungary.hu
Vagy ha viszább nézed a forumot találsz eladót használtban is.
Szia a 5 oldalt visszamész és z 1252-es hozzászlásnál vannak képek a sütőröl. Ha érdekel, e-amilben küldöm az elérhetőséget. De ez Komárom-Esztergom megyében van, és postázás megoldható!