Igen, a Fidesz pont azt mondja, amit én, nyilván azért írtam az előző hsz-ekben is, hogy "15 éven át derültek ki a mocskosabbnál mocskosabb ügyek, nem sokat számított", vagy hogy "simán lehet, hogy mindent szétver, azt a nem sok dolgot is, ami ebben az országban még működik."
Nyilván pont ezeket mondja a Fidesz. Csak szelektív a hallásod, ezért ezeket nem hallod meg (amiről nem tehetek).
MP mögött szakemberek állnak.
Igen? És kik ezek a szakemberek?
Megneveznéd őket?
Amíg nem vállalják ezt nyíltan, addig ez márpedig egy one man show.
Ha úgy érted, ahogy a Fidesz akarja éreztetni, hogy minden az ő fejéből bújik ki, és ő egy egyszemélyes párt, akkor ez nem igaz.
Hát összesen 20 vagy 25 párttag van. Ez a hivatalos adat.
Ez nem azon múlik, hogy a Fidesz mit mond. Bár látom, hogy számodra minden, ami bezavar a képbe, azt azzal próbálod diszkreditálni, hogy "a Fidesz is ezt mondja".
És ha a Fidesz azt mondja, hogy süt a nap, és történetesen tényleg süt, akkor mondjuk azt, hogy esik az eső, csak mert ők is azt mondták?
És amilyen társadalmi összefogás alakul éppen ki nem MP mögött, hanem a változásért, olyat meg régen láttak ebben az országban.
Hát azt majd a választási eredményből meglátjuk, hogy milyen 'társadalmi összefogás' alakult ki.
Mert MZP-nél is ez volt a mondás, aztán...
Illetve ezt az összefogást fenn is kell tudni tartani.
Orbán pl 25 éve egyben tartja a táborát... Ez politikai teljesítmény, és teljesen független attól, hogy szimpatikus -e.
Nézd, én elfogadom, hogy neked a Fidesz jobban tetszik még így is. Az sem zavar, hogy folyamatosan azt mondod, amit ők. Ha ezt vitatod, azt nem értem.
MP mögött szakemberek állnak. Ők nincsenek reflektor fényben, MP a pajzs. Ha a onemanshow erre vonatkozik, akkor persze igazad van. Ha úgy érted, ahogy a Fidesz akarja éreztetni, hogy minden az ő fejéből bújik ki, és ő egy egyszemélyes párt, akkor ez nem igaz. És amilyen társadalmi összefogás alakul éppen ki nem MP mögött, hanem a változásért, olyat meg régen láttak ebben az országban.
Semmi gond, a szó elszáll, az írás megmarad, a józan hangra ma nincs igény, és a kampány idején még kevésbé lesz, de a kampány után, lehiggadva mindannyian szembesültök majd a fájó igazsággal (bármi is lesz a végeredmény).
Én továbbra is maradok a tárgyilagos, elemzői hozzáállásnál.
Kiderültek 15 év alatt mocskos ügyek, de azért nem számított, mert az ilyen T. Krueger-félék mindezek ellenére mindig rájuk szavaztak és most is rájuk szavaznak majd, mondván, hogy "ezek legalább tudnak kormányozni", meg hogy "ha más jönne, az is lopna".
Osztogatás lesz, van itt pénz bőven. Azért sokaknak érdeke a NER nemzetközileg is, és Kínának vagy a ruszkiknak észrevehetetlen tétel egy Magyarország szintű ország megtolása.
22-23 tájékán is külföldről(és nem a nyugati világból) húztak ki az államcsődből, ezt a full fideszes Lentner Csaba is lenyilatkozta.
A kérdés az, hogy az osztogatás elég lesz-e ismét. Mert ugye egyre többet kell osztogatni, hisz az emberek egyre mohóbbak.
Én a mocskos ügyek erejében sem hiszek. Mi tudna még kiderülni? A lopások a keresztény-nemzeti tömegeket nem érdeklik. Jó a pedofil ügyből kaptak némi pofont, de az se volt komoly, varga, balog, novák bár lemondtak de gond nélkül parádéznak tovább pár sorral hátrébb. szájert is visszavették.
MP lejáratása meg folyamatos, változó persze, hogy mikor mit találnak ki. Korábban gyurcsánynal ugyanez volt, ebben nincs semmi újdonság.
15 éven át derültek ki a mocskosabbnál mocskosabb ügyek, nem sokat számított.
Ha jobb állapotban lesz a gazdaság, most sem fog. A legtöbb embert az érdekli, hogy ő (és esetleg még a családja) megéljen, a többit leszarja.
A másik része, hogy be van árazva, hogy a politikus lop. Hogy 100 milliót vagy 100 milliárdot, azt a legtöbb ember nem tudja felfogni, mert életében nem látott ennyi pénzt.
Egyébként én azt megnézném, hogy sima többséggel, uniós pénzek nélkül hogyan kormányoznának ezek. Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem vinne közelebb a Fidesz teljes bukásához, mint az, ha a Tisza mossa el őket.
Ezzel viszont egyetértek.
Utólag pl az MSZP elég szarul járt azzal, hogy 2006-ban kormányon maradtak.
A Fidesz meg jól járt vele, hogy csak 2010-ben kerültek kormányra.
Van olyan mondás, hogy 2006-ban nem is akartak győzni, bár ebben én nem hiszek.
Orbán mindig győzni akar. És kb 20 éve nem is kapott ki.
A Tisza nagyon nem annyit mond, h O1G. De a választáson ez fog dönteni. Olyan osztogatás nem lesz, nincs miből, mint eddig, a mocskos ügyletek meg elkezdenek egyszerűen rájuk égni. És ezt érzik. Ezért kapcsoltak rá a Facebookon, ezért van ez az adózási hazugság kampány is.
Hogy ezzel mennyi embert tudnak elbizonytalanítani, az lesz a kérdés. De ha addig még pár komolyabb mocskos ügy kiderül, akkor ezek már menthetetlenek lesznek.
Egyébként én azt megnézném, hogy sima többséggel, uniós pénzek nélkül hogyan kormányoznának ezek. Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem vinne közelebb a Fidesz teljes bukásához, mint az, ha a Tisza mossa el őket.
Egyébként azon fog múlni, hogy elég -e annyit mondani, hogy O1G.
2018-ban és 2022-ben ez nem volt elég.
Meglátjuk, elég szar helyzetben van -e az ország (pontosabban: elég sokan gondolják -e így), hogy ezúttal elég lesz ennyi.
Egyébként 2010-ben részben ugyanezek az érvek voltak Orbán mellett.
Hogy ennél (akkor éppen Gyurcsánynál, bár már az utolsó évben nem ő volt a miniszterelnök, de ez mindegy) szarabb már nem lehet.
Aztán részben ugyanazok az emberek (Babarczy Eszter, az elnyűhetetlen Kéri Laci bácsi és mások), akik 2010-ben ezzel érveltek, később a mostaniakra kezdték el mondani, hogy ennél szarabb nem lehet.
Ilyen fantasztikus helyzetértékelő képesség alapján simán lehet, hogy legközelebb majd MP-re mondják, hogy ennél szarabb már nem lehet.
De lehet, mindig lehet rosszabb.
Persze jobb is lehet.
Csak az - elnézve a világ folyását - mostanában ritka...
Az, hogy jön egy olyan formáció, amiről nem tudunk semmit, és ami simán lehet, hogy mindent szétver, azt a nem sok dolgot is, ami ebben az országban még működik.
Igaza van Tölgyessy-nek: teljesen kipróbálatlan, tapasztalatlan, ismeretlen, műkedvelő amatőrökről van szó (ilyen utoljára az Antall kormány volt, de ők legalább - na jó, egy részük - úriemberek voltak), bár hozzáteszi, hogy erről majd később beszéljünk. :-))
Most tehát TILOS erről beszélni.
Az egyik a kevés, valaha látott tiszás arc közül arról beszél Brüsszelben (Strasbourgban, mindegy), hogy nekik az milyen jó, hogy nem kapjuk meg az uniós forrásokat, hiszen így rosszabb állapotban van a gazdaság, nehéz a kormány helyzete, és nagyobb esélyük van győzni.
A másik arról értekezik, hogy választások után bármit lehet, de előtte nem szabad beszélni róla, hogy mit terveznek.
Ennyire hülye nem lehet valaki. Bemondja, hogy miről NEM lehet beszélni.
Talán egyszerűbb lett volna, ha nem beszél róla.
Ebből persze az ellenzéki sajtóban nem lettek ügyek, hiszen agyonhallgatták őket, vagy max egy apró cikkben számoltak be az ügy, általuk kiragadott részleteiről, azonnal hozzátéve, hogy MP már mi mindent cáfolt.
Persze megértem őket is, az O1G koalíció tagjai olvassák őket (nagyrészt), akik momentán MP-t követik, előtte MZP-t, előtte Gyurcsányt vagy a Jobbikot, vagy aki éppen volt...
Csak hát MP ki is mondja, hogy inkább őket támogassák, mint ezeket a lapokat.
És mivel állami hirdetés nem sok jut nekik, persze, hogy kiszolgáltatottak az előfizetőknek, meg (a még lehetséges) külföldi finanszírozóknak.
Egyébként érdemes megnézni Szlovákiát, Igor Matovics, Egyszerű Emberek. Elegük lett az embereknek Ficóból, beszavazták ezeket a hülyéket, úgy megbuktak, mint a pinty, legközelebb már a parlamentbe sem jutottak be, azt hiszem.
Fico meg visszatért...
De ugyanúgy megbukott Ciprasz (Sziriza) is egyetlen ciklus után. Azt se húzta ki szerintem. Azóta is jobbközép kormány van a görögöknél.
Végig kéne nézni, van -e olyan semmiből jövő formáció, aki a győzelme után 4 évvel ismételni tudott, vagy egyáltalán komoly tényező maradt a politikában. Szerintem nem sok.
Ezért írtam, hogy a 3-as forgatókönyv is abszolút benne van a pakliban.
Nem túl kreatív minden ellenvéleményre a "vergődés" kifejezést alkalmazni, talán kitalálhatnál valami újat.
Feltételezem, több vagy, mint egy fizetett troll, ez az ő szintjük.
Egyébként 4 forgatókönyvvel számolok most:
1. Nyer a Fidesz, újra 2/3-addal. Erre kicsi esélyt adok, legyen mondjuk 10%.
2. Nyer a Fidesz, sima többséggel. Erre adom a legnagyobb esélyt, mondjuk legyen 50%.
3. Nyer a Tisza, és teljes összeomlás következik be, ami után visszajön akár 2/3-addal Orbán (mint Fico, Trump, anno Berlusconi és mások), erre van kb 30%.
4. Nyer a Tisza, és egy konszolidált kormányzás valósul meg, erre adok 10% esélyt.
"Nem volt még az újabb kori magyar történelemben ennyire felkészületlen és ennyire alakulatlan párt, mint a Tisza Párt, de ennek a választásokig nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget, mert a dolog nem arról szól, hogy a Tisza-párt győzzön-e, hanem, hogy menjen-e Orbán Viktor. De ez csak a választásokig van így, amint az ő kezébe kerül a hatalom, mármint a győztes kezébe, ebből borzalmas nagy baj származhat, de erről majd később beszéljünk."
Nekem magamnak kell fizetnem mindent, azt is, amit egy alkalmazott után a cége fizet. Lényeges különbség, hogy valami adó, vagy járulékként van-e megállapítva.
Ez az egész nem most érdekes, hanem kb 10-15 év múlva lesz az, amikor össze akar majd dőlni a nyugdíjrendszer. Az akkori kormány simán széttárhatja a kezeit, hogy neki csak a 10%-ra van kötelezettsége a többire nincs.
ja, és mivel adó, megy bele a nagy közös költségvetésbe (v.ö.: egyéni nyugdíjszámla...). a járulékot csak a járulék beszedésének a céljaként meghatározott dologra lehet(ne) kifizetni, az adóból meg azt finanszíroznak, amit akarnak/nem szégyellnek.
Annyi hibája azért van, hogy ebben a formában előáll, hogy aki br. 3 e-rel többet keres, az kevesebb nettót visz haza. Nem sok embert érint, de akkor is.
Mondjuk én hiányolom az adóemelést magas jövedelemnél.
Na de akkor, ha ezt vállalják, erről kellene a táblázatot nyomniuk.