Hápersze. Lásd az abüdoszi helikopter-ábrázolást ami egyszerüen egy átvésett felirat egymásra került jeleiből jött ki.
Mindig örülök, ha segíthetek :o)
kiran:
A 28-as ponttal kapcspolatosan: A Te 3656-os hozzászólásodnál levő piramis metszettre utaltam (balgán, mert nem jelöltem a benyekergésemnél:-)) ).
Ott valami történt, mert a szabályosság megakadt. Több év alatt ez előfordulhat.
Feltételezhető, hogy az építkezésnél több mint 100 (csak gondolom pl. vagy még kevés is, a hosszú idő alatt) olyan kiképzett embernek kellett lenni, akik tudták, hogy mi a végső cél, ki kellett mérni igen pontosan az adott kő behellyezését. Persze, az, hogy mivel mérték ki ... :-)
Csak annyit a kimérésről, hogy 1 régi készítésű képen látszik, hogy a P. keleti oldalán a napfény csak az oldalfelező merőlegesen van, míg a másik fele megvilágított. A P. elnyeli az árnyékát -mondják. :-)
Ismételten jelezném, hogy a Kheopsz és a Menkaure piramisoknál látszik a műholdképen a felezővonal. Nem tudom kizárni, hogy a többi oldal is homorú. Jó az összetartozásuk, így stabilabbak. Vagy csak a szánalmas kivitelezés miatt van? :-DDD
Még annyit a műholdképről, hogy a csill. szerint az É. D. irány fel van cserélva. (nemrég jöttem rá.)
A máltai kereszt szerű (mivel nem jártam ott - sajna) állítőlag a Nagy galéria oldalán van sorban a !lyukak felett! (Üdvözlöm a tapasztalt Fiadat :-) ) és erőátadásra szolgált a zárókövek (a kövecskék :-D ) mozgatásához, az egyszerű emelőkaroknál alkalmazott elvekkel (elég hülyeségfélék vannak leírva néha az irományokban. Te effélét láttáL Vagy más Fórumtárs?
Más-fontosnak látom:
Milyen széles a piramislépcső, és milyen széles a berakott kőtömb?? Van erre pontos adat??
(Volna több is a kérdésekből, de még csak a 47 oldalon járok a Fórum visszaolvasásánál. Lehet elkezdeni reszketni :-)) )
kiran
_Talán_ ott a fiad jobb válla felett a falon látszik valami olyasmi mint egy máltai kereszt, de nem túl meggyőző. Láthatóan más ütött-kopottság is van mindenhol.
redhut
Én is köszönöm fáradozásodat hieroglifa-ügyben. Biztos ismered azonban a körülményeket abban, hogy úgyis hiába mondod ezt olyannak, aki mást akar meglátni benne :) Innen kezdve mondhatsz akármit, akkor is felveszik az ezoterikus civilizáció vívmányai közé a spemavizsgáló mikroszkópot, "bizonyítottan". :)
Fantasztikusan jó a rajz./ábra a Nagy galériáról ( N. G. ).
A piramisépítők 1 részig pontosan, v.színűleg terv szerint haladtak a kijárati akna építésében. Utánna bizonytalanság mutatkozott, majd minden helyrejött a 28. pont után.
SZVSZ szerintem sírrablók nem tudnak ekkora utat kivályni felfelé. Ez a kimenekülés helye. Bár a franc se járna ott. Ha csak a hit vezérelte energia. A kőtömböket leereszteni a lezáró helyre igen gondos munkát igényelhetett, nem lehetett a véletrenre bízni. :-)
Az mindenesetre elképesztő, hogy ekkora kőforgalomban erre is volt idő, hogy az akna megépítésre kerüljön. Valami általános koncepció volt, amit időnként módosítani kellet. (lsd. az akna útvonala)
Párhuzamosan kérdezném az ott jártaktól, hogy mi a Nagy Galáriában, a falon levő máltai kereszt szerú alakzat? A kiran képén látszik, hogy az alján mértani pontossággal vannak "lyukak".
Illetve több helyen olvastam, hogy a N.P. (Nagy Piramis) köveinek összetételénél habarcsot is alkalmaztak. Tényleg?
A piramis oldala elnyeli a napfényt ( :-) ) írják. Most már láttam ősrégi képet, DR újra felmerül bennem a régebben általam jelzett (mások által is látott) műholdképen a Khufu és a Menkauré piramisokon látott kőőszetétel, ami szerint az oldalak "homorúak", igy a látvány összetetettebb lehet. (Erre később térjünk már vissza :-)) )
A 26 fokos lejtés a Nagy Gakériában összevetésre került-e a mészkövek csúszásra hajlamosságával? A zárókő kisebb-e, mint a N. G. szélessége.
Hiába, nem jártam ott. :-()
Elnézést. :-))
És (és-sel nem kezdünk mondatot :-DD ) várom a fejem tágító infókat. Köszi előre is. :-))
Megnéztem a jellistában és a bővített szótárban is. Ezek szerint a kapásból adott első tippem a helyes (wab=megtisztulás, megtisztítás), a második nem, mert ezt a jelet nem alkalmazták determinatívumként. A képet jobban megvizsgálva látható, hogy a fáraó látható baloldalon, kezében áldozati korsókkal, amint vízáldozatot mutat be Minnek. Őt a luxori templomban nagyon sok helyen ábrázolják ebben az ún. "ytüfallikus" állapotban, ahogy azt Gulyás András előadásán hallhattuk a Vámbéry szabadegyetemen. A látszat ellenére az isteni fallosz és a kifolyó sperma nincs kapcsolatban a kérdéses hieroglif jellel, az ugyanis egy áldozati edény, amiből víz folyik ki. Látható a hullámos vízsugár, a sperma farokrésze nem ilyen.
Ennyit a "bizonyítékról", hogy volt mikroszkópjuk.
Akit részletesebben érdekelnek az egyiptomi piramisok (főként a gízai Nagy Piramis), az látogasson el a honlapomra. Több mint 46 cikk van a piramisokról, ezen felül még van linkgyűjtemény, és egy nagy könyvlista, ami a Magyarországon megjelent könyveket tartalmazza.
A piramisokon kívül találhatsz cikkeket Tutanhamon-ról, az egyiptomi matematikáról és még sok érdekességről.
Valójában ujszerü budinak indult, csak nem birták elovasni a terveken Imhotep macskakaparását, ezért a méretezést elvétették két tizedesvesszővel.
ő meg nem mert szólni, hogy bocs fáraó az csak 1 méter nem száz.
Később a többiek meg csak lemásolták. :o))))
Ezt nem találtad el, a piramis kvadrotechikus energiával múködtetett pszihodrom volt, melyet az atlantisziak építettek, hog kapcsolatot tartsanak fenn a Plejádok csillagkép lakóival...
A számtalan piramiselméletet tovább bővitendő, ujabb magyarázatot gondolok az épités célját, valamint az objektum használatát illetően
A kiváló fényképeket, metszeti rajzokat, leirásokat tanulmányozva szembeötlő, hogy az épitmény üregei nem az "emberlépték" alapúak. Tehát nem az volt a tervezők /mert ezt előbb ugye nem csekély tudás birtokában meg kellett tervezni/ célja, hogy tartózkodási helyet, kriptát, közlekedőfolyosót, raktárat, stb. hozzanak létre.
Ha mikrohullámú technikában némileg jártas szakember nézegeti a metszeteket, azonosságot fedezhet fel a mai elektronikus mikrohullámú technika eszöztára, s e között. Megtalálhatók benne rezonátorok, tápvonalak, csatolók és egyéb dolgok. Az akkori mérnökök hihetetlen tudással rendelkeztek, ismerték az elektromosságot is és
ha megnézzük Kiran fotóját a spermiumról, a mikroszkópot is, stb.
"Mindössze" meg kell találni azt az energiafajtát, amely segitségével eme csúcsszerkezet müködhetett, vagy esetleg még ma is müködésbe hozható.
Oz varázsló hangerősitő eszköze, melyen keresztül a Nagy Fáraó szólt a néphez, nyilván nem lehetett. De talán valami hasonló.
A bazinagy tömeg, mértani, mérnöki precizitás és a belső üregek egymással és a külvilággal való kapcsolatát figyelembe véve nekem a gravitációs energia tünik a legvalószinübbnek.
Szvsz a gravitáció hullámhossza és a gondolati energia hullámhossza rokonok. Tehát megfelelő helyre beülve és valahogy(???) a rezonanciát létrehozva valakivel vagy valakikkel kapcsolatba kerülhetünk.
Ha van köztetek mikrohullámú szakember, talán közös erővel megfejthetjük a Titkot....
kiran
Ez megint egy kép, ami segít tisztázni ennek a fura kútjáratnak milyenségét, de még mindig nem értem, pont hogy is csatlakozik ez a nagygalériába. _Oldalt_ a falban van egy ajtó, vagy hogy?
Nos kérlek ez a jel leggyakrabban úgy olvasandó, hogy "wab" vagy "uab", ami megtisztulást, tisztaságot jelent. Lehet ennek a determinatívuma is (folyadék, v azzal kapcsolatos dolog), otthon meg kell néznem a jellistámat a pontos értelmezéshez, addig türelmet kérek.