Háj!
A bogiba tudtommal gyárilag is a műszerfalba tették a rádiót. (nem a kesztyűtartóba)
Akkor most ők is elb***ták? :-))
p.s.: a neved eredetét még mindíg nem vagy hajlandó elárulni? :-)))
Hali,
Ha esetleg nem találnál olyasvalakit, aki eladja a rádiót (komoly ember komoly hifit a kesztyűtartóba épít, enm rondítva el a belsőt), Kőbányán az Állomás utca végén van egy bogárbolt, ott vettem én is.
Csak műkedvelő szinten szeretem ugyan a bogarakat, - jelenleg vectra A fórumos vagyok -
azért remélem tudtok nekem segíteni. :-)))
Úgy 1-2 éve láttam egy gárdonyi Bogár talin egy full egyedi fényezésű hard-top Speedstert. ( Alapszín ezűst, rajta a "kinyíló fémből" előjövő lidércfejek ) Nna. Ha erről lenne vkinek képe, vagy tudtok olyan oldalt, ahol vannak képek Speedsterekről ( elsősorban hard - topra alakított ), akkor írjátok meg lécci!
Csö JoPi! Kicsit elmaradoztál. Tudod szóvolt azokrol az alkatrészekröl, meg ilyesmi. Csak szeretném tudni, hogy fog-e müködni a dolog, mert akkor utánajárok máshol! Közs!
Egyébként megoldódtak a problémáim! Csak az olaj csöpög. Arra meg azt mondták fötengely, meg szimering, meg ilyesmi, aztán ki kell szedni a motort. 10 pénz, + anyagköltség. Hoppá!
Az ablakemelő.
Először az üveget kell kiszedni. Az nem egy ördöngős feladat. Aztán ki kell csavizni a mechanizmus minden csavarját, még a sinekét is és ki lehet emelni szépen. Amúgy ha szorul az javítható, ha nem mozgatja akkor ez többféle hibából is adódhat. Pl a tekerő pörög a ricnin, vagy a menetes "szár" nem emeli a cuccot a forgatókar alatti áttétnél, másutt. Amúgy ha kell én tudok neked eladó bontott ablakemelő cuccost! Ha érdekel és még nem vettél írj mailt, - Reklám bekapcs - IDE: bogarbazar@freemail.hu ;) Amúgy más alkatrészek is eladók ugyanitt! előzetes: www.bogarbazar.tk
Reklám vége.:)
Km óra spirál.
bogar69-et kiegészítve annyit, hogy ennek az első fékdobot rögzítő anya védőkupakjának egy négyzetes "furatának" kell lennie. Ebbe megy bele a spirál hasáb vége. Általában aztán vagy zégergyűrűvel vagy sasszeggel lehet biztosítani kicsúszás ellen.
Ha a régi spirál bennakadt, akkor ki kell piszkálni, erős dróttal kinyomni...
Gyertyakérdés.
Nem kell bele a 4fejű:) Minek, jó az alap.
DE!
Kétfélét is ajánlanak a bogárba.
Nyáron, nagyobb melegben: W7BC
Télen, hidegebb időben: W8AC
W7BC az 175-ös hőértékű gyertyusz. Pl a kánikulában sem fog csörögni a motor, ha nagyobb emelkedőn mész felfelé, vagy meghajtod autópályán kissé koxos égéstérrel.
W8AC az 145-ös hőértékű gyertya. Hamarabb eléri üzemi hőmérsékletét, ezért télen ajánlatos használni. Ezzel még a fogyi is csökkenhet, sőt a gyűrűk sem ragadnak be...
Nagyon nagy hidegben a gyár tanácsolja a gyertya elektródahézagát 0,6mm-re átállítani. Főleg, ha hidegben indítási nehézségek lépnek fel! Amúgy 0,7-es a hézag.
Egy utsó tanács. A 4 pólusú gyertával csupán a fogyi csökkenhet nagyon picit a jobb égés következtében, esetleg jobbak lesznek a menettulajdonságok, de nem éri meg szerintem azt az ártöbbletet! A jól beállított motor és a széria gyertya a lehető legjobb választás!
Mindenkinek további jó napot és jó bogarazást: JoPi
U.I.: Puszi: BOXOSKA!:) Örülök, hogy megismertem a gazdádat.:))))
valószinűleg egy BP út oda-vissza (busz-vonat-esetleg bogár) igencsak megnövelné a gyertyák árát :-)) lévén majd 200km-re van tőlem
de azért thx
köszi a tipus tipet
megéri márkás "drága" gyergyát (pl:4 fejü? BOSCH)venni az 1303AB-motoromhoz vagy jók az alapgyergyák is
ha már itt tartunk tudja valaki milyen gyertya kell a bogárba?? sajnos leírás nincs hozzá nekem kivenni addig meg nem akarom
előre is thx
Jó napot OFF-olós kolléga :-))))
A felni nem a tömegével terheli a csapágyakat, hanem inkább a nyomtáv változása miatt.
Asszem a süllyesztési mélységét kell nézni a feninek, hogy a középvonal egybeessen az eredeti középvonallal.
Árat nem tudok sajna, mert én inkább az original hive vagyok.
Hallottam azonban olyan véleményeket, hogy ez a fajta felni nehéz, és gyötri a csapágyakat. Igaz ez? Vagy hügyeség?
Milyen árban mozog egy garnitúra ilyen felni? Lehet egyáltalán kapni ilyent? Persze használtra gondoltam, esetleg lepukkantabb is érdekelne, az sem baj ha nem krómozott, fehéret szeretnék belőle.
Bocsika a zavarásért, segítségeteket előre is köszönöm!
najman
lent a keréknél kell lennie egy un. kis harang? félgömb? szerüségnek aminek a közepén egy négyzetes nyílás van, abba megy bele a spirál nényzetes vége és ez forgatja
a félgömb/harng-ot kb 500Ft ért lehet kapni, az enyém kikopott anno és uj kellet
üdv
ui: ha már ismered a fenti dolgot akkor törlendö :-)