Keresés

Részletes keresés

Sutting Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2528
Kedves Kakojsza,
akkor a poén nem jött volna elő.
Inkább szúrja a Kegyed torkát a szőr, mintha az orrából nőne ki.
Így lehetett csak a hetedik napon megpühenni.
Béla csókoltat.
Előzmény: kakojsza (2525)
Göndörzsóf Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2527
Göndörzsóf Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2526
Szia kakojsza!

Tudsz a környéken olyan helyet, ahol lehet kakojszát szedni? Finom gyimilcs az...

Előzmény: kakojsza (2525)
kakojsza Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2525
Drága Jó Ezredes,
Egy fázis, nagyon komoly technológiai fázis kimaradt.
Mi a paszírozás és 1. átfőzés után finom szőrszitán is átnyomtuk. Ekkor veszejti el azokat a fránya finom szöszöket, tüskéket, amik a kakojszában nincsenek, de a hecsdli bizony csudára tud bökini, ha ezekből benn marad akár csak néhány.
Üdv.
Előzmény: Sutting (2518)
Göndörzsóf Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2524
Az hagyján, hogy tükörbe! De a lakásban is körülnéztem, miután délben kikászálódtunk. Mint Magyarország a tatárdúlás után.:(
Előzmény: mi-lica (2501)
Göndörzsóf Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2523
Sutting ezredes!

Üdv. Bélának! Remélem, már jól van, úgyhogy a reggeli lovaglást megejthetitek a birtokon.
Minek Bélának citrom-lé? Gondolom van neki elég
lócitroma.

Előzmény: Sutting (2520)
Sutting Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2522
Kedves JóMadár és Joonaas!

A Jónás könyve úgy tökéletes egész, ahogy van.
Nem szemelgetésre való, de úgy hiszem, vannak benne olyan részek, melyek tanításra valók.
Példabeszéd értékűek.
Nem kell nagyon meggyötörni a fantáziánkat ahhoz, hogy találjunk benne olyan gondolatokat, melyek örök érvényűek, s melyek rámutatnak jelenünk visszásságaira, emberi gyengéinkre, kishitűségünkre, kényelmességünkre, apró gonoszságainkra, KÖZÖNYÜNKRE, mely emberi tulajdonságok velünk élnek több ezer éve, és nem sokat munkálkodunk azért, hogy megszabaduljunk tőlük.
Három kedvenc rész van számomra ebben az 1937-38-ban írt versben. Gondoljátok meg feleim, 65 év telt el azóta!, s mit sem tanultunk.
Ma éjszakára nem a legismertebb résszel, de talán a legsúlyosabbal búcsúzom topik társaimtól.

Jónás el akar bújni, nem kívánja teljesíteni az Ur akaratát. (Babits írja rövid U-val.)

„ S ő monda néki: „Zsidó vagyok én
s az Egek Istenétől futok én.
Mi közöm nékem a világ bűnéhez?
Az én lelkem nyugodalmat éhez.
Az Isten gondja és nem az enyém:
Senki bajáért nem felelek én.
Hagyjatok megbújni itt a fenéken!
Ha süllyedünk, jobb itt megfulladni nékem.
De ha kitesznek még valahol élve,
Tegyetek egy magányos erdőszélre,
Hol makkon tengjek és keserű meggyen
Békében, s az Isten is elfeledjen!”

Ezt üzenem annak a volt kalászi polgármester jelöltnek is, aki kies Transsylvániánkban, tiszta emberek között, a világtól elzártan most lehet, hogy hazagondol. Volna itt is dolga! Gondolja csak meg.
Persze, hol is van a haza?

Jó éjt, Mindenkinek!

Sutting Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2521
Kynikos,

Azt hallottam, hogy utcabál lesz a Berdón.
Tudod, Te gyüttment, Falucskánkban szokás utcabálozni, ha megépül egy-egy új út, vagy az utcalakók közös erővel valamit rendbe tettek.
Szép szokás.
Persze, azt már nem tudom, hogy ott mi épült, mert állítólag le akar szakadni állandóan az egész Felsővár utca.
Lehet, hogy az ünneplendő, hogy még nem zúgott be a domboldal az iskolába meg a templomba?

Sutting Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2520
Szofi
-sztikus-né!
Jó volt a citrom (lé).
Az én lovaim is érdekeltek a licence-ben, majd kioktatod őket.
Béla gyógyulgat, meleg búzasört adtam neki, a fene a gusztusát.
Előzmény: Göndörzsóf (2490)
Sutting Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2519
JóMadár!

Bocsi, hogy összekevertelek Joonaas-sal.
Gőzöm nincs egyébként, hogy mi köze van a vízözönhöz.
Lehet, hogy csőtörés volt nála, vagy netán a Duna-parton lakik a hullámtérben, és volt némi élménye az idén.
Nem kevertelek igazán, hisz látható, hogy kinek válaszoltam, hanem, tudod, amíg Joonaas illegalitásban kukkolta a topikot, addig én csak egy embernek írogattam, akinek Jó-val kezdődik a neve, ez te voltál.
Tudod, rutinból írtam már a neved.
A vers azért neked (is) szól.

Előzmény: JóMadár (2505)
Sutting Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2518
Hi-reka, gyermekem!

A hecsedli-lekvár receptje a következő:
1. nap
Végy nehány kiló hecsedlit, úgy stílusos, ha magad szeded, mikor már megcsípte a dér.
2. nap
Jól megmosod, alul a bajuszkáit levagdosod.
3. nap
Felteszed főni egy méretes fazékban. Ha sokat főzöl, nagy fazékban, ha keveset, kicsiben. Össze ne keverd! (A fazék méreteket.)
4. nap
Ha van férfi a háznál, akkor befogod munkára.
Veszel egy nagymama passzírozót, hagyományost. A férfiember abban neked a jól megfőtt hecsedlit szépen átpasszírozza. Némi főzőlével együtt.
5. nap
Felteszed méretes fazékban főni a hecsedlit annyi cukkerral, amennyit az ízlésed kíván.
Kavargatod, kavargatod, mint Y a közéletet. Habzik kicsinyt, de Te ne habozd tovább kevergetni.
Amikor a fazék oldala és az alja tisztán felfénylik előtted, az lekvár készen van. Kihűtöd.
Állni hagyod.
6. nap
Gyönyörűen tisztára mosott, száraz! üvegecskékbe belemered a lékvárt.
Szépen lekötözöd. Nem kell bele tartósítószar. Semmi dunszt, semmi pánik.
7. nap
MEGPIHENSZ.
Nem ismerős a szitu?

Hi-reka, persze mindezt egy nap alatt is megteheted. Nem kell bonyolítani, csak akkor nem írnak Rólad többszáz oldalt.

iro-nia Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2517
Nem savanyú a szőlő, éljenek boldogul, tiszta szívből kívánom nekik.. Bár minden fiatal így kezdhetné a felnőtt életét, sok milliós lakóparkban.
Előzmény: kakojsza (2509)
iro-nia Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2516
Kakojsza, ezt majd mél-ben megírom Neked.
Előzmény: kakojsza (2515)
kakojsza Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2515
Sajna, pedig az! Mi vele a baj??
Előzmény: iro-nia (2513)
samooca Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2514
Szervusz Mindenki, megosztom veletek a friss jó híremet: az alapítványi pékség a finom süteményeivel hétfőtől már nem de. 10-től, hanem reggel 6-tól lesz nyitva. Még reggeli előtt. Jó étvágyat nekünk.
iro-nia Creative Commons License 2002.12.08 0 0 2513
Kakojsza, ha ez a fiatalember az a fiatalember, aki itt annyit kavart és nyomozott, jobb, ha ott marad és ott szaladgál körbe-körbe, amíg az üzemanyag ki nem fogy belőle.
Előzmény: kakojsza (2510)
CIBERKA Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2512
Mi a kő, kakojsza! Te is szaladsz?
Előzmény: kakojsza (2510)
CIBERKA Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2511
Szia, Mi-lica!

Néztem, néztem. Én is oly net(t) vagyok. Különösen a szemem alja!

Előzmény: mi-lica (2501)
kakojsza Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2510
Hoppá, azám!
Egy kalászi fiatalember azt vette a fejébe, hogy jövőre elszalad Kahlból Lövétére!
Mit szóltok hozzá? Van-e valakinek kedve beszállni egy darabon?
kakojsza Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2509
Jó estét!
Rág jártam itt!
Béla hogy van?

Más: Költözködnek az új "jöttmentek" a tóparti házba. Zömében fiatalok. Nem savanyú nekünk a szőlő??

CIBERKA Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2508
Én is köszönöm a választ. Jó!
Előzmény: JóMadár (2507)
JóMadár Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2507
Joonaas!

KSM, Dévai, Tolonics hármasról: KSM és Dévai korábbi ügyekben munkatársi kapcsolatba kerültek. KSM iránt a mostani testületből talán Dévai a legtoleránsabb. Tolonicsot és Dévait tudtommal kisgyerekkortól (Tolonics kisgyerekkora) baráti jó viszony fűzi egymáshoz, ami viszont nem jelenti azt hogy helyi politikai ügyekben feltétlenül egyetértenének. Míg Dévai az örök ellenzék, én Tolonicsot ismerve őt független személyiségnek tartom. Ha már valaki befolyásolhatja, az inkább a Polgármester és nem Dévai, de úgy gondolom, ez sem fog bekövetkezni.

A versedet én is várom.

Előzmény: joonaas (2493)
JóMadár Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2506
Nicd!

Küldtem egy mailt.

Előzmény: Nicd (2485)
JóMadár Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2505
Sutting!

Megtisztelő, hogy joonaassal összekevertél, de nem én vagyok a verselgető partnered. Azonban még mindig kíváncsi vagyok, hogy Babitson (Jónás könyve - Talán a vízözön…) kívül mi kapcsolja joonaast a bárkához (2465). A Jónás könyve nekem is nagy kedvencem. Kíváncsi vagyok, melyik részletet választod ki „fellövésre”.

Előzmény: Sutting (2498)
CIBERKA Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2504
Tényleg, vajjon miért?
Előzmény: joonaas (2493)
Nicd Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2503
KYNIKOS-kedveském.
Most, hogy ilyen szépen összejöttünk, akár csinálhatnál nekem és kis sportcsapatomnak egy csicsás honlapot. Látom, hogy profi vagy benne.
Anyagilag sem járnál rosszul.
Béke veled!
samooca Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2502
Persze, hogy nem veszi föl a telefont gatha Christie, mikor hol Egyiptomban, hol Mezopotámiában, hol meg az Orient expresszen tartózkodik. Kedves Sutting, talán próbáld mobilon elérni.
Na, Mi-lica, belenéztem a tükörbe. Bár ne tettem volna! Egyből meg kellett magamat vigasztalni egy kis körtepálinkával a látvány miatt. Mert rémes. De azóta legalább a hideg nem a látványtól, hanem a hőmérséklettől lel ki. Az se rossz, mert megfagy a sár a faluban, s mindjárt lehet közlekedni, akár a Cora felé is. Egyet nem tud a hideg, azokat a szép, koros fákat föltámasztani, amik ott úgy eldőltek, miként én tegnap - ma - hajnal felé.
mi-lica Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2501
helló,
Néztetek ma tükörbe?
Ti is olyan net-tek vagytok?
Előzmény: kynikos (2491)
mi-lica Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2500
Sutting!
Merre jártál?
Kerestünk a HEJben.
Óriási volt az érdeklődés az éjjel.
Két testületre való képviselő ropta.
Előzmény: Sutting (2499)
Sutting Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2499
Mindenki!
Észrevettétek a felhívást a képernyő tetején??
Rendeljetek egérpadot.
Egérfogót.Hívtam Agatha Christie-t, de nem veszi fel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!