Keresés

Részletes keresés

noni2004 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 772
Szia fm77! ...Üdvözöllek a fórumon!
Előzmény: fm77 (769)
lujo26 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 771
Sziasztok,
általában az orvosok ill. doktorok sajnos nem sokat fejlődnek az egyes betegségek gyógyítása lehetőségeivel, nekem 3 hónapja az egyik orvos higanyos kenőcsöt írt fel.
A higanyról azt kell tudni, hogy a nehézfém lévén felszívodás után nem tud kiürülni soha a szervezetből.
Szerencsémre a gyógyszertárban mondták, hogy ne váltsam ki mert 80 óta nem használ ilyet senki, sőt csodálják, hogy nincs betiltva mert olyan káros.
sajnos a legtöbb háziorvos arra jó hogy felírja a kenőcsöt, de a szakorvosok is el vannak maradva.Persze az idősebbek csak. A fiatalok meg valamit kapizsgálnak de a modoruk hulladék, én villanyórákkal foglalkozom, most pl 11 kerbe ahol sok orvos van, és ha a név előtt van a dr akor előre készülni kell lelkileg , hogy mibe köt majd bele stb.
(persze tisztelet a kivételnek aki igenritka) nem tudom hogy jött a témához de gondoltam megosztom.
Üdvözlöm újonan idetévedt sorskeserített társunkat, a szoban forgó dolgokról az előbbi oldalakon találsz bővebbet amiből elég sok van, de érdekes olvasmány.
noni2004 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 770
Hali macmelon! .........A skorbutról annyit, hogy tudomásom szerint még a C vitamín feltalálása előtt valahogy rájöttek a hajósok, hogy a savnyú káposzta segít a bajon. Miután ez az étel hordóban jó soká eláll, vittek magukkal és nem betegedtek meg. .....Pedig fogalmuk sem volt róla, hogy az C vitamínt tartalmaz. ..............Nem írtam, hogy éljünk boldog, kiegyensúlyozott életet, mert akkor nem betegszünk meg!! ..............(Bár szerintem, ha ez tényleg sikerülne sokkal kevesebb lenne a beteg ember.) ...Azért nem írtam, mert szerintem nem lehet boldog, kiegyensúlyozott életet élni, még akkor sem, ha rájövök, hogy a boldogságom nem a dolgokon múlik. ...........Szerintem az egész élet arról szól, hogy próbálsz a megváltozott külső körülményekhez alkalmazkodni. Attól már lehetsz boldog, ha egyszer-egyszer sikerül. ...De ugye ez nem csak fizikai alkalmazkodást igényel!!! SŐT!.....................Azt írod, azt csinálja a hagyományos orvoslás is, hogy a szervezet öngyógyító képességét segít helyreállítani. ........HÁT???? .......Szerintem meg az esetek többségében a tüneteket kezeli. Fáj a fejed, kapsz fájdalom csillapítót. Ég a gyomrod, kapsz gyomorégés elleni szert. Ez persze fontos, mert legalább nem fáj. De az okot nem szünteti meg!!!! ................" Lehet, hogy a következő csodamódszer rendbehoz, lehet, hogy nem " ....írod. ....A gyógyszerekkel nem ugyanez a helyzet??? .......Mi már csak tudjuk!.............Persze én nem a ráolvasásos gyógymódokra céloztam, hanem arra, hogy ODA KELL FIGYELNI magunkra, és ha lehet, ha ez tőlünk függ, akkor megtalálni a baj okát. ...........De tovább megyek, mert az sem baj, ha nem találod meg, ha túl tudsz lépni rajta. Csak akkor meg azt a módszert kell megtalálni, amivel ez sikerül. Te pl. tudsz ilyen módszert??? Mert ha igen, valószínű, hogy az sem egy fizikai mód, hanem lelki. .......Persze ha tudsz ilyet, akkor gyorsan írd le!!! ........Üdv.: noni
fm77 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 769

Üdv mindenkinek!

Új vagyok, tegnap találtam ezt az oldalt  és örültem neki .10 éve van sömöröm terhességem alatt jött ki és azóta egyszer sem voltam tünetmentes.Nyáron elég jól

eltünnek nagyrészt de télen kezdődik előről.Olvastam mindenféle szerről amiket használtok és fogalmam sincs hogy micsodák ezek.Pl vasaló     Itch-stopper 

Skin-Cap valaki árulja el nekem hogy mik ezek.Nekem idáig amit adott a doki az

Dermovate kenőcs volt és ezzel beis fejezte ,azt mondta sokat napozzak ha van rá módom.Lassan 1 éve várok a Tomezára hogy bekerüljek de még mindig sokan vannak elöttem.Szeretnék minnél több dolgot megtudni tőletek!

Előre is köszönöm!!

Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 768

"Megnyugtalak", bár ez csak saját diagnózis, de valószínűleg nekem is van ez a sömörös ízületi akármim. Csukló, derék, térdek, sarok. Ja a sarkamba tavaly kaptam 5 vagy 10 (már nem emlékszem) szertoidos injekciót (kb. 4 centi tű bele a sarokba!!!). Hagy ne mondjam, mennyit használt. Ja 21 évesen meg akarták operálni mindkét térdemet, mert már annyira fájt, hogy alig tudtam lábra állni. Gondolták 2 új trédprotkó majd segít. Szerencsére elhajtottam őket....

 

Szóval, miután eddig semmi nem használt, ezt is ráfogom a psorira :)))))

Előzmény: henci2 (767)
henci2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 767

Tényleg kurva sok időt töltünk ezzel, de az az igazság, hogy én szeretek veletek beszélgetni. Most nem is vagyok szarul lelkileg, mégis írkálok ide.

Azt én is útálom, mikor azt mondják, hogy ne törődjek vele. Ezzel nem lehet nem törődni, mert ronda lesz, viszketni fog. Pláne, akinek ízületi gyulladása is van, minden mozdulatnál eszébe jut. Ha nincs rajtam, azért foglalkoztat, hogy milyen jó, ha meg van, akkor nagyon el vagyok keseredve.

Előzmény: Szancsi001 (765)
henci2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 766
Miért kell nekem 100%-os rokkantnak lenni, hogy kaphassak krémeket? Miért nem tudok bejutni a Tomesába? Eddig támogatta a TB, most nem akarja. Miért kerül egy fénycső 25000-be? Miért kerül a szoláriumbérlet 12000-be? Miért nem vagyok francia, akkor ingyen mehetnék a Holt tengerhez.? (Egyébként a svédek ingyen kapnak UVB lámpát) Miért kerülünk csalók hálójába? Miért kerül a homeopátiás bőrgyógyász vizsgálata 15000-be? Miért kerül az orvosok által propagált Michael olyan sokba? A két gombaölő gyógyszer is 7500,-Ft volt. Bőrgyógyász + 5000. Ugyanis, nálunk a támogatott bőrgyógyászhoz másfél hónap múlva tudsz bejelentkezni. Ha egy sima bőrnyavajád van, addigra el is múlik. Na, nem húzom fel magam, árt a sömörnek.:-))) 
Előzmény: -=Zsoca=- (761)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 765

Szerintem ez teljesen általános emberi tulajdonság.

 

Ha beteg vagy meg AKARSZ gyógyulni.

Mindent megteszel érte, kidobod a százezreket a gyógyulás hamis reményében, és nem utolsó sorban baromi sok időt töltesz el, csak példa:

 

- Interneten a fórumba írás :))))

- kezelésekre járkálás

- sorbanállás a dokinál

- sorbanállás a patikában

- Interneten további inók begyűjtése

- minden szabad gondolatodat leköti

 

Ha ezt összeadod, kiderül, hogy amikor éppen nem ezerrel a munkádra koncentrálsz, akkor majdnem csak és kizárólag ezzel foglalkozol. És bármit mondhat az, akinek nincs ilyen "áldása", hogy ne foglalkozz vele, meg ne vegyél róla tudomást...

Köszi, nem kívánom senkinek, de ha egyszer átélné, lehet, hogy megváltozna a véleménye.

 

Én úgy döntöttem, hogy megpróbálok (de mint látszik, nem nagyon sikerül) a lehető legkevesebbet foglalkozni vele.

 

Tudom, hogy ettől még nem múlnak el a ragyák, meg nemm gyógyulok meg, de legalább addig sem csak EZZEL foglalkozom. K....va nehéz!!!!!!!!!!!!!!

Főleg akkor, amikor az embernek összegyűlnek a bajai: egészségi, munkahelyi, otthoni, hivatalos, stb., stb. Nekem decemberben kezdődött egy autóbalesettel, ahol nem én voltam a hibás, totálkárosra tört a kocsim, és azóta csőstül jönnek  ajobbnál jobb dolgok.

 

Aztán beintettem, és nem érdekelnek.

 

khm, nem kicsit tértem el a tárgytól, bocsi

Előzmény: henci2 (764)
henci2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 764
Hát ez az! Egyszer a felhők közt járok, egyszer a porban fekszem. Mindent el akarok hinni, hátha segít. Pedig évek óta csak a napfény, meg a tenger volt igazán jó. Ja, most az Itch-stopper. De ez sem stabil. Olvastad az Apsorinról miket írtunk. Gondolhatod, még a kutatóhoz is elmentünk. Annyira hitelesnek tűnt, amit mondtak. Ez a krém 11.500,-Ft, és még senkinek nem használt. Hát ez egy nagy szemétség. Még a www.psoriasis.hu oldalon is megemlítik, lehet írni a tapasztalatokról. Az ottani fórumon sem használt senkinek. Csak azt nem értem, hogy forgalmazhatnak ilyen cuccot, mikor ez becsapás. Bár azt mondják, 25 ember meggyógyult tőle. Aztán kiderült, hogy mégse, visszajöttek a tünetek. Természetesen az az igazság, hogy komoly pénzeket költenek a gyógyszergyártók a kutatásokra, nem egy TSZ. melléküzemágában készült kence fog minket meggyógyítani. Mégis beszopjuk a hülye dumájukat. Miért? Mert nem bírjuk tudomásul venni, hogy ez van.
Előzmény: Szancsi001 (759)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 763

Annak nagyon örülök, hogy ezeket közgyógyra ingyen meg lehet venni.

Bocs, ha igazságtalan voltam, csak tudod bár 27 év ezzel a nyavajával együtt születtem, mégis csak 2 hete vagyok diagnosztizált pikkelyes.

 

Én nem vagyok közgyógyos, úgyhogy nekem a kenőcs igencsak 4.200 ft, ami kb. 2 hétre elég.

 

Tehát, én nagyon örülök annak (de komolyan) ha más olcsóbban vagy ingyen jut a szerekhez, de azt sem utasítanám vissza, ha esetleg én is megtehetném.

 

Egyébként őszintén azzal sem vagyok képben, hogy mi alapján jogosult vki közgyógyra.

Előzmény: -=Zsoca=- (761)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 762

Hát igen, ez a fő szemétség, hogy olyan készítményeket meg kütyüket árulnak horribilis áron, amiről ők már a kezdetek kezdetekor tudják, hogy bármennyire kened, mármennyire használod, úgysem fog hatni a bajodra.

 

Megmondom őszintén, én az összes hozzászólást elolvasva arra a döntésre jutottam, hogy NEM veszek semmilyen kenőcsöt, meg kütyüt meg terápiát. Idáig nem nagy eredménnyel szerepeltek, és nem akarok senki megbántani, de én a ti károtokból tanulva NEM VESZEK MEG SEMMIT.

 

Biztos, hogy ha lenne egy olyan módszer amivel GYÓGYÍTHATÓ lenne ez a sz.r, de pl. 500.000 Ft-ba kerülne, nagyon sokan összeszednék a föld alól is a pénzt. De akkor legalább hasson!!!!!!!!!!!!

Előzmény: macmelon (760)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2005.03.18 0 0 761

Azért kiegészíteném azt, amit írtál. Csak azért, hogy ne legyünk teljesen igazságtalanok.

 

A pikkelysömörre való (legalábbis a gyártók szerint) oldatok, kenőcsök jelentősebbjei kaphatóak közgyógyra! Ez pedig azt jelenti, hogy aki jogosult közgyúgyellátás igénybevételére (100%-os rokkantsági fok, stb.) az teljesen ingyen juthat hozzá ezekhez a szerekhez, azaz 100%-os TB támogatással.

 

Ilyen pl. a Diprosalic oldat, kenőcs, az Alpicort (ez ha jól tudom, kb. 4-5ezer Ft lenne/100ml támogatás nélkül) és ha jól tudom a Dermovate oldat is.

Előzmény: Szancsi001 (759)
macmelon Creative Commons License 2005.03.18 0 0 760
A gyártók szemetek, mert olyan dolgokat árulnak, amikről tudják, hogy egyátalán nem biztos, hogy használ. Úgy állítják be, hogy használ. (pl. a reklámban) És ezeket a cuccokat rohadt drágán (nagyon nagy extra profittal) árulják. Ez szemétség. Kiszolgáltatott embereknek reménnyel kufárkodnak.

Az állam, a köz (tb) adjon bele több pénzt! Ne a sajátomból, hanem 10-50-90%-ban közpénzből támogassák azt, hogy ezeket a termékeket megveszem.

Ez így együtt hogy hangzik?!?
Előzmény: Szancsi001 (759)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 759

Nagyon örülök Henci, hogy már relatíve ilyen hosszú ideje tünetmentes vagy. (Nekem ez hosszú időnek tűnik, mert én a 27 évem alatt még sosem láttam magam fotok, pöttyök meg bőrcafatok nélkül) :))))))

 

Ezen a stopperen én is gondolkodom, főleg, hogy tőlünk kb. 5 percre van a cég, aki értékesíti (gyártja?) őket.

 

Öszintén megvallva, ahogy olvastam a topicot, nagyon sokszor a sírás kerülgetett annyira együttéreztem veletek.

 

Főleg nálad érzékeltem az érzelmi hullámzás minden pontját:

1. Nem, soha többé nem engedem már átvágni magam, tudom, hogy ez jelenleg gyógyíthatatlan betegség, nem fogok megint újabb 100ezreket költeni és kidobni az ablakon.

2. Hoppá, megvan a tuti ellenszer.

Már napok (hetek) óta tünetmentes vagyok....

3. pár nappal később: mégsem hat, jönnek vissza foltok, pöttyök....

4. depi, mert rosszabbul nézel ki mint a kezelés előtt.

5. nem, soha többé nem engedem....

És így tovább...

 

A szemtéség az egészben, hogy a gyártók kihasználják, hogy az ember képes mindent odaaadni a gyógyulás reményében. És ráadásul az ellenszerek, gyógyhatású kenőcsök, permetek, szerkezetek baromi drágák, túllépnek a "ha kipróbálom, és nem hat, akkor sincs semmi" kategórián. Ha elkezdesz egy kúrát, akkor hosszú ideig kell járni, mert persze csak akkor hat a a 10.000 forintos kezelésből legalább 15-öt veszel, stb.

 

Anyagilag sem, meg lelkileg sem könnyű feldolgozni. Ha az erre a betegségre eddig elköltött pénzt félretettem volna, a később vállalt gyerekemnek egész csinos kis summát adhatnék az életkezdéséhez...

 

Na, de ez nem kesergés, hisz én még ahhoz képest csak "alig" vagyok érintett, hiszen "csak" kisebb területeken bőrösödöm. Bár, ha továbbra is kenem magam mindenfélével, lehet, hogy nagyobb területeket is kezelnem kell majd  a jövőben. :)))

 

Ja, emellet a gombaölő gyógyszerek sem 2 fillérbe kerülnek, a biztosnág kedvéért.

 

MIÉRT NEM LEHET (TÖBB) TÁMOGATÁST KAPNI A TB-TŐL EZEKRE A KENŐCSÖKRE? ESZKÖZÖKRE, STB.???????????????????

Előzmény: henci2 (757)
macmelon Creative Commons License 2005.03.18 0 0 758
Elöször is: a lelkibeteg szót lehet, hogy nem jól használtam és semmiképpen nem megbélyegző jelzőként akartam használni.

A skorbut esetében tudjuk, hogy a C-vitamin hiánya okozza. De amíg ezt nem tudták, addig gondolhattad (mondjuk egy hajón utazva) 50-szer is, hogy ebből majd jól kihozom magam, nem mehetett. Egyszerüen azt akartam mondani, hogy bár az egészséges, kiegyensúlyozott, boldog élet sok betegségtől megvéd, soknak pedig az esélyét csökkenti, de nem véd meg mindentől. Éppen ezért egy betegség meggyóggyításában sem biztos, hogy segít! Nyilván minél jobb az immunrendszered, vagy minél boldogabb vagy annál jobb, de egy lábtörést ez nem segít elkerülni. Egy gyomorfekély esélyét azért csökkenti, és van olyan betegség amitől meg teljesen megóv. És ráadásul a törés esetén egy jó immunrendszer és a boldog lélek segít talpraállni, sőt ha lekapják a lábad, akkor is segíthet. De vissza nem növeszti és pont itt van a szembenézés kérdése.

("a hagyományos orvoslás mellett van egy másik út, vagy módszer, ami a szervezet öngyógyító képességét erősítheti"
Ezt csinálja a hagyományos orvoslás is - többek között.)

Én azt mondom, hogy rakjuk rende az életünket, nézzünk szembe vele, hogy lehet hogy egy gyógyíthatatlan bajunk van, teremtsük meg a belső békénket, éljünk boldog, hasznos, életet. (Közhely parádé) Ez a legfontosabb érdekünk. És ha ez segít a pikkelysömörön, akkor az nagyon jó.

"Te azt hiszed, hogy aki így gondolkodik az lelkibeteg???"

Valamit félreérthettél. Én csak azt látom, hogy a pikkelysömörösök közt (is) sokan küzdenek lelki problémákkal. Nem tudják elfogadni magukat, a helyzetüket. Azon lehet vitatkozni, hogy a lelki padló van-e a bőrbetegségtől vagy fordítva. De ez szerintem nem volna egy hasznos vita, mert ha a pikkelysömör nem lelki eredetű, akkor is rendbe kell jönnöm lelkileg, meg ha igen akkor is.

"Emberünk szembenéz a betegséggel: hát nekem gyomorfekélyem van. Na nem baj, majd szedem a gyógyszert. A gyógyszer valameddig hatásos, de egyszer csak kilyukad a gyomra."

Ez a betegséggel valószembenézés? Szerintem nem. Szerintem szerinted sem. :)

A szembenézés az, pl. hogy tudomásul veszem, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak ahogy szeretném. De a boldogságom nem feltétlenül kell, hogy a "dolgoktól" függjön. Lehet, hogy a következő csodamódszer rendbehoz, lehet, hogy nem. De egy ilyen lutrira nem tenném a lelkemet.

A környezetemben több olyan életet is látok, amely a kiürsedés, a lelki borulás miatt egy (majd több) betegséggel lett megtöltve. Szerintem nem jó biznisz, de mindenki a saját bőrét viszi a vásárra.
Előzmény: noni2004 (754)
henci2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 757

Szia Szancsi!

Hát ez az! Valahol ok. kezd lenni, erre kijön máshol. Ezért próbálunk valami komplex megoldást találni. A krémekkel az a baj, hogy tényleg nem lehet nagy területet kezelni. Nekem a Lorinden volt a legjobb (persze szteroid), rá is volt írva, hogy két hétig lehet használni. Én évekig használtam, arról nem is beszélve, hogy 4 nap alatt elfogyott, mire végigkentem a sok pöttyöt. Olvastad, most nem kenem semmivel, csak testápolóval, mert nagyon száraz a bőröm. Nincs szteroid, csak az Itch-stopper. Most már hetek óta tünetmentes vagyok, csak nem lehet kihagyni egy napot sem a kezelésből. A gombaölővel az van, hogy mind a két gyógyszert szedni kell, hogy hasson. Te csak egyfélét szedtél. Persze ez sem biztos, a doktornő csak kísérletezik egyenlőre rajtunk. Ártani nem árt, csak azt pusztítja el, ami nem kell. Mikor az egyik betegének felírt gombaölőt, nem történt semmi. Akkor lett tünetmentes, mikor együtt szedte a másikkal. Állítólag az egész test tele volt, fél év alatt lett tünetmentes. A másik pasi, aki szintén szedi, vastag plakkos, óriási foltokkal volt tele. Most nem emelkednek ki a foltok, nem hámlik, nem viszket, rózsaszín a felszíne. Na, majd meglátjuk, elvileg nekem hamar kéne, hogy hasson, mert nincs rajtam semmi. Itt-ott kijön néha egy pötty, akkor gyorsan levasalom.

Előzmény: Szancsi001 (753)
henci2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 756

Hello!

Azon a fórumon hetekig nem történik semmi. Kicsit élőbb itt a dolog.

Mindenkinek: szedem a gyogyikat, kiváncsi vagyok, mi lesz. Persze használom a vasalót is, biztos, ami biztos.

Előzmény: jozso2 (755)
jozso2 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 755
  Sziasztok !


Létezik egy másik fórum is érdemes benézi oda is.

 

www.psoriasis.hu

 

Üdv mindenkinek

 Jozso

noni2004 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 754
Szia macmelon!.......Kötözködésről nincs szó, maximum ütköztetjük a véleményünket...Aztán ha únod, akkor szólj!..................SZ.v.sz. a hagyományos orvoslás mellett van egy másik út, vagy módszer, ami a szervezet öngyógyító képességét erősítheti. .........A skorbut jó példa, mert az akkor alakul ki, ha nagyon hiányos a táplálkozásod. Általában nem eszünk külön C vitamínt, hanem azt a normál kajálás során visszük be. Ha valamiből túl kevés, vagy túl sok van, felborul a szervezet egyensúlya. Igaz ez az elfogyasztott étkekre? Igen. Igaz a mozgásra? Igen. A munkára? - a tanulásra, a stresszre??? stb.stb. ugye mind igaz. .......Vegyünk egy példát, mondjuk valaki túl sokat dolgozik, úgy napi 16 órát. Keveset alszik és egyáltalán nem piheni ki magát------ETTŐL elmegy az étvágya, már nek kíván enni-----ETTŐL még jobban legyengül------ETTŐL elmegy az életkedve----és MINDEZEKTŐL kap egy jó kis gyomorfekélyt. ...........Doki felír egy fekély elleni ellenszert. ........Emberünk szembenéz a betegséggel: hát nekem gyomorfekélyem van. Na nem baj, majd szedem a gyógyszert. A gyógyszer valameddig hatásos, de egyszer csak kilyukad a gyomra. .........................DE HA! megáll egy pillanatra, és elgondolkozik azon, vajon miért nincs életkedvem?...Mert állandóan gyenge vagyok. Azért vagyok gyenge, mert nem eszem, azért nem eszem, mert állandóan fáradt és álmos vagyok.........és így tovább, akkor egyszer csak eljut odáig, hogy az egész helyzetének az az oka, hogy túl sok munkát vállalt, túl hosszú ideje túlterhelte már magát. És itt jön a FELISMERÉS, hogy én kihozom ebből az állapotból magam.......Vagy nem. ( mert dönthet úgy is. ) ....................................Persze a döntés nagyon nehéz, ha mondjuk havi 50 ezer OTP kölcsönt kell fizetnie, és még cizellálhatnám. .....A lényeg, hogy megtalálta az OKOT amiért megbetegedett, és ettől kezdve a saját kezében van sorsa................(Persze az okot nem könnyű megtalálni, pláne, ha jó régi.)............................Te azt hiszed, hogy aki így gondolkodik az lelkibeteg???...................Üdv: noni................Ui.: A hajlamosító génnek, lehet hogy soha nem jön ki a hatása. De ha kijön, annak is megvan az OKA!
Előzmény: macmelon (746)
Szancsi001 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 753

Sziasztok, Szancsi vagyok.

 

Múlt héten találtam rá az "oldalatokra", 3 napomba telt, míg sikerült átolvasnom az elejétől kezdve. :)))))

 

Nekem 2 héttel ezelőtt állapították meg a "kórt". A vicces az egészben, hogy születésem óta bajlódok vele. Anyukám azóta hurcolt orvostól orvosig, meg én is megyek évek óta mint a vakegér....

 

Na, szóval idén leszek 28, és csak most megállapították az igazi okot. Eddig allergiával kezeltek, kiderült, hogy mindenre allergiás vagyok. Persze hiába "kezeltek" mert nem használt semmit.

 

 

Henci!

Nem akarlak elkeseríteni, de mivel nekem a körmöm is psoris, ezért 7 doboz Terbisilt szedetett be velem az orvos (5.000 / doboz) és a végére már úgy be volt gyulladva, hogy azt hittem, levágom, hogy megszabaduljak a fájdalomtól. De mint az a topicból is kiderül, mindenkinek más hatásos. Csak gondoltam, megosztom az én tapasztalatomat.

 

Vki kérdezte a DAIVONEX-et. A doki 2 hete azt írta fel nekem. azóta kenem.

Nekem a kezemen az ujjaimon, és az egyik talpamon kb 20 ft-os területen van a kis rücskökből. Naponta 2x kenem. Így a TB által egy fillérrel sem támogatott 4.200 ft-os kenőcs kb. max. 3 hétig elég. 30 g-os a tubus, és hetente max. 100 g-ot lehet használni. Szóval kiterjedt területre szerintem nem használható. Nekem rögtön elkezdett  mindenem hámlani, és nagyon piros volt a kezelt terület. De most, hogy ránéztem a kezemre, (a körmömet figyelmen kívül hagyva) szerintem teljesen jó, talán úgy néz ki, mintha egy picit száraz lenne a bőröm. Azonban a nyakamon pöttyök jelentek meg, ami eddig még nem volt....

 

 

Na, most már ledugulok, mert nagyon hosszú lettem.

 

Üdvözlök mindenkit, és mindenkinek minél hosszabb tünetmentességet kívánok.

 

Szancsi

henci2 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 752
Ettől függetlenül fogod tovább használni?
Előzmény: pszori (750)
henci2 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 751
Ilyet lehet csinálni? Én úgy tudtam, nem lehet olyan szert forgalmazni, aminek nincs meg a pontos összetétele.
Előzmény: pszori (750)
pszori Creative Commons License 2005.03.17 0 0 750
http://dermatology.cdlib.org/DOJvol3num2/editorials/sanmartin.html

Ebben a levélben le van írva, hogy egy bőrgyógyász professzor kétszer is bevizsgáltatta a Skin-CAP-et és azt a hatóanyagot amit a gyártó említ mint hatóanyag nem is tartalmazza, viszont nagy mennyiségű szteroidot igen.
Pont emiatt tiltották be az USA-ban is, mert szteroid tartalmú gyógyszerek csak vényre kaphatók.

És azt is olvastam valahol, hogy a gyártó nem hajlandó a pontos összetételt kiadni, mert "ők" félnek, hogy más gyártók is lemásolják.
Előzmény: henci2 (749)
henci2 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 749
Megkérdeztem a bőrgyógyásztól, meg is nézte a könyvében, nincs a Skin-cap-ben szteroid. Azt mondta, hogy csak receptre lehet kapni szteroid tartalmú krémet.
Előzmény: pszori (745)
henci2 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 748
Na, megvan a két gyógyszer. Nizoral és Lamisil. Naponta egy-egy tablettát kell bevenni. Állítólag csak akkor lesz eredmény, ha mind a kettőt szedjük.
henci2 Creative Commons License 2005.03.17 0 0 747

Sziasztok!

Az Itch-stopperrel is az a helyzet, ami a Skin-cap spray-vel. Ha abbahagyom, visszajön a rózsaszín, vagy piros. Egész nap nem lehet ezzel foglalkozni, néha dolgozni is kell.:-))

Ma délelőtt megyek a bőrgyógyászhoz, felíratom a gombaölőket. Hátha...

Kell még gyűjtenem egy kis lét a csövekre, mert így sem olcsó.

macmelon Creative Commons License 2005.03.16 0 0 746
"Persze, hogy szembe kell nézni a betegséggel, és persze, hogy kell a külső segítség is..."

Persze?

"De ha az adott személy nem akar kijönni a bajból, akkor erőlködhetnek az orvosok."

Ha nem kapsz C-vitmanint skorbutod lesz. Ha kapsz meggyógyulsz. Ez egyszerű. A skorbuttól lehetsz lelkibeteg. Nem minden betegség ilyen. Van ilyen és olyan.

"Tudjuk, hogy a sömi nem gyógyítható, csak tünretmentesíthető..."
Nem gyógyítható, de akarni kell a gyógyulást? .)

"Ha hibás gént örököltem, ..... és ennek a betegségnek semmi más oka nem
lenne- nem várt volna eddig."

Ez furcsa logika. Egy hajlamosító génnek lehet, hogy soha nem jön ki a hatása.

Nem akarok kötözködni, bár már majdnem azt teszem. Csak azt látom, hogy sok a lelkibeteg ember. Nem akarom ezt csöndben nézni. Aki nem az, annak jó. Aki az annak remélem, hogy a lelki részből van kiút. Akkor is ha a bőre olyan marad vagy rosszabb lesz mint most.
Előzmény: noni2004 (741)
pszori Creative Commons License 2005.03.16 0 0 745
Sziasztok!

Utána néztem a Skin-cap terméknek. Sajnos vagy nem sajnos kiderült hogy a termékek nagymértékben tartalmaznak szteroidot, méghozzá triamcinolone acetonide-t, ami egy "ismert" kosztikiszteroid.
Az USA-ban és Kanadában ezért is tiltott.

NO comment...
-=Zsoca=- Creative Commons License 2005.03.16 0 0 744

Szia Ceteris!

Megkaptam az oldatot, nagyon szépen köszi!

 

Szia Henci2!

Köszi, hogy megírtad a tapasztalatod, akkor nem veszek vasalót...kicsit drágállottam is amúgy.

 

Örömteli hír, hogy lesz megint Diprosalic oldat, dehát nem is tudom, hogy alkalmazzam-e a jövőben...a papírjára is rá van írva, hogy nagy mennyiségben nem javallott, sőt...

 

Mindenképpen valamilyen nem szteroidos megoldásra lenne szükségem. A gyógyszer sem tűnik valami jó megoldásnak, mert attól már rosszul vagyok. Hát egyelőre oldatozok, ha már Ceteris segítségével hozzájutottam...aztán majd meglátjuk.

Előzmény: henci2 (736)
Csabi 32 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 743
Én egy hétig használtam a skin capot, van ahova még most is használom. Nekem halványította a legtöbb foltot, de úgy vettem észre hogy szárítja is és még jobban pikkelyesedett. Ezért aztán abbahagytam és elkezdem kenni a dr michaels kenőcssel. Tovább halványodtak a foltok, és a pikkelyesedés is elmúlt úgyhogy így jó a helyzet. Én különben szoktam kombinálni a különféle kezeléseket, pl: tomesa és michaels, most meg skin cap michaels. Mert ami miatt az egyik nem 100 %-osan hat az lehet hogy a másikban benne van, és így már 100 % a hatás. Legalábbis én így okoskodom. Persze arra figyelni kell, hogy pé a michaels-el kerülni kell a napfényt, úgyhogy én úgy csinálam hogy először a barna löttyel leoldottam a plakkokat aztán lámpázás, majd kenés. Általában nyárra így 99% ban tünetmentes vagyok.Aztán a napfény már elég a fenttartáshoz őszig. De pl a tavalyi nyáron sokkal kevesebbet sütött a nap, mint előtte így összel hamarabb és több pötty jött elő.
Én különben azt nem értem, hogy miért van az hogy a Tomesa lámpával kezelt területen utána többet nem jön elő a sömör, vagy legalábbis évekik nem (nekem). Hiszen ha abbahagyom a lámpázást, megszűnik annak az anyagnak, vagy fénynek a bejuttatása ami a hiányzó dolgot(akármi legyen is) pótolja, ennek ellenére nem romlik vissza az állapot. A bőr utána már tudja termelni magától vagy mi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!