Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1862
Hali AZS!
Lehet, hogy nem tudok valamit.
A transporterekben (T3) nem felülvezérelt motor vala?
Akkor pedig a vezérműtengelynek is ott kéne laknia.
További felvilágosítást plíz :-)
Előzmény: AZS (1861)
AZS Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1861
Pontosítsunk: a hidrotőke nem a hengerfejben van, hanem a szeleplökőrudak túlsó végén, a vezérműtengely szomszédságában (és leginkább csak a flachmotorokban, amik között viszont aránylag ritka az 1,6-os, hacsak nem Typ3-asból származik).

De az eredeti kérdésre válaszolva: ha egyszer egy hidrotőke letapadt, akkor azt lehet ugyan tisztogatni meg tuningolni, csak nem nagyon érdemes. Ha nem akarsz megvenni egy új garnitúrát, akkor inkább gondolkozz el azon, hogy kivágod a francba az összeset, és átépíted hagyományosra. Az tuti nem tapad le...

Előzmény: Pityubácsi (1860)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1860
Ez a kromofágos elmosás egy kicsit durvának tűnik.
Mi volna, ha vennél egy bontott hengerfejet?
Előzmény: Kisa (1859)
Kisa Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1859
Sziasztok !

Épp javítok egy 1.6-os boxermotoros transportert.
Csattognak a hidrotőkék elég rendesen.Kivettem a motort,szétszedtem,legalább 5-6 tőkét kéne cserélni.Ránézésre (szétszedve)nem látszik kopottnak,nem törött a rugó,jó a zárófelület,bár elég szemét olajjal járhattak vele eddig.
Szétszedés előtt átmostam motortisztítóval,új olajjal sem javult a helyzet ugyanugy csattogott.
A kérdésem az lenne,hogy ha szétszedem a hidrotőkéket,elmosom kromofágban,uj olajjal összerakom,akkor lehetséges-e,hogy megjavul ?
A 8 uj ára elég húzós ezért szeretném ezt megkerülni.Ha viszont nem válik be a takarítás,akkor nagy szívás mert szedhetem ujra szét az egészet...azt pedig nem akarom.
Mi a tapasztalatotok ?

Kösz a válaszokat !

Kisa

freesucks Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1858
Szia!

Kérnénk róla fotót, illetve sokat segítene, ha elárulnád, mennyit szeretnél kapni érte... Pl engem is...

Legjobbakat,
stonemen

Előzmény: wyxen (1856)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1857
Háj Wyxen!
Bocsánat az indiszkrécióért, de megnéztem a fórumos hozzászólásaidat.
Úgy látom OFF Calibrát ON akarsz venni. (ejnye-bejnye)
A mai időkben elég nehezen lehet bogit eladni. :-((
Azért sok sikert. Remélem találsz neki egy másik érzőszívű tulajt. :-)))

Üdv: Pityubácsi

Előzmény: wyxen (1856)
wyxen Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1856
szia mindenkinek!
van egy eladó bogaram 1974. 1200ccm
csodaszép napsárga tavasszal lett fújva kívül bellül kárpit áthúzva a motorjának semmibaja
szóval szép gép
sajna ki kell szállnom belőle ha érdekel valakit

wyxen@freemail.hu

freesucks Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1855
Ott mindenféle cucc van, új is - és ha kéred vagy megrendeled - bontott is. Árakat nem tudok viszonyítani, mert máshol még nem vásároltam. Aúgy a srác segítőkész és ért is hozzá. Többen ajánlották.

Üdv,
stonemen

Előzmény: Pityubácsi (1854)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1854
Látod, ez nekem eszembe sem jutott.
Én parasztosan beraktam az új cuccot a régi helyére.
Na most már mindegy.
Amit írtál boltot, hogy lehet kapni bogi-rádiót, ott milyen cuccok vannak? Bontott?

Előzmény: freesucks (1853)
freesucks Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1853
Régi rádió régi hangszóróval a helyén marad.

Új rádió ládával, erősítővel meg minden egyébbel elrejt, nem mutatja avatatlan szemeknek. Törekszik az eredeti állapotok visszaállítására.

Üdv,
stonemen

Előzmény: Pityubácsi (1852)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1852
Ah sooo! Így már értem.
És akkor a régi rádió ottmarad dísznek? Merthogy szerintem befoltozni nem túl szép látvány.
Ezért kell neked régi rádió?

Előzmény: freesucks (1851)
freesucks Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1851
Szia Pityubá!

A nevemről már meséltem, hogy valóságilag csak egy hirtelen ötlet... Bár a hirtelen ötletek is fakadnak valahonnan, de ez már egy másik fórum témája...
A régi bogikban a rádió helyére nem mennek be a mai rádiók (és nem is mutat jól az ultramodern rádió a régi műszerfalon), ezért sokan a kesztyűtartóba teszik be.
Ez egy vélemény, persze máshogy is lehet cselekedni...

Üdv,
stonemen

Előzmény: Pityubácsi (1850)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1850
Háj!
A bogiba tudtommal gyárilag is a műszerfalba tették a rádiót. (nem a kesztyűtartóba)
Akkor most ők is elb***ták? :-))
p.s.: a neved eredetét még mindíg nem vagy hajlandó elárulni? :-)))

Előzmény: freesucks (1849)
freesucks Creative Commons License 2002.09.23 0 0 1849
Hali,
Ha esetleg nem találnál olyasvalakit, aki eladja a rádiót (komoly ember komoly hifit a kesztyűtartóba épít, enm rondítva el a belsőt), Kőbányán az Állomás utca végén van egy bogárbolt, ott vettem én is.

Üdv,
stonemen

Előzmény: G.Guszti (1848)
G.Guszti Creative Commons License 2002.09.21 0 0 1848
sziasztok !
ha valaki megválna működő régi bogár rádiójától, (pl. komoly hifire cseréli ) keressen meg, szívesen megvenném

üdv G

Steyr Creative Commons License 2002.09.21 0 0 1847
Sziasztok!

Csak műkedvelő szinten szeretem ugyan a bogarakat, - jelenleg vectra A fórumos vagyok -
azért remélem tudtok nekem segíteni. :-)))
Úgy 1-2 éve láttam egy gárdonyi Bogár talin egy full egyedi fényezésű hard-top Speedstert. ( Alapszín ezűst, rajta a "kinyíló fémből" előjövő lidércfejek ) Nna. Ha erről lenne vkinek képe, vagy tudtok olyan oldalt, ahol vannak képek Speedsterekről ( elsősorban hard - topra alakított ), akkor írjátok meg lécci!

Előre is köszi!!!

VW 4 ever!!!

Steyr

AZS Creative Commons License 2002.09.21 0 0 1846
Nem a motorkibe a nagy dolog, hanem a f?tengelyszimmering cseréjéhez le kell bányászni a lendkereket. Na az a nem egyszerú.
Előzmény: bogar69 (1844)
bzz766 Creative Commons License 2002.09.21 0 0 1845
Szasztok.
Sajna költözés miatt megszűnik a netem.
Egy ideig nem tudom osztani az eszem.
Addigis vigyázó szemem reátok vetem, ha tehetem.

UFF

bogar69 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1844
elvis annyiért én is kiveszem neked
:-)) sőt ha van egy barátod ketten nekimentek kiveszitek és máris csak anyagköltséged van
elvis presley Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1843
Csö JoPi! Kicsit elmaradoztál. Tudod szóvolt azokrol az alkatrészekröl, meg ilyesmi. Csak szeretném tudni, hogy fog-e müködni a dolog, mert akkor utánajárok máshol! Közs!

Egyébként megoldódtak a problémáim! Csak az olaj csöpög. Arra meg azt mondták fötengely, meg szimering, meg ilyesmi, aztán ki kell szedni a motort. 10 pénz, + anyagköltség. Hoppá!

Jó kocsikázást a hétvégére!

EP

Előzmény: jopi (1838)
AZS Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1842
nem rossz :-)

Néhány óra videót én is csináltam a VWeuron, gyorsulásit is, ezek közül párat KIZS oldalán meg lehet nézni.

Előzmény: avantage (1840)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1841
Hehe, mintha csak magamat látnám piros lámpánál :-)))
Az elején elhúzok, osztán a többiek kapaszkodnak, amig utol nem érnek.
Előzmény: avantage (1840)
avantage Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1840
Karmann Ghia vs. VW Bogar gyorsulasi video. ave.fw.hu

Hatha erdekel valakit :)

jopi Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1839
Hello najman és bogar69!

Az ablakemelő.
Először az üveget kell kiszedni. Az nem egy ördöngős feladat. Aztán ki kell csavizni a mechanizmus minden csavarját, még a sinekét is és ki lehet emelni szépen. Amúgy ha szorul az javítható, ha nem mozgatja akkor ez többféle hibából is adódhat. Pl a tekerő pörög a ricnin, vagy a menetes "szár" nem emeli a cuccot a forgatókar alatti áttétnél, másutt. Amúgy ha kell én tudok neked eladó bontott ablakemelő cuccost! Ha érdekel és még nem vettél írj mailt, - Reklám bekapcs - IDE: bogarbazar@freemail.hu ;) Amúgy más alkatrészek is eladók ugyanitt! előzetes: www.bogarbazar.tk
Reklám vége.:)

Km óra spirál.
bogar69-et kiegészítve annyit, hogy ennek az első fékdobot rögzítő anya védőkupakjának egy négyzetes "furatának" kell lennie. Ebbe megy bele a spirál hasáb vége. Általában aztán vagy zégergyűrűvel vagy sasszeggel lehet biztosítani kicsúszás ellen.

Ha a régi spirál bennakadt, akkor ki kell piszkálni, erős dróttal kinyomni...

Sok sikert hozzá!
Üdv: JoPi

Előzmény: bogar69 (1824)
jopi Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1838
Hello EP és bogar 69!

Gyertyakérdés.
Nem kell bele a 4fejű:) Minek, jó az alap.
DE!

Kétfélét is ajánlanak a bogárba.

Nyáron, nagyobb melegben: W7BC

Télen, hidegebb időben: W8AC

W7BC az 175-ös hőértékű gyertyusz. Pl a kánikulában sem fog csörögni a motor, ha nagyobb emelkedőn mész felfelé, vagy meghajtod autópályán kissé koxos égéstérrel.

W8AC az 145-ös hőértékű gyertya. Hamarabb eléri üzemi hőmérsékletét, ezért télen ajánlatos használni. Ezzel még a fogyi is csökkenhet, sőt a gyűrűk sem ragadnak be...

Nagyon nagy hidegben a gyár tanácsolja a gyertya elektródahézagát 0,6mm-re átállítani. Főleg, ha hidegben indítási nehézségek lépnek fel! Amúgy 0,7-es a hézag.

Egy utsó tanács. A 4 pólusú gyertával csupán a fogyi csökkenhet nagyon picit a jobb égés következtében, esetleg jobbak lesznek a menettulajdonságok, de nem éri meg szerintem azt az ártöbbletet! A jól beállított motor és a széria gyertya a lehető legjobb választás!

Mindenkinek további jó napot és jó bogarazást: JoPi

U.I.: Puszi: BOXOSKA!:) Örülök, hogy megismertem a gazdádat.:))))

Előzmény: elvis presley (1834)
bogar69 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1837
valószinűleg egy BP út oda-vissza (busz-vonat-esetleg bogár) igencsak megnövelné a gyertyák árát :-)) lévén majd 200km-re van tőlem
de azért thx
köszi a tipus tipet
Előzmény: Boxoska (1836)
Boxoska Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1836
Bp. Kőbányán a Gergely utcában. Asszem ott a legolcsóbb.
Előzmény: bogar69 (1833)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1835
Köszi Boxoska :-))))
Előzmény: Boxoska (1832)
elvis presley Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1834
Csákó! Volt már téma, gyertya bele BOSCH W8AC. Ezt mondták Szilvásiék is. Ennél többet nemtok...

EP

Előzmény: bogar69 (1833)
bogar69 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1833
kérdés:

megéri márkás "drága" gyergyát (pl:4 fejü? BOSCH)venni az 1303AB-motoromhoz vagy jók az alapgyergyák is
ha már itt tartunk tudja valaki milyen gyertya kell a bogárba?? sajnos leírás nincs hozzá nekem kivenni addig meg nem akarom
előre is thx

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!