Keresés

Részletes keresés

Silan Creative Commons License 2004.03.06 0 0 190
Viszont a "gravitomagnetic" szó még komolyabb összefüggésekben is előfordul: ezt az effektust fogja mérni a Gravity Probe B! Viszont ennek a mágnesességhez semmi köze.

Beleolvasgattam Herr Mohorn cikkébe a www.aquapol.at-n, ott részletesen leírja, mi is az a gravomágneses energia. Ott világosan meg van mondva, hogy ez nem a "tankönyvi" fizika, hanem az ismert fizika kibővítése: Mohorn három új fogalmat vezet be: az "ősenergia", az "elektrogravitáció" és a "gravomágnesesség". Ezután elmagyarázza az Aquapol működési elvét, hogy tudniillik a Földre a világűrből ősenergia áramlik be, ez a Föld anyagában átkonvertálódik gravomágneses térré, az Aquapol pedig azt csinálja, hogy alulról beszívja a gravomágneses teret és polarizálja azt: csak a jobbcsavaros polarizációjú gravomágneses sugárzást engedi át, és ezt kisugározza a környezetbe. Ez pedig lenyomja a falakban a vizet. Azt is írja Mohorn, hogy lehet fordított készüléket is csinálni, ami balra poláros hullámokat bocsát ki, az pedig felszívja a falakban a vizet, egy napon majd ezt a sivatagok termékennyé tételére lehet használni. Ja és mellesleg azt is tapasztalták, hogy ha istállóban Aquapolt akasztanak fel, akkor nemcsak az istálló falai lesznek szárazak, hanem a gravomágneses tér jótékony hatásának köszönhetően a marhák összes betegsége is eltűnik.

Na szóval azért Mohorn úr elég nyilvánvalóvá teszi, hogy nem a mainstream fizikáról van itt szó :))

Előzmény: rhaurin (181)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 189
Éppen most röffentettem be az oszcit 1.4 Gc-n.
128dBuV-ot mérek a kicsatolásán 50 Ohm-on.
Ez durván 0,1Watt.
Lehet filózni, mit tegyek vele?
Előzmény: Dr. Orbán József (186)
rhaurin Creative Commons License 2004.03.06 0 0 188
Dr. Orbán József: az Építésügyi Minőségellenőrzési Inntézet 2 éves vizsgálati eredménye

Ez érdekes lehet. Láthatnánk? Ha van ÉMI szakvélemény, az miért nincs kinn a BHI Kft. honlapján? Ott csak a TÜV minösités van (ami azt igazolja, hogy a készülék üzemeltetése biztonságos, egészségre, környezetre nem veszélyes) meg az ISO9001-es tanusitvány, aminek szintén semmi köze a készülék müködéséhez, csak a gyártásnál követett minöségbiztositási rendszert értékeli. Persze ez a kettö is olvashatatlan, sajnos.

Szakvélemény

Előzmény: Dr. Orbán József (186)
V.László Creative Commons License 2004.03.06 0 0 187
Na! Akkor van ilyen, még jobb a helyzet!
Mi itt a probléma, ha van ilyen hivatalos jegyzökönyv? Majd mi felülbíráljuk a szakértöket, vagy mit akarunk ezzel a méréssel? Ha elfogadjuk, hogy müködik, akkor lehetne továbblépni a Nobel-díj felé, és megfejteni, hogyan müködik az Aquapol?

Előzmény: Dr. Orbán József (186)
Dr. Orbán József Creative Commons License 2004.03.06 0 0 186
És az Építésügyi Minőségellenőrzési Inntézet 2 éves vizsgálati eredménye, ami a készülék hatékony falszárítását igazolja, az semmi. Ez alapján adták ki az Alkalmazási Engedélyt.
Előzmény: Törölt nick (183)
V.László Creative Commons License 2004.03.06 0 0 185
Teljesen egyetértek veled mindenben amit leírtál, ennek ellenére ÉN mégsem volnék képes olyan jelzöket használni Dr. Orbán tevékenységére, mint Te. Ezt érzem teljesen feleslegesnek, hisz legfeljebb azt éred el vele, hogy jól megsérted Dr. Orbánt, pedig az eddigiek alapján teljes együttmüködést ajánlott az igazság kiderítésében.
Szerintem ne bonyolódjatok bele Dr. Orbánnal, hogy ki, mit értett félre, mit olvasott pontatlanul, vagy pontosan!
Inkább próbáljuk összehozni azt a csapatot, akik el tudnák végezni az ellenörzö méréseket. Ráérünk utána is értékelni Dr. Orbán munkáit, hátha lesznek új szempontok is addigra.

Előzmény: rhaurin (181)
V.László Creative Commons License 2004.03.06 0 0 184
Akiknek vizes a faluk, és jókora pénzt kiadnak erre a módszerre azért, hogy kiszáradjon a fal, szerintem ebben az esetben még a legelvakultabb ezterikus is valódi eredményt vár. Kizárt dolognak tartom, hogy akik azt mondják, náluk bevált a módszer, és száraz lett a fal, az mind ezoterikus lenne, ráadásul a legbolondabb fajtából. Hiszen még egy csomó pénzt is beleölt, aztán még szagolhatja is a penészes falat. Biztos, hogy ezt vakhittel nem lehetne elintézni.
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a megoldás a pénzvisszafizetési garanciában van. Úgy látom, a készülék nagyon olcsón elöállítható, tehát kicsi a befektetés. Ehhez képest viszont nagyon drága a telepítés. Tehát ha néhány esetben vissza is kell fizetni a pénzt mert hatástalan a készülék(mert tegyük fel tényleg az!), akkor is jól jönnek ki belöle, mert elterjed, hogy korrektül viselkedtek, kár nem érte azt, aki eredménytelenül használta. Azonban biztos lesz néhány olyan eset, amikor a vizes helyiség ilyen-olyan okok miatt átmenetileg vagy véglegesen az Aquapol nélkül is kiszáradt volna. Ezeket viszont sikerként el lehet könyvelni, úgy, mint ha az Aquapol tett volna csodát. Régi trükk ez, mint mondjuk a születendö gyerek nemének elöre megjóslása, pénzvisszafizetési garanciával. Akiknél eltalálta (50%), az nem jön vissza reklamálni.
Megjegyzem, részemröl ez csak rosszhiszemü találgatás. Azt azonban továbbra is fenntartom, ha valóban objektív módon hatásos lenne a készülék, a forgalmazónak elemi érdeke lenne hosszútávú mérési eredményekkel igazolni a hatásosságot! Mivel ilyet még senki nem látott, nagyon gyanús a dolog.
Előzmény: mmormota (180)
Dr. Orbán József Creative Commons License 2004.03.06 0 0 182
Nagyon jóleső érzéssel állapítom meg, hogy a témába való bekapcsolódásom nem vette el a vitakedveteket, sőt többeknek lehetősége nyílott valakit (ebben az esetben engem) megfricskázni. Ezt mi magyarok szívesen tesszük nem csak a parlamentben, hanem akár egy ilyen fórumon is. Amint már írtan, én még nem szoktam hozzá az ilyen vitastílushoz, de most vállalnom illik.
Annyi mindent összehordtatok, hogy nem is tudom mivel kezdjem a válaszaimat. Mindenesetre azt látom, hogy akadnak finoman mondva ellendrukkereim és nem nagyon zavarja őket, hogy a készülék működik. Valószínűleg átszaladtak azon hozzászólásom felett, amikor részletesen kifejtettem a témával való kapcsolatom történetét.
Én akkor elmondtam, hogy szakterületemből kifolyólag elsősorban a kapilláris rendszerben levő talajvízmozgással kapcsolatos megállapításaim azok, amik bizonyára megállják helyüket bármelyik fórumon (és én csak ezt tanítom), míg az elektromágneses tér hatására bekövetkező vízszint csökkentésre adott magyarázatomat csak mint hipotézist adtam meg. (Remélem az elvégzendő mérések majd segíteni fognak nekünk ennek alátámasztásában, vagy elvetésében.) A készülék energianyerésével kapcsolatos fantáziadús leírás, amint már többször leírtam, nem tőlem származik (én magam nem is értem), csak az én nevem alá lett berakva, a többi állításaim mellé. A mint látom itt hibáztam, naiv voltam, nem éreztem a velem való visszaélési lehetőséget. Valószínűleg azért eshettem ebbe a hibába, mivel az elvégzett hivatalos mérések szerint is az a fránya készülék működött, és ezért nem tiltakoztam az ellen, hogy a cég honlapján a készülék működésének ismertetésében az én leírásomba a feltaláló Mohorn magasreptű elképzeléseit is beleillesszék. Még egyszer elismerem itt hibáztam, de csak akkor, ha valóban nem így működik. És mi van ha mégis igen, akkor 20 év múlva bocsánatot kérünk a feltalálótól, amiért hülyének néztük?
Előzmény: rhaurin (181)
rhaurin Creative Commons License 2004.03.06 0 0 181
Ne nevezzük személyeskedésnek azt, amikor kifogásolom, hogy egy nyilvánosság elé lépö szakember, aki a fizetését az én adóforintjaimból (is) kapja, a legelemibb szakmai etikai normákat sem tartja be.

Ahhoz, hogy egyáltalán tárgyalni legyek hajlandó az Aquapolról és társairól, Dr. Orbán Józsefnek elöbb le kell szedetnie ezt a förmedvényt a BHI Kft. honlapjáról (és minden más helyröl, amit eddig nem találtam meg). Ehhez neki joga van, bár lehet, hogy akkor a tiszteletdijat vissza kell fizetni. Ez egy ilyen kegyetlen világ.

Értsük meg egymást: fogalmam sincs, hogy az Aquapol száritja-e a falat vagy sem. Ha fogadást kellene (lehetne) kötni a dologra, akkor persze arra fogadnék (akár nagyobb összeggel is), hogy - ellenörzött körülmények között - nem száritja semennyire se, de ez a (megalapozatlan) magánvéleményem.

Azt viszont bizonyitani tudom, hogy amikor a szerzö a "tudomány" álláspontjára hivatkozik, akkor füllent (na jó: tudatosan csúsztat). Persze nehéz megmondani, hogy konkrét kérdésekben mi is a tudomány "álláspontja", mert sok kérdésben nincs határozott, kikristályosodott álláspont, hanem vita van.

A gravomágneses energiáráról és térenergiáráról azonban még csak vita sem folyik, mert ilyen fogalmak egyszerüen nincsenek. Mármint hogy ezek nem léteznek mint "tudományos fogalmak". Ez alatt a következö, könnyen verifikálható dolgot értem: normális tudományos folyóiratban - ahol tehát csak úgy jelenhet meg cikk, hogy az elözetes szakmai birálaton átesett - senki se ir ilyesmiröl.

Egyébként persze sokan haszanálják ezeket a kifejezéseket, de anélkül, hogy bármiféle határozott értelme lenne azoknak (mit kezdjünk pl. ezzel a "definicióval": "A gravomágneses hullámok hasonlítanak az elektromágneses hullámokhoz - azonban az elektromos hullámkomponens hiányzik, amit egy más szerkezetü gravitációs hullámkomponens pótol"?).

A "gravomagnetic" kifejezés elöfordul persze önmagában komolyabb kontextusban is, de falszáritáshoz, szilikátanyagok kapilláris viselkedéséhez vagy egyáltalán a földi körülményekhez semmi köze: gravitációs hullámok és statikus mágneses tér kölcsönhatására utal. Mivel a gravitációs hullámok olyan gyengék (az egész Naprendszer sugárzási teljesitménye pár watt), hogy mindmáig nem sikerült öket kisérletileg kimutatni, elég nevetséges azt gondolni, hogy viszont száritják a falat (vagy hogy bármilyen készülék belölük nyeri a falszáritáshoz szükséges energiát).

Visszatérve a lényeghez: aki nem tartja be a szakmai-etikai normákat, azzal nem érdemes együtt dolgozni. Elöre nehéz megmondani, hogy hol fog szivni aki ilyesmibe belemegy, de hogy szivni fog, az biztos.

Előzmény: V.László (179)
mmormota Creative Commons License 2004.03.06 0 0 180
Azon tűnődök, egyáltalán le lehetne-e írni akkora idétlenséget, hogy ne akadjon néhány hívő hozzá?

Az ezoterikus gondolkodásúak szemlátomást vágynak valamire, amit a tudomány nem tud megadni, de paradox módon mégis a tudománytól várják. Nagy örömmel fogadnak bármit, ami nem tudományos, és szeretnék, ha olyan emberek, akik tudományos munkát végeznek (és akiket ők a hivatalos tudomány képviselőinek tartanak...), elismernék eredménynek azt ami nem eredmény. Ha ezt nem teszik, akkor az ezoterikusok úgy érzik, el akarják venni tőlük az új játékot.

Az benne a legfurcsább, hogy miért fontos az ezoterikusoknak ezeknek a múltba betonozódott szemellenzős könyvmolyoknak a véleménye.

V.László Creative Commons License 2004.03.06 0 0 179
Persze, a falszárító mikrohullámon mint magyarázaton akadtam meg, különösen azért, mert annak energia forrás kell. Egy elektromos tér fenntartásának nem feltétlenül.
A "C"-k meg csak vitatkozzanak! Ettöl még a készülék müködhet (vagy nem)!
Valahol ott tart most az egész, mint amikor az E.-kerék esetében vérre menö sértegetések voltak a kerékforgató bioenergia létét illetöen. Pedig az a vita is milyen egyszerüen helyretehetö volt egy jól eltalált kísérlettel.
Attól tartok, hogy ez a személyeskedés árthat az igazság kiderítésének. Az pedig ritka alkalom, hogy mindkét fél (a kitaláló és a kétkedök) is egyetértenek abban, hogy korrekt eljárással tisztázzák a jelenség létét vagy nemlétét! Nem kellene ezt a lehetöséget elszalasztani!
Előzmény: JFEry (174)
rhaurin Creative Commons License 2004.03.06 0 0 178
CORTEN:Jó nagy betűkkel ott van, hogy hipotézis [...] Az anyagi érdekeltségre tett megjegyzés elég ízléstelen volt

Az anyagi érdekeltségre tett megjegyzés nem izléstelen volt, hanem természetes. Az idézett "publikáció" egy cég honlapján található, az ott közzétett reklámanyag részét képezi. Nyilvánvalóan arra szolgál, hogy a tájékozatlan ügyfelekben a "tudományosság" benyomását keltse. Ilyen iratot senki se ir szerelemböl, különösen akkor, ha teljes nevét és pozicióját is adja az irathoz, a hitelesség érzetének fokozására.

Nem azt mondom, hogy magára valamit adó tanárember egyáltalán nem adhatja nevét kereskedelmi termékek reklámozásához, de ha ezt teszi, akkor szerintem különös gondot kell forditania arra, hogy csak olyasmit irjon le, amit jó szakmai lelkiismerettel vállalni lehet. Itt nyilvánvalóan nem ez történt.

BHI Kft. - Aquapol Systems

Nézzük pl. a "gravomágneses energiára" és "térenergiára" tett utalásokat:

A gravomágneses energiával történö falszárítás mechanizmusának bonyolultsága abban van, hogy az AQUAPOL készülékek a müködéséhez szükséges energiát a Föld gravomágneses eröteréböl nyeri, egy speciális antenna-rendszeren keresztül. A tudomány számára, azonban ma még nem teljesen tisztázott a Föld gravomágneses teréböl történö energianyerés lehetösége. Kiegészítö energiaforrásként térenergiát használhatunk, hogy ezt a rendszert erösítse. Kisérletek bizonyítják ennek az energiának a létezését.

Dr. Orbán József nyilván ugyanúgy tudja, mint mi itt, hogy nem igaz az, hogy "A tudomány számára [...] ma még nem teljesen tisztázott a Föld gravomágneses teréböl történö energianyerés lehetösége", hanem a "tudomány" számára ez úgy sületlenség, ahogy van. Ha pedig igy van, akkor tessék ezt mondani - vagy ne tesség mondani semmit. Ha a professzor úr ne adj' Isten nem tudná, hogy szamárságot beszél, az még nagyobb baj. Azt természetesen egy föiskolai tanártól, a tudományok kandidátusától sem lehet várni, hogy mindenhez értsen, de azt igenis el kell várni, hogy tudja: mihez ért és mihez nem. Amihez pedig nem ért, arról ne nyilatkozzon.

Illetve persze magánemberként nyilatkozhat bármiröl, hiszen szólásszabadság van, de akkor nagyon világossá kell tennie, hogy az túl van az ö szakmai kompetenciáján, tehát a naiv olvasó véletlenül se gondolja azt, hogy a megnyilatkozás valóságtartalma nagyobb, mintha Mari néni mondaná ugyanezt a sarki zöldségboltban.

Előzmény: CORTEN (164)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 176
Függetlenűl, hogy én is értelenűl állok robbanékony Tábornok magatartása, kardossága mellett, azt le kell szögezni, a szakmai részben igaza van. (mérgében még I.G.-is idéz!:-)
Előzmény: CORTEN (175)
CORTEN Creative Commons License 2004.03.06 0 0 175
Nem értem, miért leszel pillanatok alatt ingerült?

Elárulnád, hogy milyen végzettséggel rendelkezel? Mert elképesztő magabiztossággal, és meggyőződéssel hirdetsz ítéletet elég széles spektrumán a tudományoknak.
Én semmi mást nem javasoltam, csak annit: itt ez a készülék. Azt mondják működik. Mégpedig úgy, hogy.... .Mi ebben nem hiszünk. Bizonyítsuk be, hogy egyrészt: teljesen hatástalan, másrészt azon elvek alapján amit állítanak nem is működhet. Vagy, igaz, hogy működik, de nem úgy és nem azért. Kész.
Akkor majd csinálunk egy .pdf-et és kifüggesztjük a Pollackon, Dr. O.J. brossúrája mellé. Azután még mindig mondhatja azt, hogy igen, tévedtem, elnézést, és leveszi a sajátját. Az nem érvelés, hogy szerintem, anonym colonel Cathcart szerint. Ez , bármennire is igazad van, sajnos nem nagyon übereli a laikusok szemében egy, a véleményét címmel, névvel (és nem mellékesen tekintélyes titulusainak felsorolásával) vállaló Dr. O.J. brussúráját.
A laikusokat ne hatja meg a dobálózás Maxwell nevével, a többség egy magnókazetta márkára fog asszociálni. Sajnos én is kb 15 éve találkoztam vele utoljára egy villamosságtan szigorlaton :( . Nem mondanám, hogy hipp-hopp fel tudnám idézni, csak egyetlen híres egyenletét is.
Ha küzdeni akarsz a parasztvakítás ellen, akkor kevés fegyver az ha nagy hangon rárontasz minden ellenkező véleményt kinyilvánítóra. (Hacsak mással elő nem állsz) Amúgy tisztelem a hozzád hasonlókat bár azt hiszem ez manapság egyre inkább szélmalomharccá alakul. Az emberek mindig is fogékonyabbak az egyszerű bár misztikus magyarázatokra, mint a szikár és tudományos elmélyültséget igénylő megközelítésekre. Hinni jó. Tudni fárasztó.

Előzmény: Törölt nick (173)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 174
A mikrohullám mennyiben új neked?
Vagy csak itt, ezzel a "hatással"?

TE VÉnSéG!
:-)

Ez a két "C", azaz együtesen 3"C"-s nevű milyen jól marja egymást?!

Előzmény: V.László (172)
V.László Creative Commons License 2004.03.06 0 0 172
:-)
Valóban az energia forrás ebben a legizgalmasabb!
Ráadásul én már oly vén vagyok, hogy emlékszem egy régi tv müsorra (talán Déri János Nulladik tip. találkozások, de nem biztos), ahol többször bemutatták ezt a készüléket, eleinte kenyereskosárban volt (hogy ne hangolódjon el a burkolattól). Késöbb büszkén mutatták be ismét, milyen dizájnos müanyag burkolatot kapott.
Nos, akkor nem akadtam fenn az energia forrásának mibenlétén, mert az akkori magyarázat valahogy úgy hangzott, hogy a föld elektromos terét módosítja (ami olyan irányultságú, hogy enélkül a készülék nélkül az ionokat felfelé mozgatja a falban) úgy, hogy az ionok elkezdenek visszafelé mozogni a falban. Akkoriban mint ha nem lett volna szó sugárzásról, mert arra azért talán emlékeznék már csak az energia forrása miatt is. Az elektromos tér módosításáról volt szó, és ez energetikailag rendben is lenne.
Ez a sugárzás, meg mikrohullám nekem újdonság, ezért is kaptam fel a fejemet, hogy mi van itt kérem?
Előzmény: JFEry (155)
CORTEN Creative Commons License 2004.03.06 0 0 171
Rendben.

Akkor tessék bátran ideírni:

Gravomágneses márpedig hullámok nincsenen, nem is lesznek. Én sohasem láttam ilyeneket, ismereteim szerint más sem fog soha ilyet tapasztalni.
Ilyen módon nem lehet eészen biztosan falat szárítani. Az aquapol sem a vázolt, sem egyéb elvekalapján nem lehet hatásos eszköz.

Szabó János
átlagember

(engem vajmi kevéssé érdekelnek a Földet körülölelő mágneses, meg gravitációs és egyéb hullámok. Pár száz évvel ezelőtt élt emberek valószínűleg kétkedve fogadták volna a kvarkokról, és egyéb szubatomi részecskékről szóló híreszteléseket. Pár ezer évvel ezelőtt az ár-apály jelenségre sem tudtak korrekt magyarázatot adni. Adott egy masina, bizonyítsuk be tudományos és logikus érvek mentén, hogy nem működik. Vagy ha erre nem vagyunk képesek, akkor fogadjuk el átmenetileg, hogy van aki meg inkább a működőképesség oldalán teszi le a voksát.)

Előzmény: Törölt nick (170)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 169
Létezik ez a jelenség, amit elektroozmózisnak hívunk.
Ugyan nem vagyok róla meggyőződve, hogy a kapilláris jelenséggel összefügg, de tény, van ilyen jelenség. A vízben is érvényesül.

Van egy feltételezés, mely szerint a szerkezet szárítja a falat.
A szerkezet, különösen a Brill, elektromosan műxik, vagy legalább is feltételezzük, hogy csinál valamit.
Az eredeti honlapon főként, valamely módú "vízkihajtást " emlegetnek. Ez éppen megfelelne vagy az hidrogén fejlesztéses, gáznyomással, vagy az ozmotikus, ion-folyadék nyomással működő magyarázatoknak.

Egy pillanatra felejtsük el, hogy mind két jelenség csak egyenfesszel megy, és kész a magyarázat.
Sőt! Azon kevéssé közismert dolgot, hogy 21cm, háttéssugárzás, ennyi a molekuláris hidrogén emissziós sugárzása, a vízben van hidrogén, így atalajvízben is, kicsit hozzátesszük és máris, könnyen meggyőzhetjük magunkat a feltételelzéseink alaposságáról.

Előzmény: CORTEN (167)
fizimiska Creative Commons License 2004.03.06 0 0 168
Szerintem ez a gravomágneses duma ennek a jelenségnek a félreértéséből fakad: Gravitomagnetic induction

Előzmény: rhaurin (156)
CORTEN Creative Commons License 2004.03.06 0 0 167
Jelzem, azért már első nekifutásra is vannak benne a jelenlegi ismereteimet is durván megsértő kijelentések, az esetleges részigazságok egymással össze nem férő összeillesztései mentén.

Pontosabban?

Engem az egészben az energianyerés módozata tesz kétkedővé. Bár manapság akkora az elektroszmog, hogy abból is tekintélyes mennyiségű energiát lehetne kicsatolni:)

Előzmény: JFEry (163)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 166
A hipotézis csak akkor értelmes, ha van rá valamely összefüggés ami lehetővé tegye a feltételezést. Itt nem látni ezt a kapcsolatot.
Előzmény: CORTEN (164)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 165
Az ilyen elektro -izék, mint a -lizis, -ozmózis -toforézis, és a többi, egyenfeszültségű elektromos térben kimutatható jelenségek. Itt ilyen tér mitől lenne?
1,4GHz, mégy csak esélyt sem ad az ionoknak arra hogy megmozduljanak a térerő függvényében, főleg a várt térerő esetén. Ez ha van egyáltalán, csak pikoWatt szinten melegít.
Ha valós a jelenség, akkor más a mechanizmusa.

Amúgy éppen most építek nektek egy hangolható 1,4GHz gencsit. 0,1Watt egyszerűen és veszély nélkül kicsatolható és közelről megnézhetjük csinál-e valamit egyáltalán a kapilláris jelenségekkel.

Előzmény: onobody (162)
CORTEN Creative Commons License 2004.03.06 0 0 164
Jó nagy betűkkel ott van, hogy hipotézis. A tudomány fejlődése során ennél nagyobb tévedések is megestek és nem kis tudósokkal. Ettől maradtak azok akik voltak. Nem vagyok tudomány-történész, sem filozófus de szvsz másként ez nem is lehet.
(gondolom csak az aqupolos résszel szemben vannak fenntartásaid)
Dr.O.J. Közzétett egy mások által megalkotott anyagot, kiegészítette a saját magyarázatával. Ennyi. Joga van hinni benne, másokkal is megismertetni nézeteit.Azért, ha olvasod a hozzászólásait a topicban, akkor láthatod, hogy milyen nyitottan áll a témához. Egyelőre még senkinek sem sikerült értékelhető módon cáfolni a készülék hatásosságát. Mint ahogy igazolni sem.

(Az anyagi érdekeltségre tett megjegyzés elég ízléstelen volt)

Előzmény: Törölt nick (161)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 163
Távol álljon tőlem, hogy Józsit, mint reménybeli együtműködő partnert bármely szinten is megbántsam.
Ha kell, inkább elhiszem a megvezetést, vagy egyszerű múló hibás pilanatot egy olyan helyzetben, mikor az ismereteit kellett összeboronálnia, az esetleges többfelől jövő, számára meggyőző állítással.
Jelzem, azért már első nekifutásra is vannak benne a jelenlegi ismereteimet is durván megsértő kijelentések, az esetleges részigazságok egymással össze nem férő összeillesztései mentén.

Azt mégcsak vélellenűü sem merném feltételezni, hogy bármely szinten is az iromány létrejötét egy jól csengző titulus apróra váltása indikálta volna.

Előzmény: CORTEN (160)
onobody Creative Commons License 2004.03.06 0 0 162
"""Ez is nyilván ugyanaz a humbug, csak ez a szentpétervári Reus professzor 180 évvel ezelötti munkájára hivatkozik. A jó prof azt fedezte volna fel, hogy elektromos térben a viz "a pozitiv pólus felöl a negativ pólus felé mozog". """

Itt nem egyszerüen az elektroforézisről van szó?

onobody

Előzmény: rhaurin (137)
CORTEN Creative Commons License 2004.03.06 0 0 160
Ti még soha nem írtatok le semmit (akár mások számára is hozzáférhető formában) amiről később kiderült, hogy nincs köszönő viszonyban a valósággal? Gondolom, ha valaki cáfolhatalan bizonyítékokkal áll elő, akkor a Dr. Orbán el fogja ismerni tévedését, és a helyes változatot fogja közzé tenni.
(Másrészt mindenkit be lehet vinni az erdőbe, csak a témát kell jól megválasztani. Ő ezen a téren labilis, Téged meg mással lehetne ugyanígy megetetni. Valószínűleg észre sem vennéd)
Előzmény: Törölt nick (158)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.03.06 0 0 159
Még egy apróság, hogy a kedélyeket borzoljam: a készüléket Hartman-kereszt fölé kell helyezni, mert csak ott fog müködni. Javalom radiesztéta szakember meghivását, de olyat, aki TUD mérni. Ő esetleg nem csak a földsugárzást méri meg, hanem a készülék által kibocsájtott sugárzást is? Pl. hány méter a hatótávolság, stb.
Talán az Energia-Klinika, Kovács András tud segiteni www.taltos7.hu
Sok sikert!
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.03.06 0 0 157
Én csak gratulálni kivánok Dr. Orbán J.-nak, hogy ilyesmit le mert irni. Szvsz a tudomány eljutott egy olyan szintre, hogy érdemi előrelépés csak a minden irányban nyitott, érdeklődő kutató elme számára lehetséges. Ilyen emberekből kellene sok!
Előzmény: rhaurin (156)
rhaurin Creative Commons License 2004.03.06 0 0 156
Józsi, ezt tényleg te irtad? Már megbocsáss, de kétségbeejtö zagyvaság.

AQUAPOL készülék m q ködési elve - Írta és szerkesztette: dr. Orbán József tanszékvezető főiskolai tanár PTE Műszaki Főiskolai Kar

"A gravomágneses hullámok hasonlítanak az elektromágneses hullámokhoz - azonban az elektromos hullámkomponens hiányzik, amit egy más szerkezetü gravitációs hullámkomponens pótol." Jujj.

Én azt megértem, hogy valamiböl élni is kell, de azért mindennek van határa. Hogy tudsz megállni a hallgatóid (és kollégáid) elött ilyen "publikációkkal"? Hogy adhatod ilyesmihez a nevedet?

PMMF Építőipari Szakmai Intézet - Anyagtan, Geotechnika és Közlekedésépítési Tanszék

Dr. Orbán József, tanszékvezető

Cím: 7624 Pécs, Boszorkány u. 2.
Tel.: (72) 503-650/3810
Fax: (72) 501-532

Előzmény: Dr. Orbán József (149)
JFEry Creative Commons License 2004.03.06 0 0 155
Régebbi a netes kapcsolatunk annál, hogy ne ismernénk egymást!

Tudom, Téged is elsősorban a POL energetikája izgat.

Ha Józsi hozzájuttat a szerkezethes, akkor először az effektet keresnénk meg amit a kütyű igér. Ha van, akkor sokkal érdekesebb lenne az energiaforrásásnak megvizsgálása, mint maga a falszárítás. Az nekem csak egy kiegészítés lenne.

Sajnos az eddigi leírások, indokok, a rendelkezésemre álló ismeretek függvényében(melyekről nem állítom, hohy minden szinten és mértékig helytállóak) a dolgot nem tudom elhinni.

Viszont többen is , és itt nem jelenlévő ismerősöm is köti a szerkezethez a falszárítást, mint tényt.
Szóval marad az E-keréknél, a monopolnál is használt "hiszem amit látok" effekt.

Ha módom lesz vizsgálni, és főleg ha jutok is valamire, természetesen igyekszem a köznyéken kószáló szürkeállományt is nyiltan bevonni. Ettől számomra bármely megfizetett, és ettől kétségesen kívülállóként akreditált intézmény esetleges pozitív eredményénél többnek tartom az itteni megállapításokat.

Asszem, ezzel Te is így vagy.
:-)

Előzmény: V.László (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!