Akkor mosoda ügyben : Elnézést kérek , ha félreérthető voltam , de a szemből veretés a hűtőre című fejezetre utaltam volna a nagynyoműsúval ne mossátok felkiáltásommal :-)
Persze hátulról veretheted 140 atmoszférával is a sarat róla... :-)
Én még nem mostam , mert nem kellett , sárban és eső után nem motorozok...
"önmegtartóztatás elvtársak" :-))
Igaz , hogy nincs is még bejáratva , csak 500 km....
Nem tudom ki mit használ a hátsó kerék tisztításához (a lánc szerintem nagyon összekoszulja + a kipufogóból is jut rá egy kevéske), a tuti megoldás: "GAZDASÁGOS" téli ablakmosó folyadék.
Az rugóelőfeszítés állításához én csak a célszerszámot használom, tudomásom szerint csak ezt is kell. A "gyári" beállítás szerintem egy kicsit puha. Utassal a végponttól egyet vissza beállítást próbáltam és teljesen rendben volt. Azóta egyedül is így használom. Kicsit pattogós, viszont nagyobb sebességeknél sokkal stabilabbnak érzem. A nagyobb sebességeknél jelentkező "zselés" hatás szerintem a felsőtestre nehezedő nyomás és ezáltal merevebb kormányfogás miatt van. Naponta autópályázok vele és nem tapasztalok ilyen dolgot (persze hasalni azt kell).
Remélem GRAFONYA-nak hibátlanul sikerült a műtét. Mielőbbi "visszatérést" kívánok!
Nem gondoltam hogy az építőkészlet ezt takarja, hogy teljesen darabokban van az egész. Persze a polcról csak lekaptam, aztán rohanás a pénztárhoz, otthon meg a meglepetés.
Nem tud vki egy jó műszerészt a belvárosban aki összerakná? Asszem ez már nekem túl nagy falat. Az áramköröket még csak-csak összerakom, de ezt…
Ott mosod magasnyomással ahol akarod, DE a hűtőt vagy nagyon messziről spricceld csak, vagy egyáltalán ne! AMire még figyelj a csatlakozókra (elektromos) hol van, és hol nincs, azokat se kellene nagyon eláztatni.
hát izé!? Azt hiszem azon a szakaszon pont olyan 190 körül jöttem, de nem tartottam sokáig, visszavettem kb. 160-170-re. ;-)))
élveztem, hogy nicnsen szél, és lehet haladni. ;-)))) TE Palotai vagy!? TE voltál az aki májusban le akar jönni egy másik sráccal Almádiból? (Bocs, nagyon rossz a névmemóriám) :-(((
a szebb felfogatás csak az lehet, hogy fúrni kell a lengőkarba egy menetes csavart, s akkor fel lehet úgy fogatni mint a másik oldalt. Ki-ki eldöntheti magának hogy "beválalja-e" a fúrást.
(HÁTSÓ SÁRVÉDŐ) Mondanám, hogy feliratkozom, de a felfogatás nem tetszik igazán. Jó lenne vmi szebb megoldás! Most akkor a hátulját lehet nagynyomásúval mosni, vagy nem? Egyikőtök ezt mondja a másik azt. A hátulját szerintem miért ne lehetne. A rugó előfeszítést ti tekergetitek? Azt hallottam, hogy a gyári állás, az aszfalt egy személy, ha ráhúzol egyet az murva(terep) egy személy, ha kettőt húzol az aszfalt két személy. Ez igaz szerintetek? És, hogy kell ezt pontosan csinálni? Van egy csavar az alsó részén azt előbb meg kell lazítani és aztán használni a kulcsot, amit adtak hozzá?
Hi!
Onnan gondolom hogy nem volt bejáratós, mert ment rendesen, legalább is hozzám képest (én 87km/h) :)))
Szembe jöttél velem pont a kanyarban, és lehet hogy nem vettél észre.
Én is mocival voltam fekete ER6.
Na nem probléma, csak úgy érdeklődtem.
A hűtőre visszatérve, megnéztem, és sajna a Z750-es hűtővédő tényleg nem jó.
anno mikor megvettem a gépet (2005.11. hó) akkor azt mondták, hogy felviszik az árát 1,8 millára. Csak eléggé lassan, mert mikor én vettem akkor hagyján, hogy csak picit volt olcsóbb, de ajándékot se kaptam, mint itt egypáran, meg ilyen akció, hogy mit tudsz mellé választani még plusszban. ;-)))))
a hűtő valóban érzékeny a nagynyomású mosóra, erre megoldás, hogy a hűtőre nem nyomatod a vizet. Attól még a motor minden más részét nyudodtan lehet mosni vele... Sima slaggal sosem lesz olyan szép, mint nagynyomásúval, egyszerűen nem tudsz kefével odaférni minden zegzugba. Én már régóta nagynyomásúval mosom és semmi baja a gépnek!
Oksi, és jogos a félelem, de a blokk hátuljáról volt csak szó. Arra viszont az előttem szólóhoz nagyon felhívnám én is a figyelmet, hogy a hűtőre nagyon vigyázzatok.
Már több szálon is elindult a folyamat, ha lesz időm, akkor már a héten megnézem az egyik verziót, hogymilyen háló lenne, csak még a háló kifeszítését nem tudom, hogyan oldjuk meg!?
Netán Te is motorral voltál? Akkor lehet nem is köszöntem, mert nem vettelek észre. Sajnálom! Vagy a mergában ültél amivel meccseltünk Hajmáskérig kb., ott már elmaradt végleg. ;-)))))
Az elektronikára vigyázz, mert ott van egy processzor hűtőborda, annak a környékén teli van tyúkbéllel. Meg a blokk oldalán is megy fel kábel. Ha csak hátulról takarítod, és csak a blokkot, meg sárvédőívet, akkor nem lesz gond. Csatlakozók is vannak a környéken. Szerintem mielőtt elkezded magasnyomással tkarítani nézz körül, hogy hol van csatlakozó ahol takarítani akarod a vasat, amúgy az elég jól leszedni. Én csak simán slaggal takarítottam, végén spriccelővel, és eléggé jól letakarította. Meg mondjuk nekem pici kezem van, és befért, úgy ahogy.
A sárvédő tényleg elkel. 220-at raktam a gépbe, de csupa kosz. Mennyire jó ezeket nagynyomású, kúton lévő cuccal borotválni? Hiszen belülre egyszerűen nem lehet nyúlni. Lakik vki közületek a 18. kerbe?