Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44438

Pofákat megforgatom lisztben és hirtelen körbe sütöm. Aztán ami eszembe jut és van itthon zöldség féle összevágom kicsit medinsztelem ebben most véletlenül egy póréhagyma is volt + egy zöldpaprika. Pofák mennek egy lábosba a többi rá, felöntöm borral, aztán másfél óra 150 fokon. Mikor puha minden a pofákat kiszedem, a többit turmixolom, utána ízesítem amivel kell és kész.

Előzmény: homerx (44435)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44437

A Flammkuchen tényleg közismert, de Elzász/Alsac nem csak Németországból (Lotharingia) áll, főleg francia.

Amit írtam, az a nemzetközi konyhaszótár 'mód'  címszavához hajaz. Elzászban persze számos jó kaja van ezeken kívül is.

Solymáron az Aranykoronában pl. kitűnő elzászi kacsát sütöttek 30 éve, nyilván Sauerkaut mit Speckschinken volt a köret.

Előzmény: Caipi (44436)
Caipi Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44436

Hát Németo.-ban nem... ott az Elsässer Flammkuchen közismert cucc, hagyma, sonka(vagy bacon?)kocka, tejföl, káposzta viszont sehol. Elzászban még nem jártam, hogy ott mit csinálnak. :) 

Előzmény: nagypapi51 (44434)
homerx Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44435

ezt a borjupofat reszletezhetned.

Előzmény: Boszorka (44430)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44434

Az 'elzászi' - ha ételről van szó - alapvetően savanyúkáposzátá feltételez + kolbász/virsli/(sonka)szalonna.

Gondolom, utánanéztél :)

Holnap halnap - szezámmagos harcsafilé, majonézes krumpli

szerdán szarvaspörkölt maradék, nokedli, káposztasaláta.

 

Előzmény: Tu Sok (44431)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44433

Köszönöm, van "előzetesben" szűzérme, van sonka is, holnap lehet, megpróbálom...

Előzmény: Boszorka (44432)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44432

Ez valami német recept, Caipitól kaptam egyszer. Szóval szüzérme szeletkéket megsütni, tűzálló tálba rakni. Hagyma karikákat és schwarzwaldi sonkát összesütni. A szüzekre tejfölt kenni. a sonka hagyma keveréket ráteríteni , reszelt sajttal megszórni. Sütőben ráolvasztani a sajtot.

Nem garantálom a recept pontosságát, mert csak először csináltan nagyjából recept szerint. Azóta csak találomra, mint mindent.

Előzmény: Tu Sok (44431)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.12 0 0 44431

Milyen az elzászi mód?

Előzmény: Boszorka (44430)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44430

Ma szűzérmék voltak elzászi módra. Wz gyorsan ment. De elkészült, majdnem készre a borjupofa is. Másfél órát volt 150 fokon a sütőben a zöldségekkel. Olyan puha lett, hogy majd kanállal szedem ki, mert ha beleszúrom a villát szétmegy. Feltehetően rizst fogok főzni mellé. Holnap délelőtt dolgom van, így igyekeztem előre dolgozni. Persze elég lesz két  napra.

ketyo61 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44429

en is bedoltem, a neten csak a kecskemetit talaltam. :-)

Előzmény: Boszorka (44426)
homerx Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44428

en tegnap este vaddisznoporkoltre voltam hivatalos vegyes erdei gombaval (amit nem en adtam). nem volt rossz vacsoram :)

Előzmény: nagypapi51 (44423)
szkati Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44427

Nem cáfoltad, én meg bedőltem. Persze kétségeim azért voltak:))

Előzmény: Boszorka (44426)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44426

Kecskemétre? Soha.

A Bagatel itt van a szomszédban. Németvölgyi Orbánhegyi sarok. Csak ebédelni lehet, este zárva.

Előzmény: szkati (44424)
szkati Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44425

Odavagyok a szarvasért. Nagyon szeretem. Pláne, ha jól van megcsinálva. De mondjuk ettől a te esetedben nem félek:))

Előzmény: nagypapi51 (44423)
szkati Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44424

Lementetek Kecskemétre kajálni?

Előzmény: Boszorka (44417)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44423

Önfegyelem elvtársak, önfegyelem! :)

Itten szarvaspörkölt készült, már csak a dödöllét kell frissiben megpirongatni, ha megjön a gyerek.

 

Előzmény: Tu Sok (44422)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44422

Tegnap paníroztam a múltkori karfiol romjait. amely köret leend délben  a szűzpecsenyéhez, csak legyen, aki megeszi...

Egy hétig nem eszem, ha a felét letolom...

homerx Creative Commons License 2018.03.11 0 0 44421

a kenyelem nagy ur. a zasszony tegnap fozott csirkepaprikast, abbol meg van. husleves szinten lett, ma reggel meg sutott egy halom palacsintat. kinek van ilyenkor kedve fozni?:)

Előzmény: homerx (44407)
ketyo61 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44420

Felirom a listara. ;-)

Előzmény: Boszorka (44417)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44419

A reggeliző hely alul van. Ott is nagy a forgalom.

 

Egyébként valamiért ez egy női hely. Kifejezetten lánycsoportok ültek az asztaloknál. Az egész vendéglőben, talán 4 férfi volt.

Előzmény: Caipi (44418)
Caipi Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44418

Én reggelire vágyom ott. 

Előzmény: Boszorka (44417)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44417

Jó volt. Asztalt kell foglalni, megtettem, mert hét végén mindig tömve van. Nincs óriási választék, de ami volt az nekünk nagyon izlett. Egyerü értelmezhető étel. Kacsacomb filé, ami hihetetlen puha volt, miközben a bőre ropogott. Volt hozzá fehér káposzta és tört krumpli. Előtte, utána, nem ettünk semmit mert dugig voltunk. Hoztam haza Sacher szeletet, ami isteni náluk.

Előzmény: Boszorka (44413)
Caipi Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44416

Oda én is készülök már rég. :) 

Előzmény: Boszorka (44413)
ketyo61 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44415

Az a kecskemeti etterem? Irj majd milyen volt. 

Előzmény: Boszorka (44413)
ketyo61 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 44414

Vannak nekem is dobozkak, most lencseleves, bableves, lesz gulyas :-) , es van meg bolognai szosz is. Pulyka-es csirkeleves is leszurve, azt adaleknak hasznalom. 

Előzmény: Boszorka (44412)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.09 -1 0 44413

Miután rendesen bevásároltam tegnap, ma megettük a maradékot és holnap pedig kipróbáljuk a Bagatelt. A vásárolt cuccot majd megesszük a jövő hét folyamán.

Boszorka Creative Commons License 2018.03.09 0 0 44412

Csináld nagy mennyiségben, remekül le lehet fagyasztani. Egyedülálló koromban kis dobozkákban állt a dolog a mélyhűtőben.

Előzmény: ketyo61 (44410)
szkati Creative Commons License 2018.03.09 0 0 44411

Megittam:))

Előzmény: homerx (44407)
ketyo61 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 44410

Piros pár.káp-ot nagyon szeretem, de csak en, ugyhogy ritkan van.

 

Gulyasleves lesz es talan palacsinta ha lesz kedvem hozza.

Előzmény: Boszorka (44408)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 44409

Jah, úgy könnyű... :)

Előzmény: Boszorka (44408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!