Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem általánosítottam, csak a YouTube-ot karbantartókra gondoltam. Mások meg a Jófogás oldalának hibáit tulajdonítják rendszeresen a programozók hozzánemértésének, mármint az oldal technikai hibáit illetően. Itt az Index Fórumon ez már egy topikot töltött meg, éspedig a "Jófogás - vélemények, tapasztalatok" topikot.
Akkor az is mind fikázás, amit hibákat ott technikai síkon mindet leírnak, és a programozókat hibáztatják érte??? A Jófogás-felhasználók ott egyszerűen csak leírják a tapasztalataikat.... .
Meglepő módon, nekik is meg kell élniük valamiből. Mivel sem te, sem sokan mások nem fizetnek egy fillért sem nekik, ezt reklámbevételekből kell megtenniük, melynek szerves része az is, hogy ösztönözzenek a maradásra, az éppen nézett, tehát szemed előtt lévő videóba ágyazott újabb videókkal. Hidd el, sokkal okosabbak nálunk ebben a kérdésben.
Ha bekapcsolod az automatikus lejátszást, akkor ezek a javasolt videók nem fognak megjelenni.
Nyugi, lesz. :( Addig jó míg ez a metodika működik. Ha megveszed a progit, automatában le tudsz tölteni akár lejátszási listát, akár minden videót egy csatornáról. MP3-at is tud exportálni eredeti feltöltésben.
Letöltéskor a 360-as felbontást válaszd ki, tökre elég lesz, túl sok helyet se foglal, de már nézhető 40"-os TV-n is. Értelmetlenség HD-ben minden szir-szart leszedni.
Köszi a tanácsot, de pont ezt akartam elkerülni... ! :))) :(!!
Mármint azt, hogy le kelljen tölteni a videókat, és ezzel együtt jelentős HDD-tárhelyet foglaljak le a merevlemeze(i)mből.
Tehát akkor nincs semmi mód arra, hogy magán a YouTube-on belül kapcsoljam ki az előzeteseket. -- Mondhatom, "nagyon ügyesek" voltak a YouTube-os programozók... (( Legalább annyira futotta volna az elméjükből, hogy az előzetesek ne 6×3 centisek, hanem csak 3×2 centis piciri képek legyenek (a kisebb kitakarás végett!!)... .. :-(! ))
uBlock origin, reklámblokkoló-kiegészítő/bővítmény a böngészően. De van több más is, Adblock, Ublock origin, stb. Sztem ilyesmi van nálad is. A youtube-on sem piszkál semmilyen reklám.
Nem látok rá szaktopikot, mert egyrészt nem ismerem eléggé a technika részt, meg a topikkereső is hetek óta rossz, így itt kérdezem meg, mint szintén számítástechnikai dolgot:
A YouTube-ról van szó, pontosabban a lejátszás alatt lévő videóba beágyazott, hozzá témában kapcsolódó videók link-előzeteseiről (azaz ami videók előzetesei linkként is működnek a másik -- azaz a lejátszott! -- videóba beágyazva).
A kérdés: hogyan lehet ezeknek a videóelőzeteseknek a lejátszott videón belüli megjelenítését a YouTube-on kikapcsolni??? -- (Az vele a bajom, hogy a legtöbbször az oktató videókba teszik bele ezeket, és többnyire a legutolsó 5-6 perc képeiből takarnak ki sokszor fontos képi részleteket, hogy mit hogyan csinál az illető az oktató videó vége felé. Ezért a YouTube ezen "fejlesztési" újítását bosszantónak tartom. Szerintem emiatt ez a kép-link egy visszafejlődés, mert ezek a videók az oldalsávban is éppúgy benne vannak.)
Itt van egy ilyen példa, ahol a lejátszott videóban két (képes linkként megjelenő) videóelőzetes is benne van!:
win10 pro, avg, króm, és atakuva, erre már az ublock origin se jó! Ha be van kapcsolva, ugye nem indul el a k. reklám, nem tudom az irományt olvasni. Kikapcsolt ublockkal bejött a bmw majd átugrott oda ahova köll.
Tehát. Egy országos kult. hetilap cikkei úgy olvashatóak el online, ha a cikk címe alatt szereplő reklámot végignézzük. Utána újra a cikkre kattintva a teljes cikk olvasható. Namármost: egyik gépemmel (Win7) lehet, másik gépemmel (Win10) nem lehet. A hetilapnál azt mondták, amelyik gépen az ESET vírus-védő van, az megakadályozza. Sajnos: a Win10-es gépemen nincs Eset, csak a Windows Defender van, vagyis az ESET-magyarázat téves. -
Szivesen fogadok ötlet-megoldásokat. ÉS főleg, hogy ha valaki gyakorlatban kipróbálná: www.es.hu
Mindenhol kapcsold ki a faxba, ígyis-úgyis rád lehet írni, de legalább nem pofázik világba. (nő ne ellenőrizgessen) Hasonló okból a telefonon csak és maximum a messenger van, fészbúkprogram soha.
Segítséget szeretnék a következő facebook problémámhoz ... Ma egész délután a netet böngésztem, de sajnos nem találtam megnyugtató választ a dologra. Sem a facebook-on, sem a messengeren nem látható, hogy mikor voltam aktív utoljára. Hetekkel ezelőtt letöltöttem egy messenger alkalmazást desktopra, szerintem akkor borult valami. A telefonomon is van messenger alkalmazás. A facebookon a messengert "aktív"-ra állítottam, a telefonomon pedig természetesen hol "elérhető" (akkor látszik a facebookon a zöld pötty), hol "nem elérhető" vagyok (ekkor viszont sehol semmi nem látszik). Tudtok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm.
Jobb is ha nem tudsz, csak az a baj, hogy ha rendesen elmesélem, hogy miért szopik a világ miattad, akkor nem fog érdekelni. Így akár azzal a rövid mondattal is meg lehetne előzni az anyázás előtti udvariassági köröket, hogy aki XPvel szeretne netezni a mai világban, az kapja be és adjon nekem sok sört.
A Sokol egyébként sólyom akar lenni. Lengyelben "sokoly" a neve. :) A Hey Sokoly náluk alapmű, nyomják orrba szájba. Ez egy kemény feldolgozás https://www.youtube.com/watch?v=FOeZ_PsCjH4 bár az Almaszósz nyomába se ér.
Szedj le egy Vivaldit, vagy Operát, vagy Firefoxot másik géppel (mintha ezek még felrakhatóak lennének XP-re) és azokkal netezz. Bár nagy élmény azokkal sem lesz.
Van egy kis problémám. Újratelepítettem az XP pro sp3-as operációs rendszert. Van egy kis gondom az internettel. Van kábeles és wifis kapcsolat, de csak a levelezés (outlook express) működik. A telepítő által installált windows explorer 6 viszont nem akar kapcsolódni az internetre. A diagnosztika ezt dobja: "A windows a HTTP, HTTPS vagy FTP protokoll használatával nem tud kapcsolódni az internethez. Ez valszeg a számítógép tűzfalbeállításai okozzák."
A gond az, hogy akkor sem tudok csatlakozni az internetre, ha kikapcsolom a tűzfalalt.
Minden használható ötletnek örülnék, és már most előre is köszönöm.
Nálam sem lenne megemlíthető, mikor a 100ezer pénzes szervereken még megy az alkudozás, de ha már ekkora léptéket elértünk akkor főleg valami kétlábú vasat vennék és nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
És előző felszámolt cégemből is maradt kb. 300 darab vékonykliens occsóért :-D Pár helyen megpróbálkoztunk, hogy valaki nagyszájú Linuxos MAME/SEga emulátort tegyen rá, de aztán senki nem érzi magáénak a problémát, így nem haladt előre a dolog. Én meg maradtam a winnél, arra is egyre kisebb gépek vannak, oszt lehet köpködni, de legalább műxik :-D
Most éppen a szoftverfejlesztés helyett én is az ügyviteli vonalat támogatom, csak kicsit nagyobb méretben, mint a 2-4 fő. Aztán meglátjuk, hogy decemberre elfogy-e a pénzük vagy sem.
nem mondanám hogy nagy igény lenne rá inkább csak úgy, ha tudsz beletenni hozzáadott értéket pld. egy erp-t, ahhoz való supporttal vagy hogy nem kell elmagyarázni az ányk könyvtárstruktúráját és felrakod úgy a juzereknek hogy az közös használatú legyen vagy más, adózási-számviteli dolgokkal is megkereshetnek ilyesmi
itt arról lenne szó hogy könyvelünk mysql, sql szerver, firebird, ki mit használ, aztán ezen van a könyvelőprogi is, ms office, ányk, és terminál szerverként elérve aztán hogy ott a drót végén milyen vas van az tökmindegy, annak annyi dolga van hogy elindítson egy klienst meg lehessen oda nyomtatni, új végpontoknál egy intel stick pc-t szoktam kirakni, az ingyen van mert annyiba kerül vindozostul mint a vindoz ami rajta van, aztán el van magával gond nélkül
Csak kapkodom a fejem. 2-4 fő? Szerver meg csingilingi?
Még az ügyvédi irodákba is elég volt egy NAS, külső mentés hetente, minimum i5 asztali gépek és laptopok, MyDocs szinkron és azt hiszem kész is voltunk.
Most is ott az asztalomon egy Synology meg két red WD, sosem gondoltam volna, hogy ezt így túl kell gondolni...
hát, nem nagyon aláteszel egy e5-2620-at aztán jövő hónapban elmegy az ügyfél mert lassú volt neki nincs arra ideje mert a saját desktop pc-jéhez viszonyít vagy teszel egy hw raidet a vm-ek alá egyik vm megrángatja mert éppen bootol befele, a többi belassul mert a hw raidnél az a giga cache adja a működőképesség látszatát, ha abból kifutsz baxhatod aztán lehet tenni a vm-ek alá sata ssd-t is vagy bedugni a sata ssd-t a cachecade-ba, de most meg már 2018-van, az nvme se sokkal drágább ha rá tudod dugni a vasadra
Enyémek közt is akadnak, akik könyvelnek. Sőt :-D Kisebbeknél microserver vagy bármi, de ha lerohad akkor helyben és penen is van a cégnek mentése, bedugják, műxik. Ott szerencsére csak filemegosztás kell.
Másik már nagyobb és érdekesebb, egy vason elmegy a DC, SCCM, nagisos szirszarok, file és DB is aztán kész. 2-4 fős céget meg kb. bármi elvisz kilóra, manapság egy rendesebb laptop is, ha rendesen van kitalálva :-D Ennél a másiknál ugyanez a szitu van Dell r710-740 vasakkal, amit elsőre én sem így találtam volna ki, de műxik. ÁNYKnak meg úgyis mindegy, ha sok cucc és cég van benne, akkor az bármiről is lassan indul. Túl kell élni. Aztán ahol a filekiszolgáláson sok járulékos egyéb xls/szerződés/bigyó van, meg dokumentumkezelés, ott is megfizethető már az SSDs tárhely. Ezt így egységesen megkalapálták, kitalálták, működik, hogy egy vas az éles és arról van 2 fajta mentés, egyiken párhuzamosan a hostok, arról csak elindítod és kész, másikon meg 5 napra visszamenőleg élesben az adatbázisok, ennek napi/havi/éves mentése, filerendszer szinten. Aztán jöhet a cunami.
hát itten inkább ilyen 2-3-4 fős cégekről lenne szó könyvelnek, ilyesmi jellemzően kell alájuk egy vm ami egy nvme mirroron ül 4 fürge procmaggal meg 8 giga rammal, plusz még párszáz giga hdd-s hely a fürgeséget nem igénylő dolgoknak aztán ilyenekből van néhány ezekhez a fenti hp vas nem annyira szerencsés
Supermicro is jóság, csak a sajátom szopat keresztbe :-D Az biztos, hogy fél millióért most újragarizott HP-t vennék, 4x2 tera vincsi, 64 giga memória, csókolom, most lőttem 470ezer körül. Igaz erre sincs kiemelt support, de majd egyszer vélhetően párban fut, akkor felőlem egyik lábát szét is verhetik. Kinek mi, meg persze mire, ekkora vas néha 200 fős céget kompletten elvisz, ott még az a fél milliós arány sem tétel. Kivéve, mikor a cég nem érti, de az állásidőt 10ezer Eurókban szeretik mérni :-D
"nem tudom merrefelé kerested, hogy nem találtad meg"
hát igazából a hardveres emberem hozott pár ajánlatot hp dell meg mittomén vasakra, meg hogy azokra milyen támogatás van, gondolom az ismert nagykerekből ahova bejár aztán inkább összerakattam vele a jobb vasat supermicróból úgy hogy a tartalék alkatrészekkel is jóval kevesebbre jött ki mint a hp-dell lett volna aztán tavaly csináltam második vasat annál már eszembe se jutott a nagynevűeket megkérdezni, annál már hétszámjegyű lett volna az árkülönbség most viszont az első vasam felújítása jön, bele megy fél milla ebbe is, de aztán remélem még öt évig jó lesz
"az egyetlen megfizethető az volt hogy következő munkanap megkezdik az elhárítást, de az is tán csak a vas három vagy öt éves koráig"
Ha délutánig bejelented, akkor a Dellnél ez szabvány még a rendesebb munkaállomásokra és latopokra is. Kijön, csinálja. 4 órán belüli megfejtés az érdekes, gyakorlatban attól függ milyen a vas, de HPnak kb. mindig is volt rá megoldása. Olyan is, hogy 4 órán belül "foglalkoznak a problémával", ami azt jelenti, hogy meghallgatnak és modnják, hogy hümm, hümm, nekiláttunk, iktattuk, 4 nap múlva jön az alkatrész és kolléga egyeztet időpontot :-D De volt működő megoldásuk is, nem tudom merrefelé kerested, hogy nem találtad meg.
pont a hp-t nézegettem annó nem volt semmiféle értelmes támogatási ajánlatuk az egyetlen megfizethető az volt hogy következő munkanap megkezdik az elhárítást, de az is tán csak a vas három vagy öt éves koráig hát túrót, ha olyan a hiba hogy a tartalék alkatrészekkel se tudom pár óra alatt elháríttatni akkor ott vannak a mentések, éjszaka beizzítok egy bérszervert - van ilyen hirtelenszervere a doclernek és a rackforestnek is - és reggelre mehet tovább azon az élet most meg az a koncepció hogy két saját szerver, mennek keresztbe a mentések, aztán ha valamelyik úgy ledöglene hogy ez a tartalékalkatrészes dolog se segít akkor a másikon majd jól összehúzva magamat meg egy halom kompromisszummal de el tudjak indítani mindent
Ki is írja... Nincs rendesen összerakva az a gép. Oldják meg ott ahol a win10et telepítették, de ezek szerint tt sok más is hiányozhat, ha ennyire felületesek.
Vigyázz, ha keresővel kezded keresni, akkor ne tévedj rá a "downloadcenter..." nevű hamis oldalra, az csak utánozza az intel honlapját, és egész mást fog letölteni.
Van egy friss laptopom és múltkor észrevettem hogy nincs hang amikor elindítottam egy videót. A tálcán szereplő kis hangszóró ikon mellett egy piros x van és azt írja ki hogy nincs hangkimeneti eszköz telepítve. Ha elindítom a hibakeresőt az meg azt válaszolja hogy nem találja az Intel high definition audió illesztőprogramját. A gép maga jól működik csak még szokatlan nekem a win10, de most akkor hadver vagy szoftver probléma áll-e fenn?
hát, ez a vas amiről most szó van ippen öt éves vagy négy, vagy valahogy így azóta áll a tartalék alaplapja is a sarokban el is gondolkodtam rajta hogy kidobom a fenébe az egészet, csinálok a helyére új vasat, aztán gondoltam milyen szépen stabilan mukodik, jó lesz az még pár évig, a két alaplap a proci ram raid ami benne van bő fél milla úgyhogy rendeltem bele új diszkeket hűtőket nvme vezérlőt efféléket, aztán majd ezek is mennyenek el öt évet
Garis népeknél van alkatrész, megoldja, de ha másképp nem, akkor ad egy komplett vasat, csak a raid kártyádban legyen mindig friss fw.
Ha fél nap állásidő nem fér bele, akkor privát felhő vagy valami két lábú rettenet kell, de ezt sem mindig szoktam megtérülni látni üzletileg. Kinek mi. De ezt már említettem :-D Faszé nem valami 2 gépes Hyper-V, ESX, vagy csak valami alap cluster? Aztán zöröghet ott a sarokban kedvére.
"ilyet még nem hallottam"
Csak ki kell próbálni, tégy fel pár karton mindenféle alaplapot a polcra, nézz rá 5+ év múlva és sok kondi állásában felfúvódik, kifolyik. De ha nem is látványos, akkor bizonytalan lesz. Infósok és ftósok tudnak mesélni, tápban simán elpukkan a kondi, még a márkásban is, fotónál meg a nagyobb stúdióvakukat kell kis teljesítményen bejáratni, hogy sok év után összekapja magát, de a csere egy csöppet biztosabb.
Bár most elbizonytalanodtam, félbehagytam egy melót, hogy ezt újraindítom, aztán mentés, majd lekapcsolom, mert vén pöcs bizonytalan a vas. Erre most homlokomra csaptam, hogy tán folytatni kellene:
mert a szerelő odaér a vashoz a tartalék cuccal néhány óra alatt itt pesten, a garis népek meg a következő munkanapon kezdik meg a javítást, és nem biztos hogy van náluk minden alkatrész azok az opciók meg hogy pár órán belül odaérjenek nem megfizethetőek fehér embernek
"ha pár évig csak úgy áll magában egy alaplap/táp, akkor jobban meg bír zakkanni, mint ha használnád"
nabzmeg ilyet még nem hallottam négy éve ott áll egy tartalék alaplap, most lesz felújítás, akkor megcserélem, ez lesz az éles és ami eddig ment az lesz a tartalék
Ha ennyire kritikus, hogy tartalék kell a közelben, akkor miért nem veszel valami garis rendes vasat? Azt amúgy tudod, hogy ha pár évig csak úgy áll magában egy alaplap/táp, akkor jobban meg bír zakkanni, mint ha használnád?
asszem maradok a supermicronál, azzal hogy továbbra is be lesz támasztva a sarokba egy tartalék táp a tartalék alaplap tartalék prochűtő tartalék más hűtők mellé meg meg ne romoljon el, az nem ér
Az FSP csak félig redundáns, a 12 V-os és készenléti 5 V-os ágat szolgáltatja két tápegység, a többit a keret állítja elő. Még ha nem is valószínű ezek meghibásodása, ez a táp nem igazi redundáns, csak részben. Normális, kicsit zsúfolt szerelés, minőségi alkatrészek, és sok év garancia. A Supermicro egyszerűbb, jobban hűthető, hagyományosabb fajta. Én lehet, hogy ezt választanám, de ha szempont a (valamennyire) redundáns működés, akkor inkább az FSP-t.
Biztos nem vennék olyat, amiből fixen kilógnak a kábelek, meg persze azt sem tudjuk milyen ház, mi a cucc, mibe az egész és úgy egyáltalán. Innentől meg mindegy, végy amit előbb tudnak szállítani.
apropó fsp már megint szervert faragok 24 órás üzemben fog menni mivel járok jobban: egy supermicro szerver táppal vagy egy fsp redundánssal? a büdös életben nem volt még fsp tápom, pénz (a két táp árkülönbsége) nem számít, csak ne xarjon be eddig minden szerveremben supermicro táp volt és nem xartak be, de ez az fsp is jól néz ki..
Leírom még egyszer, harmadjára, utoljára: Kürtök problémájára reagálva, de meg egyébként is azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy fizesse meg az árát (csak egyszer kell) egy jó hatásfokú, megbízható, energiatakarékos tápnak - nem lesz olcsó, de hosszú távon, mindig a minőség a nyerő.:-)
(Persze, ha valaki (fél)évente cserélget, vagy folyamatosan toldozgat-foltozgat egy/több konfigot, akkor számára ez nem pálya.)
15 éve javítok tápokat, meg írok róluk olyanokat, amiket mások is felhasználnak. Talán a szomszéd Lajosnál jobb minőségű tanácsokat tudok adni. Az FSP meg nem a himihumi kategória a dzsunka széléről.
Látom a menekülés útvonalát, de sajnos rajtad kívül senki nem beszélt félpasszív tápról és ne is erőltessük ezt, hiszen, mint írtad, nem ismerjük a konfigurációt, így a házat sem. Mivel az ATX ház szellőzésében sajnos az ATX tápegység aktívan részt vesz, látatlanban nem is ajánlunk félpasszív, passzív tápot.
A spórolást vezesd le, nagyon érdekel. A túlméretezett tápegység hatásfoka lehet rosszabb a gép által okozott terhelési tartományban, de az ebből származó hátrány 10-20 W-nál nagyobb nem igazán lehet korszerű táppal. Ha 24 órát megy naponta, akkor ebből havi szinten olyan 700 Ft többlet jönne ki.
Ez már régebben elhanghott de megkérdezem újra,mert ezúttal lehet hogy nem úszom meg. A gép azt csinálja, hogy megállás nélkül megpróbál újra indulni, semmilyen képrenyő nem jön elő, tehát még a bios se megy. Erről gondoltam hogy tápegység... az új már úton van, de kellett a gép. Szóval elkezdtem belőle kiszedegetni a ramokat. A procitól legátovolabbi, a negyedik foglalatban miután repült, elindult a gép. Hogy jöjjek rá, hogy a foglalat vagy a ram modul a hunyó? Kingston ddr 3 1600 mhz. Nem egyszerre vettem őket, több más dologgal együtt ami a házban van, az alapkonfig után jött ahogy a zsebpénzem bírta, szóval a másik háromról sincs fogalmam hogy hány éves, és erről se.
Nyilván, a néhány mondatos hozzászólásokból nem derülhet ki minden, mint ahogyan Kürtök asztali gépében a tápegységek 2 évenkénti cseréjének oka sem; de talán ő is úgy járt, hogy szomszéd Lacika ajánlott neki az első tápcsere alkalmával egy jó lesz az és csak 10 ezer, nekem évek óta megy szintű megoldást.
A minőségi alkatrészekből összeállított (passzív vagy félpasszív) tápegységek kiskereskedelmi ára (400W-tól) 20 ezer felett indul.
Nekem félpasszív Corsair tápom van (a legkisebb névleges teljesítményű), ami még így is passzívként üzemel. Kevesebb mint 1 év alatt térült meg (villanyszámla) a többletköltsége.
Mondanám, hogy van egy szint, ami alá nem megy az ember (ha jót akar magának) - Kürtök pld. 2 évente cserél tápegységet; lehet, anno épp egy ilyen fórumon kapott üzit szomszéd Lacikától. Hajrá!:-)
Alapjaban veve a 2. monitoron foleg egy tavoli asztal ablakanak van fenntartva. Csak az ugye minden alkalommal bezarja magat, amikor alvoba rakom a gepet.
Es amikor ujra megnyitom, akkor mindig az 1-es monitorra maszik.
Bonuszkent ha a 2-es monitor felbontasara allitom a tavoli asztal meretet, akkor amint athuzom oda, visszaugrik a fokepernyore a tavoli asztal ablaka.
(nyilvan praktikusabb lenne 2 egyforma monitoron dolgozni, de azert lett ketto, mert a kisebbik egy fos, en 16:9-en nem tudok dolgozni hosszu tavon.
Figyu, van valahol valami olyan, hogy a mappák megnyitása úgy ahogy bezártad. Lehet, hogy ezt kéne benyomnod? De alap, hogy a két ablak-monitor már bekapcsoláskor össze legyen dugva.
Bármely ATX tápegység feszültségének stabilitása szabványban előírt érték. Tök mindegy, hogy ezen belül mennyire és hogyan ingadozik. Egy rákötött áramkör sem fog veszíteni üzembiztonságából ezzel az ingadozással. És teljesen felesleges 25-30 ezret elkölteni tápra a 450 W-os kategóriából, hacsak nem indokolja valami egyedi igény a küllemet, hűtést illetően.
A fogyasztás kapcsán meg kérdés, hogy a normál asztali, vagy a sosem elért elvi maximummal számolunk. Egyikkel sem érdemes ebben a kategóriában. 400-asnál kisebb szinte nem is létezik a polcon, ez könnyű-középnehéz játékos gépekig mindent betakar.
- a (nem gamer) konfiguráció fogyasztását kétszeresen haladja meg a tápegység névleges teljesítménye, de ne legyen több 75%-nál
- üzembiztos tápegységet (stabilan tartott fesz.értékek mellett) még (450W esetén se nagyon) kapsz 25-30 ezer alatt (a vételárból vond le a következőket: ÁFA, nagy-és kiskerek haszna, nevesebb gyártó esetén plusz reklámköltségek, a gyártó haszna.:-))
- a tápvezeték ideális esetben egy olyan szünetmentesre van csatlakoztatva, amelyik (hálózati) túlfeszültség ellen is védelmet biztosít (annak ellenére is, hogy egy jobb táp, ez utóbbi védelemmel is el van látva)
Akkor legyen dokkolója vagy ne csukaj le. Nem olyan bonyolult ez, de gondolom egyik megoldás sem jó, mert júzernek kell lenni valami rétegigénnyel :-D De ha ezen múlik sima ügy egy olyan gombot csinálni.
Ha nincs dokkolód hozzá, akkor biosban beállítod, hogy konnektorbedugásra kapcsoljon be a gép, a konnektort meg egy kínai tekergetős órára kötöd rá. Bekapcsolás reggel 8-kor, kikapcsolás meg reggel 7-kor :) Persze te kikapcsolod a gépet este úgy ahogy kell.
Igazából irigylem az olyan embereket akiknek ez a legnagyobb problémájuk. Amúgy a dokkoló jobb felső sarkában ott a bekapcsoló gomb, az miért nem megfelelő? Kell +1 USB-s, vagy valami? Amúgy ha alszik a gép akkor USBről fel lehet éleszteni, de sejtem, hogy az alvás sem jó :-D
Jajmár, ez az öt éves dolog. :-) Nem gyártanak semmit öt évre. Az öt év az alkatrész élettartamnak nevezett dolog, semmi köze ehhez (és nem is azt jelenti, hogy öt évig él egy alkatrész-látod, a tiéd ben is valami kettőt élt :-) ). Tápból olyat vegyél, aminek a nevét tápegység témakörében ismered. FSP, Chieftec, hasonlók. Nem kell felárat fizetni a csicsáért, úgyis a gép házán belül van, a minősége meg nem lesz ettől jobb. Két éves Corsairre nincs már garancia? Szokott lenni.
Tess, 12 évesek, nagy része 24 órásban ment cégnél 4-5 évet, szerinted mi üzemóra lehet benne?
Aztán PCklub lett belőle. Igaz most pár nem kapcsolt be, nem bírta, hogy elázott. Ez ilyen. De azért magyarázd már meg általánosságban, hogy mit gyártanak 5 évre, meg mit nem, mikor sok ezer cucc megy át a kezemen és valamennyi fogalmam van róla. Max aza véletlen, hogy a ProBook/EliteBook/Latitude cuccok valahogy drágábbak és tartósabbak is, mint egy legolcsóbb 60ezres notesz. Nahh, az meg olyan ja, ne is 5 évre gyártják hanem 6-8 hónapra :-D
Régi csont annak, aki nem tudja indokolni és nem ért hozzá. Kérdés ha 5 évre gyártják, akkor miért mennek még jó részt a 2003ban vásárolt monitorjaink és sok más? Meg a C64esem :-D De van egy iskolára való gépparkom ami kompletten 12 éves. Vagy fordítsuk meg. Szerinted meddig kellene működnie egy ilyen meg olyan cuccnak és miért?
Azt sem tudod, hogy a tápod rossz-e, egyéb ismeretében NINCS használható válasz, nem vagyunk Gyurcsók, ha a gép itt lenne lehet akkor is vakarnám a fejem. Vagy mutatnám a rosszhűtést és a púpos kondit.
Sok mindent gyártanak öt évre és nem tovább, ez már régi csont, és sajnos még mindig aktuális. Az előző táp is két évet bírt. A Corsair-nak jó tesztjei vannak, itt egy komoly munka, erre hiába nyomkodom a gombot lefagytam... Minden lerángattam csak egy ssd megy, de nem merem kikapcsolni a gépet, arról nem is beszélve, hogy egész éjszaka fogja tolni fel az anyagot, ezért szerettem volna valami használható választ.
Sziasztok, a gondom a következő. A gépem egyszerűen nem reagált a bekapcsolásra. Lerángattam mindent róla, ezek a dolgok évek óta rá vannak kötve, csak két ssd jött pluszban, de már azok is vagy másfél éve futnak. Ekkor elindult. Ez haldokló táp? Akkor még egy kérdéske: a tápcsere két évente normális? Mit vegyek ami legalább a tervezett elavulást kibírja?
Laptopomon legutóbbi Win10-es frisítés után a képernyő jobb alsó területéről elvették a mikrofon hangerejének beállítási lehetőségét. Hol és hogyan tudom ezt újból elérni? Köszönettel.
Azt ugye nem látjuk, hogy ott van-e az eszközkezelőben, amikor nem működik, hiszen ha nem működik, nem jutok el az eszközkezelőhöz :)
Annyit stabilan tudok, hogy ha visszaállítom "USB initialization: partial"-ra, akkor megint csak 1/10-1/20, amikor működik. Pedig a partialhoz oda is írja a bios súgója, hogy "Only mouse and keyboard" és eddig ez így működött. Most meg nem. De őszintén: kit érdekel? Most megy, a fater boldog, minden szép és jó és lépesméz.
Meg ne sértődj, mert annyiban tényleg igazad volt, hogy a biosban kellett keresni a megoldást, de az UEFI és a legacy usb nem volt elállítva és egy olyan opció átállítása hozta vissza a beviteli eszközöket, amire elvileg nincs szükség, és eddig nem is volt :)
De, hogy miért nem lehet kiherélés nélkül a "rögzítés a start menüben" opció után egy olyan, hogy csak a programnév látszódjon... idióta marketingesek.
Nemhogy 1.0. El nem tudom képzelni mire jó ez a jobb klikkes varázslat. Vagy parancsot gépelek vagy elkezdem beírni/keresni(még magyarul is ért) és hopp enter.
Van arra valami lehetőség, hogy a win10 startmenüs tolakodó-helyfoglaló giccs-csempéi helyett csak a program neve látszódjon semmi más? (mint a régi szép időkben) Kiraknám magamnak azt ami kell, (eltüntetni ugye nem gond ami nem kell) de ne azokat a hülye bizbaszokatt rakja ki kicsibe-nagyba, izgőmozgóba, találgatni kell néha mi micsoda, csak tök egyszerűen a nevét, és abból se lenne hátrány, ha át tudnám nevezni, ha túlmisztifikált.
Átraktam wifiről vezetékre a gépet, így csodálatosan lehet nézni a youtube-t, bármilyen rögzített videót. A tv go-t is lehet irányítani, műsorújságban keresés minden megy, csak épp a tévékép helyén fekete négyzet. Hang van. Túl okosak ezek sajnos.
Többet írnom kár és nem érdemes foglalkozni vele, hogy most eszközt túrok, mert nem fogsz venni és szívni vele, én meg írhatok litániát, mert attól is függ milyen szolgáltatód van, hány adót tudsz egyszerre nézni, miazmás.
Ad 1. Videóhoz (de még a sima telefonhanghoz is) a nyers sávszélességnél sokkal fontosabb a csomagok (helyes) sorrendje és az alacsony késleltetés, amihez az útközben érintett összes eszköznek ismernie kell a megfelelő funkciót (QoS), és -főleg- be is kell tartania.
Ad 2. Az ilyen távgyógyítós cuccok föl szoktak tenni maguknak egy driver-féleséget, amitől lényegesen gyorsabb, ill. simább lesz a kép átvitele, gondolom, a Tv-nek is van ilyenje. Más kérdés, hogy mit tud csinálni egy videóval...
Érdekes jelenség. Ha eszközkezelőben látszódik, már nem kéne problémának lennie vele, hiszen ott van működő eszközként. Hogy pont ennek legyen hozzá köze, az nagyon furcsa.
Úgy tűnik, h megvan a megoldás. A biosban volt egy beállítási lehetőség az usb eszközök bios post idejű inicializálására: none (majd megcsinálja az oprendszer = gyorsabb boot), partial (csak billentyűzet és egér, a többit az oprendszer) és full (miden). Eddig partialon volt, most fullra tettem és működik. Ettől még van valami, mert 6 éve senki nem nyúlt a biosba (és a partialnak pont elégnek kéne lennie, eddig is azon volt), de most megy, ez a lényeg.
Win10 van két gépen, a TeamViewer-el próbáltam felvett videót lejátszani, de nagyon darabosan jön csak át. A lejátszó gépen a youtube akadásmentesen jön 1080-as felbontásban, a sebességmérő 10M/10M-t mutat, így gondolom nem a net sebességgel van gond. A másikon meg 100M/30M.
A Spektrum tévét szeretném elérhetővé tenni a testvéremnek külföldön.
Akkor az USB részével jók vagyunk, nem ott lesz a gond. Esetleg, a vevő nem a gép hátuljába van dugva, kábelek, a gép fém háza-minden egyéb árnyékoló dolog közé? Ha előlapba dugja át, nem javul a helyzet?
Amikor én próbálgattam a gépet, akkor egyszer sem indult el billentyűzettel és egérrel, így az eszközkezelőig el se jutottam. Amikor neki elindult 1×, akkor ezt látta az egereknél: "Microsoft USB Dual Receiver Wireless Mouse (Mouse & Keyboard Center)" és detto ugyanezt (csak Keyboarddal) a billentyűzeteknél.
A tulaj 74 éves, tutira nem kotorászott a BIOS-ban, el se jut odáig. És (új infó) kb. 10-ből 1× a Windows is felismeri a billentyűzetet és az egeret. Aztán egy csomószor megint nem.
Okoska, olvasd el, mit írtam. Segítek. "ha engedélyezve van, akkor ő konfigurálja" Látod, ki is emeltem neked.
A legacy USB kapcsán. Egyrészt, nem PNP rendszerek felé lehet vele a csak PNP eszközként működő USB motyókat vagy tiltani, vagy engedélyezni, mint emulált eszköz (ezutóbbi az egerek, billentyűzetek miatt lényeges). Van/volt mód az USB tárolóeszközök hasonló emulálására is. És a harmadik dolog, amiben ez a két szó (legacy USB) szerepel, az a rendszerindítás során, mint rendszerindító eszköz keresése, ami nem letiltást jelent, hanem boot-eszközként kezelést.
A hozzáértés kapcsán: röhögés közben a monitorra köptem az ebédet.
Ha nem értesz hozzá és csak kötekedni trollkodni jöttél akkor kár volt..
"a Windows leszarja, hogy a BIOS-ban mi és hogy van beállítva"
Képzeld már 20 évvel ezelőtt is le lehetett tiltani bizonyos hardvereket a biosban (hang, lan, usb, extra ata portok, stb), az újdonság csak az hogy ezt akár az alaplap is kapcsolni tudja a bootolási módnak megfelelően.
Nem így van, semmi köze hozzá. Eleve így váltogatni nem lehet uefi és legacy között, mert a rendszermag csak az egyikkel kompatibilis egyszerre és mert a plug n play extension óta a Windows leszarja, hogy a BIOS-ban mi és hogy van beállítva, ha engedélyezve van, akkor ő konfigurálja, és mert az USB legacy mód az nagyon nem erről szól, mint amit leírtál.
Üdv, a fateromnak van egy PC-je, rajta Windows 10 Home. Van hozzá drótnélküli MS Natural Ergonomic Desktop + naprakész MS Keyboard & Mouse Center.
Tegnap óta nem megy a Windows alatt a billentyűzet. Azt hittem, hogy lemerült vagy elszállt az USB-s vevője vagy hasonlók, de kiderült, hogy a billentyűzet addig megvan, amíg a Windows el nem indul: működik a BIOS POST alatt (F2-re indul a BIOS), a BIOS-ban (egérrel együtt), megy az Intel RAID kezelő appban (a BIOS POST után, az oprendszer indulása előtt lehet a RAID tömböket babrálni), és megy a Windows hibajavító és csökkentett módjában is, de a teljes Windowsban se billentyűzet, se egér.
Csökkentett módban leszedtem és újratelepítettem az MS M&K Centert -> no luck. Elvileg nélküle is mennie kellene sima billentyűzetként (multimédia és spéci funkciók nélkül), de a Win úgy sem ismeri fel.
2018. május 25-én hatályba lépett a GDPR (General Data Protection Regulation - Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 Rendelete), amely Európa-szerte egységes adatvédelmi jogi környezetet teremt az érintettek jogainak védelme érdekében. Még a nyár elején ebben az ügyben megkeresett a lakásomon a KSH-tól egy munkatárs és több oldalas nyilatkozat kitöltését kérve tőlem. Már régóta tagja vagyok a BJMT-nek is és a napokban ők is egy nyilatkozat kitöltését kérték tőlem és elő álltak azzal a fenyegetéssel, ha nem teszem ezt meg törölnek a nyilvántartásukból. Egyre többen nyilatkozatok kitöltését kérik egy bizonyos adatvédelmi törvény miatt. Ki tudja mi ez a kavarás itt Magyarországon a 679-es Rendelet miatt, mert egyre jobban idegesít engem?
Ah, mar ertem, az eredeti beiras (146423) masodik bekezdeset nem olvastatok el.;)
A gepeket szertefele fogjak hasznalni akarmilyen tanarok felugyelete alatt, es az egyik helyrol jott egy jelzes, hogy ott rendszeresen ujra kellett telepiteni a win-eket, majd kiderult, hogy az egyik diaknak rendszeresen betoltotte a korabban lementett kepernyokepet par gepre es a tanar is megtapasztalta, hogy hiaba kattintgat az "asztalon" barmelyik ikonra, semmi se indul el.
Ugyhogy az en feladatom annyi volt, hogy legyen egy mukodo gep, amin lehetoleg csak azokat hasznaljak, amik ott vannak, apache es mysql server van, php-ben tudnak programokat irogatni.
(azert meghagytam nekik az xp-ben a paszianszt, ha szines grafikus programot akarnak futtatni.;)
KOSZONOM a notepadplus javaslatot, feltettem nekik.
A tobbire par megjiegyzes, ha mar sok mindent irogattatok:
Nem vagy IT guru, mert nem kell, itt valoban az IT problema donto resze a "hogyan tudom az x programot hasznalni", ha komoly IT problema van, akkor az mindig valami elfelejtett jelszoval vagy menuparanccsal kapcsolatos.
Ami a mobilos webezest illeti, az mar a helyi tanarok feladata lesz, jo par helyen mar evek ota hazirend, hogy "a terembe belepve a mobilokat az erre rendszeresitett helyen egy kupacban hagyni".
Ha meg hasznalhatjak, az se baj, mert a mobilon kapott infot be kell gepelniuk, ugyhogy megiscsak az editor vagy parancssor hasznalatara kenyszerulnek.
Ami a hw cseres megoldast illeti, megint nincs sok uj a nap alatt, MVM nevu ceget megkeresed, talan mar az evkonyvbe is beirtak, hogy amikor huszoneve bevezettek a minosegbiztositasi rendszert, rajottek, hogy az alkalmazottak altal bagoert megveheto leselejtezett pc-k alkatreszei tomegesen visszavandoroltak a ceges ujabb pc-kbe, akkor bevezettek, hogy minden pc minden hw elemere vonalkodos matricat tettek.
Ugyhogy lehet javasolni a fonokeiteknek ezt a megoldast es lehet majd setafikalni akkurol mukodo kezi vonalkodolvasoval, ami a csavarhuzonal is felelmetesebb fegyverre valhat.:-))
Ja, meg egy, bevallom toredelmesen, ha a Spectrumom billentyuzete nem doglott volna meg rendszeresen es nem lett volna olyan draga a csereje - es lett volna lehetoseg normalis billentyuzetre - akkor meg most is hasznalnam.
Valahol meg van 180k-s flopilemezem is, csak azert tettem el, mert sok nagyokos kioktatott, hogy olyan nem volt, 360k-val kezdodott a flopi tortenete.
Változó, cég még a O365höz tartozó céges OneDriveért is fizet, de minden ami felhő, email, Face, Youtube le van tiltva. Mondjuk nem is bírnánk sávszéllel sehol...
Ügyfelekkel való filecserére van saját megoldásunk, de az olyan drága, hogy senkinek nem kell :-D Így marad az, hogy átmásolm saját laptopra, kiírjuk CDre és posta/futár. Azt alá lehet írni, hogy átvette. Igaz már a saját laptop sem kell, mert fő gazdaként végre kaptam jogot CDírásra.
Nálunk engedve van majdnem minden (ami a hosts filében nincs kizárva), úgyis kibukik, hogy ki torrentezik, meg lóg fácsén egész nap, ha látszik is a munkáján. Ha nem látszik, elvégzi jól, akkor meg kit érdekel, hogy mennyit netezik közben? Ilyen a világ.
Pusztul a világ. Nem sejtettem volna, hogy XXI. században ez gond lehet, de majd biztos jönnek azzal, hogy minden rendszer megkerülhető, törhető, blábláblá. Utoljára júzer még a gépet is szétcsavarozta és saját vincsit rakott bele. Később aláírta, hogy a magán cuccait egy dobozban hiánytalanul átvette és munkáltató is eltekintett a feljelentéstől.
Nem kell megosztani, ott kikuglizza. Aztán lehet találgatni, hogy a kenyérpirítóra githubról összerakott ingyenes kód most jó-e, vagy sem, vagy nem számít a milyen módon hisz régen is volt könyvtár, ha a feladat megoldása jó, akkor jó? Én sem tudok minden powershell parancsot fejből és elég gyakran túrom neten a registry szerkezetét, GPO paramétereit meg mindenfélét, akkor az most nagy baj?
Switch letiltásra van kerülőút? Akkor a nebulót kell bevenni üzemeltetőnek, ha az törpösebb. Jobb helyeken fordítva szokott lenni, jön valami vendég és vakarjuk a fejünket, hogy kapjon netet :-D
Van egy Asus P5kpl-am alaplapom, kitűnően működik. Egy dolgot viszont nem értek vele kapcsolatban: az alaplap elvileg (és valószínűleg gyakorlatilag is) tudja az 1066MHz-es DDR2-es memóriákat kezelni, viszont a BIOS-ban nem tudtam ezt beállítani, csak 1000 vagy 1100MHz beállítására volt lehetőség a memória freki beállításánál. Ilyet korábban még nem is láttam. Próbáltam beállítani az 1100MHz-et 2V-on (a memória 1066MHz-es, 2V-os), de nem tetszett az alaplapnak vagy a memóriának. Csak úgy tudtam működésre bírni az alaplapot, hogy egy 5%-os overclock-ot állítottam be, így viszont az E8600-as proci sem 3,33GHz-en ketyegett, hanem 3,51GHz-en. Ez nem volt a szándékom, bár tulajdonképpen nincs vele bajom. A memória viszont még így sem 1066MHz-en megy, csak 1051MHz-en. Ez tulajdonképpen megfelel nekem (ha stabil), de nem láttam arra lehetőséget, hogy a memória 1066MHz-en menjen, a proci meg maradjon 3,33GHz-en. Az 5%-os overclock megemelte a proci frekijét is, nem volt választási lehetőség. Ez nornális? Találkozott már valaki ilyennel?
Mondani mindent lehet, de mar csak egyetlen kerdesre kell megtalalni a megoldast, hogy a csv importalast hogyan lehet ugyan abba a tablaba megvalositani, es akkor vegre indulhat a program.
Mi a típusa? Úgyis régen láttam élőben, valamikor elkanyarodok arra a munkahelye felé. A mechanika kérdéses, szokott repedni egy műanyagpersely az újabb keletű, még Sony futóművekben, de általában felfúrható-ragasztható.
És mit hidalsz át vele? Pár napig, hétig működik jól, aztán az eredeti hiba visszatér. Ügyfél szájíze kellemetlen, hogy már megint hozhatja vissza, hát hogy lett ez megjavítva. Az enyém is, mert szedhetem szét ismét. Szerinted ennek mi az értelme? Lehetne hozzá esztergáltatni megfelelő perselyt, ám a szétszedéssel van egy kis gond. Laptopokban, nem minden ventilátor szedhető szét roncsolásmentesen. Ha szét is szedhető, a persely a legritkább esetben nincs beöntve/bepréselve/beragasztva a műanyagba, a préselést még csak-csak lehet bontani, de a melegtől már keményre fáradt műanyag a legritkább esetben bírja ki a ki- és bepréselést, eleve deformált is lehet. Én szívesen védem a környezetet, de az ügyfél aligha fog örülni az új ventilátorhoz mérten 2-3x-os árnak, mert a perselyt nem én gyártom le, hanem el kell mennem érte valahova, ahol a tengely kopásával is tudnak számolni (az ugyanis bele van öntve a forgórészbe, excenterezni kellene, ha sikerülne is kivenni-cserélni), van megfelelő mérőeszközük a tengely megméréséhez is, aztán kitalálni a cseréhez szükséges, megfelelő módszert.
Nem, kettőnk közül te rugózol ezen és próbálsz lesajnáló hangnemben elmélkedni a fogyasztói társadalomról egy olyan konkrét alkatrész javíthatósága kapcsán, amiről úgy hiszem, fogalmad sincs. Hogy én mennyire vagyok futurisztikus időképben élő, arról talán elég annyit mesélnem, hogy két hete hoztak egy Asus laptopot hozzám, kitört tápcsatival, zsanérral. Amire a helyi pécészervizes azt mondta, ki kell dobni (4 éves, i5-ös procis cubehör, hááát..). A korrekt javítás itt is a burkolatcsere lenne, a gép aktuális értékével összemérhető áron, ám egy ilyen gépnél még érdemes más megoldáson gondolkozni, hát megjavítottam. Kilágyítottam a zsanért, hogy ne törje ki magát a másik oldalon is, kétkomponensű ragasztóból felépítettem a sarkot és a csavarágyakat, majd szorosan összeraktam. Nem lett szép, de használható a gép még pár évig és szétszedhető is, ha szükséges. Hétvégén egy kávégépet hozott cimborám, kidobták. 2009-es. Semmi baja sem volt azon kívül, hogy a gombjait hordozó panel rögzítése torzult a sok használat miatt, így a gombok némelyike nem volt benyomható. Ki kellett venni és újra becsavarozni.
Nem tudom, ki él álomvilágban, de ha ezt gondolod rólunk, lyukra futottál, Jahno is tudna mesélni, hogy miket megjavítottunk a pincében, meg a hatodikon, a folyosón, amiket mások kidobtak, aztán azokat toltuk tovább felajánlások.hu és egyéb helyekre, mert csak.
Kérdésedre válaszolva: elég költői az egész estét lekötő veled foglalkozás. :-) Kétszer három percet vett el az estémből a két válasz, amit írtam neked, a mostani eddig tíz percet. Este még csatlakozót kerestem egy CT95-ös Pioneer magnóhoz, megjavítottam egy Kenwood minihifi kazettás magnóját, és hibakerestem a CD-játszóját. Ez is kukából menekült, két szíj és egy mikrokapcsoló miatt, de hát ki ért ezekhez már, ugye.
Rapid, rövid távú, de annaál hatékonyabb (áthidaló) megoldás.
És akkor most egy rövid nyilatkozat: Ti tényleg ezen rugóztok egész este?:-)
Adok még egy értelmezési lehetőséget. Én nem abban a korban születtem/szocializálódtam, amikor/ahol inkább eldobni volt szokás/érdemes az elkopott, elhasználódott felhasználási tárgyakat (személyeket), hanem... találós kérdés: hanem?
Nem tudom mi ez a megoldási javaslat számotokra, időutazás vagy egy futurisztikus álomkép, de tényleg, volt idő, amikor még mindennek (minden lehetséges megoldásnak) volt értelme.:-)
Ellentmondásba keveredsz magaddal. Ha már oválisra kopott a persely, akkor azt hiába kenik. Ha csak kiszáradt, akkor a kenés tartósan jó megoldás, de kopott persely csak ideig-óráig lesz csendes a kenéssel. Én nem szeretek kétszer dolgozni rövid időn belül a géppel, nem éri meg. Utálom kétszer szétszedni egy ventilátor miatt.
Egy szerviz a sok közül, ahol kérésre hosszabítják meg a ventik élettartamát.
Ugyanazon helyeken cserélik is azokat, ha annak ellenére kérjük azok cseréjét, hogy tudjuk, néhány hónapig üzemeltetjük még a (problémás) gépet - mert minek keresni a bajt.
Most (itt) minden lehetőséget nem felsorolva, nem tűnik problémá(s)nak a perselyek kenése.
Más.
Szerintem jó, hogy egy kissé csökkent az átlaghőmérséklet; ez, általában is jót tesz az idegrenszeri/pszchihés problémákkal küszködők álltalános állapotának - jobban csúszik az élet, simább minden.:-)
Itt vagy a csoportban ezer éve és direkt szívsz ilyenekkel? Por, melegedés, memtest, egyéb alapok? Direkt csinálod mindenkiből és magadból a hülyét oszt mártírkodsz?
Nem kell a levegővel gereblyézni az alaplapot. A ventilátor lapátai kényesek, az alkatrészekbe nem tud belekapni 8-10 bar huzatja, ha nem a közvetlen közelében van a pisztoly. De az meg minek is kéne. A hűtőborda lamelláit támadd meg és egy messzi huzattal az alaplapot legyezd át. Venti amúgy megy? Meleg/hideg levegő jön ki a gépből? Leállás előtt süvít hangosan?
Tényleg csak zárójelben jegyezném meg, a gumiszerelő kompresszora nem biztos, hogy azt a minőségű (szűrt, száraz) sűrített levegőt produkálja, ami nem okoz kárt az alaplapban.
Inkább egy szakszerviz, ahol még meg is kenik a ventilátorok kissé kopott perselyeit.
Miután az első (hideg) indítást követően 5, majd 3, azt követően pedig 1 percig üzemelt a masina, én arra gyanakodnék, hogy az elégtelen hűtés okán (inaktív ventilátor, esetleg befilcesedett hűtőborda), túlmelegszik a CPU vagy alaplap (PCH stb).
A hibaüzenetből bár (elméletileg) lehetne következtetni a hiba közvetlen okára, de inkább ellenőrizd a hőfokokat akár az első indítás alkalmával behívott BIOS segítségével, ha nincs telepítve alaplapi vagy egyéb, arra alkalmas program.
Ha lenne LAN azt mondanám azért mert távoli asztallal akarják elérni a gépüket pl otthonról amin a telepített munka programok (pl cad) vannak, de a WoL túl bonyolult részükre.
De ha még LAN sincs a cégnél és minden leírást, doksit pendriveon kell átvinni a szomszéd asztalhoz, és nyomtatót is úgy hurcoljátok hónotok alá csapva asztalról asztalra.. :DD
XAMPP 1.8.3 van, a csomagbol csak apache 2 es mysql 5 fut, hozza Firefox 41 bongeszo, szepen mukodik.
Phpmyadminnal van par rejtelyes eset:
1. nincs automatikus id
Adatbazis letrehozva, magyar utf8 beallitva, tabla kezzel begepelve jo, de mindig reklamal, hogy nincs egyedi azonosito, nem adja automatikusan. Kulon letrehozva azonosito, beallitva unique-nak, attol kezdve nem reklamal, de adatbevitelnel ott is kezzel kell megadni az azonositot, nem noveli automatikusan.
2. Kezzel bevitt magyar ekezetes adatokat adatokat szepen tarolja, megjeleniti, de csv fajlbol beimportalva az ekezetes betuk helyen kerdojelek vannak.
3. csv fajlbol importalva adatokat mindig uj tablat hoz letre, nem hajlando a korabbit hasznalni.
W10-eket néha muszáj, mert keletkezik olyan állapot, ami azzal javul meg, ha újraindul. Semmi extra, otthoni, munkás netezős-szövegszerkesztős vasak. Bár talán az idei nagy frissítés óta nem nagyon volt ilyen.
Nálam is ezer notepad, tab, 3 böngésző, több szerverre belépve, ablak hegyek elrendezve 2-3 monitoron és akkor a vmware meg sok más, de ezzel asszem peciális eset vagyunk.
Akkor sem kellene, hogy ilyen legyen. Bár lehet megint más cégeknél fordulunk elő, mert nekem külön hisztizni kell, hogy kapcsolja ki, indítsa újra. Heteket mennek a vasak akkor is, ha nem használják.
Ha valaki emlekszik, xp-s kornyezetben hogyan lehet megfelelo programokat osszevarazsolni, egy kis forralt borozassal meg tudnam halalni a segitseget a hideg napokon.;)
Kiserleti es non-profit jelleggel indul egy programozasi tanfolyam, elso korben php es sql alapismereteket tanitanak - xp-s gepeken, teljes off-line alapon, mindenki csak azt hasznalhatja, ami telepitve van.
Kesobb tovabblepnek majd python, html es css alapokra.
Sikerult beuzemelnem egy xampp 1.8.3-as kornyezetet, es a megfelelo Firefox bongeszot is,
de az editorokkal gondban vagyok, mert olyat szeretnenk, ami szinekkel jelzi a parancsokat.
Amiket eddig mondtak nekem, azok olyan egyebeket akarnak, amit xp-re nem tudok telepiteni.
Ha valakinek van emleke, hogy annak idejen milyen "szines" editort hasznalt, es mik a telepitesi kornyezetbeli elvarasai es beallitasi trukkjei, sokat segitene. ;)
w81, Office2013, asztali gép használata mellett újabban időnként megszűnik az állapotjelző hang a NumLockra, CapsLockra és a ScrollLockra. Ezt legtöbbször visszaállítani sem tudom még azzal a módszerrel sem, hogy NumLock-ot 5 sec-on át nyomom, míg egy (Állapotjelző hangok nevű) pop-up ablak meg nem kérdezi, hogy "Bekapcsolja az Állapotjelző funkciót?" Ekkor hiába nyomok "Igen"-t, semmi változás nem lesz. Ami mindig segít, ha újraindítom a gépet, akkor a hangok ismét aktív üzemmódba kerülnek.
Ugyanakkor ugyanez a módszer rendesen működik, ha olyankor csinálom, amikor még működnek az állapotjelző hangok. (Olyankor 5 sec után pittyent egyet, amikor kikapcsolja a hangokat, és egy ismételt 5 sec-os nyomva tartás után meg előugrik a fenti pop-up ablak, és az "Igen"-re tényleg visszaadja a hangokat.)
Arra gyanakszom, hogy használok máshoz olyan billentyűkombinációt, amelyik arra is képes, hogy kikapcsolja ezeket a hangokat, viszont én nem ismerek ilyen billentyűkombinációt, csak az 5 sec-os gyors módszert, vagy pedig a Kezelőtechnikai központból elérhető hagyományos módszert ("A billentyűzet használatának megkönnyítése")
Ha valamelyik Windows guru ismerne - az 5 sec-esen kívül - más gyorsbillentyűt a funkció ki/bekapcsolására, akkor kérem őt, árulja ezt el nekem, hátha kiderül, hogy ugyanezt a gyorsbillentyűt én másra is használom. Előre is megköszönöm.
Természetesen. Én a Windows kapcsolatkezelőjével tudok is kapcsolódni vele, akár mint egy wifi-hez. Az eszközkezelő is jól látja (Sierra Wireless EM7345 LTE), de a Lenovo saját Connection Manager-e nem.
Van egy kis problémám a laptopom beépített LTE moduljával kapcsolatban. A notebookom egy X240-es Lenovo, a beépített LTE modul használatához van egy külön Lenovo-s szoftver, ami igazából csak egy connection manager, amiben egyaránt lehetne kezelni a Wifi-t, mobil internetet, Wimax-ot (ha lenne), meg minden mást, nagyjából úgy, mint magában a Windows-ban. Nos, a problémám az, hogy csak a Wifi-t tudom benne kezelni, a mobil internetet nem. Nem is engedi kiválasztani ezt a fület. Arra gondolok, hogy ha jól emlékszem, akkor a Windows-ban van valahol egy olyan beállítás, hogy ki kezelne ezeket a kapcsolatokat, a Windows, vagy valami más program. A Windows 10-ben tudom, hogy van ilyen, egyszer meg is találtam, de most egy Windows 7-ről van szó. Ebben vajon hol lehet ez az állítási lehetőség? Arra gondolok, hogy most a mobil internetes kapcsolat a Windowsra van bízva (ott tudok is konnektálni és diszkonnektálni), de ebben a bizonyos Lenovo-s programban nem tudok, nem is engedi kiválasztani a mobil internet menedzselését.
Most nem emlekszem, de azt tudom, hogy idonkent a win7 nem hajlando leallni, ha erolteted, feldob egy ablakon, hogy a hatterben futo alkalmazasokat force-al esetleg le tudod allitani, vagy megvarod, amig befejezik. Az utobbi esetben neha orakig se tortenik semmi, majd hirtelen leall. Ha a force-os valtozatot valasztod, akkor is jo nehany percig kell varnod, amig tortenik valami.
Neha valami szinkronizaciot mond, maskor valami outlook vagy halozati dolog meg akkor is, amikor off line modon hasznalod.
Gondolom, valamit csak nem talal vagy valamire var, ami nem tortenik meg.
Hasonlo volt ahhoz, amikor pl. Arpad hidnal laktam es optikai kabelt bevezettek, es azon jott a web, a bongeszo gyakran orakig vart valaszra, mindenki panaszkodott, hogy milyen pocsek az internet szolgaltatas, kozoltek, hogy nem igaz, minden rendben a savszelesseggel, majd valaki kibokte, hogy a szolgaltato serverevel volt a gond, gyakran elvesztek valami reszcsomagok, es a bongeszo csak akkor jelenitette meg a weboldalt, amikor minden csomagot megkapott. Te azt lattad, hogy amikor egy masik weboldalra kattintasz, akkor hosszu percekig, neha orakig feher kepernyo van, neha apro valtozasokkal a bal felso ikon porog, jelezve, hogy var az adatra, a szolgaltato meg meresekkel tudta bizonyitani, hogy a kabelen a savszelesseg az megvan.
Mindenkinek igaza volt, csak eppen a lenyeg, az informacio hianyzott.;)
Milyen alkalmazásokra? Vagy mikre gondolsz, amik ilyet művelnek? Mert nekem még lelőhetetlen alkalmazásom nem volt sem W7, sem W10 alatt, amihez kényszerített kikapcsolás kellett volna.
Gondolom, a tipikus hiba, amikor nem enged kilepni a hatterben futo alkalmazasokra hivatkozva, azokat viszont le se tudod allitani, vagy varsz esetenkent orakig, vagy fizikai kikapcs a megoldas.
Múlt héten idehaza is volt ilyen, eltűnt az oldalsó menü, de általánosságban csomó egyéb megzavarodása is van a cuccnak. Csoport adminként meg külön őrület az egész.
Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni.
Készítettem egy Word dokumentumba ágyazott excell táblát, fekvő tájolással. Amikor elmentettem, álló formátumban mentette, és egy része természetesen hiányzik.
Ha szétszeded és teszel bele egy Schottky diódát a megfelelő helyre, azzal 5V-ról 5.3V-ra növelheted a kimeneti feszültségét, így talán kompenzálod a kábel veszteségeit..
Most már vagy az 5-ik kábellel próbálom a szivargyújtós töltőmet de 720mA helyett 400 mA-ig sikerült csak felnyomom. Létezik hogy ha nem ugyanaz a márkájú a kábel meg a töltő akkor letilt és csak kevesebbet tölt?
Kussol. Etus örökös tiszteletbeli tagja a Zindexnek, a Zinternetnek és magyarhonnak. Ahol lehet segítünk mercsak. Mindörökké ámen. A többi sok gyökér meg hulljon, ahogy illik.
Picit off leszek, de máshol nincs ennyi jó szakember mint ezen a topicon.
Egy mobiltöltős kérdésem lenne:
2 éve vásároltam egy Philips márkájú 2 USB-s autós töltőt, hozzá való kábellel.
Teljesen jól üzemelt a szivargyújtóra csatlakoztatva, a telefonomat 730mA-el töltötte. Sajnos 2 év alatt a töltőkábele tönkrement, kukázni kellett.
Otthon volt Samsung gyári kábelem, valamint UGreen kábelem, mely hálózatra dugva 730mA-el töltött, de a Philips szivargyújtós töltőre csatlakoztatva csak 320mA-t tudtam kihozni belőle.
Vásároltam még A-Data gyorstöltésre alkalmas kábelt is, ez szintén hálózati töltőt tudja a 730mA-t, de autós töltőn csak 320-mA-t tudtam áttolni vele
Létezik hogy a Philips töltő valahogyan felismeri hogy nem a saját kábelét használom, emiatt felezi a töltést? Vagy mi lehet a gond szerintetek? Épp nyaralás előtt állok és nagyon kéne a gyorstöltés, de 320mA elég kevés :( köszi a tippeket
A mentés sose legyen önmagában, egyedül. Mert akkor az nem mentés. Pláne egy külső lemezen, ami leesik, elhagyod, satöbbi. Első, szembejövő adatmentő szoftver megoldja a dolgot: Easeus, Getdataback, R-Studio..
Leírok minden információt, körülményt hátha fontos.
Egy külső USB-s HDD-n windows-os lemezellenőrzés került elindításra "Szektorhibák keresése és kísérlet javításukra" opció kiválasztásával. Elindult a lemezellenőrzés és pár másodperc múlva véletlenül sajnos kihúztam a HDD-t. (Mást szerettem volna.) Azóta ha csatlakoztatom mindig felugrik egy panel és formázni szeretné: "A meghajtóban található lemezt használat előtt formázni kell. Formázza?" A HDD egy USB 3.0-ás Samsung Portable S2 640 GB-os. NTFS fájlrendszerrel használtam, azonban most a Lemezkezelő RAW fájlrendszert ír ki. Ugyan itt az állapot soron "Kifogástalan (Aktív, Elsődleges partíció)" látható. Rendszer nem található a lemezen.
Mondanom se kell, hogy a merevlemez tele van a munkahelyi anyagokkal.
Mit tegyek, milyen programmal tudom a félbehagyott szektorjavítási folyamatot helyreállítani?
Mér' szeretik egyesek a saját életüket fölöslegesen bonyolítani? :O
Ha az okoska nem .txt-nek hívná a kimeneti fájlt is, nem kéne külön varázsolgatnia, hogy ne tegye bele saját magát saját magába saját magába saját magába... ;-)
A (DOS/Linux-os parancssori) javaslatotokra ez az eredmeny:
mind.txt tartalma:
1.sor blablablablablabla
2.sor
3.sor blabla blabla
4.sor hello hello hello hello hello hello
5.sor hipphopp
6.sor hoppare
Honnan tudod, hogy melyik melyik volt?
Valahogy tagolni kellene, minimum blokkositani.
A logikus valami ilyesmi lehetne:
mind.txt tartalma:
1.txt
blablablablablabla blabla blabla
2.txt
hello hello hello hello hello hello
3.txt
hipphopp
hoppare
Azt megtehettem volt, hogy lesz egy "space.txt" csak enterekkel mindegyik txt alatt, de kellene egy jel, hogy tudjam, hogy melyik txt-nek hol van az eleje meg a vege a nagy txt-ben.
Az a gondom, hogy a file neve hogyan legyen az 1.sor tartalma?.:-(
Hopsz - előrelépés! Most jelezte végre először, hogy sikertelen telepítés történt. Letölti újra éppen... meg valami másik frissítést is.Tuti a hibajavítónak lesz hozzá köze!
EZT vállalatoknak találták ki??? Olyan funkciókkal van tele, amik legfeljebb egy tízéves fiúgyermeket villanyoznak fel. Xbox, meg bolt, ahol játékokat vehetek stb. Ha mernék hozzányúlni, már a felét töröltem volna.
Akkor lehet, hogy az MS office-ban volt ilyen funkció egy korábbi verzióban.
Ja, az más. Az általános beállításokban a mentésnél most is ott van az opció.
Most megint próbáltam egy fájlhoz jelszót adni, de már nem találok sehol ilyen funkciót. Megoldottam végül, rejtett fájlt csináltam belőle, így nem látják, és nem is fognak véletlenül rákattintani.
Egész jó kerülő megoldás.
nem tudom, kinek az ötlete volt a mobilos terminológiát alkalmazni asztali gépre
Fordítva.
így ezt rakta rá egy ismerősöm, aki ért a gépekhez.
Csak nagyvállalatok használhatnak legálisan enterprise verziót (kicsiknek a Pro is bőven elég). Ha a családod ennek a gyárnak a tulajdonosa akkor sok léd van.. A másik variáció hogy lopott +crackelt verziót használsz. Add meg a címed, megnézzük.. :DD
Akkor lehet, hogy az MS office-ban volt ilyen funkció egy korábbi verzióban. Fene tudja. Lényeg, hogy korábban csináltam a gépen olyat, hogy excel vagy word fájlt levédtem jelszóval. Például amikor karácsonyra írtam össze, kinek mit veszek. Most megint próbáltam egy fájlhoz jelszót adni, de már nem találok sehol ilyen funkciót. Megoldottam végül, rejtett fájlt csináltam belőle, így nem látják, és nem is fognak véletlenül rákattintani.
Amúgy nem az én ötletem volt a win10, utálom, mint a sz...t, nem tudom, kinek az ötlete volt a mobilos terminológiát alkalmazni asztali gépre, meg attól is hülyét kapok, hogy állandóan meg akar védeni saját magamtól. Az XP-t szerettem, csak muszáj volt váltani, mert megszűnt a támogatása. Én win7-t akartam, azt anno a munkahelyemen használtam, az is átlátható volt, de állítólag az nagyon belassította volna, mert nem elég nagy a gép, így ezt rakta rá egy ismerősöm, aki ért a gépekhez.
A család használja a gépet, nem szórakozunk különböző userekkel. Az xp-ben volt olyan lehetőség, hogy egyetlen fájlhoz vagy mappához is rendelhettem jelszót, amit kért, ha rákattintottam, anélkül nem nyitotta meg. Létezik, hogy ilyen nincs a win10-ben?
Tényleg nem értem a problémát. (Mármint értem, de nem értem, hogy ez és eképpen miért lehet probléma.:-))
Saját hatáskörben kell(ene) rendeznie a rendszernek - minimum ráutaló, a problémát körülíró, azt sejtető üzenettel.
Van bizalmam a rendszert (Windows) illetően - de mindig találok mentséget a számukra.:-)
A világot behálózó (szinte) minden számtógépen, (a leírhatatlanul ostoba konfigurációk és tulajdonosaik körében) hiba nélküli futása egy, a racionalitásra alapuló, azt feltételező rendszert illetően; hát, akkor most miről is beszélünk? Az a csoda, hogy egyáltalán meghatározó erejű, a jelenlegi mértékben elterjedt lehet a Windows!:-)
Win 10 enterprise oprendszernél hogyan kell egy fájlt vagy mappát jelszóval levédeni? Próbálkoztam a titkosítással, de nem történik semmi azonkívül, hogy az ikonra odatesz egy kis lakatot. Nem kéri, hogy bármilyen jelszót adjak meg, illetve utána is simán meg lehet nyitni.
A probléma, hogy még véletlen sem frissül le így sem! Ami legjobban zavar, hogy a tálcáról (az óra mellől) egyfolytában üzenget különböző ablakokban, hogy készen áll a frissítés, most indítsam újra, időzítsem stb. Sőt amikor a nagyobb ablak jön be, hogy időzítsem a frissítést (ekkor sem fut le) ezt az ablakot meg nehezebb eltüntetni, itt már válaszolni kell, hogy neeeem, nem akarom most újraindítani (mert már 20szor próbáltam kb ezzel az ablakkal is) és inkább dolgoznék tovább majd később frissítsen.
Tárhely van, mert van egy SSD (250Gb) és külön egy HDD a gépben. Előbbi kb félig van.
Mikor először néztem, egyetlen gomb sem volt aktív, és nem volt kipipálva a jelszókérés (ezért nem értettem, mi a baj), ki kellett pipálni, és utána megint kiszedni a pipát ahhoz, hogy aktív legyen az "alkalmaz" gomb, ami aztán megnyitja az automatikus bejelentkezés párbeszédablakot. Ott láttam, hogy nem a mostani felhasználónevemmel próbál belépni.
Ez szuper volt, köszönöm! A bejelentkezési képernyőn a nevem alatt két külön felhasználónév volt, most sikerült beállítani, hogy automatikus bejelentkezéskor melyiket válassza ki, és milyen jelszó tartozik hozzá. Kipróbáltam, működik. :)
Igen. Egyetlen fiókot mutat a nevem alatt, pedig bejelentkezéskor két külön sor van. Annyit már sikerült kiokoskodnom a gépből, hogy az egyik helyi fiók, a másik meg a microsoft-os (ez az újabb). Az összes beállítást végignéztem, nincs pipa ott, hogy jelszót kérjen, mégis kér. És azt is el kellene érni újra, hogy ezt a fiókot használja alapértelmezésben a bejelentkezéshez, ne azt az ezeréves helyi fiókot.
Megnéztem. Az a gáz, hogy a rendszer nem is veszi két külön fióknak a kettőt, mégis bejelentkezéskor mind a kettő megjelenik, és nem a mostanival próbál belépni. Totálisan össze lett keverve a két fiók. Például a böngészőben a könyvjelzőknél a mostaniak közé be vannak keverve a régiek is. Meg az asztalon is megjelentek olyan dolgok, amiket egészen biztosan nem mostanában tettem ki. Valószínűleg tényleg a rendszervisszaállítás lenne a legjobb, de azt sem találom a gépen. Ezen az idióta win10-en mindent átneveztek, semmi nincs ott, ahol kellene.
A win10 valami szinkronizálás során egy ezer éve, szerintem még korábbi gépen létrehozott fiókomat is bekavarta a rendszerbe. A gond az, hogy most következetesen azzal akar belépni a gép indításkor, ami persze nem működik (azt írja, felhasználónév és jelszó helytelen), manuálisan kell rámenni a mostani fiókra, és jelszót kér, annak ellenére, hogy direkt úgy állítottam be, hogy ne kérjen jelszót, és a régebbi fiók bekavarása előtt nem is kért. Az idősebb családtagjaimat ez így totálisan hazavágja. Hogy lehet ezt rendbe tenni? Mit tegyek, hogy a gép megint automatikusan belépjen a jelenlegi fiókommal?
Win 10 frissítés azt hiszem a 1083 vagy miaszösz nem megy le a laptopon. Mindig telepítésre készen áll és kikapcsoláskor ott is a leállít és frissítés, de nem tesz semmi. Mikor elindul újra jelzi:Készen áll a frissítésre.
Merre induljak el keresni a hiba okát?Igazából "nem szükséges nekem" a frissítés, csak zavar, hogy mindig kijjabál miatta, hogy készen áll vele.
Tudnátok-e segíteni abban, hogy vásároltam egy Baseus márkájú (egyébként tök elegáns és erősnek tűnő) telefon töltő kábelt, de a nagy sietségemben Iphonos kábelt sikerült rendeltem Micro USB helyett.
Namost elvileg létezik-e valami átalakító ehhez a Baseus márkához, ami Iphone csatlakozót alakít micro USB-re? Mert eddig bármennyit megnéztem csak fordítva alakít, az meg nekem nem jó :(
Tudnátok pár linket ajánlani ami Iphone csatlakozót alakít micro USB-re? (olcsó de jót keresek :))
Ez az átalakítás teljesítményvesztéssel jár, vagy nincs jelentősége a gyorstöltő ugyanúgy 730mAh-val fogja tölteni a telefont?
Igy van. Ha a kremes keszites receptjebe beleirjuk, hogy porcukrozas elott 2 orara tegyuk ki a tuzo napra, akkor ha nem tesszuk ki, nem tartottuk be az eljarast, aztan bukjuk az egeszet. Viszont a vendeg nem fut egy iranyba gyorsan :)
Vagy csak nem látsz bele. Tök komoly helyeken melózunk és tök komolyan tudjuk, hogy mi nem frankó. Vagy esetleg fél évvel később derül ki, hogy a két köbméter papír ellenére milyen egyszerű dolog nem volt frankó már akkor sem.
"Az ISO 9001 a termelés teljes folyamatára kiterjed (a tervezés, a fejlesztés, a gyártás, a telepítés és a vevőszolgálat minőségbiztosítási modellje). Az ISO 9002 a gyártás, a telepítés és a vevőszolgálat minőségbiztosítási modellje. Az ISO 9003 Minőségügyi rendszerek minőségbiztosítási modellje, a végellenőrzés és a vizsgálat területére terjed ki. Az ISO 9004 A minőségirányításra és a minőségügyi rendszer elemeire vonatkozó irányelveket tartalmazza."
ISO9xxx sem lesz felelős jogilag, de cukrozhatjuk még a taknyot. De ha kell, akkor van itt mindenféle egyéb paraméterrel is rendelkező ember, MCSe, MCP, fityfaszom. De úgyis lerázod valami politikai dumával.
Félrevezetni és dumálni meg csak Te szoktál. Még itt van elrettentő példának a BIOSos leveled is. Félelmetes.
Azért nem mindegy mert TE (vagy XY) mondod ezeket a specifikációkat és nem egy ISO 9xxx minősítésű jogilag felelősséget vállaló megbízható cég (jogi személy) aki azt fejleszti. Semmi felelősséged nincs ha félrevezeted (akár szándékosan, akár véletlen), legfeljebb meghúzod a vállad és azt mondod: Bocs elnéztem.
A mutatott kép szerint az emberek 67% -a aka.ms letöltési helyet lát, de te a maradék 30% -ra hivatkozol. Ez az aka.ms számomra megbízhatatlan..!
A lényeg viszont az hogy futtatható filet NEM küldözgetünk egymásnak, még linkként sem !!!
Ezért van az MS-nek a letöltési oldala (weblap: microsoft.com amit mindenki lát) ami leírja mi az, mit csinál, mivel kompatibilis, mik a szükségletei, milyen nyelvű, hány bites stb és ott a hivatalos link is hozzá. Nem kell bízni a linkelő tippelési képességében hogy mire tippelt milyen oprendszerünk van: bit, nyelv stb..
Tehát sz'ted ez, hogy "én se szednék le egy ismeretlen futtatható filet (egy vadidegen weblapról)" és annak megmutatása, hogy az a weblap qrv@ra nem vadidegen, sőt, túlságosan is jól ismert, simán csak töketlen vagy (ehhez is), nem függ össze.
"elképzelhető olyan, hogy memóriatúlcsordulás, közvetve (rendszerzavar miatti leállás) boot-olási hurokba zavarjon egy op-rendszert, vagy kinyírjon egy BIOS-t?"
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, javaslatokat. Sajnos, nem volt lehetőségem nyomon követni az eseményeket, ezért is csak most tudom újra felvenni a fonalat.
Nos, a mindentől független, eddig elért (rész)eredmények: az érintett laptopba 3 (azaz három) darab optikai meghajtóval, kettő-kettő telepítő lemezzel, 6 (azaz hat) kapufa. Pedig az egyik telepítő korong biztos hogy jó, hisz' a PC Win7-jét kis híján sikerült leamortizálnom XP-re. Előtte a winyó, az oprendszerre és a progikra fenn tartott (lokálisan C: meghajtó) partíció teljes mértékű formázása (mint most visszaolvasva, valóban "Eszközkezelő"-ben, s erősen kétlem, hogy bútolásra készen.....).
DVD-meghajtók. Miután a BIOS-ba elsődleges priót kapott, mindegyike felpörgött (az egyik talán kicsit hosszabban is), a kijelzők világítottak, mintha 100W-os izzóknak hitték volna magukat; aztán az Egész Mindenség közölte, hogy nem talált boot-olásra alkalmas eszközt.
Mindezek után két dolog merült fel bennem: 1.) Valóban nem működőképes a vásárolt, bontott ODD (ahogy a másik, kettő "eredeti" sem) /de akkor mi a pimpiriért küzdöttek a lemezekkel?/ vagy...
2.) a BIOS-ban keresendő a hiba (bocsánat, laikus vagyok)
Ami még pluszban tetézi az érdekességet. Van egy másik laptop, egymástól teljesen függetlenül, azonban totálisan pontosan ugyan ezzel a hibával. Eltérő HDD-csatlakozások miatt nem állt eddig módomban kölcsönös kísérlezgetésekre. Visszaemlékezésekből igyekeztem közös pontot hozni a két gép, (ismétlem) egymástól független ok-okozati összefüggésében. Mindkettő esetében nagy méretű kép-file-t szerkeszgettem. Iszonyat sok adat kerülhetett a vágólapra (jól emlékszem a halvány, felületes tanulmányaimra, valami ideiglenes memória-rendszer?). Kérdés: elképzelhető olyan, hogy memóriatúlcsordulás, közvetve (rendszerzavar miatti leállás) boot-olási hurokba zavarjon egy op-rendszert, vagy kinyírjon egy BIOS-t?
Még egyszer elnézést az okvetlenkedésért, tényleg csak billentyű-nyomogató vagyok... :-/
És ez mennyiben függ össze azzal, amire válaszoltál? :O
(Gy.k.: Az emberek többsége megy a tömeg után, mint a birka. Mint az közismert. Vót eddig is. Vannak viszont, akik minden rendcert/eszközt ott és akkor használnak, ahol/amikor az indokolt és praktikus....)
Mivel néha majdnem akkora a pofád, mint nekem, így akár fejből is mehetne. Mármint ha valaki meg akarja oldani. Ha nem, akkor meg kussolhat és menjen inkább kocsmába.
Gondoltam, a sok olvasgatás helyett célratörőbb, ha a megoldást linkelem. Ám szerencsére, azt a linket nem neked küldtem. Az írottakat elmentem, ha esetleg neked válaszolnék, a hat oldalas leírást fogom küldeni az EULA és víruskereső jelentésével együtt, pecséttel, aláírással igazoltan valódi tartalommal.
Aki nekem futtatható filet (v linkjét) küld azt kapásból visszadobom, hogy küldje a hivatalos leírás oldalát ahol ott van hogy mi az és mit csinál. Ha mindenkitől mindenféle exe-t msi-t és hasonlót elfogadnék akkor azthiszem nyüzsögnének a bányászok és spywarék a gépemen... :)
Adott egy probléma, ami elég idétlennek és mégis elég súlyosnak tűnik ahhoz, hogy a fejemet verjem miatta a falba.
Barátnőm notebook-ján a Windows 10 mellé fel lett telepítve az Office 2010. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik megmaradt a gépen "gyárilag" telepített Office 2016. Utóbbinak most lejárt az ingyenességi időtartama és elkezdett hisztizni, hogy letiltja az Office funkciókat, ha nem aktiváljuk őt (természetesen a szokásos módon, pénzért). Csakhogy mi nem akarjuk aktiválni az Office 2016-ot, mert ott van nekünk az Office 2010, amiért már fizettünk.... Na ez a probléma.
1: Már megpróbáltam azt a lehetőséget, hogy átállítom a windows-ban az alapértelmezett társítás-oknál, hogy a 2010-es Office-t nyissa meg, ha ráklikkelünk egy word fájl-ra, de a windows cseles módon ilyenkor csakazért is a 2016-os Office-t akarja megnyitni, és bingó, ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk.
(Mellesleg a társítási lehetőségek között eleve nem szerepel a 2010-es office ikonja, én is csak úgy tudtam ráállítani a társítást, hogy manuálisan a tallózva rámutattam a megfelelő könyvtár megfelelő fájl-jára. Megjegyzés a megjegyzésben, hogy amúgy a 2010-es Office simán elindul, ha direkt az indítójára klikkelek, csak akkor akárhányszor meg akarok nyitni egy fájl-t, mindig először Word, aztán megnyitás, aztán tallózás, aztán..... pff nehogy már ezt kelljen csinálni, akárhányszor meg akarunk nyitni valamit)
2: Megpróbáltam törölni a vezérlőpult programok menüjéből az office 2016-ot, de a varázsló ismét cseles, és hát még jó hogy (a k**va b**dös f*szs*/pó retkes k**va an**át) ilyenkor meg bezzeg az office 2010-et akarja uninstallálni, és nincs másik törölhető elem.....
Windows frissítéssel van gondom (Win 8.1, jogtiszta.)
Letöltött frissítéseket, majd vagy 15 napja kiírta, hogy felkészülés a telepítésre, egy csík fut azóta is, ezzel a szöveggel. Többször újraindítottam a gépet, semmi változás. Ha le akarom állítani a műveletet, az írja, hogy ehhez renszergazdai jogosultság szükséges. Én rendszergazdaként jeletkezem be (csak egy felh. fiók van), de mégsem tudom leállítani. Mi lehet a gond, illetve a megoldás?
Te úgyis csak szopolsz, ez olyan, mint nekem a Linux, hogy itt Winen egy exe, elindítom megy, de a komplett kitalációm is kész volt egy laza délután. Linuxos cuccokkal meg évekig szívtam és egy nyüves karaoke programot nem bírtam feléleszteni. Ez ilyen, nem bírjuk egymást. Mondjuk aki 2003assal szopolik, az legyen a maga baja.
A home-ban ku se lehet kapcsolni. De ha mégis sikerül valamit letiltani, akkor is telepit előbb utóbb valamit magától. Aztán ha nem.figyelsz, újra is intit, te meg minden mentetlen dolgot buksz
A legutóbbi Windows (Win10 x64 Enterprise) frissítés totálisan agyonvágta a gépemet. A frissítés először megakadt 54%-nál és egyszer kéket is halt, aztán települt. Az eredmény: 20s helyett 2 perces indítási idő, 1 monitor felismerve a kettőből, fekete desktop 1db kuka ikonnal (eredetileg volt rajta pár fájl is, nem csak ikonok), stb. Baromi nehezen eljutottam oda, hogy visszaállítottam az előző verziót (a visszaállítás is 2× lefagyott, 1× kék halál).
A visszaállítás után minden megvan és működik, de a frissítés megint települni akar. Hogy lehet a telepítést megakadályozni?
Azt meg nem tudja, hogy en megszokasbol nem hasznalok ekezeteket. QWERTY billentyuzetet hasznalok, mert azt szoktam meg. Es bar fejbol tudom az ASCII kodjait a magyar ekezetes karaktereknek, ez nalam mar igy marad (kiveve, ha telefonrol irok, mert az sokszor javit magatol, de neha marhasagokat)
Igen az automatikusan induló programokat néztem, elvileg minden elindul, ami be van jelölve, nincsenek ismeretlen programok. A registriben nem tudom hogy kellene keresni, eddig nem nagyon néztem.
Elnézést a kérdésért, ha nem ide való, de hátha tudtok segíteni, vagy csak megírni, hogy hol keressem/kérdezzek utána.
Egy pár másodperces animációt szeretnék csinálni repülőgép indulási és célállomása közötti útvonalról. Létezik ilyen szoftver vagy weboldal, amit segít ezt elkészíteni?
SSD-t nem piszkáltam még ilyen szempontból, de ha nincs vesztenivaló, megpróbálnám ugyanazt, ahogy HDD-t szoktam néha gyógyítani: szektorszintű felülírások, random és nem random adatokkal.
Erre van sokféle program, tudja a HD Sentinel regisztrált változata is: Lemez --> Felületteszt. Illetve a programban helytelenül Felület Tesztnek írják.
Megbízhatóság persze kérdéses lesz utána, de mentésnek elvileg úgyis kell lenni.
SPI flashmemóriák is jól reagálnak ilyesmire, ami ugyan filléres alkatrész ehhez képest, de amikor nincs kéznél másik, próbáltam már (nyilván ott más a hardver / szoftver is).
Adott egy ADATA SSD, ami úgy néz ki, hogy meghalálozik. Win 10 van rajta, az alaplap hol detektálja - hol nem és hát ennek megfelelően hol betölt a windows... de leginkább nem (csak ha bemászok a setup-ba és kézzel átállítom a boot-sorrendet a Win bootloaderjére).
A win saját lemezdiagnosztikája elmegy 9%-ig és ott lefagy, egészen a ki-bekapcsolásig (a resetre feldobja az AMI kezdőképernyőjét és onnan egy tapodtat se... amíg a Del-t meg nem nyomom).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez egy javítható probléma (kábelcsere, formázás, vagy S.M.A.R.T.-test, efféle), vagy eldobós a vinyó?
Továbbá utóbbi esetben mi lenne egy költséghatékony, de azért az ADATA-nál megbízhatóbb alternatíva (120 gigásról lenne szó, 20-25K közt)?
És még azt sem mondhatjuk, hogy jó eséllyel nem ugyanarról a gyártósorról veszem a másikat...
De most éppen ilyeneket vettem, amik már fogásra komolyabbak, mint bármelyik Samu. (igaz, én még két dollár alatt kattintottam le) Ha éppen összefutunk majd megmutatom, egyet fel is boncolhat, mert így mulat egy magyar úr :-)
Szóval, nehéz eset ez és tudom, hogy nem fogjuk egymást meggyőzni, de az Orico cuccait bármikor összekattintom, mert már elég sokat bizonyított.
(1,10-ért vettem lego figurákat, jó minőségben, itthon 2500...) ez most csak úgy eszembe jutott, mert már rajtam röhögnek a kollégák, hogy minden nap jön egy kis csomag és hol Leia, hol Darth Maul :-)
A Conrad-tól kezdve még jópár Teleshop és szürkeimportos cég tele van ezekkel és hasonlókkal. A gyártó cég vállalja a CE minősítést még nem is a forgalmazó, meg is kapja és csak ha baj van utána veszik elő ha megtalálják, hogy valóban megfelelt-e azoknak az előírásoknak.
Nem vagyunk sokkal előrébb, az az én nagy bajom...
Az iylenekre szoktam mondani, hogy tök jó, csak épp semmilyen EU-s minősítésnek nem felel meg, és a franc tudja, mi van benne és mennyire veszélyes. Hálózat nem játék, ezeket megvesszük, bedugjuk, magára hagyjuk, aztán történik, ami akar.
Látom itt is csak a bunkózás megy ha nem tudnak semmit. Tapasztalt embert keresek de látom itt csak a sötétfalvi bunkók vannak. Anyátoknak almát kellett volna enni fogamzásgátlásként. Nem előtt vagy utána hanem helyette. Apátoknak meg jobb lett volna ha az ajtót csapta volna rá.
Meg tudnátok mondani, hogy mire jó az admintool.exe?
Az Eseménynapló szerint állandóan hibát generál.
Product: Akamai NetSession Interface -- Error 1310. Error writing to file: C:UsersWIN10AppDataLocalAkamaiadmintool.exe. System error 0. Verify that you have access to that directory.
google maps ügyben. Par eve jol emlekszem, hogy hasznaltam azt a lehetőséget, h beütöttem egy címet és utána maps.google. Kijött egy olyan lehetőség, hogy az utcát láttam(amit beütöttem) fényképen, valamint ha a képen előtébb nyomtam odaugrott azonnal es azt a reszet mutatta fenykepen az utcanak.
Na ez az amit nem tudok elohivni most!Csak térkép jön be, a menüben meg ilyenek, hogy " forgalom", "domborzat" és annyi történik h megjelol bizonyos vonalakat csak a terkepen.Hol van az utcakép mutatása funkció?Ez megszunt??
Tisztelt Guruk! Kompletten szeretnék egy Outlook levelezőt belegyógyítani Mozilla Thunderbirdbe, de nem engedi :( Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam konkrét megoldást... Tud valaki gyógymódot rá? Köszönöm előre is!
Softether VPN-t használunk és azon keresztül távoli asztalt, meg pár egyéb, SQL alapú dolgot. Semmi különösebb gond nem volt vele eddig, Win 2k8 szerveren fut. Pár napja-hete a fájlátvitel curva lassú. Távoli asztal pörög, gyors, net sebessége, pingje is jó, de ha egy fájlt másolni kezdek 315 kb/s sebességgel hasít. Lehet ennek ismert oka, ami frissítéshez, porthoz, protokollhoz köthető?
:-)) Na ugye. Tudod, hogy ritkán mondok ilyet, de a facé nem lehet így megoldani, logikusan, egyértelműen, egyszerűen mint Linuxnál? A kedvencem az, amikor az alapértelmezett program is megváltozik egy frissítéssel, ami tényleg az a kategória, hogy mégis ki a tököm kérte meg rá, hogy megváltoztassa? Nyilván okkal van másik beállítva, de nem, az le van szarva, nem fontos.
De nem szeretném az időmet rabolni, ezért csak megmutatom, amit már réges-régen írtam az ügyben: még a különböző főágbeli linugzok között is simán megy (kb. mint a W98 vs. NT).
Én a vintendón má' annak is örülnék, ha egy kib@..tt alapértelmezett (~ bináris) nézegetőt be lehetne állítani...
Nem kell, nem kell, de ugye itt meg 16xx volt. Es aszondta, hogy 1803 a legfrissebb, aztan arra meg nem sikerult. Aztan valami misztikus uton osszejott a 1709 neki. Gondoltam, akkor legyunk tul rajta, ne kelljen 2x allitgatni mindent. De akkor nem akarta.
Most epp telepiti a 1803-ast (meg szaros flash player miatt ujrainditasra var, lefogadom, hogy majd az uj verziohoz megintlesz frissites, ujabb ujrainditassal).
Tiszta szerencse,hogy azt mondtak, nem kell mindenert ujrainditani, a flash miatt meg allandoan, holott az nem akkora hordereju dolog, mint egy kernelcsere. Raadasul utalom is, de sajnos nem lehet megkerulni.
Mondjuk ebben az elbszottul korszerű világban, a félokos szoftverekkel igazán érdekes, hogy a beállítások megtartása frissítések során úgy látszik, megoldhatatlan problémává fejlődött. Kicsit olyan érzésem van, hogy le van szarva az a néhány felhasználó, aki személyre szab magának működést, mert az alapértelmezett úgyis jó mindenki másnak, és hátha neki is az lesz egy idő után, ha megunja mindig állítgatni. Majd Gorcsev ír arról, hogy Linugzon ez még tök jól működik, mindenesetre Win vonalon sem volt ezzel kifejezetten probléma a hetesig, aztán úgy tűnik, mindenkit meglepett, hogy rendszermag cseréjekor a beállításjegyzék is újraíródik és hát már ott tart a technika, hogy a legtöbb program beállítása képes költözni, a felhasználói beállítások sajnos nem.
Hát ugyi eleve nem kell óránként verziófrissítést keresni, mer' akkó' meg az vóna a baj. Másrészt van egy csomó olyan folyamat, ami a háttérben szaladgászik még. Mentül lassabban, annál kevésbé zavaró, nem?
A classic start meg két kattintást kér meg egy rg. jelszót. Valamék korábbi upgrádénál teljesen újra kellett húzni. MI ez ahhoz képest? :-P
Az bosszant nagyon, hogy minden egyes ilyen frissites teljesen felulirja a mindenfele szemelyreszabasaimat.
Pl. az alt+tab nalam klasszikus, kis ikonosra van allitva, mindig visszarakja a nagy ablakos betekintoset. Utalom. Es ki tudja, meg mi mindent varial at, amit csak kesobb vesz eszre az ember.
Aztan meg gondolkozhatok, hogy azt epp hogy kell visszacsinalni. De legalabb a classic start menu mukodik frissites utan is (bar kell neki egy kis ido, amig osszeszedi magat)
Vmi olyasmi van, hogy ezek a nagyobb frissítések önmagukban is több egymásra épülő részből állnak: pl. előbb cserélni kell a kernelt, csak utána mehet föl vmi olyan feature (dll), ami a friss kernelben levő dógokat használja.
Emiatt közben tényleg többször muszáj ribútolnia, és amíg minden darab föl nem kerül, addig az update nem fogja neki megmutatni a további pakkokat.
Aztotat mondgyuk én se értem, mé'nem lehet ezt két mondatba' értelmesen elmondani a júzernek, de nem is nagyon érdekel. Nekem pont elég, hogy a linuxba' gyönyörűen lehet látni, meg ha akarom, még állítgatni is ezeket a függőségeket, ill. a megoldásukat.
Az XP-t is azert nyuztam annyi evig, mert ruhellek ujratelepiteni. Hetek, mire mindent ugyanugy belakok es feltelepitek, de igazabol sosem lesz ugyanolyan.
"a Lemezkezelő nem csinál olyat, mint a telepítő. Tehát, amikor törlöm a partíciót, nem fog automatikusan bootpartíciót kreálni"
A lelkiismeretes júzer viszont könnyen megteheti, hogy pont ugyanolyan partíciókat csinál, mint amik voltak ("nehogy gond legyen", ugyi), aztán pont ezzel lövi tökön magát.
Tehát a lényeg: bármilyen eszközzel hozunk létre új partíciókat a korábbiak helyén, azonnal formázzuk meg!
(Akire meg nem vonatkozik ez a javaslat, az úgyis tudni fogja...)