Áhhh nekem a legnagyobb bánatom, hogy LGT nincsen....minden más zenekartól van egy csomó dehh a kedvencemtől nincs...pedig több fronton harcban állok értük:D
ezekkel próbálok énis LGT-re kereskedni, valószínűleg meglesz pár nap múlva a 85-ös szegedi egész +a '82-es december 23-i K.E.K. meglehetett volna csak aztán hülye voltam és másra cseréltem...
Az jöhet. De bármilyen LGT koncert is jöhet. Nekem is van pl. egy jászberényi LGT koncert hangfelvétel kb 1980-ból, de nagyon gyatra minőség. Csak egy MK29 kazettás magnóval vettem fel, ha ez mond valakinek valamit.
Van egy Budai Parkszínpados koncert is az LGT-től, az is hasonló rossz technikával és minőségben:)) De érdekes:))
Valakinek nincs meg esetleg a Madárkák c. film zenéje mp3-ban, és a Zalatnay-LGT : Minden szó egy dal? Mert azt meg CD-n nem adták ki, és még letölteni se lehet sehonnan. Nem tudja valaki ezeket feltölteni?
Mind a kettő ugyanaz, csak Az autó című filmben lévőnél van ének. Szerintem mindkettőnk állítása helyes. A szöveg nélküli az Idegen arcok-ban a szöveges meg Az autó-ban hangzott el.
Nem tudom, nézdd meg az LGT honlapját a filmzenéknél, ott van Barta Tamás-Tördeék 1perc10 vagy mennyi...nekem az van meg...egy szál akusztikus gitárral...de lehet neked van igazad.
Tyû, azt a mindenségit! Magánéleti dzsuvák miatt nem jártam erre, asszem, szeptember óta, most is csak az utolsó két hetet futottam át, aztán hú de mennyi minden van! Majd megnézem a többit is, meg eszembe jutottak mindenfélék. Most újbóli belépõnek megosztom veletek a Bevetés (Local Global Time) darabról alkotott benyomásaimat.
Voltam a premieren, 22-én, Tatabányán. (Meglepve láttam, hogy a 29-ei budapesti elõadást a plakátokon õsbemutatónak hirdetik – akkor viszont nemtom, mi min voltunk.) Még azon frissiben megírtam egy barátomnak a benyomásaimat, bemásolom, de ha nem akarjátok elolvasni, összefoglalom egy szóban: nézhetetlen.
——————————————
Hû, hát... Azt gondoltam elõtte, hogy minden bizonnyal pocsék lesz. Láttam ugye az LGT-balettet meg videón a fõiskolások LGT-vizsgaelõadását a 90-es évekbõl – és hát ezekbõl is kitûnt, hogy ebbõl a dologból nem lehet jól kijönni. Szóval gondoltam, jó esetben csak kicsit lesz szar. Na de ez se nem kicsit, se nem nagyon volt szar, hanem borzalmas volt, nézhetetlen. Mikor minden síkon tombol a tehetségtelenség...
Horváth Péter anno a Szabad vegyértékek címû regényével számomra beírta magát az irodalomtörténetbe. (Az más kérdés, milyen pocsék filmet csináltak belõle, Berencsi Attilával.) A padlásba is ügyesen besegített, ennyi már elég is a halhatatlansághoz. A többit inkább borítsa jótékony homály. Legutóbb a Koltai-féle Világszámot láttam tõle – nem mondom, hogy rossz film, csak azt, hogy kár volt megnézni.
A darab története (mert van olyasmi is, sajnos) valami nyomasztó orwelli falansztervárosban játszódik: madarak nincsenek, már villamosok se, diktatúra, elnyomás, agymosás, nagy testvér, kasztrendszer, a falon túljutni nem lehet, minden tilos, még a csókolódzás is, a renitenseknek kimossák az agyát, stb. Olyasmi a hangulata, mint Lázár Ervin Amarilla-hangjátéknak, csak az gyönyörû, ez meg egy szar. Értem én, hogy a kádári hetvenes-nyolcvanas évek allegóriája akar ez lenni – na de azok nem ilyenek voltak, még a Honecker-féle endéka sem volt ilyen, szóval hiteltelen az egész. Az álomszerû, szabad asszociációs izé meg annyit jelent, hogy ha az embert békén hagyják, akkor meg tudja írni a darabot egy nap alatt. Csak be kell pötyögni az összes borzalmat, ami egy sötét, borús napon az eszedbe jut; másnap összerendezed, írsz belõle dialógokat, és kész is a színmû, vagy hogy is nevezzem ezt a valamit.
Na és hogy ezt a szart el lehessen adni, ahhoz kell az LGT-zene. Idõnként, nagyjából véletlenszerûen meg-megszólalt egy-egy LGT-dal, ami hol kötõdött egy kicsit a történethez, hol meg nem. Általában nem, vagy csak erõltetetten. Élõ zenekar játszott, kb. olyan szinten, mint a lakodalmakban szoktak. Lecsupaszított hangszerelés, semmi zenélés, semmi finomság, csak a dalok váza. A dobos rossz, nem volt semmi húzás a játékában, és ügyetlenke is – ha pedig a rockzenében a dobos nem jó, akkor már mindegy is. De a többiek se voltak jobbak: nem zenészek, csak hangtechnikusok. A hangszerelés (Borlai, legalábbis az õ neve van kiírva) mélypontja a Gondolj rám volt, táncikás bossanova ritmusban. De a Mindenki másképp csinálja is meglehetõsen szörnyû volt, és a többit is jobb lett volna kihagyni az életembõl.
A színészek is minõsíthetetlenül pocsékok voltak, és hát énekeltek is – na, azt végképp nem kellett volna. A szövegekkel sem volt minden rendben, az intonáció pedig olyan volt, amit én tudok produkálni itten, a szobában. Nem egyszerûen hamis volt, hanem súlyosan kellemetlen. De azért merészség, az volt bennük: bevállalták pl. a Mozit is. Azt a dalt tudvalevõleg egyetlen ember tudja csak elénekelni, és nem véletlen, hogy õ is csak egyetlenegyszer vállalkozott rá: 1980-ban a stúdióban.
Nagyon-nagyon kínos volt az egész. Annyi volt a jó benne, hogy tágult a szellemi horizontom: ennyire szart eddig el se bírtam volna képzelni. Na, most megtudtam.
Egy időben népszerű zenészekkel készítettek cégek vállalati himnuszokat, amik a telefonba szóltak, amíg a kapcsolás történt, valamint az üzleti partnerek megkapták egy korongon:
Én voltam az érdeklődő! Láttam töltötted a Mobilt. Jah, és szívesen fogadjuk ha feltöltenéd ezeket, bár nekem csak az Égigérű fű hiányzik. De nekem viszont megvan a Töredék, a 3 szám(A tücsök és a hangya, Gyík dal, SZürke dal) mellől, amik az Idegen arcok című filmben vannak.
Nagyon-nagyon OFF: valaki érdeklődött dc-n, én én vagyok e, nos igen ;-) csak ritkán keveredek gép elé, így válaszolnom is nehéz normális időben, sorry ON
Múltkor (legalábbis úgy éreztem) sikert aratott a német számos cucc, ha van igény, feltöltenék pár ritkaságot: filmzenék: - A tücsök és a hangya - Csak akkor jó - Égigérő fű - Gyík dal - Szürke dal
egyéb: - Mondd, mit ér egy falat kenyér (LGT - HBB - Révész S. - Wahorn A.)
abból a 2000-es Somló koncertből az m1 anno leadott egy háromnegyed órás valamit. az megvan nekem. csak két probléma van vele: 1. VHS, amit én nem tudok digitalizálni 2. nem a legtisztább a kép.
Én egy e-mail címmel tudlak segíteni! kiskuta@citromail.hu
Az egyik, ha talán nem a legnagyobb magyar rock-pop gyűjtő, van tőle egy listám amin szerepel a 79-es MIDEM. És még sok jó kis LGT-s finomság! ÍRj neki!
Legújabb és rengeteg keresgéléssel végre a gyűjteményemben található dokumentum, ami az egyik legértékesebb most a számomra, pedig kb. 50 db DVD-vel rendelkezem LGT és Somló dolgokról.:)))
Ez egy itthon megjelent Laux kislemez, mely csak 2 dalt tartalmaz az Amerikában megjelent 4 számos LP-ről, amit volt szerencsém Laux Józsitól személyesen kapni a Vígszinházi LGT koncertsorozat egyik bulja után az öltözőben.
Sajnos én lemaradtam arról a korábbi Spar-os dvd akcióról.Lenne valaki oly kedves nekem is másolni egy példányt?Természetesen küldenék csere dvd-t,postadíjat is. Vagy cserébe tudok adni LGT-showkat (házilag videóról dvd-re),a Zene és a Mindenki c. albumokból készült showkról. Köszi.
Hajdú Judit, akinél Barta édesanyja, Friedmann Edit élete utolsó három évében, 2007 júliusában bekövetkezett haláláig lakott, úgy tudja: két halotti jegyzőkönyv készült. Az első a halál okának „mellkasi lövést”, a második „öngyilkosságot” jelölt meg. Az öngyilkosságot azonban ő, és Barta egykori, a hvg.hu-nak nyilatkozó zenésztársai kivétel nélkül kizárják, egy biztosítótársaság azonban erre hivatkozva nem fizette ki a Barta után járó életbiztosítási összeget.
A hetvenes évek közepén ugyancsak emigráló és szintén Los Angelesben letelepedő Laux József a hvg.hu-nak cáfolta, hogy az egykori gitárosnak maffiakapcsolatai lettek volna. Hozzátette: néha találkozott Bartával, de – tekintve, hogy autóval háromnegyed órára laktak egymástól – sokkal lazább volt a kapcsolatuk, mint Budapesten. Laux az öngyilkosságot is kizárja. Az egykori dobos 1998-ban a Hawaii-szigeteken fölkereste Barta egykori Los Angeles-i üzlettársát, Fekete Barnát és interjút készített vele, amit filmen rögzített.
Fekete úgy véli: a gyilkost vagy a gyilkosokat leszámítva ő volt az utolsó, aki Bartát élve látta. Koradélután ment el Bartától, akit fél hat tájban felhívott, de helyette egy, a gyilkosság ügyében nyomozó rendőr vette föl a telefont. . Fekete meggyőződése, hogy a helyi magyar „papírmaffiának” nem volt köze a gyilkossághoz . Mindenesetre az öngyilkosági teóriának sem ad hitelt. „A fegyverből két golyót lőttek ki. Kettőt nem lő az ember magába. Szerinte Bartával egy kolumbiai kábítószer-kereskedő társaság végzett. „Tomi tőlük vette a kábítószert, amit – szerintem – tovább akart adni” – nyilatkozta tíz évvel ezelőtt Fekete Lauxnak. Laux a Fekete által elmondottakat hitelesnek tartja.
Barta földi maradványait elhamvasztották és helikopterről szétszórták. Megoszlanak a vélemények, hogy a szétszórás a Sierra Nevada, vagy a Csendes-óceán fölött történt.
Vegyük le a polcról azt a borzalmas borítójú, 1992-es Barta-emléklemezt és hallgassuk meg.
1974 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba indult turnézni és lemezt készíteni. Augusztusban Los Angelesben rögzítették azt az angol nyelvű anyagot, amelyet utóbb a magyar cenzúra több mint tíz évre letiltott, s ami csak 1988-ban jelenhetett meg Locomotiv GT ’74 USA – New Yorktól Los Angelesig címmel. Barta Tamás ugyanis nem jött haza, ahogy akkoriban fogalmaztak, disszidált.
Kinn maradásának több oka is volt. Imádta az Egyesült Államokat, és azt hitte, ott nagy karriert fog befutni. Az 1985-ben megjelent És ilyen a Boksz? című könyvben Somló azt írta: „Az volt a baja, hogy [Magyarországon] nem volt pénze, lakása. Volt egy lány, akivel együtt élt, annak a lakásrészében laktak az Izabella utcában. Azzal érvelt, hogy nézd meg, Kalifornia, pálmafák, süt a nap, tenger, én nem fogom még egyszer a harmadik emeletre a hátamon felcipelni a szenet meg a fát. Ebben a keserű mondatban van is némi igazság.” Ráadásul apja halálával elszakadt az őt Magyarországon tartó egyik legfontosabb kötelék.
Egyharmad évszázad után úgy tűnik: Barta ekkor követte el élete nagy hibáját. Somló Tamásnak alighanem igaza volt, amikor a már említett LGT-könyvben így emlékezett vissza Barta emigrálására: „Ez mindenképpen nagyon rossz húzás volt a részéről. […] Kimondottan haragudtam rá, megpróbáltam megmagyarázni neki, hogy gyere haza velünk, neked otthon lesz Amerika.” Zalatnay Sarolta is ezt erősítette meg a hvg.hu-nak arra a kérdésére válaszolva, hogy lehetett volna-e a zenekar világhírű: „A Loksi karrierje Bartán múlt” – fogalmazott.
A Hungária egykori dobosa, az 1971-ben emigrált Tóth József Barta közeli barátja volt. „Mondtam neki Los Angelesben, hogy menjen haza, de nem tudtam lebeszélni arról, hogy kint maradjon” – nyilatkozta a hvg.hu-nak.
Barta Tamás soha többet nem járt Magyarországon. Bár zenélt, de nem futotta be azt a karriert, mint amire vágyott, és amire tudása alapján rá is szolgált volna. Üzletkötéssel, papírkereskedéssel foglalkozott, majd 1982. február 16-án gyilkosság áldozata lett. Tragikus halálával kapcsolatban sok a kérdőjel. Van, aki szerint belekeveredett a maffiába, mások szerint kokainozhatott, tartozása volt és ezért lőtték le, de olyan elképzelés is van, hogy véletlenül, más helyett kapta a halálos lövést.
A Lincoln Festival Blues-ról tudom, h ilyen, Presser nyilatkozta egyszer, h az az ő száma volt, csak az első felállásnál volt valami olyan megállapodás, h nagyjából egyenlően írhatnak számokat, kivéve Laux.
Abszolút nem kötözkodni akarok, de mennyire biztos hogy a 20 számot Ő irta? Régen a zenekarok a lóvé miatt elosztották a szerzőséget a lemezeken, hogy mindenki egyformán kapjon a jogdijakból.
A nagyszerű gitáros az LGT első három lemezén, az 1971-es Locomotiv GT-n, az 1972-es Ringasd el magad címűn és az 1973-as Bummm!-on hallható. Emellett ő játszik az első magyar rock-musical, a Déry Tibor kisregénye alapján a Presser-Adamis szerzőpáros által írt Képzelt riport egy amerikai pop-fesztivál felvételein. Ugyancsak az ő gitárjátéka hallható Zalatnay Saroltának az 1972-es Álmodj velem… és Kovács Katinak az 1974-es, az LGT-vel közösen készített, tulajdonképpen cím nélküli albumán, továbbá a Locomotiv GT számos kislemezén is. A Kovács Kati-lemez fölvételei előtt nem sokkal halt meg Barta apja, akit nagyon szeretett. A Várlak! című Presser-szerzemény gyönyörű gitárszólója neki állít emléket. Kovács Kati úgy emlékezett vissza, hogy „a szólóban van egy fals hang, de ennek ellenére annyira egységes és szép az egész, hogy inkább nem vették föl újra.” Laux József erről azt mondta: „A fals hang kell. Attól lesz élő és eredeti.”
Barta Tamás nemcsak gitárosnak, hanem zeneszerzőnek is elsőrangú volt. A három LGT-, egy-egy Zalatnay- és Kovács Kati-lemez számai közül húsznak ő a zeneszerzője. E húsz szám némelyike, például a Gyere, gyere ki a hegyoldalba és az Ő még csak tizennégy, hatalmas sláger lett és azóta is az együttes legnépszerűbb dalai közé tartozik. Más, egyébként nem kevésbé nagyszerű nótákra, mint az Ringasd el magad-on hallható, Frenreisz Károllyal közösen szerzett, instrumentális Lincoln Fesztivál Bluesra, vagy a kislemezen megjelent – és a Zalatnay-albumon egy gyorsabb, zongoraalappal szintén hallható – Szeress nagyon-ra ma már csak kevesen emlékeznek. A Szeress nagyon kislemezen megjelent változatának huszonnégy másodperces bevezetője egyébként Presser és Barta közös jutalomjátéka. A Hammond-orgona és a gitár tökéletes összhangja a magyar rockzene legszebb pillanatai közé tartozik.
Frenreisz Károly 1973-ban kilépett az LGT-ből. Az új szaxofonos-basszusgitáros-énekessel, Somló Tamással egy gond volt: nem tudott basszusgitározni. Mint Somló a hvg.hu-nak elmondta, naponta tizenegytől délután négyig Bartánál ült az Izabella utcai lakásban és basszusgitározni tanult. Hozzátette: a Bummm! egyszerűbb számaiban ő basszusgitározik, a komplikáltabbakban Barta, mert – mint fogalmazott – „egy gitárosnak basszusozni nem kunszt”.
Barta 1967-ig volt a Syconor tagja. Utána katonáskodott, illetve vendégzenészként többször föllépett a Syriusszal. 1969-től ismét együtt zenélt Fenyővel: belépett a Hungáriába, s játszik a zenekar első, Koncert a Marson című, 1970-es albumán is. Innét hívták az LGT-be.
Fölmerül a kérdés, hogy egy, már létező és aránylag sikeres zenekar tagja miért hagyja ott addigi együttesét egy új, akkor alakuló banda kedvéért, az ismeretlent választva. Ennek a korszaknak a rockzenéje már nem a háromakkordos rock’n’roll, hanem részben a progresszív, részben a kemény rock – mely kettő egyébként gyakran találkozott. 1968-ban alakult a Deep Purple és Jethro Tull, 1970-ben az Emerson, Lake and Palmer, de a Beatles és a Rolling Stones is teljesen mást játszott 1969-ben, mint öt évvel korábban. Ez a zenei átalakulás általában – némi fáziskéséssel – Magyarországra is hatott: érdemes például összehasonlítani az Illés 1966-os és 1971-es fölvételeit. Teljesen természetes, hogy Barta – akit képességei arra predesztináltak, hogy ne kövesse, hanem alakítsa a magyar rockzenét – egyszer csak egy supergroupban találta magát. Frenreisz Károly szerint „az LGT-ben az ő progresszív gitártudását kitűnően lehetett kamatoztatni.”
26 éve halt meg Kábítószeres banda végzett Barta Tamással?
2008. február 16. 11:15
Ma 26 éve, hogy Los Angelesben meghalt Barta Tamás, a Locomotiv GT alapító gitáros-énekese. A sokak által minden idők legjobb magyar gitárosának tartott rockzenész életét golyó oltotta ki, máig vitatott körülmények között.
Az Ifjúsági Magazin 1970 októberében megszavaztatta a zenészszakmát és a közönséget arról, hogy kik a hazai rockszakma legjobb zenészei. A szakma a legjobb gitárosnak az 1948. július 7-én született Barta Tamást választotta a Hungáriából. Ez a szavazás is hozzájárult ahhoz, hogy 1971 elején megalakult a Locomotiv GT: a négy alapító tag közül az orgonista Presser Gábor a közönség-, a basszusgitáros Frenreisz Károly és a dobos Laux József pedig mindkét szavazást megnyerte saját hangszerén.
De haladjunk sorjában. 1962 őszén Barta megkezdte középiskolai tanulmányait a Landler Jenő Villamosipari Technikumban, ahol Fenyő Miklós osztálytársa volt. Mint Fenyő a hvg.hu-nak elmondta: mivel többet jártak az iskola mellé, mint az iskolába, 1964-ben mindkettőjüket páros lábbal kirúgták. A Hungária spiritusz rektora szerint ténykedésük háromnegyedében a rock’n’roll, egynegyedében pedig a csajozás állt. Egy évig nem találkoztak, majd 1965-ben Barta megjelent Fenyő akkori zenekarának, a Syconornak a próbáján. Kölcsönkérte a gitárt és elkezdett játszani, mégpedig úgy, hogy azonnal bevették a Syconorba. Fenyő szerint Barta egy év alatt, autodidakta módon tanult meg hangszerén játszani, ugyanis 1964-ben még egyáltalán nem gitározott. Igaz – teszi hozzá – a zenei alapjai megvoltak, hegedülni ugyanis tudott.
Nem tudjátok pontosan, mikor született Barta Tamás.1948...? Idén lenne hatvan éves ő is. A halála évfordulója is most hétvégén lesz.örülnék, ha valaki tudná. Köszi Sziasztok!
Keresném valamilyen formában az LGT megalakulásáról szóló, híres Esti Hírlap cikket, fénymásolat is jó.Cserébe tudok küldeni egy 71-es IM Magazin cikket, szintén az LGT megalakulásáról. Köszi.
M2 lead egy csomo Egymillió Fontos Hangjegyet 1976-ből a héten . Lehet hogy benne lesz a 76-os Tabán is? Kár hogy nem lehet tudni a pontos műsort. Ma Bergendy Tabán volt, nem ök voltak az előzenekar?
Köszi! Ideiglenesen egy kicsit javítva az "aaga"-félét (Neki is kösz!) cd-boritó méretben kinyomtattam, de természetesen így is eléggé elmosódott lett.
Egy szkennelt képből már jó minőségben lehet nyomtatni.
A múltkori német nyelvű felvételek sikerén felbuzdulva kérdezném, hogy az alábbi lemezborítónak (vagy más németnek) egy nagyobb felbontású képe nincs-e meg valakinek? Ezt a képet már nem tudom honnan szedtem le, s val'szeg a Segíts elaludnit is tartalmazó SP borítója:
ebay szallitasi koltseg: ha nem az ebay.com-on, hanem az ebay.de-n lepsz be, akkor a standard szoveget nemetul latod majd. szinte mindenki szallit mar Mo-ra, es a termek leirasanal alul lathato. ha nem szerepel Mo/EU akkor erdemes rakerdezni. gyakran Europan belul ugyanannyiert szallitanak mindenhova. tapasztalatom alapjan nagyjabol egy lemez USA-bol 10 dollar, EU-bol 5 euro korul mozog. ha tobbet rendelsz ugyanattol az eladotol, a szallitasi koltseg alig emelkedik. peter
Nincs meg valakinek véletlenül a Won't you dance with me szövege inglisül (mert ugye nem fedi teljesen a magyart...)? Egy brit rajongótárs nagyon szeretne hozzájutni. Jó vagyok angolból (pláne Hunglishból) , de abból teljesen pontosan kihámozni, amit Pici bá énekel a londoni lemezen...hát, enyhén szólva sem könnyű menet. :))) (a régi LGT oldalon nem találtam, a cd kiadásban pedig nincs dalszöveg)
Ráklikkelsz a linkre, majd lejjeb viszed az oldalt, alul van egy 'Free' gomb, azt megnyomod, és bejön egy új oldal. Elindul egy visszaszámlálás (az oldal közepén látható, 1.1 perctől számol vissza). Amikor vége lesz, akkor megváltozik az oldal, a közepe fele lesz egy ilyen: 'No premium user. Please enter' és alatta van egy kód, azt kell eggyel lejjebb beírni egy ki téglalapba, és a 'Download' gombra kattintani, elméletileg így műxik. (Elküldeném emailhez csatolva is, de az nagyon lassú nekem vmiért, így egyszerűbb, de ha nem megy, szólj, és este elküldöm)
Helló! Igen ritkán jelentkezel! (A tavalyi, vagy tavalyelőtti levelezésünk abbamaradt, nem lehetne folytatni, amiről akkor diskuráltunk? Részemről állnak az akkor írtak!)
Ha tényleg komoly az ajánlatod, én is nagy örömmel venném a dajcs-nótákat!
Már régóta keresem a német nyelvű felvételeit, azt 6-7 számot,amit a zenekar még az NDK-ban vett fel 1973 környékén.Sajnos sehol nem találok ilyen kislemezeket (pl. Kuckucksarmbanduhr stb.)Ha valakinek lennének,bármilyen hangformátumban, és megosztaná,kérem szóljon :) Nekem csak annyi LGT dolgom van, mint egy átlagos földi-halandó LGT-snek,úgyhogy cserélni nem tudom mit tudnék... Köszönöm.
Egy csomó helyen világosan le van írva, hogy az amerikai lemezfelvételek félbeszakadtak, és a Magyar Népköztársaság akkori fejesei még a meglévő anyag kiadását is megtiltották.Abból csak hosszú idő után jelent meg egy válogatás album,az is Magyarországon.Nam véletlen, hogy Laux annak idején azzal a -zenekar elé is tálalt-mesével, vagy indokkal ment ki, hogy rendezi a félbemaradt dolgokat. Somló is elmonta már sok helyen,hogy máig kintlévő, mai napig publikálatlanok a korai amerikai felvételek.Presser is elmondta már,hogy ő sem ismeri nagy részét a cuccoknak(filmekben benne van!).Persze.Miller vitte ki őket az Usá-ba, ez tény. A cd-n is rajta van, hogy a londoni felvételek reprintje változata.Meg ez a tracklista a londoni lemez tracklistája. Ez az én álláspontom.Havonta 1 x tartunk egy LGT klubdélutánt az ismerősökkel, nem hinném, hogy ők is mind rosszul tudnák.Vitatkozni nem akarok :)
ÉS AKKOR NE SZORULJON ÖKÖLBE AZ EMBER AGYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én megértem a jómadarat, hogy ilyen drágán árulja a dolgait (londoni lemez). De azért a népet nem kéne hülyíteni.Ebből is látszik,hogy mennyire nem tudja a zenekarnak a történetét. Előbb nézne utána.Ekkora ökörségeket: Az ABC Records londoni kiadó, és a lemezen is rajta van, hogy a CBS Studions London-ban lett rögzítve, és az csak egy dolog,hogy Jimmy Miller a producerük.Benne van legalább 3 LGT-ről szóló filmben,hogy az első felvételeiket külföldön Angliában csinálták.Amerikában csak 1974-ben készült lemezük,ami teljesen máshogy néz ki,és nem ez a lemez,ami után Barta kinn maradt. Bár nekem mindegy.DE AZÉRT EGY KICSIT DÜHÍTŐ AZ ILYEN "PARASZTVAKÍTÁS". Bocs,ha valakit megbántanék. :)
Hát akkor én elég drágán vettem: kb. 10 éve 2500 Ft-ért de imádom, szerintem is minden idők egyik legcsodálatosabb albuma. A vaterás ár persze röhejes. Ha viszont megadják neki, jól árazott.
szerintem ez sokkal durvább! :o) nekem ez a lemez megvan. egy lemezbörzén vettem a PeCsában, CD-áron, alig használt állapotban, és jobban szól, mint a CD, amit kiadtak ebből pár éve.
jó, nem most vettem, hanem kb. 8 éve, de nem hiszem, hogy ennyit emelkedett volna az értéke. de persze az sem kizárt, hogy ez tényleg egy baromi jó vétel volt! :o)
ebbol a poszterbol az e-bayen mar kettot vettem. nem emlekszem pontosan, de szallitassal egyutt sem hiszem, hogy 15-20 dollarnal tobbet adtam volna erte.
LGT Locomotiv GT poszter USA 1974 (49838334) Link a termékre: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=49838334 Induló ár: 9 990 Ft. Földrajzi hely : Heves Az aukció vége : 2008-01-21 05:24:37
Hát az eladó által jelölt "villám ár" nem semmi. (Vagy én vagyok elmaradott?)
a divx konverterrel mukodott (a Windows Movie makerrel nem sikerult mp4-et atszabnom). feltettem az Amadinda-Presser koncert utolso szamat, de tul halk, bezavar nehany feny, messze van, szoval nem egy nagy elmeny :(
Ezt a kislemezt keresném, ami Lengyelországban jelent meg. Egy lengyel szerző dala magyar szöveggel. Minden megoldás érdekelne, végső esetben csak a dal is, bármilyen formátumban.
Találkozott vele valaki? Cserébe rengeteg LGT és Somló anyagom van.
Spar CD-t hivatalosan a vevőszolgálattól lehet igényelni, 3 napon belül küldik. A Spar üzleti partnereinek készült karácsonyi ajándékként, valamint nagyobb áruházakban osztották korlátozott számban.
Egy sparos ismerosom viszonylag egyszeruen tudott nekem is szerezni, ugy nez ki, van meg nekik :) Ha esetleg valakinek nem jut, es nagyon szeretne, szoljon! (jpeter kukac eposta pont hu cimre)
Megjött Bicskéről a csomag! A SPAR Vevőszolgálat az e-mailemre válaszul küldött egy példányt a címere a promóciós LGT-cédéből - kellemes szórakozást kívánva hozzá -, úgyhogy most fülig Jimmy ér a szám !!! :)))))))))
A Zakatak a Som-ló album 8. dala, egy instrumentális darab. A CD-n megtalálod, ha nem akkor szólj, át tudom küldeni.
Nem a rendelés menüpont alatt lehet rendelni, hanem az elérhetőségnél Müller Zsolt e-mail címén. Elég fura megoldás és egy kicsit hosszadalmas is, de legalább ott megvásárolható az album.
részemről örömmel veszem tudomásul, hogy van ilyen is. :o) érdekel a tartalma, úgyhogy biztos, hogy fogom látogatni.
kérdéseim is vannak ez ügyben:
1. Mi az a Zakatak? nekem megvan a Som-ló album kazettán is, még akkor vettem, amikor megjelent, aztán később megvettem CD-n is, de ez a dal nincs rajta egyiken se.
2. Vannak információid esetleg arról is, hogy mikor lesz végleges az oldal? ugyanis nem találom a „Rendelés” gombot! :o)
Segítenék, de többet én sem tudok. a barátom ott vásárolt (de még lehet, hogy a karácsonyi időszakban) és kettőt is kapott, az egyiket nekem adta. Ha tudok vele beszélni és mond még valami pontosabbat, akkor beírom.
Esetleg próbáld meg a DivX converter nevű programot. Van 15 napos próbaverziója, Win-re és Mac-re is jó. Csak beledobod, kisebbre veszi a videót, de nem ront a minőségen (csak ha nagyon állítasz az értékeken, de én pl. nem szoktam), a Youtube úgyis rontani fog rajta.
Vagy ha mindenképp vágni szeretnél belőle kicsit, akkor mondjuk a Windows Movie Maker egy elég egyszerű program. (Ha esetleg Mac, akkor meg SimpleMovieX - én ezt használom.)
Szilveszterkor voltam az Amadinda-Presser koncerten. Keszitettem egy-ket videot, de egy picit tobb, mint 100 mega, ezert nem engedi a youtube, hogy feltegyem. ha esetleg valaki tudna segiteni, hogy milyen programmal lehet az elejerol es a vegerol lecsippenteni (tapsolasbol) akkor felteszem.
furcsa erzes volt a Muveszetek Palotajaban, hogy kb. 6-an enekeltuk a Ringasd el magad refrenjet. aztan nagyon lassan beleptek a tobbiek is. igaz rossz helyen :)
eljatszottak a La Baletta atdolgozasat (jart benne a Zenevonat, es jott a doktor is). szamomra az volt a koncert csucspontja, de sajnos azt nem vettem fel.
iden lesz Presser 60 eves, remelem lesz szuletesnapi koncert, dvd, megint koncert...
„Különben nálunk az a mondás járja, tessék jól játszani a koncerten, utána nem kell bíbelődni a javításokkal. Ahogy az idei LGT-koncert után sem kellett.”