Ez itt a Fortepan kulcsszavazók, címkézők, tárgyszavazók beszélgetős fóruma.
Szülőatyánk, a "FortePan megfejtések" amott lakik:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9204653
A rendszám cimkét igyekszem kordában tartani, de muszáj volt felvenni, mert pl. egy 1908-as magyarországi felvételnél igenis számít, hogy szépen látszik a rendszám.
Hát az autó szót beírva a keresőbe, kicsit kerekedik az ember szeme a számon. Ilyen keresgélős hibába sokszor beleestem. Jól látom, hogy javítva lett az, hogy ha címkére kattintva nézegetek képeket, és visszamennék eggyel (a billentyűzet nyilaival), akkor nem ugrik vissza a legelső képhez abban a címkecsoportban? Mennyire idegeskedtem emiatt, hogy hol tarthattam...
Pál, küldtem e-mailt, remélem felismerhető, hogy én küldtem ;-)
Mellesleg a cégtábla és a cégér nem klasszikus szinonimák, bár ugyanarra utalnak. A cégtábla, és ebből sok van, az üzlet bejárata körül, többnyire felette lévő táblaféle szöveges figyelem felhívással. A cégér a falból kinyúló karon lógó jelkép, ami a szakmára utal (pl borbélyműhelynél a cintányér). Cégtáblából sok van, az érdekesebb cégérből sokkal kevesebb, de így sajnos külön nem kereshetők.
Egy apróság, 27517 és 27518. Chillon vára a Genfi tóban van, de nem Genfben, hanem Montreux-ben, annak is a Territet városrészében.
Megjegyzem, ha Genfre keresek, bejön egy pár furcsa találat, pl. 07830 Wieliczkából, vagy 39244 Bp. Vértanúk tere, 11318 Mátraháza, 07348, 15529 és 15530 Gellért szálló.
Szerintem ha Skoda Octavia van (és legyen!), miért ne lehetne VW Karmann Ghia is? Elég ismert és népszerű sportkocsi volt. Nem zavarja a VW azonosítást, ha alá soroljuk, de így közvetlenül is kereshető. Kár nem történik, ha címkézzük. Régóta mondom, a címkézés sokat elbír, nem kell mindenáron szűkíteni.
vannak akik végigcimkéztek egy főteret, amelyben zsemlemorzsa-méretben lehetett látni az autókat :) Szóval én megengedő vagyok, ki tudja mi kerül elő :)!
Remélem ide tartozik az adományozók listája is: van egy "Makkai Sándor Protestáns Népfőiskolai Egyesület gyűjtemény" 9 képpel és egy "Makkai Sándor Protestáns Népfőiskolai Egyesület gyűjteménye" 22 képpel. Ugyanígy van egy "Kölcsey Ferenc Dunakeszi Városi Könyvtár / Petanovics fényképek" 150 képpel és egy "Kölcsey Ferenc Dunakeszi Városi Könyvtár / Petanovics fényképek." 19 képpel. Jobb lenne őket páronként összevonni
A képen jobb oldalt elöl egy DEMAG Sd.kfz 10 típusú vontató vagy megsemmisült egyéb felépítménnyel, hátul a romok alatt egy Sd.kfz 251 típusú félhernyó.
A harckocsival semmi, de a Zrínyi rohamtarack (amit ha kell, az önjáró löveg kategóriába bele lehet rakni), a másik képen (+1 abból a sorozatból) lévő féllánctalpas és egy vérmezős Sd.Kfz. 250 (vagy 251) járműhöz nem találtam megfelelő kategóriát.