melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
"NETBANKON KERESZTÜL LE LEHET KÖTNI ERRE A KAMATBIZTOS BETÉTRE vagy ehez is be kell menni? Érdemes több tételben lekötni,, modjuk milliónként. IGAZ? Azt megtehetem költség nélkül?"
Telebankon vagy személyesen tudod lekötni, mind ingyenes, kamatbiztos minimuma 100eFt, annyi betétet csináltathatsz amenyit, csak kedved és időd engedi.
Az erste online csak akkor ingyenes, ha a számlán van legalább 3 milla átlagban (ebbe a lekötött betét is beleszámít), amúgy ~500 Ft/hó. Ha hónap közepén nyitod, pl. 15-én, akkor hó végéig 6millának kell lenni rajta, hogy meglegyen a 3m átlag.
Asszem az Axánál este 8-ig(!) lehet, legalábbis ilyesmit mondott az ügyintéző, de meg kell nézni a doksikban (teljesítési rendnek hívják, ha jól tudom). Azt tudom, hogy pl. az Unicreditben du. 2-ig kell, hogy másnapra átérjen. Szóval legjobb még délig elutalni, az valszeg minden banknál belefér a határidőbe.
akkor igy mennyi a tiszta kamat ha minden levan vonva ?? irjatok egy példát mondjuk egy millióra..ha 8% ra teszem be,magnetbankhoz...2hónapra...és ugyan erre erstére 9hónapta..engem a tiszta összeg érdekelne amit kézhez kapok..
Erste online számlacsomag=ingyenes utalas a netbankon keresztul...axa-m van de még nem használtam, szóval nem tudom mikor kell startoltatni, de gondolom nem célszerű a délutáni "zárás után" mert, akkor nem érkezik meg másnapra.
Én már évek óta Magnet-es (HBW Expressz Takarékszövetkezetes) vagyok, de a lényeg, hogy OBA garis, ha bebukik 100e€-ig téritik 1 hónapon belül.
Csak a Magnet igényel 50eFt utalást és bankkártyát a 8% miatt. Az Ersteben, ha online szálacsomagot nyitsz és van min. 3MFt lekötve, akkor az ingyé van, de ott nincs feltétele a 8%-nak, viszont ha akarsz 15eFt kapni ajándékba, 3x odautaltatsz min. 60eFt fizetés gyanánt és a "4. hónap végén" örülsz.
mit tudni erről a magnet bankról .megbizható ? én nem nagyon hallottm még róluk,nehogy becsödöljenek a pénzzemel :) akkor tehát 14böl 9et lekötnék 9hómapra ersténél 8%-ra és a maradék 5milliót meg a magnet banknál 2hónapra 8%..de akkor mind 2 banknak oda kell hogy érkezzen 50-50 ezr ft havonta ?
Elég lassú a számlanyitás, tegnap nyitottam/tunk kettőt (anyukámat is rábeszéltem). Kb. fél óra. Rá is húztak vagy 35 percet a nyitvatartásra miattunk.
"A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a kötvények forgalomba hozatala a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatú." Ha bukik a Questor, bukod a pénzt. Már én is szemeztem vele, de elvetettem, 5mFt-nál kb. 50eFt lenne a nyereség a 8%- os bankhoz képest, plusz egy év para.
Nem, ugyanis a folyószámládra kell menni a havi 50-nek. A betét külön, erre a célra nyitott betétszámlaszámra kerül, annyira, ahány részletben helyezed el a betétet. Ez a Magnetnél és az Ersténél is így van.
de ezt ha szét bontom külön számlákra kell tenni,és a kikötés hogy számlára kell érkezni legalább 50ezer ft-nak havonta (FIZETÉS), minden számlára nem tudok havonta 50et fizetni..
Én ilyen összevonásról nem is hallottam, egy ideig el fogsz beszelgetni a telecenterrel mire lekötögetsz egy rendes összeget százezrenként. Én mondjuk úgy szoktam 100,200,500, majd milliók, ezekből egész jól ki tudsz sakkozni dolgokat, ha szükséges. Szerencsére még nem kellett feltörnöm betétet, lehet belelázasodnék. :)
pgyafi:
köszönet az Erstes tippért, jövök egy zsák pénzel ;)
Pont ezen agyaltam én is! Most akarok nyitni számlát az erstében, viszem oda a lóvét 20-án, legalábbis egy részét, a többi megy az 5 éves tbsz-re az axához.
Azt viszont nem tudom, hogy az azonos napon lekötött akárhány betétet nem vonják-e össze? Ha napi egyet csinálok, akkor az biztosan külön fut, de mintha már lett volna ilyen egy napon több betét, és végül egybevették. Az is lehet, hogy rosszul emléxem. Na majd megkérdezem. Nincs erről valami az ÁSZF-ben, vagy valamelyik doksiban?
Ha lehet darabokban, akkor érdemes minél kisebb összegenként, akár 100e-renként lekötni, gondolom a netes felületen gyorsan megy. Így csak annyit kell feltörni, amennyit nagyon muszáj.
Erre az a megoldás, hogy nem 1db 14m-es betétet nyitsz, hanem 14db 1m-est. A betétlekötések száma nincs korlátozva. Ha kell zseton, akkor csak azta kamatot bukod amit fel kellett törni.
Én nem találtam jobbat a saját szempontjaim alapján, a betétet fel tudod mondani idő előtt is, persze akkor nem kapod meg a kapatot, ami 7mFt-nál ha, 8 hónap 29 nap után mondod fel, akkor 352eFt, ha viszont 1 nap után, akkor csak 1 288 Ft
akkor tehát a jelenlegi kamatok szerint aki nem akarja 9hónál hosszabra lekötni a pénzét a erste 8% a legjobb ? vagy megfelezni a 14milliót és 7et magnet 2hónap 8%ra másik 7-ET 9hónap erste 8%RA ? HA VÉLETLEN KELL PÉNZ AKKOR 2 HÓNAP MULVA HOZZÁ TUDOK FÉRNI... HMM ? VAN JOBB ÖTLET VKINEK ?