Keresés

Részletes keresés

gguszti Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13134
Azóta zölddé válhatott (...), de a feje nem lett szebb!
Előzmény: FradiKA (13132)
gguszti Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13133
Igazad van, tehetnek egy szívességet...
Kíváncsi leszek, mikor írnak mondjuk Szili igazolásáról ennyit. Tudom, az teljesen normális klubcsere volt, nincs mit firtatni rajta...

HAJRÁ LILÁK!!!

Előzmény: BELABACSI (13110)
FradiKA Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13132
Az lehet.Amikor meg nalatok volt.
Előzmény: llila (13131)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13131
Ki ez? Tippem:Szűcs Lajos.
Előzmény: FradiKA (13127)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13130
Én nem tettem el a teljes újságokat, csak az újpest vonatkozásu lapokat, mert 69-óta rengeteg összegyűlt már!
Előzmény: IVÓ (13126)
IVÓ Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13129
Azért nem éppen egál, mert nekünk 3 meccsünk is volt zsinórban, míg nektek csak kettő...
Előzmény: llila (13125)
Husky Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13128
Na akkor legyen már egy 13000. !
FradiKA Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13127
IVÓ Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13126
Én is a sportból néztem ki...
Előzmény: llila (13123)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13125
Akkor valószínü, hogy hétfőtől csütörtökig tartott a dolog és én azért nem vágtam ki az újságból a Volán-Fradit mert az minket nem érint, de ígyis egál, mert mi meg az első Fradi előtt játszottunk a Volán ellen.
Előzmény: IVÓ (13122)
Husky Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13124
A fradisport hű maradt önmagához !
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13123
A Sport Volán -Dózsát ír, ettől persze lehetett Budapesten.
Előzmény: IVÓ (13122)
IVÓ Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13122
Tehát:
1985
Január 14. Dózsa-Volán 5-0
Január 15. FTC-Dózsa 5-2
Január 16. FTC-Volán 3-2
Január 17. Dózsa-FTC 11-0

Mind a BS-ben volt...

Előzmény: llila (13120)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13121
Ti ugye szóba sem jöhettek, mert "büntetett előélettel" (Szabadi, Torgyán) nem is kell átvilágítani benneteket.
Arra nem gondoltál, hogy az MFB vezetői gazdasági szakemberek és jól látják hova teszik a pénzt.
Ja és a MÁV, BKV stb reklámokon nem háborodsz fel?
Nekem még sosem jutott eszembe, hogy a BVSC meccs után InterCytire üljek, vagy egy BKV meccs után villamossal menjek haza.
Bár a Dunaferr - Újpest meccs után lehet, hogy veszek pár méter csövet. Tököli mezén az a Dunaferr reklám ugyanis nem hagy nyugodni!
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (13119)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13120
Biztos az akkori Népsport ír faszságot, de a Szfv volán - Újpest fehérváron volt hétfőn.
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (13118)
Erkölcs Erő Egyetértés Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13119
Csak azért, hogy ebben az esős időben emiatt ne kelljen lemennetek az újságoshoz.

Futball, fehérje, forintok

Dõl a lé.

Nemrég még néhány erõsebb ember puszta kézzel is a földdel tehette volna egyenlõvé a málladozó Megyeri úti stadiont, ma a csodájára jár mindenki. A közelmúltban hangzott el az is, hogy nincs pénz jelentõsebb erõsítésekre, a vezetõedzõ a hatodik hely környékére kalibrálta a csapatot, most pedig cseh és brazil válogatottak érkeznek az öltözõbe, a középmezõnyt pedig felejtsük el, a cél a dobogó, a bajnoki cím, a nemzetközi diadalmenet, az elit, a csúcsok csúcsa.

Újpesten tehát mernek nagyot álmodni, és az álomból hipp-hopp valóság is válik, hiszen mint említettem, dõl a lé.

Csak az a kérdés, hogy honnan.

Több mint érdekes, hogy most mindenki csöndben van.

Nem, nem a legfrissebb hírre gondolok, arra a félmilliárd forintra, amellyel a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonrészt szerez a csapatot mûködtetõ részvénytársaságban, elvégre az színtiszta üzletnek tûnik. Bár kissé furcsa a sebesség, hiszen a miniszterelnök alig egy hónapja tette közzé ezt a lehetõséget, és máris, a bank - az egy hónappal ezelõtt elhangzott ígéretek szellemében - már át is világította az Újpestet, meggyõzõdött a gazdálkodás makulátlanságáról, és képes volt ennyi idõ alatt pontosan meghatározni az értékét is. Az pedig magyar léptékkel mérve horribilis, hiszen ha a húsz százalék ötszázmillió forint, akkor egyszerû számtanfeladat rájönni arra, hogy bizony, ennek a klubnak a jelenlegi piaci értéke két és fél milliárd forint, azaz nagyobb, mint mondjuk a nemrég még a legnagyobb nemzeti kincsek között emlegetett Ferencvárosé, amely a nyáron éppen százmillióval kevesebbért talált gazdára. Mivel nem vagyok gazdasági szakember, csak kalapot emelve bámulhatom a bank tempóját, engem egy évtizede mindenesetre hetekig világítgattak, hogy érdemes lehetek-e néhány százezres lakáskölcsönre, amibõl az következik, hogy én nyilván kissé bonyolultabb vagyok egy futballra szakosodott társaságnál, bár ebben olyan nagyon õszintén nem hiszek.

Szóval nem erre gondolok, még akkor sem, ha a politikában vihart kavart ez a szerepvállalás. A politikusok kenyere, hogy eldöntsék, a köz pénze hol van a legjobb helyen - az MFB tisztán az állam tulajdona -, alighanem okkal váltana ki megütközést, ha éppen egy sportlap tiltakozna a sportba áramló pénzek miatt, bár azt kétlem, hogy az államnak abban a profi szférában kellene ezt a szerepet vállalnia, amely színtiszta vállalkozás, legalábbis annak kellene lennie.

Én most arra gondolok, hogy az MFB, és rajta keresztül az állam, a közpénz már otthon érezheti magát Újpesten. A bank jó ideje utal oda csinosabb összeget reklám címén, a felirata ott is virít a mezeken, hirdeti az MFB-t úgy, hogy azon nincs is mit hirdetni, hiszen nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amelyre a lakosság vevõ lehetne. Azt pedig röhejes még elképzelni is, hogy mondjuk az autópályákat építõ Vegyépszer elsõ embere éppen egy Újpest-meccsen szurkolva ütne a homlokára azokban a napokban, amikor beruházót keres: hát persze, az MFB, hogy ez miért nem jutott korábban az eszembe!?

Talán az én szûklátókörûségem az oka, de fel nem foghatom, mi a különbség az ilyen álhirdetés és a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium cégeinek ugyancsak nulla piaci értékû reklámjai között, amelyek a Torgyán, Szabadi tandem uralkodása idején a Ferencváros számláját hizlalták. Teljesen mindegy, hogy a fehérjefeldolgozó cég vagy egy bank felesleges reklámja révén dõl a lé valahova, ez bizony az adófizetõk pénze, és ellenõrizetlenül dõl.

Arról, hogy a két eset mégsem ugyanaz, legalább két jel is árulkodik. Az elsõrõl Szabadi Béla exállamtitkár tudna sokat mesélni, aki az említett ügyek miatt is került elõzetes letartóztatásba, pórázon vezették, és a vádirat is a szemére olvassa áldatlan ferencvárosi ténykedését. A másik pedig a már említett csend.

Most senki sem tiltakozik. Torgyánék idején a klubok egymással vetekedve háborodtak fel, micsoda disznóság, hogy a Fradival kivételeznek, államilag támogatják, azaz az újpestiek, a kispestiek, a gyõriek, a debreceniek, tehát az egész ország fizeti a cechet az Üllõi úton, miközben a többi klub, amelyet nem áldott (?) meg a sors egy koalíciós vezér miniszterrel, a mindennapi betevõt is verejtékek árán kaparja össze.

Minden szó igaz és jogos - volt.

Most azonban - elnézést, de nincs jobb szó - mindenki kushad.

Megsúgják, félnek, ha ugrálnak, kimaradnak a jóból, inkább tehát hallgatnak, és reménykednek. Saját tõke nincs, ha van is, az nem számottevõ, és a jelek szerint csak az maradhat életben, aki tartja a száját, jó képet vág mindenhez, és ennek megkapja a jutalmát. Ez sem biztos, de legalább egy esély.

Futballszeretõ ember nem is hallhat jobb hírt annál, hogy megszépül egy stadion, brazil sztárt láthat hétrõl hétre a magyar bajnokságban. Ugyanakkor amúgy emberként aligha kedveli, ha etetni akarják, ha lenézik a józan eszét, és teljesen mindegy, hogy ezt ki teszi: Torgyán, Szabadi, valamilyen bank, az állam.

Csupán arról van szó, hogy a jó híreket is jó lenne jó érzésekkel hallani.

Pajor-Gyulai László








Erkölcs Erő Egyetértés Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13118
Hülyegyerek !

Akkor ugye 3 nap alatt ti 3 meccset játszottatok.
Mi két meccset a Volán meg egyet.
És így volt teljes az az egy forduló amit bevittek a BS-be.
Kedden meg biztos Volán mezben játszottatok ellenünk.

A genfi Bajnokok Tornáját csak egyszer rendezték meg.
Akkor is valami nemzeti ünnep miatt.
Se elötte se utána nem volt több Bajnokok Tornája.
Ennyire fontos torna lehetett.
Csak szólok : régen a Pajtás kupát is minden évben megrendezték.
És a Bajnokok Tornáját ?

Előzmény: llila (13114)
IVÓ Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13117
Bélám!!!

Sejtettem, hogy valamit elő fogsz kaparni... Más kérdés, hogy az eredeti feltevés a NEMZETKÖZI SZERPELÉSRE vonatkozott, nem egy kiragadott kupasorozatra...Egyébként nincs semmi baj, neked ez az érdeked...Azt pedig, hogy döntősek voltatok a VVK-ban felejtsd el, hiszen az nem ér semmit szerinted(legalábbis fele annyit)!!!

Előzmény: BELABACSI (13112)
Szul Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13116
Basszak mar meg!!
Ezek megint itt vannak???

Tenyleg ennyire szar a fradi es mi ennyire jok vagyunk???
Vagy mi van??
Bar ahogy lattom Varszegi "Divide et impera!" taktikaja erto fulekre talalt odaat.
Gyorsan mindenki osszeveszett mindenkivel es sikeres osztodott a taboruk tobb fele.
:)))))))))
A topicjuk is haldoklik.
Csak az felenk arado irigyseg es gyulolet tartotta ossze ezen a heten.

Ezert sose felejtsetek feleim!!!
A mi eronk az igazi LILA-FEHER EGYSEG!!!
Iden tavasszal nagyon jol kell teljesiteni a lelaton es a meg-megfarado lelkesedesunket fel kell valtani a regi jol megszokott rajongasnak ket szinert egy csapatert!
Most a klubvezetes halalta meg a bizalmat nekunk annak az egy-ket ezer(Sopron elleni nezoszamhoz hasonlo ketto ugrik be hirtelen 94 kornyeken lefagyott oldallelatokkal a Hali-t vertuk 4-0ra es a Bekescsabaval 95 korul vasarnap delutan kanikula es Dunatv kozvetites) embernek akik a Kisteleki rezsim/:))/ legsotetebb napjaiba is kitartottak most mi jovunk...

HAJRA LILAK!!

Alig varom mar az Ujvarost??
Tenyleg Akaszton lesz??
Qrva sokan fogunk menni az tutti.
Remelem nem akkor lesz a diploma osztom.
Pedig sanszos.:((((((

Előzmény: kavics76 (13115)
kavics76 Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13115
Béla!

Gondolom, akkor nem kerülte el két szemed világát az alsó sor sem, ahol a következő áll:

Újpest:
Total ind.: 25 meccs: 95 gy.: 38 d.: 17 v.: 40 rúgott gól: 157 kapott gól: 154

FERENCVÁROS
Total ind.: 28 meccs: 110 gy.: 45 d.: 24 v.:41
rúgott gól: 216 kapott gól: 193

BEK-BL, UEFA, KEK összesítés.

Reméltem, hogy ezen a lapon nézel utána, ahol meg is tetted, mert én is ez alapján bátorkodtam :))) Veled, lila félistennel leállni, eszmét cserélni!
Az IVÓ által bemásolt linket, ne is nézd meg, mert azon van olyan lista, ahol nem is szerepeltek... Nehogy ettől rosszul légy!

Innentől ugye nem haragszol, ha nem tudom komolyan venni észérveidet!

HAJRÁ FRADI!

Előzmény: BELABACSI (13112)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13114
EEE,vagy ahogy Tőled tanultam "Hülyegyerek!
Vedd elő az 1985 jan 16. szerdai Népsportot (akkortájt kedden nem jelent meg!). Szerencsére ezért egy újságban vannak az eredmények. A szöveg: Hétfőn játszották: Szfv. Volán - Újpest 0-5, kedden játszották: Ferencváros - Újpesti Dózsa 5-2, majd a másnapi Népsportban. Újpesti Dózsa - Ferencváros 11-0. Könyvtárban (ha beengednek ilyen helyre) utánanézhetsz!
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (13048)
llila Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13113
EEE
Renkívül művelt és tájékozott fradista "barátom". Én úgy tudom, hogy az első labdarúgó VB-re 1930 ban csak 3 európai ország, Románia, Franciaország és talán Jugoszlávia(a kedvedért most nem fogom a leXinokat bújni! Tudod mi az a lexikon?). vett részt a másik 10 résztvevő amerikai volt. Tehát a Bajnokok Tornája mezőnyből max a Francia bajnok hiányozhatott. Ha ez neked Totó kupa volt akkor nem sokat értessz az egészhez.
És még valami. Ti hány ilyen "Totó" kupát nyertetek?
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (13049)
BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13112
Na utánnanéztam az UEFA honlapján is.

A BEK-BL sorozatban:

ÚJPEST ind:11, meccs:44, gy:19 d:7 v:18 74:75 góla
FTC 9 32 11 8 13 56:66

A legrangosabb kupában nemcsk idulások számában,meccsek számában, hanem az eredményességi arányokban is jobbak vagyunk.

Ja és együtt tárgyalják a BEK et és a BL-t.Hiába szeretnék egyesek úgy feltüntetni, mintha a BL az egy külön sorozat lenne.Az csak egy sorozat új neve.

BOLDOG ÚJPESTET!

BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13111
Azt hittem, hogy ma reggelre túl leszünk a 13.000-en.Nagyon gyéren írogattatok tegnap.Elő ne forduljon mégegyszer!

BOLDOG ÚJPESTET!

BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13110
Már-már kezdtem azt hinni a Sport megpróbálja rendezni viszonyát az ország második legnagyobb szurkolótáborával, erre itt ez a Pajor cikk.Többször lerágott csontot vesz elő és többször megindokolt ügyben kötözködik.Mintha nem is hangzottak volna el észérvek úgy tesz.

Dehát ugye kutyábol nem lesz szlonna.Ö is meg a NS is tehet egy szivességet.

BOLDOG ÚJPESTET!

BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13109
Izgalmas kis meccs lehetett.Sajnos nem tudtam odamenni.

A lényeg viszont megvan.Győztünk.

BOLDOG ÚJPESTET!

Előzmény: lg18 (13104)
BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13108
Azt, hogy nemzetközileg igencsak gyengécske focistáinkat jó lenne felébreszteni, nagyon támogatom.Akkor szinte mind nagyon harcos amikor a teljesítmény nélküli jövedeleméről van szó, a pályán azomban többségük tíz meccsből jó, ha hármon hajt.

Remek példa lehat abban is Tulió, hogy a jövedelme egy részét csak akkor kapja meg, ha a célt (a nemzetközi kupa)elértük.Pedig ő egy idegen (volt eddig) és mégcsak érzelmi szálak sem köthették hozzánk.Szerintem egyszerűen profi.Lesz mit tanulni a fiúknak mindenféle téren.

BOLDOG ÚJPESTET!

Előzmény: gguszti (13099)
BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13107
És nemcsk, hogy brazil, hanem valóban sztár, mert gondolom külömben nem nagyon foglalkoznának vele.

Egyébként, Köszi!

Előzmény: extasee (13097)
BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13106
Szívesen látunk.
Előzmény: ChrisRea (13094)
BELABACSI Creative Commons License 2002.02.10 0 0 13105
Tegnapelőtt hiányoltam a Nemzet cikkét,de tegnapra korrigáltak és ráadásul valóban korrektül.

Azért a fáziskésést nemigen értem.

BOLDOG ÚJPESTET!

Előzmény: gguszti (13092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!