Keresés

Részletes keresés

xrami Creative Commons License 2024.07.24 0 0 238509

A bérgyilkos az indiai, lenyomják a futárbéreket.

De ezek a szenegáliak... olimpiára gyúrt Bp-en a maratonelitalakulatuk?

Előzmény: H_G (238508)
H_G Creative Commons License 2024.07.24 0 0 238508

Valószínűleg bérgyilkosok 😄

Előzmény: xrami (238507)
xrami Creative Commons License 2024.07.23 -3 0 238507

A videó elején ki lehet az a három hülye fekete melegítőben, maszkban, kapucniban? Honnan jöttek? Szaharából?

https://www.youtube.com/watch?v=evz5n1U5_-U

dhpage Creative Commons License 2024.07.21 -3 0 238506

Ó, de rég volt már a :"Hát mit kell még tennem, hogy férfias küzdelemre bírjalak bazzmeg!?" komment. :D

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=68250043&t=9006401

Előzmény: SzeZo (238505)
SzeZo Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 238505

Egyszer én is belefutottam ilyen tömegbe. Nagy nehezen azért feljutottam. A látvány nem nagyon hatott meg. Mintha egy hordozható TV-n néztem volna a tűzijátékot a fürdőszobából (ez van legtávolabb a TV-től).

---

Mókás eset:

A Dera-patak utáni, széles bringaúton kezdtem kerülni egy "széle-hossza egy" bringást. Amint meglátott maga mellett, őrült tekerésbe fogott, de én befejeztem az előzést. Erre megszólalt: "Ne foglalja el előlem az utat!" Hű, gyorsan balra húzódtam, hogy elvillanjon mellettem. Kb. kétszáz méterrel odébb, az első derékszögű kanyarnál megállt, hogy kipihenje magát.

Lehet, hogy résztávozott:-)?

Előzmény: Pinyo (238504)
Pinyo Creative Commons License 2024.07.20 -1 1 238504

Emlékszem egy ilyen napra, a HHH út vége az útszéli parkolók miatt egynyomos lett és bedugult, se fel, se le, mindkét irányba kb 50 autó állt szembe. 1-1 kocsi még lerendezi, hogy ki tolat vissza, de ez nem is tudom hogy oldódott meg, jó pár óra lehetett.

Előzmény: __Csuzli__ (238503)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.20 -1 0 238503

Egy jó 15 éve tekertem fel a tüzijátékra,bolond agyam azt hitte,nem lesznek sokan...Több ezren voltak,ezért felmásztam az egyik oszlopra,és onnan fotóztam,alattam lezártam a bringát.Különben mindenkinek ajánlom onnan a tüzijátékot,nagyon király!

Előzmény: Pinyo (238495)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238502

Hegyimenő

Előzmény: __Csuzli__ (238501)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238501

Nagyon rég mentem már fel,de sokszor megálltam,nem vagyok egy hegyimentő:)

Előzmény: Pinyo (238495)
SzeZo Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238500

Nem tudom, mennyire van az rendben, hogy az Óceánárok utca bringaútján a szívbajt hozta rám a robogós ott, ahol már elég jól belógnak az akácágak. Gyorsan jött, gyorsan ment. Azt még láttam, hogy a 2-es útra hajtott a lámpás kereszteződés után, tehát valahol nem mehetett volna. Talán.

XNC Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238499

Eddig OK, de ez elérhető Magyarországon is??

Nem mindenhol vállalnak ide szállítást!!

Előzmény: OMGod (238464)
xrami Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238498

Hát akkor kunyerálj el postás bringát valakitől a környékeden és próbáld ki! Sokkal okosabb leszel abban, hogy megtudd mennyire lenne jó egy hasonló kialakítású, vagy miért nem. :)

Neuzer gyártmány egyébként, direkte megerősített amire elöl-hátul full pakk+oldaltáska+postásbácsi és elbírja.

Előzmény: retexys (238496)
xrami Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238497

Bringázáshoz úszóedzés :)

Pedig marha egyszerű a felfekvés gyorsúszáshoz, nem is lehet jobban elmagyarázni "gerenda". Ellököd magad a faltól és elnyúlsz mint a gerenda. A fenekedet emeld fel, a fejedet pedig engedd lejjebb. Érezni fogod, hogy begerendásulsz és csak siklasz, siklasz, siklasz. Levegővételhez "gyors"úszásnál csak fordulj oldalra, a fejed csinál egy kis tolóhullámot, pont annyit amennyi kell. Kartempózás lehet lassan, lábtempó szinte abszolúte nem is kell, csak minimálka.

Nemrég láttam egy tök érdekes youtube videót az úszás fejlődéséről, mármint a versenyúszásét. Mellúszásnál a leggyorsabb az lenne, ha minél tovább a víz alatt és nem bukdácsolva a tetején levegőért, a kezedet pedig hátratolod jó hosszan elhúzva. Be is tiltották, mert bár a japán szaki a 60-as években fél uszodát vert a mezőnyre, elkezdtek fulladozni a hasonló technikás követői. A kartempóba is belekötöttek, annál is meg volt szabva, hogy meddig lehet hátrahúzni, vízbeugrás után asszem csak 1-et lehet delfinezni stb, de a többi úszásnál is vannak megkötések, csak már nem tudom fejből melyiknél mi. Sőt ami nálunk gyorsúszás, az a világ többi részén szabadstílust jelent, azaz freestyle. Na oda akarok kilyukadni, hogy amit tanítanak úszást az alapvetően a versenyúszási technika, nem pedig a bringázást kiegészítők számára legoptimálisabb.

Csak ne lenne olyan rohadt drága az uszodabelépő...

Előzmény: Pinyo (238485)
retexys Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238496

Ismét csak megkköszönni tudom a sok jótanácsot. Valaki említette a postát, ráhibázott. postán vagyok de ablakban ülök iletve háttérmunkát végzek. soha nem voltam kézbesítő de nem is szeretnék . ja és a postás brinyok is csak 140 kilora vannak hitelesítve..A német weboldal jó lenne de annyibol az ára nagyon nem az én keretemhez van mérve.Uszás offos ilyen testel strandra se járok nem hogy még uszodába. (ráadásul még psoirasisom is van).Írtam pár kereskedőnek a csepel nem bír el a gepida meg a ktm nem válaszolt.

Pinyo Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238495

Most nem érsz rá? Mentél már fel.

Előzmény: __Csuzli__ (238494)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.19 0 1 238494

Köszi mindenkinek,talán ősszel megpróbálom:)

dhpage Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238493

ha nem várható vihar, akkor kutyákkal megyek. nem szeretik az esőt. mondjuk én sem. :D

Előzmény: Pinyo (238491)
dhpage Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238492

az igen! :)

Előzmény: Pinyo (238491)
Pinyo Creative Commons License 2024.07.19 0 1 238491

jaja, 283 wattos 18 perc volt :) Vilard-ot üldöztük, mert ő korábban elindult felfele, csak nem vettük észre, hogy ő félúton a Fenyőgyöngyénél kiállt a kúthoz, mi meg tempóztunk tovább.

(Megnéztem, kilenc évvel ezelőttről van még egy perccel jobb időm is :-o, régi szép idők.)

Előzmény: dhpage (238489)
Pinyo Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238490

Ha ilyen menet közbeni beszállások vannak (idő problémák és érkezési irányok miatt nem mindig a Batthyányi a találka pont, vagy csúszások lehetségesek), akkor azt előtte azért beszéljük meg.

Nagyon előtte email, de inkább telefon/SMS, főleg ha már aznap van.

Én általában elhaladok a Batthyányi mellett, betekintek, hogy van-e valaki (nincs), és megyek tovább, dhpage pl. sokszor a Pálvölgyitől vagy a Fenyőgyöngyétől (parkoló) tud csak jönni.

Mondjuk múltkor jól betekintettem a Batyira, hogy van-e valaki, megállapítottam, hogy nincs, aztán mégis volt :) Odafent viszont találkoztunk.

Előzmény: __Csuzli__ (238488)
dhpage Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238489

jó kérdés, de szerintem kb. 1/2 óra lehet, közepes tempóval, komótosan 40.

a Strava Rose challenge szekció alapján amikor Pinyoval tempóztunk, az 18 perc, de az 16-os átlagot jelent (4.8km/329m) :D

Előzmény: __Csuzli__ (238486)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238488

Köszi,edzeni fogok rá:)

Előzmény: Pinyo (238487)
Pinyo Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238487

Leglassabbhoz igazodunk, amúgy se vagyunk sokan. Volt már háromnegyed óra is, ez olyan 6-10 km/óra menet közben. Egyedül volt már 20 perc alatt, de utána kvázi meghaltam :)

Előzmény: __Csuzli__ (238486)
__Csuzli__ Creative Commons License 2024.07.19 0 0 238486

Én 30 éve átusztam a Dunát,azóta nem mentem úszni..Megkérdezhetem,mennyi idő alatt érték fel a Kolossy-ról a HHH-re bringával?

Előzmény: Pinyo (238485)
Pinyo Creative Commons License 2024.07.19 -1 1 238485

[off]

"Gyorsúszásnál felfeküdni mint a gerenda, hátúszásnál szintén. Meglepően könnyű lesz."

:)

Na, ezt könnyű mondani.

Csak a mellúszásom elfogadható, a gyors nem megy, sosem gyakoroltam, igazából a gyerekkori tanfolyamokat és a nyári pár alkalmat leszámítva nem is szoktam úszni.

Évekkel ezelőtt pl. mellben gyakorlás nélkül elkísértem kisfiamat a révfülöpi Balaton-átúszásra.

De a gyorsúszásom egyrészt lassabb, mint a mell; a sebességem kb olyan, hogy a feleségem kényelmesen mellúszik mellettem :).

A gyorsúszás állóképességének (max 5 perc, aztán elfáradtam) és helyes technikájának a hiánya nagyon bosszantott.

Képzeld el azt, hogy csak a gyorsúszás lábtempóját gyakorolva hátrább(!) kerültem. Mínusz métert haladtam :) Ciki.

Ezért másfél éve egy 50 alkalmas tanfolyamot/edzést csináltam végig, ez 5 őszi-téli hónap volt. Először kezdő (direkt, hogy ne rossz technika rögződjön be), aztán félhaladó szinten.

Hát egyáltalán nem volt elég ennyi idő.

Egyrészt felsőtest izomzat nélkül szerintem nem megy semmi, sajnos sosem erősítettem, sosem fekvőtámaszoztam.

kb. a második hónap után kezdtem láthatóbb mellizmokat fejleszteni. Kartempót húzni izmok nélkül szerintem reménytelen.

Ami érdekes volt, hogy hiába futok és kerékpározok, nem is rossz szinten, a lábtempóm csapnivaló maradt és nagyon fáraszt. Legalább most már előre haladok vele.

Bezzeg a csoporttársak; mindegy, hogy vékony fiatal lány, vagy kissé molett idősebb hölgy, a "csak lábtempó 4 hossz" gyakorlatnál én épp elértem az első hossz végéig, ők már végeztek!

A vízfekvésem sem megfelelő ("felfeküdni, mint a gerenda" - örök álom), a lányoknak szintén tökéletes volt, megerőltetés nélkül, fene gondolta volna, hogy egy ennyire evidens dolog nem sikerül nekem.

Apropó, evidensség. Vicces volt, amikor kaptam a feladatot (egy félhaladó csoportba csatlakoztam be éppen), hogy akkor most pillangó. He? Sose próbáltam. Na jó, könnyíttet kaptam: delfinezés.

Sose csináltam, ez sem ment, kb mint egy eltaposott földigiliszta, egy helyben vonaglottam és süllyedtem lefele :). Nagy élmény volt, amikor pár héttel később végre 25 métert át tudtam delfinezni.

De legalább ízületi gondjaim nem voltak, se a vállammal, se a térdemmel. Talán a mellúszás a derekamnak annyira nem jó.

Előzmény: xrami (238476)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2024.07.18 -1 0 238477

off

Elsősorban úgy értettem, hogy nem erőltetem. Persze nyilván sok más szempontból is, hiába oktattak sokan gyermekkoromban. Amikor egész fiatalon elmentem a háziorvosomhoz, hogy minden ízületem recseg-ropog, akkor azt a tanácsot adta, hogy mozogjak, amíg még tudok. :) Igyekeztem megfogadni. Napi 100-200 km bringázástól még nem szokott megfájdulni a térdem, hiába recseg-kattog. Lehet, hogy úszni is többet kellene, és akkor a vállamban is elhalnának a receptorok. :)

Előzmény: xrami (238476)
xrami Creative Commons License 2024.07.18 -1 0 238476

Mit értesz az alatt, hogy gyengén?

Ha rossz technikával, azaz kiemelt fejjel mellúszol akkor ne lepődj meg, tiltólistás módi, a legrosszabb. Mellúszást csakis szemüvegben, víz alatt, jó hosszan kinyújtottan hosszú siklással, hátra kihúzott kézzel kellene. Gyorsúszásnál felfeküdni mint a gerenda, hátúszásnál szintén. Meglepően könnyű lesz. Ha csak lassan úszol az nem jelent semmit, folyamatos legyen. Víz alatt lehet delfinezni is.

Természetesen a pillangó a legjobb, szimmetrikus, hullámzó, mindent megmozgató... a legnehezebben megtanulható.

Előzmény: tanárnéni kedvence (238475)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2024.07.18 -1 1 238475

off

Az úszás izületkímélőbb a sétánál is.

Erről megoszlik a véleményem. Nekem úszástól megfájdul a vállízületem, pedig elég gyengén úszom.

Előzmény: H_G (238468)
főgóré Creative Commons License 2024.07.18 -4 1 238474

azért , egy -két privát kérdésem lenne .. ha akarsz válaszolsz rá..

milyen tevékenységet végzel, mit melózol ?

mert akik nagyon elhíznak, általában otthon kuksolnak, mondjuk azt nem tudni, hogy akkor miből van pénzük,

mibűűű élnek meg?

aki valamilyen munkát végez, főleg fizikait , és meg van a napi mókuskereke, annak nincs ideje elhízni 

Előzmény: retexys (238467)
főgóré Creative Commons License 2024.07.18 -4 0 238473

ha nem vennék föl a postára , arra is van megoldás

amikor a postások elindulnának az útjukra, kiválaszt egy szimpatikust , és mondja neki , hogy ő majd 

végigmegy a körzetén, addig ő menjen haza feküdjön le, aludjon - pihenjen, és majd délután ha végzett

itt találkoznak.

lehet, hogy először hibbantnak nézik, de ha megcsinálja , utána megveregetik a vállát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!